Inlägg

Inlägg som Succinylkolin har skrivit i forumet
Av Succinylkolin

Bra sammanställning! Har saknat en smidig lista över soundbars med HDMI passthrough. Förstår inte varför Sonos och Klipsch inte har den funktionen, var lite intresserad av Sonos Beam när det begav sig men frånvaro av HDMI passthrough gjorde att det inte var ett alternativ.

Av Succinylkolin
Skrivet av Izak80:

Precis så, vadå?🙂 Skall konsolen kopplas till soundbaren eller valfri HDMI-port?

Koppla in soundbaren till TV:n med HDMI i eARC-porten på TV och soundbar. Då kan du spela upp allt ljud som kommer från TV:n med soundbaren. Konsolen kan kopplas till valfri HDMI i TV:n.

Om din soundbar har 4K/120Hz passthrough skulle jag dock koppla in konsolen direkt i soundbaren (soundbaren kan fortfarande vara kopplad till TV:n via eARC så du får ut ljud från ev streamingtjänster i TV:n i din soundbar) så den kan spela upp ljudet direkt och skicka vidare bilden till TV:n. På så sätt slipper man eventuell eftersläpning i ljudet som jag tycker man kan uppleva med första alternativet.

Av Succinylkolin

Produkt: TCL 85" P745 4K Smart TV (2023)
Länk: https://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-smart-hem/tv-tillbe...
Kategori: TV
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=10721661
Pris: 10990kr

Av Succinylkolin
Skrivet av Raging Mother:

Ah, så man kan ha Windows oaktiverat och få det mesta att fungera utan det? Visste inte det.

Jag kommer med stor sannolikhet inte att bygga själv men är innerst inne en snål jävel så om det visar sig att jag tjänar storkovan på att bygga själv så gör jag det - otålig son som står bakom och hetsar mig fördärvad till trots.

Ja precis, sedan kan du välja om du vill köpa en licens dyrt via en välkänd sida eller billigt via ex länken du fick, varifrån dessa licenser kommer är dock lite tveksamt (stulna kreditkort, företagslicenser osv).

Om du bygger själv kan du få det bästa av båda världar, dvs ett system som är vasst idag och kommer gå att uppgradera om några år (AM5).

Av Succinylkolin

Jag tycker det viktigt med en soundbar (eller AVR om du skulle köra riktiga högtalare) som klarar HDMI-passthrough med adekvata bildegenskaper (antar 4K/120 Hz/VRR med din TV) om man ska spela. Att bara använda sig av eARC introducerar, i mitt tyckte, störande eftersläp i ljudet. Med passthrough slipper du detta.

Av Succinylkolin

Grafikkortet är verkligen i sämre laget för den budgeten. AM5 är ju bra för att kunna uppgradera i framtiden, skulle nog gå att få mer prestanda idag genom att köra AM4 men då blir det svårare att uppgradera processor om några år. Du behöver ingen Windowslicens utan kan använda Windows oaktiverat (då kan man inte byta bakgrundsbild), använd pengarna du sparar där till bättre grafikkort. Tror ett 7600 XT är det bästa grafikkortet från inet som du får in i budgeten.

Av Succinylkolin
Skrivet av zogez:

Är så för mig också. Träffat henne säkert 20gr.. Olika lägenheter också. Fattar inte heller vad man har missat.. Eller om det är e bugg. Dock har den funnit länge den buggen, Borde vara fixad för länge sen.

Jag har ett liknande från Panam, men uppfattat det som att det är man själv som kan skicka ett meddelande om att ses. Så det kommer alltid ligga väntandes i telefonen tills man skickar iväg det.

Gjorde förövrigt precis klart main quest i PL, välgjord expansion måste jag säga.

Av Succinylkolin

Om du är nöjd med 2.0 skulle jag satsa på en billig förstärkare (Fosi, Topping eller SMSL exempelvis) och leta begagnade passiva högtalare. Vet dock inte hur det är med fjärrkontroll till dessa förstärkare.

Av Succinylkolin

Vad händer om du markerar 8 st av filerna och klickar skriv ut? Borde väl gå att välja att 8 st ska rymmas på en A4 via utskriftsalternativen?

Av Succinylkolin

Skulle absolut rekommendera begagnatmarknaden för högtalarna, förstärkare kanske man vill ha ny om det är vissa funktioner man eftersöker. Jag köpte själv mina Klipsch begagnat, till en bråkdel av originalpriset, i nästan nyskick. Högtalare håller i många år så hittar du ett par begagnade i bra skick kan du spara många tusenlappar.

Av Succinylkolin

Om du kan gå upp 1500 kr så finns den här just nu som klarar 4K@120 Hz: https://www.power.se/tv-och-ljud/tv/hisense-65-4k-uhd-qled-tv...

Av Succinylkolin
Skrivet av Izak80:

Vi sitter exakt 180cm från vår 55” LG CX och har nog inte möjlighet att flytta tillbaka soffan mer än kanske 5–10cm. Frun säger att hon tror att 65” kommer bli för stort på det avståndet och att det eventuellt kommer bli lite jobbigt att kolla på tv. Vet att det finns hur mycket information och artiklar som helst om detta men någonstans får man landa. LG skriver på sin hemsida att de för 65” rekommenderar att man sitter mellan 197 och 268cm (se länk nedan), en riktlinje som vi kommer få svårt att följa. Vänjer man sig fort? Vet att det finns folk som gärna hojtar om att de sitter 30cm från sin 100” tv och tycker det är för litet men det finns dom ”galningar” som gärna sitter på första parkett på biograferna också. Vore tacksam för lite seriös input innan köp.

<Uppladdad bildlänk>

https://www.lg.com/se/lg-experience/tips-och-trix/sitt-pa-rat...

Rtings rekommenderar mellan 30 grader (blandad användning) respektive 40 grader (filmer) av synfältet, vilket motsvarar de avstånden du skriver ut. Så kollar ni mycket film verkar det ju optimalt med 65". Annars kan du kanske testa att flytta fram soffan till 168 cm med er nuvarande TV? Det motsvarar ju 40 grader av synfältet vid 55", så får ni ju samma känsla.

https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-re...

Av Succinylkolin

Det är som @aent nämner rätt stor skillnad i bildyta. På 3 m är ju 65" inte på något vis "för stort", så personligen hade jag satsat på det. Bild för jämförelse 55" vs 65":

Av Succinylkolin
Skrivet av Spel_mamman:

Kontaktade Inets kundsupport för att bolla lite mer gällande Taurus. Elit verkar absolut ha det min son behöver 👍🏽

Jag slängde ihop nästan exakt samma dator i komponentkoll (valde annat chassi, dock inget lågbudgetchassi) och det blir 3000 kr billigare. Kanske att några fläktar ska köpas till chassit.

https://komponentkoll.se/bild/CqGgK.png

Det som saknas är Windows men det installerar ni lätt själva, man klarar sig på oaktiverat Windows så behöver faktiskt inte betala något alls. Jag tror absolut ni klarar att bygga själva, så frågan är väl om tryggheten/smidigheten att få att färdigbyggt är värt 3000 kr. Man kan få ner det ytterligare genom att byta kylare (500-600 kr räcker för en bra luftkylare, som dessutom har längre livstid) och SSD exempelvis. Pengar som kan sparas eller investeras i ett litet vassare nätaggregat exempelvis.

Av Succinylkolin

Annonsen är avslutad

Av Succinylkolin

Nvidia Shield TV Pro 16GB (2019)

Hej!

Söker en Nvidia Shield TV Pro (2019-varianten), gärna med originalförpackning.

Mvh

Johannes

Läs hela annonsen här

Av Succinylkolin
Skrivet av Spel_mamman:

Ray Tracing, med detta aktiverat ser grafiken bättre ut (varierar mellan olika spel hur mycket det märks, alla spel har inte ens RT) genom att ljusstrålars utbredning och reflektioner beräknas. Det kräver en hel del prestanda och Nvidias kort presterar bättre än AMD:s när det kommer till RT. Dvs slår du på RT i ett spel med två jämförbara kort så kommer det från Nvidia prestera bättre (fler FPS). Man klarar sig dock utan RT, men vill man ha "top notch" så ska man väga in RT.

Av Succinylkolin

Jag köpte en bänkskiva från Bauhaus när det begav sig, tror det var typ den här: https://www.bauhaus.se/arbetsskiva-ek-ask-2020x800x27mm-raka-...

Kostar bara 1600 kr och slår en spånskiva varje dag i veckan. Slipa den lite om du önskar och släng på lite hårdvaxolja så är du färdig.

Av Succinylkolin

Billigare lagring och chassi.
https://www.inet.se/kundvagn/visa/0JEmAegd9Ss9gjJMu449wRIdiOk/kundvagn

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/0JEmAegd9Ss9gjJMu449wRIdiOk/ku...

Skulle också rekommendera att inte köpa Windowslicens, utan bara köra oaktiverat (innebär bara att man får en vattenstämpel och inte kan byta bakgrundsbild), mellanskillnaden kan användas för ett bättre grafikkort. Du behöver inte heller köpa en extra CPU-kylare när det ingår en till processorn redan.

Med pengarna du sparar in skulle du kunna byta grafikkort till 4060 Ti (om du vill hålla sig till Nvidia och säkert klara dig på valt PSU) som är på rea just nu och presterar nästan dubbelt så bra som 3050:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/95EmAY-5leonZedOmTPHHubW-MQ/gpu

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/95EmAY-5leonZedOmTPHHubW-MQ/gp...

Av Succinylkolin
Skrivet av LucidCherry:

Ja, jo det kan ju iofs funka med 3,5" också! Finns plats för 2st i botten på chassit...
Det verkar vara ett rätt smalt utbud med större 2,5". Den där var den enda jag hittade på 5TB, fanns en på 4TB också...

Kanske är mer prisvärt med 3,5" också...

Om låg ljudnivå är viktigt för dig skulle jag avråda från mekaniska diskar, de väsnas rätt mycket.