Inlägg

Inlägg som deSouza har skrivit i forumet
Av deSouza

Säger 200 + frakt för båda mössen. Så länge de är i bra fullt fungerande skick.

Av deSouza

Budar följande:

Nya 200
Gamla 200
Moderkort 60
Kylare 200
-----------------
Totalt 660

Av deSouza

Jag har hittat en arctic freezer pro, men behöver "lugsen" till ett amd-system. Är det möjligtvis någon som har sådana som kan tänka sig dela med sig? Vore supertacksamt!

Av deSouza

Tar gärna mössen för 100 kr med frakt.

Av deSouza

tack för era svar

Aka_The_Barf jag har faktiskt tänkt mig något sådant, bygge med trä som underlag där jag kommer sätta mina komponenter på typ pelare så att hårddisk osv kommer ligga under moderkort osv, grejjer är att ja inte riktigt vet hur ja ska lösa det med graikkortet. Kanske vända all skit o sätta det upp och ner

Då borde man få plats med nätagg hårddisk, cd och hela köret utan att det blir för stort. Hardock inga ritningar än. vet inte om ja orkar fixa ett sådant projekt heller ärligt talat

Nightcrawler, mjo jag har nog mer och mer insett att det blir smidigare att bara dra ut en CD från den andra datorn och koppla in den medans ja kör installen ifall att det skulle bli så. Allt som händer om det inte funkar är ju att jag slösat 1 timme och får göra om det men aja jag får se hur det lir med den saken.

Bomber3: kan bero på att du kört från amd -> intel t ex, det funkar nämligen väldigt dåligt och ger ofta bluescreen, amd -> amd har jag sälv dock testat och det funkade bra förra gången (handlade om en S-ATA disk som inte ville hittas av moderkortet pga att drivisar fattades osv), det är därför jag tänkte köra samma process denna gången.

PS! har en känsla av att, skall jag bygga ett eget chassi kommer det kosta betydligt mer än ett nytt så att ur den aspekten (som i princip hela detta bygge bygger på) så är det ju kanske lite emot principen att det skall vara billigt.

Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Qwarkman
Windows konfigurerar sig självt till komponenterna vid installation, därför rekommenderas det att du installerar på datorn du ska ha det på, men det är ju inte omöjligt att det fungerar ändå.

Jag tror det skall gå ganska bra iom att systemen som jag kommer installera/köra windows på är snarlika. Men det kanske blir smidigare att bara koppla in en cd och installera på rätt saker redan från början så det är klart.

Men nu var det ju inte det som var problemet, för det har jag fått info om så att den här tråden kan väl anses ha uppfyllt sitt syfte

tack alla som gav mig tips!

Lapdance: Kul kul, har du inget bättre o fördriva tiden med än att förstöra trådar? Såg också att du hade en del grejjer som säkert kostar skjortan så du har säkert inte samma bekymmer och heller inte samma intresse som mig så du kan väl hålla din åsikt för dig själv i fortsättningen.

Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jine
Vet inte om DU vet det, men igentligen ska du inte installera windows på en dator, och sedan flytta disken till en annan. Det rekomenderas ALLTID att installera på den datorn du använder disken till..

Nja, egentligen kanske, men finns väl ingen regel som säger att man kan göra si och så väl?

Om inte annat får ja väl ta ur dvd-läsaen ur den andra datorn och koppla in den i den nya datorn medans jag installerar vilket änns ganska onödigt. Vad gäller drivisar så läger ja ju dem självklart i mappar som, när jag flyttat disken till den nya datorn först installerar.

Låter det befängt? :S

Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jine
Ett chassi @ Kjell.com kostar runt 300kr MAX, det har du väl råd med?

Har hittils inte köpt något nytt till denna burken så varför skulle jag börja nu?
Jo jag har väl kanske råd men vadå, jag behöver chassi och cd/dvd och jag vet inte om ja vill slänga ut typ 1000 kr för det när jag knappt betalat det för resten av delarna. Hela grejjen är att den skall vara så billig som möjligt också eftersom jag är en urfattig student som gärna lägger pengarna på annat om man säger så hoppas du förstår min tankegång.

Sen skulle jag mycket väl kunna lägga 300 på ett chassi kanske, men då ska de ju typ vara snyggt osv och inte världens mest standardiserade chassi från "kjell.com", alternativt att man tar ett sånt chassi men slipper betala 300 för dt

Ang. cd/dvd så vetifan om ja ens orkar bry mig, allt går ju att få tag på genom internet ändå så att windows och drivisar är ju de ända som behövs sen sköter i-net resten (och win+drivisar kirar jag på den disken mha annan dator)

Av deSouza

tack för svaren, ville bara försäkra mig om att det är ok. Lite svårt o fixa distanser då jag inte har något chassi så de får ja bli på mitt träbord här ijämte om jag inte får tag på något chassi snart. Ska ha vilket jävla chassi som helst då jag är student så satsar så mycket som möjligt på ett budgetbygge, dvs ju billigare desto bättre.

Är det någon som har fler tips så kom gärna med det, eller om det är så att det är någon i Skövdetrakten som har ett chassi som står o skräpar så får ni gärna hojta till.

Av deSouza

Testa komponenter utan chassi, vilket material?

Hej! Jar bara en liten fråga angående den dator jag håller på o bygger ihop.

Det är så här att jag för tillfället inte har något chassi att stoppa sakerna i (inte heller någon CD rom men windows och drivisar fixar jag genom annan dator) därför undrar jag vilket material som är bäst att använda sig av om man vill testköra sakerna utanför ett chassi?

Tack på förhand alla kunniga swec´are

EDIT: Frågan är alltså: Vilket material är bäst att lägga komponentera på när/om man skall testköra dem?

Av deSouza

Kommando för blindflash/autoflash?

behöver hjälp med blindflash/autoflash av mitt X800SE som är totalt stendött...

Men jag vet inte vilka kommando jag skall använda och var jag skall lägga dem, så kanske någon snäll själ kan hjälpa till.

Det som finns på min diskett nu är vanliga startdisketts-filer och en mapp där flashrom.exe finns samt mitt org bios, X800SE bios osv osv.

Så det jag vill ha hjälp med är alltså kommando som gör att kortet flashar sig självt.

Datorn är totalt stendöd med kortet i och jag har testat med PCI kort i och lite annat smått och gott men inget funkar så det här blir lite av en sista utväg om ingen har en annan riktigt bra lösning på mitt problem.

Tacksam för snabba seriösa svar!

PEACE OUT!

Av deSouza

Funkar kortet utan kontakt med grafikkortets fläktkontakt?

Hej! Jag har bytt fläkt på mitt X800 och nu startar det inte. Dels beror det på felflash men kan det ha något att göra med att kortets orginalfläkt inte är inkopplad till kortet. Jag har tagit strömmen via en vanlig 4-pins med den nya fläkten och det sitter alltås ingen i grafikkortets lilla 2-pins kontakt.

Så frågan är alltså, påverkar det funktionen negativt att ingen kontakt finns i grafikkortets egna strömförsörjning?

Tacksam för snabbt svar!

Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av X|Rolando
Ursprungligen inskrivet av Benjamin Franklin
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Fy fan vad han har rätt! Amen!

Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GurkGager
Gör en CD som bootar dos och kör flashkommanot via autoexec.bat

Ok men kan man inte göra typ en startdisket bara och göra samma sak.
Är det bara att skriva sina kommandon eller kan man göra typ flash.bat och lägga in kommandona där, sen lägga in flash.bat i autoexec.bat.

Vad använder man för kommando för att köra en annan fil från ae.bat?

Jag var grym på detta med mina gamla 486:a men det är ju rätt längesen så jag har glömt allt, kommer inte ihåg ett smack

Av deSouza

Autoflasha VGA BIOS... hur?

Vill helt enklt veta hur man gör, någon som har en bra guide eller har kunskap om ämnet? Anledningen är att mitt X800SE är rätt "fucked up" och egentligen så bootar inte datorn överhuvudtaget typ men jag tänkte att det kan ju vara värt en chans. Om inte annat så är det bra att kunna om det skulle behövas.

Tacksam för snabba utförliga svar.

Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Exstaz
Du mistförstod mig lite där.
På många moderkort kan man välja vilket den skall söka efter och boota ifrån först. T.ex Pci. Så om du har den instälningen inställd på AGP så söker den ju på det först och botar då från det kortet. Kolla om du inte har en instälning i bios som säger att den skall boota från Pci först. Även om man flashat fel så brukar datorn bota ändå, dock utan bild.

Ok jo jag har den inställningen och den står på PCI men inget händer, hade den bootat så hade jag ju hört det men ingenting händer... Den är bara helt död även om fläktarna snurrar. Hårddisk lampan lyser men den lyser konstant även om inte diskarna laddar :S

Usch hatar denna nu och vill ha ett slut på det. Skall hem till jkpg imorgon och testa i mina polares dator, ska fan testa tills jag hittar en dator där de funkar

EDIT: Nu kom jag lite längre på något konstigt vis, men lik förbannat så vägrar den faktiskt starta upp eller boota så att jag kan blindflasha eller så. Så jävla störande. Jag måste ha gjort något väldigt fel när jag flashade mitt kort...

Jag hade ett 6800LE innan och körde då med nibitor för att ändra mitt vga bios... finns det inget liknande till ATI, så att jag på något sätt kan ändra BIOSet? Iofs så ligger väl det på grafikkortet ändå så det är väl ganska kört eller?

Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av willmans
Stäng av så att biosen fortsätter även om den hittar fel. Det heter "Halt on all errors" eller nått sånt.

Det har jag typ testat men det biter inte på mitt Abit K8T800PRO

Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Exstaz
Kan ju vara så att datorn försöker att identiefiera dit kort som sitter i AGP porten för att du har att den skall bota från det först i bios (AGP altså). Den hittar ett kort men den får problem och identifiera det och står bara och tuggar. Men om du nu har i bios att den skall boota från PCI så slår den kanse över till det efter ett tag. Har du testat att låta den stå på en stund?

Var det där ett seriöst förslag? Låter inte som det skulle funka men har inte låtit den stå mer än någon minut högst, men jag menar hur länge står den o tuggar AGP-kort i så fall? Låter jävligt tveksamt men det kanske är värt ett försök.

Vad säger ni andra? Kan ju inte annat än testa iofs kan ju knappast bli sämre Dock tycker jag att den skall köra PCI först eftersom jag ställt in den på de.

Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LicKeN
AGP? PCI-E? Testa flasha om i en dator med integrerat gfx kort.

Ok! Får försöka leta efter en med integrerat då Inte det lättaste att hitta ny för tiden hemma hos mig

Några andra förslag?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dawe86 Lite enkel info ja vill veta. Sparade du ditt orginal BIOS innan du hade flashat kortet?
Byt kort mot nåt fungerande kort. boota upp med diskett som innehåller det exakta BIOS för tillverkare av x800SE 2.0 minnen. Försök identifiera den version av BIOS som du la in först. Om den ligger där, ta bort den och lägg in orginal och inget annat. Detta ska fungera. Men vad ja inte förstår är varför du försökt flasha 2 PCI kort? De är juh inte dem du vill få å fungera utan x800SE kortet. eller ?[/B]

Jag har sparat alla BIOS på diskett, har testat och flasha med typ 5 bios och alla har funkat men vet inte om jag skrev in fel parameter eller nåt när jag gjorde det den gången. Hur gör jag för att kolla upp vilket BIOS jag la in först? Och hur skall jag kunna lägga in orginal på ett kort som inte är mitt X800SE?

PS! Har inte försökt flasha mitt PCI kort men man skall använda det för att få hjälp att boota upp datorn med sitt pajjade som sitter i AGP-porten jue... Om du förstår vad jag menar (hoppas jag förstår hur du menar ).

annars får du försöka förklara för mig lite bättre

Av deSouza

Felflashat X800 SE... HJÄLP!

Tog saken i egna händer och flyttade tråden hit

Råkade flasha mitt Sapphire X800SE med 2.0 minnena till ett X800XL med 1.6 minnena. Självklart gick det åt helvete och nu funkar inte mitt kort.

Är det någon som har tips på vad jag kan göra? Har försökt i 2 datorer att flasha med PCI-kort men inget händer och datorn bootar inte upp överhuvudtaget utan det är bara svart skärm.

Enligt leds på moderkortet så letar datorn efter VGA-BIOS som den så klart då inte hittar eftersom jag screwed up.

Väldigt tacksam för hjälp!

PEACE!