Inlägg

Inlägg som deSouza har skrivit i forumet
Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Razzz
Man kan oxå ta bort plast höljet på Leadtek modellen, sedan ta bort fläkten.
Slipa sedan ner 1-2 mm på vars en sida om en AMD Boxed fläkt.
Kläm ner fläkten mellan de flänsarna och skruva fast det i Alu biten med trä skruvar. Kan posta bilder senare ikväll om det önskas.

Vill också se!

Av deSouza

Re: Välja vattenkylningsdelar.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Falkarna
Jag har tänkt att köpa ny dator där jag tänkt köra med vattenkylning, har aldrig tidigare kört med vatten så jag skulle behöva lite tips om vilka delar som är bäst.
Budget ~4000kr

Förslag:
CPU :: Swiftech STORM
GPU :: Danger Den Maze4
Pump :: Swiftech MCP655
Radiator :: ThermoChill PA120.3
Tank :: Danger Den vattentank plexi 5 1/4 1/2 (nödvändigt?)
+ slang och slangkopplingar

Vilka tillsatser är att rekommendera?

Jag har inte valt något block till chipset då det väl inte finns någon prestandavinst att hämta, man får ju bara högre vattentemp till övriga delar?? Eller är det bra att kyla chipset ändå? (moderkort: DFI Lanparty NF4 Ultra-D)

Du kan få köpa mitt Vattenkylningskit, Swiftech block på cpu och DD på vga samt eheim pump osv. Lade ut 3000 för det, du får det för halva priset så kan du lägga pengar på annat Du kan skicka pm eller maila mig om du har intresse för att höra lite närmare vad det är för delar. Har kvitton osv på allt också och dom får du så klart med

PEACE!

Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av smolk
har inte dom fyra hålen (se bilden ovan) Men tror ni nåt här funkar? Och hur blandar man in kylpastan (AS5) för att få maximal prestanda på både limmet och kylpastan? Och, går det att få av efteråt?

Jag använde superlim för att limma dit min kylare, har en silverkant på mitt X800 SE där jag lae superlim och den sitter nog som berget. ar inte testat den så möe än eftersom den precis blev färdiglimmad inatt.

Vad som också bör tilläggas är att min kylare inte var någon jättekylare direkt utan istället en liten svart som jag förmodar inte har varit i produktion på ett jävla bra tag nu

Det kommer komma bilder på hur min kylarpålimning blev i följande tråd:

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=52315...

Håll utkik där i eftermiddag om du vill se hur mitt projekt blev.

Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gustav99
Hur gick det sen då, fick du nån ordning på det?

Jag har inte haft tid att testa det än men vad jag har gjort är att byta kylare till en cpu kylare. Någon gammal är det, inte alltför stor. Jag limmade fast den med superlim (gel) och jag tror den sitter som fan! Inte vågat röra för mycket på den. Grejjen är att jag inte har min dator där jag är nu så att jag skall testa o kirra biffen imorgon kväll typ.

Frågan är bara, jag har blåa Zalman minneskylare, skall jag dunka på dem också på minnena? Tror ni de hjälper mycket? Tänkte ta samma superlim som till coren men grejjen är ju att jag här måste limma rätt på minnena och det vet jag inte om jag vågar utan någon kylpasta om man säger så. Sen har jag även tänkt ha en 80 mm eller 92 mm som blåser direkt på kortet för att kyla lite.

Vad tror ni om det här? Har innan kört kortet i 525/525(1050) med max på typ 560/580 eller tvärtom. Tror ni jag kommer kunna höja mycket efter att jag bytt fläkt, satt på m-kylare och riktar en fläkt på kortet?

TJO!

EDIT: Jag skall även lägga upp bilder på hur den nya kylaren ser ut, dock har jag inte limmat på minnena än eftersom jag behöver lite råd angående dem så det blir ingen större skillnad men bild kommer i eftermiddag.

EDIT2: Hä kommer bilderna på hur kortet ser ut med ny fläkt.

http://putfile.com/pic.php?pic=11/31510205869.jpg&s=x2

http://putfile.com/pic.php?pic=11/31510223116.jpg&s=x2

Har inte hunnit testa än men de kommer imorgon kväll skulle jag tro!

EDIT: asså va fan det vägrar funka!!! Nu har jag gjort allt som står i min makt tror ja... Jag funderar på, är det större chans att det funkar i en lite äldre dator som inte har alla dagens tekniker osv? Typ på ett P3 mobo? Inte för att jag har någon men tänkte att den kanske inte bryr sig om VGA bios och låter datorn starta upp ändå... Kan det vara så?

HJÄLP FÖR JAG ÄR FETT DESPERAT!!!

Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GurkGager
Om du lyckas få igång datorn så rekomederar jag att du gör så här:
Skapa en batfil som heter flash.bat
I den så skriver du hela flash kommandot. Typ: atiflash orginal.bin och en massa parametrar och grejs. Sen lägger du den på en win98 boot disk eller nått.
Vill d vara riktigt så lägger du in flash.bat i din autoexec.bat också.
på så vis är det bara att boota med disketten i så flashas kortet automatiskt. (kolla så att allting stämmer innan du provar)

ÅH fan va osmart jag är... en gammal hederlig .bat fil så klart

Datorn är igång för jag har ett annat grafikkort i nu, annars skulle jag inte kunna sitta här... måste bara checka lite parametrar först men det skall testas om inte "Halt on: No errors" funkar.

Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av johle
Kortet i sig är väl inte trasigt, det har bara ett felaktigt BIOS? Det borde ju gå att programmera om BIOS även om den grafiska delen inte funkar. Jag antar (hoppas) att du gjorde en backup av ditt original-BIOS. Isåfall, läggöver det till en diskett och gör så den flashar automatiskt. Gjorde så på mitt FX5200 när jag lekte med olika BIOS. Datorn var helt galen, färger blinkade osv (med fel BIOS). Men efter en flashning funkade det perfekt.

Själv gör jag alltid så att jag gör så att den bootar från disketten, flashar till original-BIOS direkt och sen flashar efteråt. Då kommer man alltid tillbaka till ruta ett iaf. Det skumma är ju att i ditt fall kommer du inte ens till boot antar jag? Det finns inget i systemets BIOS som du kan ställa om. T.ex. don't halt on VGA-detection eller nåt. Med PCI-kortet i altså?

Det där lät som ett jävla bra förslag de sista!

Ska citera min manual eftersom jag tänkte att bäst o ha swec sidan uppe samtidigt som jag kollar BIOS möjligheter...

I alla fall står de så här:

Under nån jäkla meny som jag kommer hitta nästa gång jag rebootar.

Halt on:

This item determines wheather the system stops if an erroris detected during system boot-up.

Sedan kan man välja på "all-errors" "no errors" osv... Jag skall fan försöka välja no errors och sedan testa "skiten" om det funkar är jag näst intill evigt tacksam

Annars hoppas jag bara på att någon annan har något bra förslag

Tack i alla fall och hoppas det lyckas...

EDIT: Kom o tänka på en sak. Hur gör man så att skiten flashar automatiskt? Orkar ni skriva eller länka till guide skulle det uppskattas. Skall tillägga att jag inte testat med halt on inställningen än och det kan ju funka alldeles utmärkt

Tack för hjälpen än så länge! Jag skriver om det fixar sig eller inte imorgon mellan morgon och middag någonstans

Av deSouza

Ok skall testa IGEN. Tyvärr är det så att jag redan har testat allt inklusive det tyvärr.

ingen som har något annat förslag eller det kanske finns någon som vill skicka ett nytt BIOS till mig?

BTW... det går väl inte att hot swappa va? Jävligt dum fråga antar jag men va fan jag är desperat!

THX!

Av deSouza

Jaja allting startar så det är inga problem så. Jag har ett Abit K8T800 där jag har leds som visar vart i uppstartsfasen datorn är osv. led display med 2 siffror på moderkortet, du/ni vet säkert vad jag pratar om.

I alla fall så stannar den vid VGA BIOS detection eller nåt liknande vilket tyder på att det är just grafikkortets bios som det är fel på.

Det här hjälpte föga eller?

Av deSouza

Misslyckad X800 flash

Tjosan swecare!

För ett tag sen så flashade jag mitt x800SE till ett XT.

Allt gick bra osv och kortet funkade som en klocka. Men det var lite för varmt så jag bestämde mig för att testa att flasha till ett pro (tror ja de va).

Efter att jag gjort detta så vägrar datorn gå igång (har testat i 2 datorer). Jag testade då med ett PCI grafikkort och försökte blindflasha men ingenting fungerade.

Någon som har några tips eller är kortet helt stendött?

PS! Vet att XT och PRO inte har samma kärna eller vad det nu är för skillnad på dem.

Tacksam för very pro answers

Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skönnbrink
Sätta i både agp kortet och ett pci kort och se om du kan flasha om, eller så får du köra en blindflash...

Bra att du läser på och lägger in ett bios som inte ens har samma kärna som x800se.

Hehe ok tack för tipset. Dock så har jag testat med det bioset innan tror och då funkade det. Men i alla fall så var det väl förmodligen klantigt gjort.

Grejjen är den att datorn vägrar boota upp överhuvudtaget. Hårddisken jobbar ett tag sen är allt dött.

Men jag får väl testa med att skriva upp kommandona och göra en blindflash då.

Skall sägas också att jag har testat med PCI kort som bootup kort men det blir exakt samma sak som händer när jag startat upp som vanligt med X800 kortet, alltså ingenting händer. Dock funkar datorn med bara PCI-kortet i, kan det vara mitt mobo BIOS som buggar och i alla fall väljer AGP-porten först? har ett abit K8T800 PRO.

Kom med fler tips om ni kan, allt vore tacksammt.

PEACE OUT!

Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maffiaboy
Testa reseta CMOS? (ta ut batteriet)

Det är inte moderkorts-BIOS jag pratar om vilket jag hoppas framgår av texten.

Tack ändå!

EDIT:

BTW!: Man kan inte köra hot swap på AGP porten va? Är nästan säker på att man inte kan men hoppas ju på det eftersom det datorn inte startar överhuvudtaget när jag har i min lilla ögonsten.

EDIT2: Kom och tänka på en sak, batteriet kan väl inte hjälpa eller?
Är det värt ett försök? Känns helt döfött men säger experter de så kanske man borde testa

Av deSouza

Trasigt X800SE efter flash?

Hej! Jag har testat och flasha mitt X800SE innan, har testat med både X800PRO och X800XT BIOS.

Nu var det så att jag tyckte tempen var så jävla hög på coren så att jag vill känna på X800XL BIOSet eftersom det har lägre core än de flesta andra.

Jag satte igång och det gick nog som det skulle, trodde jag, skrev in mina flashrom kommando som jag trode var rätt. Men sedan när jag startade om datorn så är skärmen helsvart och datorn vägrar dra igång.

Då säger ni kanske PCI-kort, men det har jag redan testat och den vägrar gå igång även när jag tagit ur AGP-kortet och ställt in att PCI kortet skall initieras först.

Vad kan vara felet med detta kort? Har jag helt enkelt sabbat de eller finns det hopp? Antar att det är något skit med BIOSet och de kommandona som jag använde för att flasha det med.

TACKSAM FÖR SNABBA SVAR!

Av deSouza

Testat OCa nya 64-bitars Sempron 3000+?

jag undrar om det är någon som testat att OCa den nya sempron med bara 128 kb cache minne?

Borde man inte kunna klocka den nåt kopiöst med tanke på dess låga cacheminne?

Är annars den gamla sempron-prollen bättre att använda sig av? Den har ju 256 kb cache men stöder ju inte 64 bitars...

Tacksam för seriösa och snabba svar.

PS! Den nya ligger väl på 400 mhz FSB jämfört med den gamla som ligger på 333 mhz FSB, kanske det är bättre att välja den gamla om man har DDR400 minnen? DS!

Av deSouza

5900 ultra fps problem!

Mitt Asus 5900 ultra jobbar inte alls på som det skall, det ligger ungefär på 65 grader vilket kanske inte är bra men inte fruktansvärt högt heller väl?

I alla fall, när jag ska köra benchmark program eller spel så klockar det ner otroligt mycket vilket ger helt usla resultat. Kan detta bara bero på värme eller kan det också bero på att mitt 360 W Chieftec nätagg är för svagt?

Har för övrigt en amd 64 3000+ med abit bräda, inget OC, en hdd och en DVD-rom. Enligt mig borde nätagget klara det och då är det väl bara värmen kvar som är problem eller vad tror ni erfarna swec´are?

Tacksam för snabba svar!

Edit innan jag ens lagtin tråden: GPU: 68 grader, mem: 48 grader. Jag borde seriöst se över mina temp. problem väl?

Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aendy
Vilka udda paket du satt ihop
det första har inget bra graffe vad jag kan se = inge vidare till spel
nr 2 saknar moderkort = funkar inte alls

Kan vara bra att vara mer preics med vad det är för delar t.ex. om det är SATA eller ATA diskar, hur mycket cache de har, vilken hastighet det är på minnena i burk ett osv.

Tycker du inte ett 5900 ULTRA 256 MB är bra till spel? Får jag då fråga vad du sitter på för ubersaker om du tycker att det är dåligt? Och i den burken med 5900 ultra är det DDR400 minnen för övrigt...

EDIT: Min sign stämmer typ inte för 5 öre! Tom en polares dator

Av deSouza

Intel Northwood 3.0 överklockning

Hej! har nu förmodligen kommit över en finfin 3.0 northwood, alltså med 800 FSB som ni säket vet.

Någon som kan säga ungefär hur högt jag kommer att klocka den? Ni säger säkert beroende på minne. men i sitter det kingston valueRAM och kylningen är vanlig luft.

hemma i lådan finns också 2X256 Vitesta DDR500 minnen. Borde jag köra dessa istället för de slöa kingston RAM-modulerna.

Tips är tacksamt!

Oscar

Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fasicx
Vad har du för begränsad ekonomi?
såg att dom sållde billiga TwinMos minnen på http://www.komplett.se

typ 500 spänn får 512Mb! vad det är för minnen låter jag vara osagt men det är kanske värt att kolla upp!

Tack å hej

Annars såg jag att en kille här på sweclockers sålde BH5 minnen, 512 MB för 550 kr. Det är väl jävligt peisvärt va? Funderar bara på vart jag ska skaffa dom pengarna :S

Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lookkee
Du kommer inte att behöva bättre minnen än dessa om du ska vara ekonomisk.

http://www.webhallen.com/prod.php?id=36517

Ok tack för länken, sen är de ju så här att jag kanske skulle ha ett dual channel moderkort och en prolle till också, vilekt gör att shg blir ett bra alt. för att de har dual channel socket A mobo för typ under 400 och en AMD sempron 2800+ för 650 kr eller vad de nu var.

Är ja helt ute o cyklar eller är de inte bra priser?

O

Av deSouza
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Triss
Köpte Elixir till min brorsa då han inte är gjord av stålar och har en upplåst multipel.
Chippen på dom minnena 2*256 var Adata och de har fungerat felfritt i ca 6 mån nu, men som sagt så är dom inte överklockade och det var ett gäng månader sedan beställning.

Ok men vad kör han i för timings och volt? Orginal eller?
Låter ju som att de fungerar i alla fall, skulle ju iofs vilja kunna köra dem i CAS 2,5 @ 220 mhzi ala lfall så man kan överklocka lite. Funderar nämligen på en Sempron 2800+ med ett dual channel moderkort och försöka klocka lite gött.

Vad tror ni om de?

O

Av deSouza

Nya minnen, HJÄLP! (Elixir)

Hej! Jag funderar på nya minnen, och då säger väl ni, köp Corsair, Kingston, Twinmos eller liknande.

Men jag har lite begränsad ekonomi så jag undrar om minnena från Elixir är något att ha?

Skulle gärna få lite kommentarer från människor sm använder minnena, hur pass bra och stabila dom är och vilka timings de klarar på vilken FSB osv.

shg.biz hade nämligen väldigt bra pris på dem tyckte jag så därför fundear jag på att köpa 2X512 för typ 650, som i annat fall nästan 1X512 kostar ny.

Snabba svar uppskattas.

O