Inlägg

Inlägg som anon300311 har skrivit i forumet
Av anon300311

Men vänta nu, han slutar utveckla en potentielt bra mjukvara för handikappade för att folk kan använda den för att fuska?
Okej, låter lite som att det gick åt fel håll det här. Ärligt, vem fan bryr sig om att man kan fuska med mjukvaran om folk vill det om det kan möjliggöra så att handikappade kan använda dator osv på ett bättre sätt?

Av anon300311
Skrivet av Calle:

Inte Colourspace DPS men har en Colourspace HTL licens för att kunna exportera 3DLUTar. Kraftfull applikation! Tog lite tid att sätta sig in i funktionerna och arbetsflödet men efter lite trial and error så är jag helnöjd.

Gött. Jag körde på DPS för att det är ju mer eller mindre som en nerbantat version utav HTL och att man gör det mesta manuellt.
Min TV har inte möjlighet till 3DLut så fram tills jag köper en sådan TV får DPS duga. Ska ta och sätta mig in i det när tid finnes.

Undra varför CalMan har gått ner sig så mycket, 2010 när jag började med kalibrering var dom helt OK och nu verkar dom strula och strula bara.
Ända sedan Portrait köpte upp dom blev det super kasst med licenserna med. Te.x. köpte jag ju Euthiast år 2011 tror jag sedan förnyade det varje år med supporten för ca 500kr per år vilket var helt ok egentligen.
Sen helt plötsligt skrotade dom Euthiast men erbjöd viss uppdatering under några års tid ändå om man "köpte loss" det för 1000kr tror jag det var men detta e-post missade jag och efter deadline kan jag inte köpa denna förlängning. Då blev man riktigt förbannad här har man haft dom i flera år trogen kund samma produkt så får man inte köpa loss produkten pga. man missade ett e-post.

Av anon300311
Skrivet av Calle:

Nu har jag inte kalibrerat just en Q95T men väl en Q90R och fick gott resultat efter en 22pt vitbalans justering.
Om du har en Raspberry Pi 3 tillgänglig kan du köra PGenerator som källa för testmönster och sedan valfri applikation.

Progamvaror
Calman Home kostar en slant
ColourSpace ZRO kostar inte mycket alls
HCFR är gratis

Personligen har jag dåliga erfarenheter av Calman, får Clay Davis vibbar av affärsmodellen (ni som inte fattar referensen behöver verkligen kolla in The Wire).

Nu är jag lite osäker på om det följer med någon generell korrektionsmatris för QLED i någon av applikationerna ovan. Utan en sådan så är det inte riktigt värt att ge sig på det kan jag tycka då kolorimetern behöver en sådan för att kompensera för paneltypen. Jag använder personligen en X-Rite i1 Pro 2 för att skapa en egen korrektionsmatris i samband med att jag kalibrerar en skärm vilket blir mer exakt än en generell korrektionsmatris.

Har du testat colourspace DPS? Köpte den för någon dag sedan. Har dock inte hunnit testat den än.

Kört Calman tidigare men tycker det var kasst utav dom att skrota euthiast licensen så jag hoppade över dom denna gång och tänkte pröva light illusions produkter.

Av anon300311
Skrivet av SkyThread:

AC LR, räckvidden är lite bättre, men inte tillräckligt för att jag skulle säga att det är värt med uppgradering. WiFi 6 blev ett klart hopp i hastighet. 3-4 gånger högre.

Okej, behöver nämligen lite bättre på balkongen har två ploppar där skulle behöva 3 iaf

Av anon300311
Skrivet av nu1mlock:

Mycket riktigt, Plus-versionen finns också. Då är vi dock uppe i så höga priser (runt 3000kr) och det var jag inte villig att betala. Osäker på vad skillnaden är där.

Intressant - jag trodde jag kalibrerade och profilerade när jag fick ändra Röd, Grön och Blå via skärmens reglage. Stämmer inte detta?

Jag vet tyvärr inte vad en Matrix 3x3 eller LUT är, så jag kan inte svara på vad jag gjorde. Ska kika närmare på det.

Vet inte vilka inställningar som är "rätt" i DisplayCal. Finns inte så många inställningar att göra, men jag som "Correction" valde jag "LCD PFS Phosphor WLED family" och tryckte sedan på "Calibrate & profile".

Skriv vad du har för skärm kan jag kolla vilken correction du ska ha
Förklarar resten senare när jag är vid datorn.

Av anon300311

Finns PRO plus med.

Dock har du inte kalibrerat utom profilerat dvs du har skapat en profil som används för att korrigera vissa fel på skärmen.
När du kalibrerar gör du det i hårdvaran på skärmen dvs med reglagen.

Sen gjorde du säkerligen en Matrix 3x3 du kan även göra en LUT.

Sen misstänker jag att du inte gjorde rätt inställningar i displaycal?
Du kan enkelt kolla genom att göra en Mesurment report om allt verkar stämma. görs i displaycal.

I1display är mer korrekt än Spyders mätare så dessa rekommenderas oftast inte dvs köp i1display

Av anon300311
Skrivet av SkyThread:

Hur är det med stöd på enheter för WiFi 6E, mobiltelefoner brukar vara först ut med ny teknik nu för tiden. Tror inte jag har sett någon med WiFi 6E stöd ännu.
Själv uppgraderade jag till Unifi 6 LR nyligen och kommer vänta med WiFi 6E ett tag, kanske 3-4 år. Nyligen köpt nya datorer och kommer inte uppgradera dem inom kort tid.
Ubiquiti brukar inte vara snabba på nya tekniker utan väntar ut tills det har fäste i marknaden, och med att dem har nyligen börjat lansera WiFi 6 enheter ser jag inte stor chans på att dem tar fram nya produkter som gör denna serie mindre attraktiv. Men skulle tänka mig att den skulle lanseras under deras AmpliFi och meshprodukter.

Vad hade du innan din 6 LR? Funderar på att byta ut min vanliga AP-PRO mot den.
Räcker den längre?

Av anon300311
Skrivet av frav:

Den som från början FCC reggades som U6-Pro blev U6-LR.

https://fccid.io/SWX-U6PRO

http://dl-origin.ubnt.com/ds/u6-lr_ds.pdf

Antar att denna FCC registrering är det som tillslut blev U6-Pro

https://fccid.io/SWX-U6PROR

UBNT WiFi6E utrustning på gång:
https://fccid.io/SWX-U6EP

Dom har inte ens tryckt ut all sin wifi 6 utrustning så tvekar lite på att wifi6e kommer se sitt ljus den närmsta tiden.

Av anon300311

Exchange (Microsoft 365) och skapa varsitt konto där sedan skapar ni en delad brevlåda.
Snabbt och enkelt.

Av anon300311
Skrivet av Aktsu:

Och även om man kunde vara 100% på distans innebär det inte nödvändigtvis att man kan flytta det jobbet till ett låglöneland, det finns got om barriärer som språk, kunskap, kultur osv som kan sätta stopp för det.

Jupp precis, sen i mitt fall måste man vara svensk medborgare för min tjänst och inom EU.

Av anon300311
Skrivet av grovlimpa:

Vilken del tror du inte på? Att jobb som kan flyttas bort kommer göra det eller att det kommer bli rätt förödande? Självklart finns det jobb som inte kan flyttas. Sophämtare är väl det mest uppenbara exemplet men det finns absolut även kontorsjobb som inte kan flyttas.

Tror inte att jobben kommer flyttas för vi som arbetar hemifrån behövs ändå on-sight ibland med.

Av anon300311

Skulle rekommendera LG 32" 4K UltraFine 16:9 32UN880-B fungerar riktigt bra jag köpte min från computersalg

Av anon300311

Kalibrering utav skärm?

Hej,
Jag har kalibrerat min skärm med mot sRGB D65 men valde profil icc 4.0 och läste att srgb ska vara icc 2.0 är det stor skillnad på dessa?

För övrigt är jag väldigt nöjd med min LG 32" 4K UltraFine 32UN880-B skärm

Här är en kopia på min rapport som blev väldigt bra
https://easyupload.io/yudrf0

Av anon300311
Skrivet av Calle:

Tänkte göra i ordning en bild för att printa ut i ~A4 storlek.
Original (direkt från kameran)
https://i.imgur.com/1Dgcn7Z.jpg

Redigerad
https://i.imgur.com/iQzQrYE.jpg

Har försökt liva upp den lite. Färgerna i webläsaren ser lite övermättade ut nu ser jag. Men ser bra ut i Capture One på min kalibrerade skärm. Synpunkter?

Anledningen att bilderna kan se konstiga ut i webbläsaren är för att webbläsaren använder sRGB och LCC 2.0.

Du kanske använder dig utav AdobeRGB eller liknande när du redigerar. Jag har en helt kalibrerad skärm och för mig ser korten OK ut i webbläsaren. Har kalibrerat sRGB med lcc v4.0 (bakåtkompatibelt med 2.0)

Av anon300311

Detta kort är taget med min iPhone 12 Pro och jag har även redigerat det med Apples egna Photo (bilder) app. Tycker det blev helt OK för att vara mobilt så att säga.

https://i.imgur.com/yu3RuTa.jpg

Av anon300311

Jag har sakta men säkert börjat anpassat och gjort om ett kontor sedan pandeminsstart och det blir trevligare och trevligare här hemma måste jag säga.
Har bättre saker än på jobbet till och med, 32" 4K UltraFine skärm te.x. samt vilken mus osv som jag vill.

Av anon300311
Skrivet av grovlimpa:

Jag har jobbat hemifrån sen våren förra året och även om det finns vissa fördelar så vill jag verkligen tillbaka till kontoret. Sen är det svårt att säga hur det skulle vara att jobba hemifrån under mer normala omständigheter. Att inte träffa kollegorna samtidigt som man knappt kan träffa släkt och vänner blir ju lite väl mycket.

Sen hoppas jag att arbetsgivarna lyckas hitta anledningar till att vi gör ett bättre jobb när vi fysiskt är tillsammans. Om inte så kommer alla jobb som går bra att göra på distans flytta till låglöneländer vilket nog skulle vara rätt förödande för oss.

Det där tror jag inte på, Min arbetsuppgift kan inte utföras utanför EU och hur man än vrider och vänder på det behövs det lokalt anställda folk som kan språket osv.

Av anon300311

Hoppas arbete hemifrån är här för att stanna.

Av anon300311

Har bara en sak att säga skriv ett ordentligt gåvobrev ta hjälp utav en jurist för att få det korrekt gjort.
Kostar kring 2-3000kr men är värt det.

Av anon300311
Skrivet av Laxpudding:

V2 vs. V4 är skillnader i definitioner. Varierar med hur tydligt detta förklaras men jag tycker Eizo går in mer på djupet: https://www.eizoglobal.com/library/management/color-managemen...

Som vanligt är det inte en fråga om "vilken är bäst då?" utan om vad man försöker uppnå i en given situation. Därför är svaren alltid så luddiga.

Kan ingen specifikt om den skärmen och Mac OS, men det låter mer som en produktproblem snarare än en MacOS-problem. Likt att LG:s mjukvara saknar en buggfix för Mac OS? Att man lyckas frysa Mac OS kan också vara tecken på problem på en lägre nivå, likt att det är problem relaterat till med USB-kablar (kablarna?) och hårdvaran som används för överföringen.

Big sur tillsammans med m1 har en drös display buggar som löst sig i macos 12. Som dock är i beta ännu.

LGs mjukvara gjorde något med profilen dvs mjukvarumässigt som kraschade hela mitt system 😅
Men hårdvarumässigt sköt den in 3D LUTen in i skärmen så de va ju bra.

Nåja, vänta på en bugg fix.

Vad jag vill uppnå är korrekta färger med sRGB d65 och 120 cd/m2 vet att sRGB ska vara 80 men att det har diskuterats att den ska vara 100.

120 är dock bra för mig då de blir väldigt lämpligt för min miljö.