Inlägg

Inlägg som serenzei har skrivit i forumet
Av serenzei

Mja... kör du deras ADSL-tjänst då finns det en port på modemet dedikerad för TV-tjänsten som kickar in när BBB aktiverar den.

Jag har deras VDSL-tjänst så jag fick en rätt ok switch

Av serenzei

Varför bytte BBB ut Bostreams VDSL-plattform:

Bostreams VDSL-plattform var utvecklad av Alcatel. (Ni som haft tjänsten kanske kommer ihåg modemen)

Alcatel har slutat att tillverka DSLAMar för VDSL. Ingen support, inga reservdelar. Går någonting sönder är det kört. Tjänsten som sådan fungerade inte heller speciellt bra för väldigt många som hade den.

Cisco som har gjort BBBs VDSL-plattform ger inte heller någon support på utrustningen, men de är tillräckligt stora för att fortfarande kunna tillhandahålla reservdelar osv.

Nu kommer vi till mina gissningar:

BBB väljer att kontrollerat migrera bort plattformen istället för att vänta på att något går sönder och de får panikartat lägga över alla kunder på andra tjänster.

BBB: Eftersom det är så få kunder som sitter med tjänsten och utrustningen tar upp plats i telestationen som vi annars kunden använda för ADSL2+ och tjäna pengar så kan vi lika gärna ta bort den eftersom den förr eller senare måste bort iaf.

Surt att det blir ADSL2+? Surt att BBB använder Ericsson som plattform för ADSL/ADSL2+ precis som andra större aktörer? Surt att BBB och Ericsson enligt tidnigsartiklar börjat samarbetet med att utveckla VDSL2?

Personligen tycker jag bara att somliga verkar ha för trånga diamantskor.

Av serenzei
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ghost_Overdoze
Jaså. Men VDSL 12/9 fanns ju en stund hos BBB för att sedan ganska omgående bli adsl2+ 24/1. Jag har hellre 12/9 idag än 24/24 om två år.

Fanns en stund? Jag har den tjänsten...

Bara det att de inte bygger ut tjänsten längre eftersom Cisco inte längre arbetar med DSL-lösningar.

Av serenzei

Märker inga problem alls med bildkvalitén när jag tankar. Fungerar klockrent.

Kan bli nått pixelfel någon gång ibland men jag väldigt nöjd med kvalitén, va lite skeptiskt till kvaliten först men som sagt. Använder aldrig ComHem längre eftersom det harvar gärnet i vårat hus...

Av serenzei

Ska bli intressent iaf. Roligt att BBB forsätter att använda Ericsson som samarbetspartner.

Av serenzei

Lägg in burkarnas ip-adresser i arp-tabellerna...

Av serenzei

Finns inga stängda portar i det modemet från att det levereras av BBB.

Edit: Dessutom tror jag inte att det är tillåtet att pilla med modemen... De är ju bara "till låns".

Av serenzei
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hamilton83
Ja verkligen.
Faktum är att jag stör mig j*vligt mycket på att dom kallar det "uppgraderingstjänst" från 10-100 när den går ner till 128kbps eller något sådant när man förbrukat sina 300GB.
Hade det varit en uppgraderingstjänst, dvs att den går ner till 10mbit när man förbrukat kvoten så skulle jag kört 100mbit sedan länge!

För banbredd är ju gratis och man tjänar massor av pengar på en person som maxar sin 10Mbps-lina en månad i sträck och betalar 300 pix. (Jag kan informera er om att så inte är fallet)

Sen beror kostnaden lite på hur man utnyttjar bandbredden.

Av serenzei
Citat:

Ursprungligen inskrivet av viktore
Jag har alltid undrat varför B2 måste köra på det här med fellkorrigering och kompromissa mellan hastighet/stabilitet och pingtider? telia gör ju inte det och ingen annan dsl leverantör heller såvitt jag vet.

Hehe... då skall du få svar på den frågan

Felkorrigering används för att stabilisera signalen mella telestation och modem (enkelt förklarat).

Ju mer hastighet du krämar på en DSL-lina desto känsligare blir den för signalstörningar. Eftersom BBB generellt levererar högra hatigheter än telia så har de på denna felkorrigering by default, så att säga.

Telia anväder garanterat denna felkorrigering också, men kanske inte i lika stor utsträckning eftersom det inte behövs på tex. tjänster med hastighet på 2Mbps om du inte har riktigt kassa kopparledningar.

Av serenzei
Citat:

Ursprungligen inskrivet av matte56
får ca 35-36ms till sunet

Ring till supporten. Be dem sänka din hastighet till 0.5Mbps och ta bort allt vad felkorrigering heter, så skall du se att du får bättre latency.

Svårt att få bra hastigheter och ping med DSL om du inte har väldigt bra förutsättningar.

Av serenzei
Citat:

Ursprungligen inskrivet av creativitum
Det är väl lite naivt att tro att link flaps bara beror på SNR (Signal Noise Rate)=Signalvärdet -inställningar.
Kompisar och jag har blivit ganska hårt uppläxade när det visar sig att våra trådlösa telefoner som står i närheten av VDSL-modemen eller annan störande utrustning skapar dessa problem. VDSL har ju varit tokstabilt men en kompis ringde in och whinade. Gissa om han blev paff när det hjälpte att bara flytta basstationen till trådlösa telefonen...

Hehe... ja, såna där saker har man hört några gånger ^^

Vanligaste när det gäller dessa trådlösa telefoner som man flyttar på så är det inte själva basstationen utan att den telefonpropp som denna telefonen använder är kass och saknar den plaspigg som sitter mellan de 2 nedre bläcken. Saknas denna blir mellanpropp/telefonjack parallellt kopplat... vilket inte är en höjdare.

Av serenzei

Kalledoo: Jag håller med dig helt. Sen BBB började gå med vinst på sina DSL-utsvävningar så har de, efter stoppet 2003, börjat bygga ut sina LAN-tjänster igen.

Av serenzei

D34th: Man sänker hastigheten på en DSL-lina. Lägre hastighet = mindre störningar. Prioriteringsfråga.

För er som inte visste det så är felkorrigeringen, eller "interleave" som det så fint kallas, något som används på xDSL-anslutningar för att hålla signalen stabil.

Om killen sitter uppkopplad via telejacket så kommer det att bli svårt att ta bort nått som inte finns

25-30 i ping. Herregud... det måste vara jättehemskt? Varemot har du 25-30 i latency? Är det mot USA är det jävligt bra

Av serenzei

Fungerar bra nu för mig iaf. Kan ringa min Tele2mobil och tjejens comviq. Telia-samtal är inte heller några problem.

Av serenzei
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andreas Epradius
BBB är ingen telefonioperatör. Det är en ISP som under sin hela existens levt på miljardbidrag från sina riskkapitalister. Både flopparna på adsl och deras telefoni visar att BBB inte är ett företag moget för det de sysslar med. T.o.m hela idén med fiber o LAN till "alla" har ju visat sig vara en felkalkylering utan like. Inte ens en tredjedel av alla RJ-45:or dom gödslat med, används.... Och hette det inte "riktigt" bredband?? Fiber var ju minsann det enda rätta, eventuellt kunde BBB sträcka sig till cat5... men absolut inte adsl.... och vad ser vi nu?? snart är BBB en renodlad xDSL-operatör.... Snacka om att vända kappan efter vinden.

Här är en som förstår sig på allt, det ser jag det.

BBB har nöjdast kunder enligt oberoende studier (TEMO). Källa IDG.
BBB har under Januari ökat sin marknadsandel till 25%, 100k kunder från 2003 till 300k kunder 2004. Källa BBBs hemsida
BBB stannade upp med utbyggnaden av LAN-anslutningar under 2003 efter nedskärningar inom företaget. Denna utbyggbnad startades igen efter intäckter från xDSL.

Obekräftat: Jag kan inte källor till detta påstående, men det gör väl inget för du verkar ju inte ha några källor till dina? Har sätt på IDG, CSW eller liknande att BBB har en kundteckning på ca 60% av alla inkopplade HSB-lägenheter. Detta är en jäävligt bra kund-teckning, tror knappast att tex. Comhems samtliga lägenheter använder deras bredband?

Jag håller dock med dig om att det är att vända kappan efter vinden när man lanserar DSL. Men vafan, hade jag ett jätteföretag skulle jag också vilja tjäna mer pengar

Av serenzei

Jag ser defenitivt inte BBB som en bredbands-utopi.

Men jag, och säkert många andra, är jävligt glad över att de säger upp till 24Mbps. Med detta så försöker de kräma på så mycket som din kopparlina klarar av.

Ex. Telia säger: Du bor 3km från din station. Vi kan leverera upp till 8Mbps till dig.

BBB säger: Du bor 3km från din station. Vi kan leverera upp till 24Mbps till dig. (Den faktiska hastigheten blir kanske 10-12)

PS. Det finns inte direkt några "mystiska avbrott/dålig hastighet" som du kallar dem. De har med allra största säkerhet DSL-relaterade störningsfaktorer att göra. Men BBBs support kanske "ljög" om dem oxo?

Av serenzei
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blue eyed devil
Kom ihåg man ska behanla alla kunder väll även dem enskilda annars riskerar dem att byta å kanske man står där utan kunder en dag?

Jag tror defenitivt att detta inte handlar om att behandla den enskilde kunden väl, jag kanske uttryckte mig otydligt. Detta tror jag handlar om att värna om de kunder man har.

Man kan inte göra omelett utan att knäcka ägg desvärre... (Detta är inte menat som någon slags elak pik)

Men jag tycker defenitivt att BBB iaf skall försöka att erbjuda en så fullgod ersättnings-tjänst som möjligt. I detta fall BBBs eget VDSL, vilket de enligt denna tråd försökt att göra?

Av serenzei

Re: Problem med Cisco 2950

Citat:

Ursprungligen inskrivet av cl3mens
Hejsan alla haxxors där ute. Vart halvlurad idag (tror jag) när jag köpte en Cisco Catalyst 2950 för 700 kr (fick reda på vad den var värd sen). Givetvis får jag inte tag på säljaren (han räknade inte ens pengarna när han fick dom).

Problemen med switchen är flera. När jag ansluter mina fräscha cat5-kablar till den får jag en länkhastighet på endast 10 Mbit. Förutom när jag anslutar min laptop med en viss kabel i port 22-24, då får jag 100 Mbit. Får även bara halv duplex förutom när jag får 100 Mbit. Kopplar jag min långa kabel i port 22-24 får jag ingen anslutning alls. :/ Den kabeln har jag använt i 100 Mbit-nät i över ett år.

Problem 2 är att trots att båda datorerna är anslutna och kan pinga varandra (får dålig ping ena vägen med) så hittar de inte varandra om jag t.ex. sätter upp en FTP-server på ena datorn.

Problem 3 är att det inte går att resetta switchen. Enligt Cisco ska man hålla in mode-knappen tills 4 lampor tänds. De tänds aldrig, men knappen fungerar att byta mode med. =/

Gissa om jag är pissed off nu? Men all hjälp mottages vänligt och tacksamt i alla fall. Även hänvisningar till specifika avsnitt i Ciscolitteratur är välkommet, jag kommer ingenvart med det jag läst.

700:- ?!

Fett snodd...

Av serenzei
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NeZaN
Ok, jag hatar Bredbandsbolaget. Jag hatar dom verkligen.
En uppdatering angående linan: Nu när någon tar min Upload bandbredd går DL skit.
Exempel: Jag tankar i kanske 1 mb/s stabilt, och sen börjar någon tanka, så dras DL ner till 250 kb/s.... Jävla idioter!!! Kan lika gärna köra på Telia 8/1... Dra åt helvete, BBB....

Alcatel-plattformen som Bostream använde utvecklas inte längre, det finns ingen support för de som har utrustningen och det finns inga reservdelar, plus att den tydligen inte fungerat så bra för större delen utav de som hade den. VDSL är över huvud taget ett dött kapitel.

Säg att någonting skulle hända med utrustningen om de hade haft kvar den. Då hade du fått stå utan uppkoppling ett bra tag och tillslut hade du, minst lika oxtokig som nu, ringt supporten och "vänligt" bett dem att "fixa" din uppkoppling. För att göra detta så hade de varit tvugna att byta ut utrustningen.

Det är ju "otroligt synd" att du bara får adsl2+, men vad skulle du göra om du suttit i samma situation som ISP? Tänka på det stora antalet eller enskilda personer?

Av serenzei

Känns som Ogun har rätt....

Detta brukar generellt vara något OS-baserat. Men jag skulle hellre testa med TCP Optimizer som finns på www.speedguide.net

Annars så brukar det finnas en del enkla reg-keys på DC som ordnar till TCP Windowsize i registret.