Inlägg

Inlägg som daniellsan har skrivit i forumet
Av daniellsan

Stationär dator som är "snabb" - Budget 20-25k :)

Hej!

Är i behov av en ny dator då min nuvarande är ca 6 år gammal. Eftersom jag knappt kan något om datorer så är det nog bäst att be om hjälp från personer som är lite mer kunniga.

Jag ägnar mycket av min tid framför datorn då jag jobbar inom E-handel. Tänkte att jag gör en lista nedanför på det jag tror är viktigast för mig sen så skulle det självklart uppskattas om ni kunde komplettera listan

BUDGET: 20-25K

"KRAV"

1. Stort RAM Minne (Jag brukar alltid ha massa flikar och program uppe samtidigt och vill att datorn ska klara av detta)

2. SSD Hårddisk (Jag vill att program ska starta upp rätt snabbt samt så vill jag vara generös med utrymmet då lagringsutrymmet då jag oftast ladda ner massa grejer.)

3. Vattenkylning (Brukar ha på datorn 24/7 och har hört att vattenkylning ska va bra för att undvika överhettning)

4. 2st skärmar (Multi taskar väldigt mycket och det är jobbigt att behöva minska program hela tiden för att kunna se och ha uppe två saker samtidigt."
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Som tidigare sagt så vet jag inget om dator delar eller vad de egentligen gör men det jag vill ha är en dator som är snabb, klarar av massa program uppe, ej överhettas och självklart ska kunna klara av några spel. Design och chassi spelar absolut ingen roll för mig och alla tillbehör förutom skärmar har jag redan. Självklart så är det viktigt att alla delar är kompatibla med varandra.

Helst så skulle jag vilja slippa byggandet/monteringen så skulle va skönt om man kunde betala extra för att den ska vara färdigbyggd.

Har sett att många här i forumen hjälper folk som mig och vill bara säga att det uppskattas extremt och jag är väldigt tacksam!

Av daniellsan

Lillebror vill ha hjälp med gamingdator (budget runt 7k)

Hej alla, min lillebror vill bygga en gaming-dator och jag skulle verkligen uppskatta om någon kunde hjälpa mig med detta då jag inte är så insatt.

Hans budget ligger på 7k, då räknar vi inte in skärm,mus eller tagentbord utan enbart självaste datorn.

Han vill kunna spela: Rust, Fortnite, Overwatch och League of Legends.

Skulle vara jätte snällt om någon kunnig kunde hjälpa till och säga vilka delar är mest prisvärt för detta. Tusen tack!

EDIT: Min lillebror tänkte köpa datorn/delarna under Black Friday vilket kanske gör att det blir en slant billigare och alltså får han mer för de 7k han tänker spendera