Inlägg

Inlägg som CombatJesus har skrivit i forumet
Av CombatJesus
Skrivet av CarlOscar:

Så, impulsköpte ett asus 2080 ti strix OC hos webhallen...
Kortet funkar

Det gör det till en början - Jag är nu inne på min andra reklamation av ASUS RTX2080Ti ROG Strix OC. Dom funkade i en månad plus minus ett par dagar, uppvisar artifacts, bluescreen och frysningar.

Kortet är inne hos webhallen där dom initialt sa ”Vi fick inte samma problem som du, men jag medger att kortet beter sig märkligt. Jag kunde inte starta TimeSpy eller något.” Det är testat i tre olika system innan jag reklamerade alla fick artefakter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av CombatJesus

Tackar boys

@Gilgamesh: Gott! Tack så mycket. Kan sätta ihop datorer just fine, men behöver öva in finliret lite.

Av CombatJesus

Fel?

@sandlådan: Tog en titt nu på RTX kortet. GPU Clock (max): 1,920 Mhz, GPU Video clock (Max): 1,785 Mhz och GPU Memory clock (Max) 7000 Mhz.

https://www.asus.com/Graphics-Cards/ROG-STRIX-RTX2080TI-O11G-... Kan detta stämma? Står ju 14000 på deras specifikationer bl.a. :/

Av CombatJesus

Defekt

Mitt ASUS RTX2080Ti ROG Strix OC dog efter ca 18 dagar. Helt plötsligt frös spelen och så var det artefakter och blinkande färger med låg fps. Har fått ett nytt i utbyte. Gjorde felanmälan/RMA i december. Fick ersättningen i veckan, återförsäljare påstod att de inte kunde återskapa felet, fick dock ett helt nytt kort. Vi får se hur/om det håller.

Skickades från m.sweclockers.com

Av CombatJesus

Boost

Kollade med MSI Afterburner, ASUS GPU Tweak 2 och Rivatuner. Får helt enkelt kolla denna gång igen vad de säger. Tack för hjälpen boys n’ girls.

Skickades från m.sweclockers.com

Av CombatJesus
Skrivet av Aeig:

@CombatJesus: Kortet är överklockat från fabrik och du behöver inte installera någon mjukvara ÖHT för att utnyttja detta

Hmmm, då undrar jag lite... kortet stod på 13xx som standard enligt mjukvara. Har de möjligtvis lurats lite och lagt i ett icke OC kort? ☹️

Skickades från m.sweclockers.com

Av CombatJesus

Factory OC

Tja, lånar tråden eftersom jag skrivit i den förut och ev har med rtxkortens felmarginal att göra. Mitt ASUS RTX2080Ti ROG Strix OC kreverade efter ca 18 dagar, flashande färger/artifacts. Fick efter en månad ett utbyteskort. När jag hade det förra sa MSI/gputweak att kortet var inställt på 1300mhz coreclock (1300 någonstans där). Min fråga är, eftersom jag vill vara petnoga med ersättningskortet, måste man använda en mjukvara för att använda överklockningen eller ska man bara installera kortet och kunna köra på OC inställningarna utan att lyfta ett finger?

Tack.

Skickades från m.sweclockers.com

Av CombatJesus

Jag fick hem mitt kort (ASUS RTX2080TI ROG Strix OC) igår (beställt 20:e sept) - Jag ber till någon högre makt att det ska hålla. Får hålla med att man blir lite orolig när man läser om dessa problem. Man får väl hoppas att skulle det bli problem så är alla andras problem ett klart skäl till varför de inte skulle ifrågasätta en reklamation.

Skickades från m.sweclockers.com

Av CombatJesus

Hallen

Jag skapade ett konto endast för att kommentera den här tråden. Jag beställde ett ASUS RTX2080TI ROG STRIX OC -011 den 20/9 några timmar efter modellen lades ut på hemsidan. Jag har varit i kontakt med både chat och telekundtjänst. Det är aldrig samma information som kommer utan det är olika varje gång. Det som sagts är att de får in 1-3 kort i veckan och de vet inte när jag får ett. Jag har varit allt från först i kön till 15:e i kön. På telefon fick jag reda på att det har bara kommit en leverans totalt sen september, runt 15e okt. Denna leverans innehöll 6 kort totalt varav, som vi kan se på forumet här, 2/6 kort har lämnats ut i fel köordning.

Vi får ingen information, ingen kompensation och man får höra "Vi hoppas få hem ditt kort innan nyår.".

Jag har noll förtroende kvar.

Skickades från m.sweclockers.com