Inlägg

Inlägg som Ch1efen har skrivit i forumet
Av Ch1efen
Skrivet av Danieleet:

Irriterande.. Ska kolla om de kan matcha annars avbeställer jag skiten..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ch1efen

B9 65" för 19990kr nu, jag slog till. Hoppas den är bra!!!!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ch1efen
Skrivet av XAicopath:

65C8 gick ner till 22990 kr förra BF och 19990 kr först fram till sommaren när de flesta sålde ut det som var kvar. Nu är där endast en återförsäljare kvar (TV experten) så svårt att säga hur många de har kvar och hur snabbt det går om den sänks.

Har man ändå väntat så här länge tycker jag man borde köra på 65C9 för de uppgraderingar de gjort.

65C9 till 23k kr som förra året är nog inte omöjligt. Under 20k känns lite väl optimistiskt tyvärr.

EDIT: Förutsatt att du inte sitter vid en ny butik med orimliga öppningserbjudande i små parti

Du har nog alldeles rätt..

Undra om man kanske ska köra på B9.. Den lär hamna på under 20.. Stör mig rätt mycket på att Prisjakt släpper in nån skum RDE Butik från Estland. Omöjligt att bevaka ordentligt nu.

B9 verkar ha en annan bildprocessor. I övrigt samma TV. Båda verkar ha stöd för black screen insertion eller vad det nu heter för att få bort motion blur som tidigare oleds haft problem med.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ch1efen

Vad tror ni om 65C9 eller C8, kommer man kunna köpa den under 20k på BF?

Av Ch1efen
Skrivet av Mordekai:

Jag tycker också att det inte finns något som heter för stor TV, 82" vore grymt, men som andra påpekat så blir det ju en balans mellan kvalitet och storlek.
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?pu=5137050

Verkar ju vara ett möjligt alternativ i 82"-klassen men då får man ju gör avkall på en del kvalitet.

Personligen hade jag inte köpt en TV som inte klarar HDMI 2.1 48Gbit/s (VRR+10-bits dynamisk HDR+eARC). Speciellt som du använder datorn kopplad, kan inte vara långt kvar till ett grafikkort med stöd för 48Gbit HDMI. Jag räknar med att en TV håller i 10 år, vore segt att inte kunna få maximala uttnyttjandet av 4k på insignalen i 10 år.

Tyvärr så drar priset iväg för mycket för min budget när vi pratar storlekar över 65" och en bra TV. Alla OLED:s är i princip svindyra, samma med high end LCD.

Man får helt enkelt köra projektor senare i värsta fall

Av Ch1efen
Skrivet av Danieleet:

Chattade med LG inför mitt köp utav en OLED55C9. Här är konversationen, den handlade om inbränningar.

Chat Transcript
10:08:53 [William] Välkommen till LG chattsupport, hur kan jag hjälpa till?

10:09:26 [Daniel] Hej! Jag funderar på att skaffa en OLED55C9 från LG, men är rädd för permanenta inbränningar då TV:n ämnas till att bland annat spela på PS4.
10:09:38 [Daniel] Ingår det i garantin att få paneler med inbränning utbytta?

10:11:43 [William] Hej Daniel, det är väldigt sälla som image retention uppstår och i de fall där det sker så täcks det nästan alltid av garantin. Dock så bedöms det ändå fall till fall så vi kan inte lova till 100% att något fel kommer att täckas innan fysisk inspektion av produkten.
10:13:09 [Daniel] Ok, jag förstår att du inte kan lova någonting. Men säg att jag har normala bild/ljusinställningar medans jag spelar t.ex. FIFA där resultatet i matchen visas under en cirka 3-timmarsperiod och att detta skulle leda till burn in, bör detta vara en av sakerna som täcks av garantin?
10:14:10 [Daniel] Jag ämnar inte att lämna TV:n på med samma statiska bild i 24h, utan det jag oroar mig för är ifall jag skulle glömma Netflix på i 2-3h alternativt spela 2-3h med en statisk bild i hörnet av panelen.

10:15:43 [William] Det bör inte vara några problem alls, som sagt så är det väldigt sällan som image retention blir ett problem för OLED ägare.

10:17:29 [Daniel] Ok, då vet jag det. Ifall att det nu skulle bli så, hur går reparationen till?
10:17:59 [Daniel] Kommer er tekniker förbi lägenheten och gör en kontroll av TV:n och byter då sedan ut panelen, och tas någon avgift ut för detta?

10:20:54 [William] I de allra flesta områden inom Sverige har vi hemservice för TV apparater. Beroende på hur felet ser ut kan de behöva ta med TV till verkstaden och ibland kan de göra rerparationen på plats. Om det bedöms som ett fabrikationsfel så är det helt kostnadsfritt och täcks alltså helt av garantin.

10:21:26 [Daniel] Ok, då har jag fått alla de svar jag behöver. Ser fram emot att köpa en OLED-TV av er!

10:22:57 [William] Kanon, kul att höra! Har du några som helst frågor eller problem kan du alltid kontakta oss, ha en fin dag!

10:24:00 [Daniel] Detsamma!

@Ch1efen @nicnic999

Hmmm, ja med denna info så kanske det inte spelar nån roll om man råkar ut för nån inbränning då. Verkar ju täckas av garanti. Tack för detta. Då är man lika kluven som innan då igen, vi får väl se vilken som går ner i pris först haha

Av Ch1efen

@nicnic999: Alltså nu hade jag nästan bestämt mig för OLED igen tills jag läser ditt inlägg haha

Nu lutar det mest åt XG95.. Hoppas de sänker den till 15995 igen..

Av Ch1efen
Skrivet av frong:

Sony XF9005 låter ju väldigt bra ju mer jag läser. Speciellt med en Shield så man slipper det sega UIt.

Får nog bli en sådan. Lär bli en schyst uppgradering från min typ 10 år gamla 47"(?)

Kolla XG95 annars. Var på närbutiken och såg XG85 häromdagen live, det var sjukt bra bild även på den.

Av Ch1efen

De kör ju sonys 65" XG95.. Den kan det nog vara fint läge att köpa!

Av Ch1efen

@XAicopath: Har du koll på hur samsung Q70 står sig mot xg9505 när det gäller blooming? Den borde hamna rätt bra i kurs på BF.

Men om C9/C8 hamnar under 20.000kr så kör jag nog på den..

Av Ch1efen

@XAicopath: Är helt överens gällande de TV-apparater du listat. De verkar vara bra LCD skärmar. Nackdelen är dock detta https://www.youtube.com/watch?v=zO3u7kJi47k

Just den där videon får mig att vilja köra en OLED istället. Vad säger ni? Tror ni det är så illa som i videon eller förstärks effekten på något sätt när man inte "tittar med egna ögon" ?