Inlägg

Inlägg som Sebastianj har skrivit i forumet
Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av polygon5
ja herregud. Redneck science 101

Redneck TV FTW

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MoNsT€R
Jag tror nog snarare att det finns olika ”dimensioner”. Anledningen till att vi lever här på jorden är för att vår ”själ” ska utvecklas och jorden är tydligen en bra plats för att denna utveckling ska kunna ske.
[...]och ett medvetande oavsett dess beroende av neutroner etc. är en mental icke-fysisk existens som finns till.

Intressant, hur har du kommit fram till det? Utgår från att du inte bara sitter och hittar på nu och att du har någon sorts saklig grund till dina tankar, eller?

För att vara lite mer seriös, MBY, menar du alltså att universum är större än 13.7 miljarder ljusår i radie? Är det så att vi kan se så långt i alla riktningar? Fysikboken var ju inte allt för ingående på ämnet. Varför kan inte den mörka materien helt enkelt vara antimateria? Det skulle ju förklara var den isåfall tagit vägen?

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Jag gick till läkaren med mina knän (har förstört dem genom löpning), veckan efter fick jag magnetröntgen på båda knäna.

Magnetröntgen? Du kanske menar magnetresonans-tomografi(MRT)? Eller kanske menar du datortomografi? Notera att ena använder röntgen, andra använder ett starkt magnetiskt fält. Ingen använder båda.

Inte för att vara dryg, men ordet "magnetröntgen" är rätt förvirrande. Tog ett tag innan jag själv fattade att det var skillnad på MRT och datortomografi, gör ju inte lättare av att maskinerna har liknande drag.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Uh, motion kan agera stressande för vissa. Alla är olika, bara för du blir avslappnad av motion behöver inte alla bli det. Läste lite om stress på vårdguiden, jag ser ingenstans att de ordinerar motion mot stress, men du som hävdade det kan väll visa var det står där? Länk: http://www.vardguiden.se/Article.asp?ArticleID=3243

"Förebyggande och allmänna råd"
"* Rör på dig regelbundet, promenader räcker. Då sover du ofta också bättre."
Det räknar jag som motion. Och det rådet skulle nog de flesta seriösa läkare gett. (det är också rådet jag har fått av min läkare mot mina sömnproblem) Att motion i sig skulle agera stressande har jag aldrig hört något om, dock kan det ju vara stressande att ha ännu en syssla som man inte hinner med.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Och skulle inte vilja kalla motion en medicin bara för att det hjälper immunförsvaret innan en sjukdom.

Hans poäng var ju inte att motion hjälper mot alla sjukdomar man kan tänkas stöta på. Att det trots allt ändå finns en koppling mellan motion och halsfluss var det jag som påpekade, då i preventivt syfte. Hans poäng var att det ofta kan finnas saker man kan göra på egen hand mot problem som gör att man slipper besöka läkare, det är ju trots allt lite av iden med sidor som vårdguiden. Vi kan inte alla besöka läkare för varenda liten förkylning eller åkomma, det skulle slösa kompetenta läkares tid i onödan. Därför är det bra att man kan få information om när ett problem är så illa att man bör söka professionell hjälp, och när det kan räcka med att vila en dag och se om det går över.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Sen är ju motion inte världens bästa medicin, fungerar inte äns mot en så simpel sak som halsfluss. Motion är ingen medicin över huvud taget, motion är just motion.

"Halsfluss är en infektion i halsmandlarna som beror på bakterier eller virus." Bästa medicinen mot infektioner är inte antibiotika, eftersom överanvändningav antibiotika resulterar i resistens och eftersom antibiotika har ett antal negativa bieffekter. Bästa medicinen mot infektioner är kroppens eget immunförsvar. Det rekommenderade sättet att stärka sitt immunförsvar är att motionera mycket, sova tillräckligt, äta väl och undvika långvarig negativ stress.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dahl
Och vad säger filmen?

Trollar du eller? Säg vad du vill säga eller låt bli. Har också sett filmen, den var rätt bra. Någon direkt koppling till trådens ämne ser jag inte, så vore ju bra om du förklarade den koppling du ser, istället för att dryga dig.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bockhorn
Vad har du får källor på dessa påståenden?

Han var ju uppenbart ironisk, förstår ärligt talat inte hur flera i tråden kan ha lyckats ta honom på allvar. Liksom, barn som gräver efter uran, med händerna. Inte ens de värsta konspirationsteoretker läre tro det...

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mafix
Miljöpartiet tycker det är helt okej att vi förstör våra grannländers miljö, exempelvis Tyskland, till förmån för vår egen avveckling av kärnkraften då vi istället importerar kol- och oljeeldad energi från andra länder.

Källa på att mp tycker så?* För du sitter väl inte och hittar på vad folk tycker?

Moderaterna tycker det är helt okej att fattiga människor dör i svält. Till förmån för våra egna rika invånare. **

* hint: de står inte för en omedelbar avstängning av kärnkraften (av bland annat just det skälet) och vill, genom bland annat energiskatter, använda marknadsmässiga medel för att minska energianvändningen.

** De drar ner på biståndet och de slopar förmögenhetsskatten, vet inte egentligen hur det kan tolkas annorlunda. Det var nog ett litet dåligt exempel.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Billy Bob
Varför inte? Inte direkt så att vi använder det. Och vadå neutrala, det är ju löjligt. Ta ställning nån gång, finns det nåt fegare land än sverige. Vi blir ju tom förskräckta över att svenska soldater skulle kunna dö i strid. No shit liksom.

Tänk det så här: det är din son/du själv som dör i strid. Det är lätt att bli van vid tanken på folk som dör i strid när man ser dödssiffrorna i amerikanska krig. Men man måste komma ihåg att varje dödsfall är en stor tragedi för familj och vänner. Om man ska skicka svenskar i krig ska det vara tämligen välmotiverat.

Att inte ge sig in i en massa krig tycker jag är en bra inställning. Säger inte att man alltid ska vara neutral, men det är orimligt att stödja krig som är så dåligt grundade som USA:s senaste bravader.

Av Sebastianj

Re: Bra CMS för artiklar/recensioner (provat wordpress men passade inte)?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av martin79
Inte innehålla massa överflödiga saker som kalender etc.

Mitt råd är att inte bry sig om de funktioner man inte vill ha. Så länge de går att stänga av är det ju lungt.

Varför fungerade i wordpress? Allt det du beskriver går, mig veterligen, att lösa med wordpress?

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mixdisk
Vad litar du på då? Miljöpartister som vill att vi inte ska använda någon el, kanske?

Det är nog inte många miljöpartister som är mot elanvändning i sig. Att de inte gillar kärnkraften är skälet till att de inte vill att vi ska konsumera massa el. Miljöpartisterna är också huvudsakligen lekmän, precis som alla politiker. De har dock tjänstemän att tillgå som kan sakfrågorna i detalj.

Här är en bra genomgång av argumentationen i kärnkraftsdebatten http://www.percederberg.net/hem/uppsatser/ekologi/kaernkraft.... Tyvärr har han inte byggt under argumenten med så mycket källor. Så om de är korrekta vet man ju inte, till exempel nämner han ju inte att Tjernobyl-olyckan hade en hel del faktorer som i bör vara så relevanta i Sverige idag. Men man får en rätt bra översikt över argumentationen.

Av Sebastianj

Vad skulle få dig att låtsas ha sett spöken?

Med inspiration av spök-tråden så kom jag på tanken, vilka här skulle kunna fejka en spökfilm mot betalning, skulle de tom. kunna göra det för skojs skull.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pr0nandy
Tänkte passa på att posta en film som är ett ihopklipp av massa filmsnuttar. Jag fick se igår som verkligen skrämde mig. såg den sent på natten och när jag kom hem så blev jag jäklit nojjig så tände alla lampor samt satte på teven för att somna till den...
Den är ingen skrämselvideo på något sätt utan den är helt enkelt jäkligt läskig!

http://www.youtube.com/watch?v=LKY0-0Xf-SY

Spännande övning det där. Har ni hittat bristerna i klippen än? Enklast var ju spola bandet bakåt-klippet och de som var uppenbart lätta att fejka som den med flickan. Den med skålen som kastas dock har jag inte klurat ut hur de gjort än. Någon som har ett tips?

Av Sebastianj

Problemet är ju att vi behöver ett sätt att transportera energin i bilarna. Idag finns det några olika potentiella alternativ för att driva bilar. Bensin, etanol, fossilt diesel, biodiesel, biogas, naturgas eller batterier är de jag kommer på så här på rak arm. Inga av de fossila lösningarna fungerar på långt sikt.

Så då är valet helt enkelt mellan etanol, biodiesel, biogas och batterier. Nackdelarna med batterier är rätt många, och man kan inte idag se el-bilar som en fungerande lösning. Då är det biodiesel, etanol och biogas som är kvar, av de är etanol den teknik som är mest kompatibel med de bilar folk använder idag.

Så även om etanol inte är det bästa sättet att utnyttja energin i trä, så kanske det är det bästa sättet att driva bilar. Men jag vet att det finns många som förespråkar diesel istället, det är enklare att producera bränsle till dem. Man kan tom. köra dem på vanlig rapsolja.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tmi
Men man kommer aldrig lösa problemet genom att attackera de religiösa med förlöjligande argument.

Finns ju många osäkra. Kanske kan man genom att använda argument, som trots att de är fullt rimliga upplevs som förlöjligande, få dem att se igenom bluffen?

När man jämför gud med ett spagettimonster eller flygande gröna elefanter så är det ju för att synliggöra det absurda i att tro på något bara för att det inte är motbevisat. Jag har svårt att se hur man, i en diskussion om ett så absurt fenomen som religioner, ska kunna undvika att upplevas som förlöjligande om man inte accepteras deras vridna logik.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tmi
Men samtidigt att jag anser att du och jag inte har någon rätt att kritisera någon person för hans eller hennes tro.

Om någons tro säger att de ska stöta bort alla som inte delar den, vill inte du kritisera den då?
Eller menar du bara att man inte ska kritisera personen, isåfall håller jag nog med dig, man ska ju inte kritisera personer, bara deras handlingar.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Deathsearcher
Här är det en fråga om tro vare sig man är religiös eller inte.

Elelr så tror man helt enkelt inte. Själv har jag ingen bestämd åsikt om hur universum uppstod. Precis som jag inte har någon åsikt om kvantfysik än, eftersom jag inte lärt mig något om det.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SwinginStan
Jag tycker även att socialbidragen skall halveras omgående. Som student levde jag på 6700:- varav endast 2400 var bidrag, resten fick jag betala tillbaka. Ett SOC fall får över 8000:- som inte betalas tillbaka. Jag levde bra på mina 6700:- ett rimlogt socialbidrag kan vara ca 6000:-, då klarar man hyra och mat. Mer skall man inte ha om man inte jobbar.

En vuxen ensamstående socialbidragstagare får 3470kr plus hyra. Om man räknar på 3000kr i hyra så blir det 6470kr, tvivlar på att så många får en hyra på 4500 betald om de är ensam, så var du fått 8000kr från vet jag inte, kanske tänker du på om de har barn också? Det är också krav på att de aktivt ska försöka hitta jobb.

När man studerar vet man ju att det är begränsad tid man ska leva på så lite, så då står man ut för att man vet att det kommer löna sig i längden. Tror inte så många skulle vilja leva på det hela sitt liv ärligt talat. De flesta vill nog hellre jobba. Om de inte hittar ett fungerande jobb är nog lösningen snarare att hjälpa dem med det än att sänka bidragen. Sänker man så mycket att de blir tvungna att fixa pengar på annat sätt så föreligger det ju klar risk att de börjar stjäla etc. för att få ihop pengarna, det vill vi ju knappast.

Ett stort problem är dock att det är 100% marginaleffekt för dem. Om de gör ett mindre projekt för ett företag, som kanske kan leda till en anställning senare om de presterar bra, så får de inte ett öre i plånboken för det om det inte överstiger socialbidragsnivån. Hur lätt är det för dem motivera sig att prestera bra, om de inte märker någon skillnad alls i plånboken?

Nu säger jag inte att de bara därför ska skita i att ta en sådan anställning, klart att man ska jobba för det man kan. Men man måste ju se på det rent praktiskt också. Målet är ju inte att knäppa folk på näsan med vad som är "rätt", utan att se till att alla som kan jobba har ett jobb.

Mitt förslag skulle vara att de inte behöver dra av summor som är under vad man måste skatta för. Tror det är 16000 per år för tillfället. Det skulle ge dem möjlighet att känna att det lönar sig att arbetet och skulle kunna göra att de lättare kommer in på arbetsmarknaden. Något alla förutom moraliserande politiker skulle vinna på.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Najk
Bra, då har jag nått mitt syfte och fått fram vad jag vill ha sagt.

Menar du att ditt syfte var att göra folk upprörda? Det är ju isåfall inget annat än rent trollande. Jag hoppas att det inte var så du menade. :/

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JesperT
Angående sexköp så kan jag absolut inte förstå hur man kan vilja köpa sex för pengar.

Varför det? Folk tycker om att ha sex. Om de inte får det på annat sätt är det väl rationellt att betala för det. Precis som att folk betalar för andra nöjen?

Att vi upplever det som otänkbart för oss är ju bara kulturellt. Det är ju inget i själva handlingen som gör att det inte skulle vara något man skulle kunna betala för.

Av Sebastianj

Ondska tycker jag är när man för egen vinning drabbar andra hårt. Att snatta är dumt, men inte ont. Att döda en människa för pengar är ont. Att döda många människor för pengar/politiska mål är ont. Att driva bort en by indianer för att bygga en guldgruva på deras mark är rätt ont. Att döda något för att man tycker det är roligt att döda är ont. etc.

Pengar i sig är inte onda. Men pengar (likväl som andra saker folk eftertraktar, som t.ex. makt) är ju ofta det man med sin onda handling vill tillskansa sig. På det viset kan man ju säga att pengar är grunden till de flesta onda handlingar. Men det betyder ju så klart inte att man skulle kunna ta bort pengar och därmed eliminera ondska.