Inlägg

Inlägg som Airikr har skrivit i forumet
Av Airikr

Du vet, du använder en produkt från Google. Kombinationer av funktioner är huvudnyckeln hos dem. Vill du söka på Internet? Använd adressfältet. Eller varför inte genom Googles sökfält på startsidan (ungefär som about:blank, fast med en historik och sökmotor). Orka ha två saker som gör exakt samma sak i ett fönster

Av Airikr
Av Airikr

Till synes JavaScript-fel, men problemet kvarstår, trots återställning till senast fungerande skick

Hej!

Jag har sedan förra veckan, arbetat med en förbättrad variant av Mitt galleri. Jag förbättrar och förenklar galleriet allt eftersom, men nu har jag stött på ett hinder som jag till synes inte kan åtgärda. Problemet (som det ser ut att vara något JavaScript-fel) dök upp efter att jag hade lagt in ett histogram för fotografiet man tittar på. På min server funkar allt hur bra som helst, men inte på mitt-galleri.nu (men inte på min telefon - där funkar allt perfekt). Problemet kvarstår även om jag återställer filerna till det skick då webbsidan senast fungerade.

Jag har stirrat mig blint på alla möjliga lösningar, men jag har inte hittat någon lösning. Jag har till och med pratat med webbhotellet (Binero) om bland annat detta, och de förstår inte heller vad problemet kan vara. Nu vänder jag mig till er. Jag använder mig av CloudFlare som jag nu har valt "Development Mode" för Mitt galleri. Jag använder även ExpiresActive i .htaccess, men jag har kommenterat bort cachestödet för CSS- och JS-filer. Med andra ord är detta inte något cache-problem.

Kan ni möjligtvis komma på vad problemet kan vara, trots inga felmeddelanden på webbsidan?

Uppdatering
Jag la till följande rad ovanför hämtningen av javascript.js-filen, men inte ens den fungerar. Den här raden kommer att vara kvar tills problemet är löst.

<script type="text/javascript">$(document).ready(function() {alert(2);}</script>

Jag ser nu dock att något ändrar src och text/javascript i script-taggarna, till data-rocketsrc och text/rocketscript. Varför har jag ingen aning om, men jag antar att det är det som är problemet. Detta förekommer inte på min egna server.

Problemet är nu löst
Äntligen är skiten åtgärdad! Det var den idiotiska, förjävliga jävla Rocket Loader från CloudFlare, som jag hade satt till "Automatic" för några dagar sedan. Nu ska jag fortsätta optimera och förbättra Mitt galleri.

Av Airikr

Jag känner några som jobbar på företag, som skapar program åt andra företag. De tjänar mellan 40 000 och 60 000 SEK per månad, före skatt.

Av Airikr

Jag har uppdaterat Mitt galleri. Den funkar, men den är väldigt seg och jag förstår inte varför. Till skillnad från den gamla webbsidan, är den här även mobilanpassad. Webbsidan använder sig endast av de mest grundläggande funktionerna, så fler funktioner kommer att läggas till allt eftersom. Likaså layoutändringar, designändringar och kanske mer.

Av Airikr

Menar du att det går såhär: Ö, Ä, Å, A, B, C..?

Jag ser i alla fall ett "problem". Lägg till ASC efter ORDER BY club. Jag vet inte om detta kan hjälpa, men då vet i alla fall SQL-frågan att den ska sortera listan efter bokstavsordning.

Av Airikr
Skrivet av ConnyxD:

Har UAC aktivierat. Jepp, denna har jag installerat. Kanske är det som gjort att den inte fungerar sm den ska. Har koppling till internet på allt annat, men inte till vädergadgeten.. Konstigt!

Tack iaf för att du tar dig tid att svara.

Då är det nog därför du inte kan få vädergadgeten att fungera :/

Inga problem, vetdu

Av Airikr
Skrivet av ConnyxD:

Tack för tips på lösningar !
Fungerade tyvärr inte. Står så här på min gadget, om det skulle kunna vara till någon hjälp..
"!Det går inte att ansluta till tjänsten". Några fler tips skulle verkligen uppskattas.

Har du UAC aktiverat eller inaktiverat? Tydligen är gadget-funktionaliteten kopplade direkt till UAC. Om UAC är inaktiverat, så fungerar inte någon gadget alls.

Efter en vidare Google-sökning, så har Windows inaktiverat vädergadgeten i en säkerhetsuppdatering (Microsoft Security Advisory: Vulnerabilities in Gadgets could allow remote code execution). Om du har installerat denna säkerhetsuppdateringen, så kan det bero på detta.

Av Airikr
Skrivet av ConnyxD:

Nårga tips på vad problemet kan vara?

Möjlig lösning 1
Testa att stänga ner gadgeten, inaktivera alla brandväggar (tredjeparts-program och/eller Windows egna brandvägg) och starta gadgeten sen igen. Om den funkar, så är det något strul med brandväggen.

Möjlig lösning 2
Gå till Kontrollpanelen, Internetalternativ, fliken Anslutningar och sen LAN. Om Automatiskt detektera inställningar eller något liknande är ikryssat, kryssa ur den och spara ändringarna. Se om gadgeten funkar då.

Av Airikr
Skrivet av PowerNet:

Det är inte att hacka att använda deras dåliga lösenord, eller lättgissade lösenordsledtrådar.

http://www.apple.com/pr/library/2014/09/02Apple-Media-Advisor...

Tack för källan. Du får ursäkta för mitt dåliga minne :/

Av Airikr
Skrivet av PowerNet:

Nja, de hackades inte.
Utan att de kom in på kontona berodde på att deras lösenord var för enkla, t.ex. namnet på deras hund, eller annat, eller att det kommit på vift på annat sätt.
Så att det "hackades" är fel ord.
Sen om folk kunde använda 2 faktors autentisering så skulle sådana här saker inte hända, för då måste de ju fått tag på din mobil du använder för autentiseringen med.

Har du någon källa på detta? Jag vill minnas att deras iCloud-konton blev hackade med hjälp av program, som kördes mot iCloud-servern, som testade ett lösenord efter den andra.

Av Airikr
Skrivet av PowerNet:

Nej, de vart inte stulna på grund av en säkerhetsbrist i iCloud.
Utan på grund av att personernas lösenord kommit på vift vid andra tillfällen, eller varit för dåliga (dvs gissningsbara, ex kändisens hunds namn oev).

Så iCloud i sig var inte "hackat" eller blivit intrång på, utan det berodde på enskilda personernas dåliga lösenord, eller slarv med dessa.

Apple tillät oändligt med inloggningsförsök, innan "theFappening" var ett faktum. På så sätt kunde personerna som hackade kändisarnas konton, komma in efter X antalet inloggningsförsök, så skyll inte endast på svaga lösenord. I dag kan man endast göra 3-4 inloggningsförsök (jag vet inte antalet, då jag inte använder skiten), innan man blir tillfälligt spärrad från att logga in (jag vet inte om det är så, men det borde vara så).

Av Airikr

Chrome Remote Desktop funkar i både Google Chrome och på Android-telefoner. Om tjänsten även funkar på telefoner med ett annat operativsystem än Android (till exempel iOS), vet jag tyvärr inte. Annars finns TeamViewer som ett mycket bra alternativ. Det är helt gratis, om du är en privatkund.

Av Airikr

Jag sökte på ordet "unisales" på Google och fann en hel drös med lösningar. Den femte länken uppifrån verkar vara en lösning på ditt problem. Har du testat det?

Av Airikr

Jag har Bredbandsbolaget och alla 3 länkarna du länkade till, funkar för mig.

Av Airikr
Skrivet av Tauri:

Eller titta ut genom fönstret och se vad det är väder!

Eh. Va? Menar du att lufttryck, luftfuktighet, vindhastighet (det kan blåsa, även om träden inte rör på sig), väderleksrapporten om några timmar framåt, och så vidare, kommer skrivas på hans fönster, när han tittar ut genom det?

Av Airikr

Oj, oj, oj! Nu blev jag mycket avundsjuk! Jag håller nämligen på med att göra en planritning av min lägenhet, men det här alltså! Shit! Jag vill kunna Unreal Engine 4!

Av Airikr
Skrivet av buchno:

Duplicati, gratis och öppen källkod.

Tack för tipset, men det där är bara för säkerhetskopiering till molnet eller FTP-servern. Jag är mer ute efter samma funktionalitet som till exempel NetDrive. Plus, när jag försökte testa anslutningen till mitt Google Drive-konto genom Duplicati, så hängde sig programmet helt och vägrade att svara i 5-10 minuter.

Av Airikr

Jag måste tacka er för tipsen om ExpanDrive och NetDrive! Det finns bara en negativ sida med dem: de kostar. Jag skulle mer än gärna vilja betala och stödja deras underbara jobb, men jag har tyvärr ingen ekonomi för det :/ Finns det liknande program som inte kostar, men som gör samma jobb?

Av Airikr
Skrivet av clark-kim:

Det tycker jag absolut att du ska göra! Här är projektsidan för webbappen: https://www.trafiklab.se/projekt/lulea-lokaltrafik. Där ser man vilka API:er jag har använt också

Tack så mycket