Inlägg

Inlägg som deSouza har skrivit i forumet
Av deSouza

Användare: @repair
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Tangentbord, mus, headset

Positivt:
God kommunikation och tillmötesgående när det gällde att hitta lösning.

Negativt:
Inget egentligen. Vi var lite oense om vad bra skick innebär.

Slutbetyg:

4/5

Av deSouza

Är det sålt? Jag kan eventuellt tänka mig köpa allt på lördag. Om det finns kvar. Kan ev tänka mig ta minnet billigt om mobot åker, men jag köper helst allt.

Av deSouza

Men går strömmen på alls om jag kortslutit något? När jag startar datorn så går ju strömmen på väldigt väldigt kort, typ 1/10 sekund, sen går den av igen. Men ändå tänker jag. Finns det någon chansning kring vad som kan kortslutits i så fall? Är den någon idé att ens försöka utreda saken eller är det bara att kasta/sälja som defekt? Minnena kan jag ju använda, men 6x2 GB är ju inte kolossalt lätt att använda, så då blir det ju typ 4x2 GB som jag får sätta i ett nytt mobo/cpu.

Av deSouza

Tack för svaren! Det är ett X58 mobo, socket 1366 med en i7 950, så det är ju rätt gammalt. Jag tror jag har monterat allt korrekt. Samma sak händer när jag monterar delarna utanför datorn även efteråt. Det händer alltså ingenting.

Det jag kanske tyckte var egentligen att det luktade lite bränt första gången jag startade upp datorn efter att jag monterat sakerna i nya chassit. Men det kanske är lite tveksamt samt att det var ett tag sedan nu, så jag kommer inte ihåg alla detaljer riktigt.

Datorn fungerade som sagt innan och jag körde den ett antal månader innan jag swappade chassi och det sket sig.

Det enda jag kan tänka mig är att jag inte skruvat i distanserna helt, så att kortet suttit, inte snett, men att det buktat på något vis. Jag har dock monterat, kanske inte "otaliga" datorer, men ändå säkert runt 50 datorer genom åren, så jag tycker ändå att jag har ganska bra koll på sakerna normalt sett.

För att försöka klarlägga lite utifrån de frågor ni haft, så tillägger jag att: Jag har köpt sakerna beggat, men använt dem några månader innan felet inträffade i samband med att jag skulle byta chassi. Jag funderar också på kortslutning, men den fungerar precis likadant utanför lådan, så jag vet inte vad det är som kan kortslutas då. Distanser är monterade på rätt ställe.

Som sagt så blinkar CPU och GPU leden för fel, men kylaren fungerade utanför burken och det känns inte som jag monterat den fel heller direkt.

Jag hade dock lite olika skruvar när jag satte i kortet i burken eftersom jag köpt det begagnat, men det borde väl inte spela någon roll, bara det sitter väl? Olika skruvar har jag även haft vid tidigare tillfällen (vid andra byggen) och har aldrig varit några problem innan.

Innan chassibyte, fungerade den -> chassibyte, sakerna fungerade utanför lådan -> montering i lådan, då inträffade felet -> sakerna fungerar inte heller utanför lådan.

Tack igen!

Av deSouza

Är mitt mobo sabbat av dåliga kapacitorer?

Dåliga bilder på moderkortet

Hej!

Jag vill bara ha lite experthjälp. Mitt mobo startar inte. Strömmen går på cirka 1/10-dels sekund, sen bara dör det igen och jag måste koppla ur ström och resetta CMOS för att det ska hända något. Det enda som händer är dock precis samma sak igen.

Kan det bero på dåliga kapacitorer? Jag har tagit ut det och testat med olika PSU, 1 sticka minne, olika GPU osv. Inget funkar. CPU- och GPU-leden blinkar till snabbt när jag försöker sätta på datorn enligt ovan, men inget annat händer.

Tack på förhand och ursäkta bilderna, men det var svårt att få till dem på ett bra sätt.

PS! Datorn fungerade med den setupen innan jag monterade in sakerna i burken, men sen var det precis som om något hände, för när sakerna var monterade så fungerade de inte längre.

Av deSouza

Användare: @erooo
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Distansköp
Betalsätt: Swish
Produkt: GTX 680 och Radeon R9 290

Positivt:
- Trevlig och uppriktig/ärlig
- Bra kommunikation
- Bra packat

Negativt:
- Inget

Slutbetyg: 5/5

Av deSouza

Användare: @40kmodder
Typ av affär: Sålde grafikkort
Tillvägagångssätt: Distansköp
Betalsätt: Swish
Produkt: GTX 970

Positivt:
- Snabb affär
- Mycket trevlig
- Bra kommunikation
- Snabb betalning

Negativt:
- Inget

Slutbetyg: 5/5

Av deSouza

Finns korten kvar så är jag intresserad. Vad ligger buden på?

Av deSouza

@Marw93 innebär det att jag får köpa? Kan eventuellt tänka mig köpa 7950 också för en liten peng.

Av deSouza

Skulle alla bud/köp skita sig så är jag nog spekulant på ditt 970 för 1000 kr.

Av deSouza

Datorn startar inte! Är mitt X58 Asus Rampage Formula III sönder? :(

Hej!

Jag har följande som jag har problem med:

I7 950
Asus Rampage Formula III
3x2 GB Corsair Vengeance
3x2 GB Corsair Dominator
två olika nätagg, Vantec 600W och Corsair TX750 (båda fungerar med annan setup)
Radeon 6950 2GB
Corsair H100 kylning
SSD-disk

Jag vill ha lite hjälp med att komma fram till om jag bränt mitt X58 Asus Rampage Formula III moderkort när jag flyttade över sakerna till annat chassi, eller om det kan vara något annat som spökar?

Jag vet inte riktigt vad jag lyckades med, för jag har bytt chassi "100 gånger innan".

Första gången jag startade datorn efter flytten så snurrade grafikkortet upp till max tills dess att jag stängde av strömmen. Om CPU-fläkten var igång kan jag inte minnas, men jag tror det. Sedan efter det så stängs datorn av lika snabbt som jag slår på den. Leds osv blinkar till som hastigast innan den stängs ner igen. Fläktarna hinner inte ens varva upp innan datorn stängs av igen.

Led:en på vattenkylningen blinkar till men släcks lika fort igen. Inget händer. Kanske kortslutning? Å andra sidan borde inget lysa då tycker jag. Jag har trots allt LED som lyser på moderkortet gällande vilket BIOS som används.

Försökte reseata CPU, som om nu det skulle hjälpa, men det hände inget annat heller efter det. Jag har inte tagit ur CPU sedan innan, så det är omöjligt att pins är böjda osv.

Jag har också testat att resetta CMOS ett antal gånger. Batteriet har jag tagit ur en kort stund. Inte heller det hjälper. Grafikkortet har jag inte testat i annan burk, men torr inte det är problemet, för jag får samma sak utan grafikkort inkopplat. Distanserna skruvade jag i som jag skulle och de satt på rätt plats i den andra burken.

Jag har ju Rampage formula III moderkort och det finns dioder som visar vad som är fel. I det fallet så blinkar CPU och VGA till innan datorn stängs ner igen, alltså väldigt som hastigast, men jag har liksom inte ändrat på något, så jag tycker det är väldigt konstigt att datorn inte vill starta alls.

Jag har också breadboardat men det hjälper inte heller. Jag har tidigare kört datorn klockad och resettade CMOS i samband med flytten till nytt chassi, men det borde väl inte spela roll? Jag har snarare bättre kylning efter flytten samt att CPU iom resettat cmos inte är klockad.

Jag har testat utan mus och tb inkopplat och även utan hårddisk, men det hjälper inte heller. Snarare är det så att jag inte testat med mus och tb inkopplat, men det lär ju inte hjälpa för att kunna sparka igång den direkt.

Snälla, kan någon hjälpa mig med detta problem? Vad kan jag försöka med? Vad torde vara problemet? Jag har också testat helt utan RAM-minnen i burken, men det blir precis samma resultat.

Av deSouza
Skrivet av GoRzA_112:

Får fundera på det. Tack så länge.

Av deSouza
Skrivet av GoRzA_112:

Är det ingen annan som är intresserad så kan jag tänka mig gå ner till 750kr om det är intressant

Vad tror du om bara cpun då, om jag skippar minnena?

Av deSouza
Skrivet av GoRzA_112:

Glömde lite I svaret... Det är en Phenom X4 955 Black Edition med allt det innebär. (125w)

Ja det tycker jag. Hade tänkt runt 500 för cpu och runt det samma fur minnena.

Ok då vet det rätt CPU för mig då jag pajjat mitt mobo eller CPU. Håller på och leta ersättare för att felsöka, men jag tror nog jag tycker att det är för mycket pengar tyvärr. Tack ändå!

Av deSouza

@GoRzA_112: är 350 för lite?

Av deSouza

Jag är verkligen i behov av:

AMD phenomenon II X4 955
4x 2 GB corsair dominator 1600c9 ddr 3

Då jag verkar F****T upp mitt https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-MA770T-UD3P-rev-10#su...

Vet du om det är 95W eller 125W varianten? Behöver en cpu till för att kunna testa om backup-BIOS fungerar.

Vad vill du ha för det?

Av deSouza

Är denna avslutad? Tänker främst på mössen.

Av deSouza

Snyggt gjort, helt klart!

Av deSouza

250 + frakt för båda mössen.

Av deSouza
Skrivet av muunkie:

Noterat men du har två före dig.

220 + frakt kan vi väl säga då. 😆