Inlägg

Inlägg som Sebastianj har skrivit i forumet
Av Sebastianj

Exempel på rätt svårläst kod:

HSVf inline rgb_to_hsv(const BGRf& pix){ const int p = 0xFF; // HSVf col; int hue; int delta = 0; if (pix.r>pix.g){ if (pix.r>pix.b){//r>b if (pix.b>pix.g)//r>b>g delta = pix.r-pix.g; else //r>g>b delta = pix.r-pix.b; col.v = pix.r; hue = (pix.g-pix.b)*p; } else { // b>r>g col.v = pix.b; delta = pix.b-pix.g; hue = 4*p*delta + (pix.r-pix.g)*p; } } else { //g>r if (pix.b>pix.g){//b>g>r col.v = pix.b; delta = pix.b-pix.r; hue = 4*p*delta + (pix.r-pix.g)*p; } else {//g>b if (pix.b>pix.r)//g>b>r delta = pix.g-pix.r; else //g>r>b delta = pix.g-pix.b; col.v = pix.g; hue = 2*p*delta + (pix.b-pix.r)*p; } } if (!delta){ col.h = 0; col.s = 0; return col; } col.s = (delta*p*div_lookup[col.v])>>16; hue = (hue*div_lookup[delta])>>16; col.h = (hue % (6*p))/6; return col; }

Exempel på tydligare kod:

cdef HSV rgb_to_hsv(int r, int g, int b): # Returns a struct with the input rgb color described as hsv cdef int p p = 0xFF cdef int maxc, minc, delta cdef HSV col maxc = max(max(r,g),b) minc = min(min(r,g),b) delta = maxc-minc col.v = maxc if delta == 0: col.h = 0 col.s = 0 return col col.s = p*delta/maxc if r == maxc: col.h = (g-b)*0xFF/delta elif g == maxc: col.h = 2*p + (b-r)*0xFF/delta else: col.h = 4*p + (r-g)*0xFF/delta col.h = (col.h % (6*p))/6 return col

De gör samma sak, men olika fort

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skruvis
Vad hjälper det? Han kan säga att hans farsa är självaste kungen, dom kan neka honom köpet ändå!

Det går ju att bluffa, man kan vifta med papprerna och citera lagtexten. Har man tur inser inte personen i kassan att de fortfarande har rätt att neka en köpet. Kan ju inte gå värre än att man misslyckas.

Av Sebastianj

Jag röstade på alternativ nummer 2 eftersom det inte fanns ett alternativ som sa att man ville låta lagarna vara som de är idag. Det finns redan idag säkerhets-föreskrifter, problemet är bara att de inte efterföljs.

Trafikregler för studentflak & karnevalståg

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Psionicist
Vad är det för bakvänd beräkning du gör? Invandrare ska INTE ha socialbidrag, Invandrare ska ha JOBB! För bövelen! Men för att det ska fungera måste ekonomin utvecklas i takt med befolkningen. Alltså kan man inte ta emot invandare när nuvarande invandrare redan är arbetslösa.

När sa jag att de ska ha bidrag istället för jobb, jag räknade på ett värstascenario för att visa att vi knappast kommer svälta om vi tar in lite invandrare.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Psionicist
Det är därför Mp:s "flyktingamnesti" enbart förvärrar problemen, och alltså är extremt inhuman. Dessa flyktingar skulle få ett bra mycket bättre liv i något annat land än Sverige, om bara Sverige kunde svälja stoltheten och säga det.

Vilket land har du på förslag? Det finns en anledning varför vi har massa flyktingar här. Vi är ett av de få länder som är osjälviska nog att hjälpa folk i nöd. Det är väldigt synd att det finns folk som vill ändra på det. Den amnestin handlade ju huvudsakligen dessutom om att hjälpa alla de flyktingar som redan i princip är bosatta här. Många av dem har jobb(en del svart, eftersom de inte kan bli upptäckta) och många av dem har bott flera år i Sverige och pratar därför flytande svenska.

Jag undrar hur många här som verkligen har försökt tänka sig situationen ur den flyendes perspektiv. Saknar ni helt förmåga till empati, eller skulle ni själva tycka det var ok att bli skickad till ett krigshärjat land där ni riskerar att dö av kulor och bomber? Känns som att lite pengar hit eller dit* kanske inte är det viktigaste när faktiska människoliv står på spel?

* att skylla Sveriges skatter på invandrare är bara rimligt om man tar hänsyn att vi alla ursprungligen är invandrare

Av Sebastianj

Jag tror det finns ett stort missförstånd, Sverige har inte problem med välståndet. Det är inte ett akut problem att alla svenskar svälter och vi därför måste sluta ta emot invandrare. Om alla i Sverige(räknat på 7 miljoner) avstår från två extra hamburgare i månaden (2*50kr) så räcker det till socialbidrag för 100 000 invandrare. Jag tvivlar på att någon här skulle ha problem att överleva med 100 kr mindre i månaden. Då många invandrare faktiskt lyckas få jobb (tyvärr ofta jobb de egentligen är överkvalificerade för) så blir summan klart lägre i praktiken.

Sen kan man ju hävda "ja men, om det kommer så många per år, då kommer det ju bli problem om X år istället", där tycker jag att man faktiskt får vänta till det faktiskt blivit problem. Att vägra folk hjälp idag för ett potentiellt problem om massa år låter inte så rimligt i mina öron.

Ni har fel i att politiker inte vågar diskutera immigrationspolitiken för att det inte skulle vara PK, det har varit en massa diskussioner om det, inte minst när mp och till viss del v krävde flyktingamnesti för att acceptera sossarnas budgetförslag för något år sen. Det ni klagar på är att inget parti vill stå för att man ska skicka tillbaka invandrare till lidande och död rakt ut. Det är just det sd tillför, inte iden med att ha en flyktingpolitik, det har alla partier redan idag.

Av Sebastianj

Re: Invandringssituationen i Sverige

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hakkenarsk
Har vi inte resurserna (de rent finansiella) att ta hand om invandrare måste vi sätta ett tillfälligt stopp i invandringen för att kunna ta hand om de som redan kommit hit.

Vad tror du är värst, att bli tillbakaskickad till en krigszon med bomber och skottlossningar, eller att hamna i Sverige och kanske behöva vänta några år extra på att få jobb? Jag säger inte att man satsar tillräckligt på att hjälpa invandrare i Sverige, men att helt sonika skicka tillbaka dem till en potentiell död är helt enkelt inte en acceptabel lösning.

Det är därför folk inte accepterar ens den sort invandringsfientlighet som Sverigedemokraterna står för. Den sortens politik bygger på ett vi/dom-tänkande som inte är, eller ens, enligt mig och många andra, bör vara PK. Man ställer inte färre krav på invandrare än svenskar. En vuxen svensk tvingas inte till undervisning eller att klara några test för att få stanna i landet. För att få bidrag så ställs precis samma krav på invandrare som för svenskar.

De som säger att inte ställer tillräckligt höga krav på dem är de som vill att man särbehandlar dem och ser dem som barnungar som inte kan ta vara på sitt eget liv. De utgår från att invadrarna inte klarar av att ordna sitt liv på egen hand om de inte tvingas till svenskaundervisning och svenskundervisning(undervisning i hur man är svensk )

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Feltherr
tills de det där 200-år gamla hopplösa körsbärsträdet blommar upp på nytt, eller har vi stannat i tiden och känner oss nöjda här år 2007?

Du missförstår vetenskapen. Självklart är det ingen som säger att vi vet allt. T.ex. vet vi inte vilka partiklar som uppstår vid energinivåer över de vi hittills har lyckats skapa i acceleratorer. Där finns fortfarande mycket spännande att utforska.

Vissa saker kan vi säga rätt säkert. Att två kroppar med massa kommer attrahera varandra är något vi kan säga säkert gäller under de förhållanden man har kunnat testa.

Vissa saker vet vi inte än, är världen byggd av strängar, vad består mörk materia av, går det att skapa fullt fungerande AI? De jobbar forskare på idag att försöka svara på, till dess att de har lyckats bekräfta eller avfärda deras teser så vet vi helt enkelt inte om det är så eller ej.

Andra saker är helt enkelt inte intressanta ur ett vetenskapligt perspektiv då de inte är falsifierbara. För då spelar det ju ingen roll hur länge man forskar på det, det kommer aldrig kunna motbevisas. Man kan säga att de för alltid är på det stadium som jorden är platt-iden var när den var populär. Så man kan ju gå runt och tro på det om man vill, men det kommer inte leda till något konstruktivt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Feltherr
Ja, jag tror att människan inte är tillräckligt intellektuell, för att tala klarspråk. Jag tror även det är för vårat eget bästa. Jag är nöjd dum och tror på "det oförklarliga" (väldigt dåligt formulerat, stor risk att bli missuppfattad här, men det bjuder jag i sådana fall på).

Tala för dig själv... Kanske inte alla människor klarar det, men jag tror ändå det finns nog med människor som är analyserande nog för att klara av att hantera den verklighet vi känner till utan att falla tillbaka på dumhet.

Av Sebastianj

Re: Re: Re: Är fruktsocker nyttigare än rörsocker?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av lleberg
Rörsocker är väl också rätt naturligt.

Det vita sockret vi köper i affären är rätt behandlat av människor. Inte direkt samma sak som att koka lite sockerrör och tugga på.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av lleberg
Och att motivera att det ena är nyttigare än det andra med fibrer och vitaminer och mineraler är väl inte riktigt vad jag är ute efter heller.

Vet, var mer tänkt på svar på varför många föredrar naturliga produkter framför framställda.

Av Sebastianj

Re: Är fruktsocker nyttigare än rörsocker?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av lleberg
Det verkar ju finnas en nästan manisk tilltro till saker som är "naturligt", och att det därför skulle vara nyttigare..

Det är väl så att kroppen är rätt välanpassad till mycket av det vi finner i naturen, när vi sen försöker skapa egen föda så är det väldigt lätt att missa viktiga detaljer.

Godis kan man ju se som en ersättning för frukt och bär. Färgglatt och sött, precis som frukt. Men man har ju då missat andra viktiga egenskaper hos frukten, som vitamin och fiber-innehåll. Kroppen tror fortfarande att det är nyttigt eftersom sött och färgglatt i naturen är något positivt, men i praktiken är det väldigt onyttigt.

Därmed inte sagt att allt naturligt är bra. Många gifter finns ju naturen också. Men generellt sett så är kroppen bättre anpassad för naturligt förekommande råvaror än konstgjorda och raffinerade. Om inte annat är det ju klart bättre testade.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Antonsson
Med tanke på läkarvetenskapens historik hade jag ansett min läkare som en mycket lite trovärdig källa och i brist på säkrare information fortsatt med min snabbmat. Allt handlar om källbedömning.

Nu sa du ju att du utgick från att de vetenskapsmän som citerades i rapporten var trovärdiga. Rimligtvis får du ju göra samma sak i mitt exempel. Vill du diskutera läkares trovärdighet så finns det ju faktiskt till och med en specifik tråd för det.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ihks
Mystik är antagligen något som är få-förunnade i ett så systematiserat, strukturerat, praktiskt och sekualiserat land som Sverige. En mystikens grunder är att språket inte alltid räcker till för att beskriva erfarenheten.

Förunnade? Själv älskar jag att förstå hur saker fungerar, fysiken, datorer, industrin, hjärnan, kropppen, celler (jag läste igenom Biologi B-boken trots att jag inte har kursen t.ex.) Jag skulle inte, för all trygghet och mystik i världen, offra min förmåga att förstå. Att kalla den ignorante för förunnad tyder på brist på insikt. Jag vet att det låter som en dröm att leva i okunskap, slippa bry sig om hur världen se ut och bara lita på att det ordnar sig till slut. Men jag tror ärligt talat att glädjen av att förstå och att utvecklas intellektuellt vida överstiger den övertygelsen i förmåga att skapa mening i livet.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ihks
Att avfärda precis alla mystiska upplevelser som "hjärnspöken" tror jag helt enkelt är att förenkla verkligheten.

Man måste ju inte kalla det för hjärnspöken. Man kan ju kalla det för uttryck för hjärnans fantastiska komplexitet.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ihks
Det är alldeles för otroligt, alldeles för meningsfullt för att jag ska våga förneka ett Gudomligt ursprung. Det stannar där, diskussionen kommer inte längre, jag är lixom fast där.

Det må vara så att du för tillfället är fast där. Men jag tror att du, genom att lära dig mer, och förstå mer, om hur universum och livet fungerar, kommer kunna befria dig från iden med ett gudomligt ursprung som nödlösning på att förklara alltings komplexitet. Vi är här för att hjälpa dig att förstå mer, och komma till ro med att vi kanske aldrig kommer förstå riktigt allt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ihks
Precis som du som logisk, politiskt korrekt svensk ateist inte för det blekaste skulle ärligt be till Gud när någon du älskar dör t.ex.

Klart vi inte skulle. Hur skulle vi ärligt kunna be om något vi inte vill ska inträffa? Det faller ju på sina egna premisser. (med undantag för tillfällig ilska, som jag tar upp nedan)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ihks
och skulle det hända skulle du antagligen skämmas över det eller se det som logiskt.

Vi har väl alla någon önskat olycka på någon nära i stundens hetta. Man behöver inte ha önskat det till något övernaturligt väsen för att känna lita skam över att man önskade det om det inträffade. Ser ärligt talat inte kopplingen till gud där.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ihks
Tror inte att man behöver vara rädd för vad vetenskapen ger oss, tryggheten ligger bortom det. Har jag fel, så har jag fel.

Nej, man behöver inte vara rädd för vad vetenskapen ger oss i kunskap. Tryggheten ligger inte i religionen, tryggheten ligger inom oss. trygghet är en känsla, inte en slutsats. Vet inte varför det skulle vara tryggare att acceptera att det är guds vilja, med hans outgrundliga vägar, än att det helt enkelt var naturen med dess, till synes, lika outgrundliga gång, som orsakade händelsen.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ihks
Att förkasta livets mystik på det sätt som många ateister så arrogant gör, tror jag är oärligt mot sig själv, brist på insikt.

Du talar om "livets mystik" på ett sätt som antyder att den på nåt vis finns där. Har du några belägg för det, eller är det bara det att du tycker man ska plocka med fantasier i sin världsbild? Ska vi börja tro på tomtar och troll också, så vi inte riskerar att brista i våran insikt genom att förkasta dessa väl dokumenterade väsen?

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Antonsson
På sidan tre kan vi se vad detta betyder i siffror och kan se att de första två har den ringa imponerande sannolikheten 67 - 90 % medan de övriga fem har sannolikheten 50 - 66% vilket i princip betyder att det är hugget som stucket om människan påverkat klimatet eller inte.

Kul att någon faktiskt bemödar sig om att läsa på och göra lite mer välgrundad kritik.

Se det så här, tänk dig att du får veta att dina blodfetter kommer leda till hjärtinfarkt om fem år, din läkare säger att det är 50-90% sannolikhet att dina blodfetter beror på din kost och dina levnadsvanor snarare än att det beror på din genetik och därmed inte kan påverkas. Vad gör du, tänker du "det är ju hugget som stucket om det verkligen är mina levnadsvanor som orsakar problemet, så jag lever vidare på min snabbmat" eller börjar du jobba på att ändra dina levnadsvanor?

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
Egentligen så skyller jag inte på läkarna, är också medveten om att det i första hand beror på styrande politiker.

Om du var politiker, vilket beslut skulle du ta som skulle lösa problemet? Du får inte sparka någon, om de inte har visat sig exceptionellt inkompetenta. Du kan inte hur som helst byta system, det måste gå ut på anbud enligt förbestämda kriterier, du kan inte gå på "känsla" på vilket system du ska använda sen.

Nu vill jag inte att du bara ser det som ett argument för att det inte är helt enkelt att hantera en situation där man har ett fack från ett håll och ett konkurensverk från ett annat som gör allt för sina frågor även om det sätter käppar i hjulet för en bättre sjukvård. Jag vill gärna höra vilka uppenbara lösningar du ser som en folkvald politiker skulle kunna genomföra. Det första jag skulle göra vore nog att ta bort den där idiotiska regeln om att ett företag måste ha x anställda etc.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EvilNed
Där ser man, då tror du fast på din sak såpass att du tycker det är korkat att ifrågasätta den. Då är du ju ungefär lika öppen för möjligheter som de kristna som gjorde den uppenbart korkade videon. Så varför ens debattera? Iofs. kanske det var en elak jämförelse eftersom du baserar på vetenskapliga experiment medans de baserar på blind tro. Men ändå, om du inte tror att ny vetenskap i framtiden kommer belysa eller snarare helt ändra teorin som den ser ut idag, så är det lite blint. Om det inte är det du tror så för jag be om ursäkt, men det verkar så.

Tror du att jorden kanske faktiskt inte är rund? Tror du att gravitation kanske inte finns? Eller är du lika "oöppna" som oss andra och inbillar dig att gravitationen är så bekräftad att det inte ens är värt att diskutera saken?

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EvilNed
Idioter finns överallt. Om ni tror att det bara finns idioter i USA, eller att de relativt sätt finns FLER av dem där (eller någon annanstans), så är ni ju för fan korkade.

Får erkänna att det är oroande många svenskar som är helt borta den sortens frågor. Något vi inte minst har sett enstaka exempel på här. Men att USA är bland de värsta är det inget tvivel om: http://www.avalon5.com/index.php/weird/almost-40-of-americans...
Jag skulle inte vilja sjunka lika lågt och kalla dig korkad bara för att du hade fel. Men det skulle ju inte skada om du tog hänsyn till fakta innan du börja gå till angrepp på det viset.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av buck
Två barn slåss om en spade i en sandlåda. Dagisfröken som försöker få dem att sluta säger en av följande saker;

1. Snälla barn sluta bråka, det är så onödigt att slåss!

2. Sluta slåss nu annars får ni ingen efterrätt!

Vilket alternativ fungerar bäst tror ni? Alternativ 1 där inget hot föreligger, eller alternativ 2 där barner får ta konsekvenser om de inte slutar?

Lite offtopic. Men det som är bäst i just den situationen långsiktigt är nog
1b. Snälla barn sluta bråka, märker ni inte hur ont det gör?
Att barnen slåss för stunden är nog inget större problem, i värsta fall får de några blåmärken. Det viktigare problemet i det fallet är att få barnet att förstå att man inte ska använda våld, eftersom det skadar andra. Hellre än att han inte slåss bara för att han drabbas av det i efterhand. (vad gör då barnet i en situation där han inte tror sig bli upptäckt) Vet att det är lite offtopic, men tror tyvärr att många resonerar på det kortsiktiga viset. Och jag tror att lite av samma resonemang kan överföras även på internationella konflikter. Till viss del handlar det om att hindra det direkta våldet(som i de fallen ofta är dödligt och inte acceptabelt) men det handlar också om att informera och få de som slåss att förstå att även deras fiender är människor och att alla tjänar på fred.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MoNsT€R
Det är inte känslor av den typen jag menar. Ibland känner man på sig att saker är på ett visst sätt och det går inte att förklara. Du får nöja dig med det svaret.

Så iden mer eller mindre bara poppade upp i ditt huvud, och du bestämde dig för att lita på den? Du litar alltid på din hjärna?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MoNsT€R
Är det så att en person inte vill tro på det så är det ingen ide att diskutera heller för han har oftast redan bestämt sig för att det är på ett visst sätt och då är det svårt att ändra hans syn på det, finns heller ingen anledning att försöka.

Jag är alltid öppen för nya tankar om jag känner att de är befogade. Nu verkar så inte vara fallet, jag litar inte på varken mina egna eller andras känslor eller ens minnen rakt av. Från vad jag lärt mig om hjärnan så är den långt ifrån exakt. Minnen och känslor som är påhittade går inte att skilja från de riktiga i många fall. Vad vi kan göra är att etablera strikta reglera och resonemang för att kunna bekräfta det våra hjärnor säger oss. Om jag till exempel tror att det verkligen är så att det alltid blir mål när jag går på toa eller gör en macka under fotbollsmatcher så kan jag, genom ett logiskt resonemang och hjälpmedel som papper och penna bekräfta om så verkligen var fallet eller om det var min gärna som spelade mig ett spratt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MoNsT€R
Många människor mår nog bäst av att inte fundera för mycket.

Vet inte vad människor i sig mår bäst av. Men jag tror det är väldigt skadligt för samhället i stort om folk litar till sina känslor istället för att tänka. Det är sånt som leder till bland annat fördomar. Varje människa som kolla upp faktiska fakta och tänker på det inser att inte alla invandrare stjäl och misshandlar. Men ändå finns det många som får den känslan. Till viss del på grund av vinklad rapportering av media. Människor som inte funderar själva är väldigt farligt och något som alltid bör motverkas.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haricots
Och ditt är "min pappa är fantomen. han har lovat mig att jag aldrig ska dö, jag tror honom. JAG BRYR MIG INTE OM VAD NI SÄGER, SLUTA SÄGA ATT FANTOMEN INTE FINNS!!!!1 SLUUUUUTAAAAAA!!!!1"-sörja.

Ibland saknar man upvote-möjlighet här på forumet. Jag får nöja mig med ett "vad han sa"-inlägg.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MoNsT€R
Beror på vad man menar med "saklig grund" det är ju inte så att jag sitter på några bevis. Det beror väl snarare på att mina egna känslor och erfarenheter säger att det är så.

Vilka känslor då? Vad är det som får dig att lita på mina känslor? Ibland känner jag för att slå någon som har gjort något dumt, men jag brukar då bortse från mina känslor eftersom jag inser att det inte kommer göra varken mitt eller någon annans liv bättre.

Vad, lite mer konkret, är det för erfarenheter är det som säger dig det. Har du minnen av hur ditt medvetande har existerat innan du var född? Hur vet du att det inte bara är drömmar? Själv har jag ibland lite svårt att skilja på vissa drömmar och verklighet. När jag var liten drömde jag till exempel att jag kunde flyga. De drömmarna var så konkreta att jag antagligen skulle trott på dem om det inte vore för det faktum att det var lite för otroligt för att vara sant.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MoNsT€R
Det värsta man kan göra är att försöka tvinga på någon sin tro vilket tyvärr har hänt allt för ofta. Folk slår ihjäl varandra osv.

Tur att vi har religionsfrihet i Sverige, med största sannolikhet kommer ingen misshandla dig för din religion här. Speciellt inte folk här på forumet.