Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Crackerjack12 har skrivit i forumet
Av Crackerjack12

Z390

Hej!
Råkade tabbar mig när ja skulle lägga ny kylpasta på cpun och fick några pin böjda/förstörda.
Datorn startar inte efter de. Försökt och rätta till dom utan lycka. Om någon julvänlig själ vill hjälpa mig.

Eller om de finns någon seriös sida som fortfarande säljer!!?

Så är ute efter ett bra Z390 moderkort som är till i9 9900k

Info om datorn så moderkortet fungerar till finns annars fråga.

Pris: inga fantasi summor, men finns kvitto kvar mer betalt förstås.

Läs hela annonsen här

Av Crackerjack12

Finns de på något sätt man kan förbättra en bilds DPI? Från 72 lr va de är till 320+ va nu hög kvalité är.
Testade någon sida där man kunde skriva in vilken DPI man ville ha bilden i o spara, DPI ändrades, men ser absolut ingen skillnad.

Ska ge bort en canvastavla i present, i typ 60*40 lr däromkring, men vågar inte beställa ifall de blir skitkass kvalité. Vissa sidor som har förhandsgranskning ser de bra ut andra inte!

Går de ändra kvalitén/DPI lr är de helt kört? Vill helst ha just den bilden.

Av Crackerjack12

Yes, såg nyss tråden. Tvungen och fråga direkt. Är är ju en djungel som i allt annat. Priser, sen va de ska vara för mått , och allt därtills i siffor haha.

Men ska absolut läsa igenom sidorna o trådar för att få ett hum om allt som man ska/kan tänka på för framtida köp!

Yes, va natt människa förr+ jobbade nätter bara, Så hade många promenader me hunden på vintern och bara kollade varje gång de va stjärnfall, och utan de va stjärnfall också. Bara så mäktigt och häftigt.
Sen få se Galaxer/nebulosor osv

Tack för all hjälp såhär sent på dygnet!

Av Crackerjack12
Skrivet av Crazy Ferret:

I den väldigt låga prisklassen (inget ont om det, någonstans ska man ju börja) skulle jag rekommendera en vanlig fältkikare med så stor öppning som möjligt. Minst 42mm, gärna 50 eller 60 (lite osäker på priserna såhär på rak arm). Kikare brukar betecknas AxB, där A är förstoring och B är diametern på öppningen, och jag skulle rekommendera att kvoten B/A inte underskrider 5. Det är lätt att tänka att man vill ha hög förstoring, men handhållet (och även med stativ) så är det svårt nog att hålla ett objekt i "siktet" utan att tappa det även med en rätt så låg förstoring. Utan stativ bör du även tänka på att stora kikare kan bli rätt så tunga att hålla.

Det kan låta skittråkigt, men betänk att ett teleskop i praktiken bara är en glorifierad kikare (även om optiken kan vara av olika typ). Du kan givetvis också leta efter någon som säljer någon billig newtontub plus montering som de vuxit ur snabbare än kvickt, men jag tror att du kan få minst lika mycket glädje av en kikare (som dessutom kan användas dagtid ute i naturen).

Låna fältkikare me dom "måtten" lär man nog känna någon som har kanske, så ser man om man kan gå upp o köpa något halvredigt senare!
Glömde skriva att testa lite halvbra fältkikare min farfar hade. Blev tungt. körde armbågarna på räcket typ haha.

De va min fråga nmr 2. Om man ska kolla på begagnat, va för märken man ska kolla på alt modeller osv. Kanske kan gå upp i prisklass något . Skulle vara så häftigt och se så mycket mer utav rymden, förutom på bilder och med blåtta ögat/kikare!

Tack för snabbt svar iaf!

Av Crackerjack12

Alltid tyckt de är nice och gå ut och kolla på stjärorna/stjärnfall osv, drömmen är ju åka uppåt i landet och se norrsken.
Grymt sugen på någon stjärnkikare, aldrig haft en men velat ha. Va är en grym nybörjarkikare. Vet ingen budget direkt. säg typ 500-2k eller något, om de finns något vettigt alls i den prisklassen?!

Sen är de ju förstås att billigt oftast är kasst, och dyrare bättre. Men sen är det ju att man vill betala så lite som möjligt men få så bra som möjligt, vilket blir svårt. Mest är det så att om man köper något dyrt, kanske det bara blir stående. :/

Av Crackerjack12
Skrivet av Shiftypants:

Har du reklamerat kylaren? Har du haft den i 8 månader så borde det inte vara några problem att de skickar en ny till dig om den gått sönder. Låter ju som det mest ekonomiska i denna situationen.

Ska skicka tillbaka den när som ,inte fått tummen ur röven än. Mest om jag ska ta samma kylare eller snackade me dom och kunde få en annan kanske runt samma pris/att jag lägger till om de skulle vara så.

Skrivet av Fenrisulvfan:

@Crackerjack12: Det bästa du kan göra med fläktarna i det chassit är att sätta samtliga fläktar som intag, då det inte finns något bra korsdrag varken bak-fram, upp-ned, höger-vänster eller vice versa.
3 fram och 1 där bak, eller 2 intag i toppen och låter PSU sköta utblås vore plan B & C.

Ah ok, nytt chassi får de bli en annan gång, Så va ja ska luska ut för något vettigt :/

Av Crackerjack12
Skrivet av Printscreen:

Nu när en AIO har gått sönder för dig tycker jag att du kan anse dig ha testat det, och gå tillbaka till "tried and true", dvs fläskig tornkylare alá Noctua NH-D15. Jag är såklart vinklad i min åsikt som provat 2st AIO innan jag gick tillbaka till saker som nästan inte kan gå sönder.

Funderat på det också, om jag skulle köra på en sådan ist, får funderas på! Tack för svar

Skrivet av Geimvera:

Du vinner nog inte mycket på att sätta en 360mm aio i fronten, den andas inte nått vidare ifall jag inte missminner mig.
Ang cpu temperatur, kolla så att inte moderkortet överklockar utan att berätta det för dig, Z390/z490 gör gärna det.

Ang kylaren så satsa på en bra 280mm affär, t.ex evga clc 280/nzxt kraken x63/h115i/Arctic freezer 2 liquid 280mm och sätta som insug i toppen av chassit, större fläktar kan flytta mer luft vid samma varvtal eller flytta samma luft vid lägre varvtal så det är ju något att ha i åtanke också.

Kollat och följer HWinfo osv, och checkat bios och allt möjligt, nu ligger jag på 74grader ca in game, men då har jag undervoltat så mkt ja kan till ca 1,29 har ja för mig just nu, sen klockad bara till 4,8. Tror de blev ca 84/86 i Cinebench just nu.
Kollat lite på dom och funderar för fullt, se va som kan vara mest värt.

Skrivet av Aizu:

@Crackerjack12: Noctua fläktar till chassit kommer inta att hjälpa dig.
Problemet ligger med chassit och glasframsidan som blockerar fläktarna, och lämnar bara en liten insug på sidan.

Lösningen är enkel: Köp en chassi som har bra luftflöde.
Kika på dessa: Phanteks Eclipse P400A, Fractal Design Meshify C, Be Quiet! Pure Base 500DX

Såg någon skrev i något forum jag kollade, att man kan flytta bak framfläktarna ett snäpp, dom sitter ju |[fläkt], sätta dom bakom []
hålet dom sitter i nu, då blir de ca en fläkt tjocklek längre bak dom börjar. Svårt att förklara.

Just nu tänker ja inte köpa nytt chassi, men funderat på tex p400 och andra till senare isf, Tänkte bara om de gick att fixa iordning något just nu

Av Crackerjack12

Hjälp med kylning/fläktar osv

Hej!
Köpte en ihopbyggd dator från inet för ca 8månader sen, nu är det så att mitt Corsair Hydro H100i har gått sönder i USB uttaget på kylaren.

Har problem med värmen i datorn just nu, har inte OC den än, eftersom den kommit upp i typ 85/90 grader utan OC osv. Har bara dragit ner på Volten 1,29 (har jag för mig och har coresen på 4.7 just nu. Sett nu i efterhand att chassit inte va som jag trodde och får bara plats med 120mm fläktar alt 1 140mm fläkt i top.

Nu när jag skickar tillbaka kylaren om jag ska behålla H100i eller om jag ska ta någon annan. ni ser ju chassit och vad som får plats, Tänkte annars om jag ska ta samma kylare, men köpa typ 3 noctua 120mm där fram ist och hoppas det blir bättre med kylning i burken? Eller köpa noctua fläktar tex och ta en annan kylare, funderade på kanske H150 som är 120mm fläktar..

Sen om man ska köpa 3st 120mm kylare och sätta fram i chassit som i nsug eller ta 2x 120mm och sätta topp som utsug och 3x noctua eller något fram isf. Grafikkortet är för långt för att få plats med 3x120mm fläktar/kylare på sidan utav chassit, sticker ut ca 5cm från moderkortet, kan lägga upp bild om det behövs..

Sen likadant va ska man kolla på efter i en fläkt tex? eftersom typ 3x120mm fläkt på kylare kanske bara ger tex 65Cfm och 2x120mm ger 74cfm?!? Antar väl att så hög Flöde är optimalt?, då kommer de väl till hur mycket man vill att fläkten/burken ska låta?

Kanske blev lite rörigt, inte så jäkla grym på datorer osv, men fråga något så svarar jag så gott jag kan.

https://www.inet.se/datorbygge/b1170973/datorn

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1170973/datorn

Av Crackerjack12
Skrivet av Wipen:

@Crackerjack12: Kommer funka kalas, överväg storleken bara. För dem pengarna kan man eventuellt trolla fram en bättre 65" eller en riktigt bra 55". Storleken är inte allt

Ne de är ju sant, vi har ett sjukt stort vardagsrum. Har testat 65" de känns lite litet kanske. Men planerna finns kvar att köra me 65" me

Skickades från m.sweclockers.com

Av Crackerjack12
Skrivet av Wipen:

Ska du ha "allmän" tv, så absolut är den vettig, duglig bild och hyfsat simpel smart-tv. Den är dock inte i nivå med Oled, dock är det en helt annan prisklass.

Gällande din andra fråga, så är det likadana TV, fast att den får olika namn hos olika återförsäljare.

Ok tack för ett bra svar.. Lite spel har vi väl tänkt. Allt från Nintendo switch ps3/4, borde väl räknas som allmän tv ändå

Skickades från m.sweclockers.com

Av Crackerjack12

Ny 75" TV Prisvärd?

Hej!
Jag är ute efter en 75" TV för allmänt bruk. Och såg denna på Elgiganten. Skulle kolla om den verkligen är prisvärd för 9990kr?!?!

Kommer man ångra att de inte är oled/qled? Såklart att dyrare oftast är bättre

https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/53858/lg-75-um70...

Finns en exakt likadan på tex Mediamarkt fast den heter 7110 ist för 7000, någon skillnad?

Mvh

Av Crackerjack12
Skrivet av Smasher89:

https://promotion.asus.com/en/nordics/intelcashback/tac
1 dec 23.59, satsar på en liknande build med nätagg från elgiganten 750w för 777u (om de finns kvar, sidan segat hela dagen utom 4 i morses). Själv mest kluven till vilket chassi som är mest värt (för så lite som möjligt)då ram verkar vettigt som i förslaget med, och om en extra fläkt räcker som kylning.

Skickades från m.sweclockers.com

Jaha ok, Ja chassit tog ja bara något just nu me. Ram kan man ju lika gärna köra 32gig när man ändå bygger nytt

Av Crackerjack12
Skrivet av Stromming90:

Jag hade tagit AMD bygget men bytt ut 3800X mot 3900X för extra kärnor och trådar.
Om du ska börja redigera eller göra något annat än spela, lite mer seriöst då också, så bör du ta AMD.

Ska du mest spela och kanske nån udda video här eller där, då går det bra med 9900K.

Ok, ungefär de jag funderar på.

Nu ska jag bara försöka hitta vilket grafikkort jag ska välja. fanns mängder i prisklassen 9-10k. Lutar mot EVGA alt msi. Eftersom de ASUS ja tänkte ta är slut på lager

Av Crackerjack12
Skrivet av Smasher89:

Glöm inte asus cashback på första builden, måste dock claimas väldigt snart om du kör på den.

Skickades från m.sweclockers.com

Gick ut 30sep enligt hemsidan. Lutar mot intelbuilden. Fast också byta ut msikortet mot ASUS 2080. Samt köra 32gig ram troligtvis. Känns som mer rekommenderar intel i9-9900k än ryzen 7 3800x, många skriver dock ryzen 7 3700x är bra/mer värt.

Av Crackerjack12

Ny BF dator 20-25k~ beslutångest

Hej!
Skulle behöva lite hjälp med slutspurten av nya gamingdatorn!

Jag ska mest använda till spel just nu iaf, kanske lite redigering senare. Men mest till att spela det mesta på högupplösning. Sen är det positiva att datorn ska klara av att vara med i många år framåt utan att behöva kanske uppgradera sig.

Vill helst köpa alla delarna på inet, för hade tänkt att dom skulle bygga ihop den. Vet att ja tjänar på att bygga ihop själv och köpa från olika sidor, men får bli att dom bygger den.

Allt är inte till 100% än, men är väl mest bara Moderkort/grafikkort och framförallt vilken Processor jag ska välja. AMD eller intel i9, hört o läst bra om båda. Dock att intels i9 ska vara bäst till spel

Sen är jag lite osäker på Grafikkortet om jag ska välja MSI 2080 super eller lägga på 1k-1,5k för ASUS 2080 super?! Hann inte köpa varken MSIs 2080TI eller ASUS 2080TI kort som va på rean

Sen fungerar ramminnena till i9? Funkar ju inte som standardval, då måste ja bara ta 2600mhz ram

Har lite beslutångest över om jag ska välja denna intel i9

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1118765/intel-i9

Eller denna AMD Ryzen 7 3800x

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1118777/amd-7