Inlägg

Inlägg som anon300311 har skrivit i forumet
Av anon300311
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Exakt samma går redan att göra idag från just Microsoft genom Azure. Detta är dock färdig paketerat och bara klicka på beställ och allt är klart. Grundproblemet är att kostanden för en tekniker är runt 1000kr/h, så om en tekniker får pilla i 3h för att få ordning allt så motsvarar detta 10månader. Om jag ej missminner mig så kostar vm lika mycket hos Microsoft, så det finns inga penar att tjäna på att köra den varianten hos dem, det enda är att man får mer kontroll.

Många bäckar må.. Det är 300kr per användare.

Azure har en drös olika VM varianter så det kan löna sig beroende på.
Men helt klart, detta är pissigt billigt. Men frågan är vilken CPU den använder. I Azure finns de lite olika cpuer att välja mellan osv

Av anon300311
Skrivet av RVX:

För företag är det säkert ingen stor kostnad.
Intressant koncept från MS hursom.

Det här är Inge nytt och har funnits länge.
Tex VMware har samma lösning dvs antingen access till din vdi genom HTML5 (browser) eller genom deras Horizon klient.

Priset är eitktigt billigt.

Av anon300311
Skrivet av kimbou1:

Hör inget från hörlurarna, när man lossnar på sidopanelen mot moderkortet så hörs det ganska bra, kommer typ från cpuns backplate.

Ganska konstigt när jag böt usb port för musen så blev det lite bättre för en stund 🤔

Har googlat en hel del och många verkar ha samma problem, men ingen verkar riktigt ha någon lösning.

Kan ett moderkort ha coilwhine? Låter skumt iallafall

klart ett moderkort kan ha coil whine

Av anon300311
Skrivet av YamahaDGX630:

Måste ha missat din invit här!
Har du kunskap och intresse av att kolla igenom sciptet om det ligger på GitHub, eller syftade du mer generellt på att jag ska lägga upp det så att folk kan gå in och göra justeringar?

Oj gammal tråd men visst om du har det i GitHub kan jag arbeta och även andra med det i VSCode och så har du versionshantering på scriptet.
Det innebär att om jag te.x. vill ändra något i scriptet får du acceptera eller neka det.
lika om något blir fel kan man backa tillbaka i och med versionshanteringen.

Av anon300311
Skrivet av nickhe:

Japp! Och det är inte många som verkar förstå mervärdet av det

Värt bra mycket för ett företag. Ett stopp kan kosta flera hundra tusen på ett dygn bara.

Av anon300311
Skrivet av nickhe:

Långt ifrån, Support på företagssida är dag och natt mot konsumenter. Pajar kortet så har de ett nytt kort hos sig inom 24 timmar och de kan vara så att AMD/Apple står för downtimen etc.

Beroende på avtal, kan vara inom 6h med.
Varit med om att en komponent har bytts inom 12h och då flugits in från Nederländerna med.

Av anon300311
Skrivet av anon313822:

Jag vill gärna skaffa mig en VPS, bara en simpel Debian server. Jag vet dock inte vad jag ska välja mellan eftersom det finns så många leverantörer av VPS, många dyra och få billiga (I alla fall dem som offrar bra specifikationer vid priset). Helst skulle jag vilja ha en Svensk/Nordisk lokaliserad server fast någon annan stans i Europa fungerar bra.

Vilka använder ni?

Azure? Deras B2 maskin eller liknande går för ca 250kr månaden

Av anon300311
Skrivet av Pelegrino:

Snart färdigpluggad som civilingenjör datateknik. Kört macbook pro hela tiden. Att ha rått unix under är magiskt. Utöver det är macbook oslagbara som laptops om du inte söker rå prestanda (vilket man sällan gör i en studiedator).

Och nu med m1 är det guld värt då den verkligne piskar. Jag tog 16GB ram och 255GB disk tänkte som så att man har allt i icloud ändå därav att man inte behöver mer än 256GB och det har räckt

Av anon300311

Inte mycket slår MacBook Air nya m1.
Har själv MacBook Pro m1 arbetar med systemutveckling (vscode både python och powershell) men även infrastruktur osv.

Av anon300311
Skrivet av Jimsofie:

Får man ju genom update

Ska gå att göra med en nerladdad iso fil med

Av anon300311

Hittar inte inne på insider hur sjutton jag laddar ner win11 hittar bara win10 någon som har direktlänk till iso filen?

Av anon300311
Skrivet av anon334363:

Mycket prat om distansarbete i tråden. Jag kan förstå varför man vill att en frontendutvecklare befinner sig på plats, särskilt om övriga anställda är det.

Däremot så tror jag ju också på iden om att ett 100% remote företag är mycket bättre än krav på att folk ska finnas på plats.

Jag frilansar för ett sådant företag just nu, och jämfört med mitt tidigare kontorsarbete kan jag nämna följande fördelar:

1. När jag arbetade på kontor så pendlade jag ca. 45 min enkel väg till arbetet. Bara detta snor tid från min fritid (och mina 3 barn!), bombarderar mig med intryck och gör mig tröttare i allmänhet, vilket gör att man helt enkelt inte orkar vara lika produktiv på arbetsplatsen.
2. Att arbeta på kontor ställer det naturliga kravet på att alla ska arbeta under exakt samma tidsschema. Detta är något som min kund slopat helt, och alla arbetar när dom vill. Detta betyder att jag är helt utvilad varje dag. Det gör mig mer produktiv och har gett mig tillbaka drivet och ambitionerna jag hade som ung 20-åring. Krävs andra åtgärder för att se till att allas arbete synkar upp men detta är definitivt hanterbart med modern teknologi.
3. Kostnadsbesparingar. Jobbar alla hemifrån behövs inget kontor, och ni kan lägga årshyran och försäkring för lokal på företagets sommarfester iställer.
4. Kompetensen du kan anställa är inte längre geografiskt bunden. Jag har kollegor i Kanada, Usa, Polen, Australien, Spanien, och det är helt fenomenalt hur skickliga och lätta att arbeta med varenda en av dom är.

Punkt 1 och 2 har varit särskilt viktiga för min mentala hälsa. Jag har under alla år arbetat på gränsen till utbrändhet (och även varit diagnosterad som helt utbränd under ett halvår i mitt liv). Att må så bra som jag gör nu, och att faktiskt älska mitt arbete som jag gör idag gynnar både mig och min kund, och jag tycker att SweC-gänget förtjänar samma upplevelse.

Jag arbetar medvilligt 16 timmarsdagar ibland, för att jag njuter av det, när jag tidigare blev utbränd av vanliga 8 timmars dagar. Bara grejen att man kan bryta närsomhelst (om inget möte är inbokat) för att ta en dusch, gå en promenad, spela en basketmatch med sina polare är fenomenalt för mentala hälsan och produktiviteten. Och faktumet att du kan vakna 0230 och sätta dig och arbeta när du är i natt-zonen om du vill (alla kodare känner igen detta!), är endast positivt för företaget.

Slut på min rant, söker inte arbete och är inte frontendutvecklare, men jag hoppas att jag kanske påverkat SweCs (och andras) syn på hur stor skillnad man kan få i livskvalitet och arbetskraft av att embracea 100% remote!

Håller med!
Som jag sa tidigare jag kommer aldrig arbeta 100% på kontoret igen.
Att man kommer in på möten köper jag men som sagt inte 100%

Av anon300311

puf, skulle aldrig vara 100% på kontoret igen.

Av anon300311
Skrivet av Mindfighter:

Räkna med ingen större ökning av inlagda! Du behöver inte sprida rädsla. Inte ens på charterorterna där folk hänger på nattklubbar och dansar, flåsar, sjunger, skriker så resulterar det numer i stora volymer inlagda (däremot smittade men sub-30-åringar blir oftast inte så sjuka att de behöver läggas in och de äldre de träffar när de är smittsamma är vaccinerade redan)

haha shit, ironi på hög nivå. Läs Aftonbladet det är KAOS på Cypern och Agia Napa!

Av anon300311
Skrivet av RPGWiZaRD:

Det stora problemet med dessa 32" 1440p 165~180Hz skärmar har ju varit att sRGB har varit väldigt låst på de flesta skärmar och kör man i något annat läge har man fått oversaturated färger pga det varit optimerad för nån "adobe" färgrymdsstandard som visar "utöver" det vanliga färgspektrumet (är ingen specialist på området så det är bara ditåt förklarat) och bl.a. så basic sak som ljusstyrka är ofta låst i sRGB läge. Kolla här: https://www.youtube.com/watch?v=o7eoD00iwKM&t=632s

Undrar om man fixat till det på just denna modell.

Aldrig något problem, du får köra custom lägey

Av anon300311

King Kong på Smultronstället i Söderköping är grym!

Av anon300311

Windows goes macOS

Av anon300311
Skrivet av Elgot:

En skillnad är att detta har en fast kostnad medan den andra beror på hur mycket man använder.

Finns både och i azure.
Reservera en maskin in1-3år och få rabatt.
Eller pay-as-you-go

Av anon300311
Skrivet av Trihxeem:

En tidigare klient envisades med att ha virtuella utvecklingsmaskiner som man connectade till med remote desktop. Det var katastrof. Fördröjningen mellan att man tryckte på en tangent tills tecknet syntes på skärmen sabbade allt flyt när man skrev. Det var bättre att skriva saker i notepad lokalt och sedan klistra in det genom remote desktop på den virtuella maskinen.
Hoppas detta är bättre

Då hade ni kass latens, min arbetsmaskin är en VDI och har varit det i över ett år

Av anon300311
Skrivet av kotz:

Hur står det sig mot Horizon tro?

Om företaget har prylar onprem osv?

Låter mer som en webbyrå ska ha detta?

Men produktions företag ska nog hålla sig bprta.

Eller någon som har erfarenhet?

VMware Horizon är precis som de där.
Levererar de själv genom jobbet och är ansvarig över infrastrukturen.

Sen har man AppVolume , DEM etc etc.

Nåväl, sålänge cloudact slår mot Microsoft är de många som aldrig kommer gå över till det där.

Fanns iofs redan innan men gick under namnet WVD.