Inlägg

Inlägg som Julia2018 har skrivit i forumet
Av Julia2018

Okej, det går inte att tjuvkoppla, inget händer... förmodar att PSU har dött då? Några rekommendationer på en ny motsvarande den jag har? Som jag nämnde innan, G650M.

Kan det vara en annan komponent trots att PSU inte fungerar?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Julia2018

Jag ska koppla bort hela PSU strax, tittar på filmer hur man gör. Måste först förstå alla sladdar innan jag gör kaos

Skickades från m.sweclockers.com

Av Julia2018

Okej, har kollar på den filmen. Kan jag använda en vanligt koppar gem? Vill inte dö Hahahah, men om jag kopplar ok gemet först innan jag slår på elen, bör jag klara mig, känns de som (hoppas jag)

Annars känns de som jag har 2 alternativ.

Köpa nytt SPU och prova lösa problemet själv, alternativt lämna in datorn och få den fixad.

Jag har just nu G650M SPU. Ingen aning vad en ny kostar..

Ingen aning vad det skulle kosta att lämna in datorn och få den fixad.

Har egentligen inte råd varken för de ena eller andra, men känns som jag måste få datorn att fungera igen annars kommer jag inte sova gott..

Vad tror ni? Andra alternativ?

Tack ännu en gång, underbart med så snabb support, uppskattas verkligen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Julia2018

Hmm, det var 3 säkringar som gick, dom låg inte bredvid varandra, 2 låg bredvid sedan var en 2 säkringar bort (tror jag) men dom låg ej vid vara dra.
Har dock redan försökt få igång datorn, funkade inte. Allt annat i rummet fungerar, och allt annat i lägenheten fungerar också..

Skall kolla på den youtube filmen. Har spenderat lite tid nu på att kolla hur man byter PSU, första gången jag öppnar ett chassi, ganska coolt faktiskt, men fan vad dammigt det är...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Julia2018

Tack för alla svar.

Tror inte jag vågar tjuvkoppla, kanske om de finns en bra youtube film hur man gör

Angående hårddisken. Behöver jag gå med hela datorn eller räcker det att jag tar med hårddisken till en IT affär för att göra en backup?

Angående PSU, kan jag köpa vilken som helst? Angående installatione, finns de någon bra instruktionsvideo som ni kan rekommendera? Ser att de finns några st på youtube, funkar de med vilken som av dom?

Köra utan några komponenter? Jag är inte datorkunnig, vet inte riktigt vilka komponenter som måste kopplas bort osv. Kan man byta PSU bara och testa om det fungerar ?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Julia2018

Ingen elström till datorn

Hej Allihopa. Har sökt och funnit liknande tråd, dock inte helt riktigt samma problem? Iallafall ursäkta i så fall.

Min dator är ca 4 år gammal, funkar hur bra som helst. Spelade senast inatt ca 01:30, stängde därefter av datorn och gick och la mig. Idag vid ca 10:00 vill jag sätta på datorn, då lägger jag märke till att datorn inte vill starta, sedan ser jag att El dosan inte lyser. Går sedan till säkringarna till lägenheten och lägger märke att 3 av dom har gått. Jag sätter på dom igen och går tillbaka till rummet. El dosan lyser, skärmen lyser, högtalarna lyser, lampan fungerar i rummet igen, bara datorn som varken lyser eller startar. Har provat att koppla datorn i vardagsrummet, samma sak där, fungerar inte.

Hur ska jag gå tillväga?

En annan fråga. Jag har en hel del dokument i hårddisken som jag är orolig för, om nu datorn är helt ”paj”, kan hårddisken ha klarat sig?

Tacksam för all hjälp!

Mvh