Inlägg

Inlägg som NoohnRpg har skrivit i forumet
Av NoohnRpg
Skrivet av perost:

Rent prestandamässigt är det 3060 Ti som gäller för både spel och produktivitet. Men ett begagnat 2080 Super kanske ger mer spelprestanda för pengarna, det beror på vad begagnatpriserna ligger på (jag har dålig koll på det).

Då förstår jag! Tack för hjälpen!

Av NoohnRpg
Skrivet av perost:

Det beror på hur stor vikt du lägger på Blender, 3000-serien är mycket snabbare än 2000-serien där. Se t.ex. detta test med 3060 Ti (kolla på den andra bilden med OptiX, eftersom det är vad man använder med Nvidia-kort).

Kollar man på Sweclockers prestandaindex så ligger 3060 Ti för övrigt precis före 2080 Super.

Det jag kan ta med mig är att mina pengar kommer göra störst skillnad med ett nytt grafikkort ochIfall jag väljer att prioritera spel ska jag välja 2080 super och produktivitet borde jag välja 3060 ti? Är det rätt tänkt?

Av NoohnRpg
Skrivet av SmekusNamnus:

Man kan säga att 3060 TI ligger mitt emellan 2080 och 2080 Super i prestanda. Inga jättestora skillnader dock mellan dessa tre kort.

Med det sagt borde jag då köpa ett 2080 super, eller?

Av NoohnRpg
Skrivet av FarbrorBarbr0:

Då är jag med! Om vi pratar enbart grafikkortsmässigt och om vi förmodar att du får loss 5-6000 spänn att lägga på ett nytt från butik, då blir det inte mycket mer spännande än ett RTX 3060 en bra dag. Det kan nog dra de flesta spel i 1440p om du ställer ner förväntningarna en del och använder DLSS och minimalt med strålspårning. Begagnat, då pratar vi nog ett RTX 3060 Ti som borde trivas rätt bra i 1440p. 180 rutor per sekund i den upplösningen å andra sidan, det kanske är förbehållet Counter-Strike och tävlingsshooters snarare än singleplayer-spel för kort i den här prisklassen.

Om det är prisvärt eller inte, det beror lite på vad du är ute efter, vilka spel du spelar och vad du anser är en dräglig spelupplevelse. Jag vill aldrig dippa under 70 rutor per sekund i mina grafiktunga spel i 1440p, med det mesta grafiska lullet på hög eller ultra. Den här tjommen ränner runt med ett 3060 och ett 3060 Ti sida vid sida, och det skiljer runt mellan 10 och 20 bildrutor per sekund där. Om jag satt i din sits och hade mina krav (och absolut behöver ett nytt grafikkort i detta nu) hade jag nog envist och tålmodigt försökt pruta eller buda mig till ett RTX 3060 Ti som verkar ha tagits väl omhand för runt 6000 spänn.

Någon med insikt om AMD-kort får ta den röda tråden här vad det lider, men någonstans här landar vi rimligen om vi blåser hela din budget på ett grafikkort, nytt som gammalt. Vi toppar inga listor, men vi borde klara oss rätt bra.

Tack för hjälpen! Får nog ta en funderare på vad jag väljer att göra. Har även funderat på Rtx 2080 ev 2080 super. Vad skulle du valt, du som verkar ganska mycket mer kunnig än mig?

Av NoohnRpg
Skrivet av FarbrorBarbr0:

Är det din nuvarande dator du har plockat ihop i den där länken? Vet inte vad för andra grafikkort du har liggandes, men om du planerar att sälja ett 1660 Ti, då får du nog vara väldigt glad att få tre tusen för den på sin höjd, tyvärr.

Tänkte bara på min budget på 2-3000kr + eventuellt sälja mitt grafikkort skulle isåfall ge mig 5-6000kr till en uppgradering! Precis, länken är min nuvarande dator

Av NoohnRpg
Skrivet av Fenrisulvfan:

Uppgradera processorn till en 5900X eller om det spelar roll med cache-minne en 5800X3D som kommer 20:e April.
Edit: För blender då, för spel så är det nog grafikkortet som behöver uppgraderas, men det får nog inte plats inom budget.

Om jag säljer mitt gamla grafikkort kan jag få ihop 5-6000kr. Skulle ett grafikkort inom det priset vara värt uppgraderingen?

Av NoohnRpg

Uppgraderingar till stationär dator, köpråd

Har en dator som jag börjat fundera på att uppgradera för att få bättre prestanda: https://pcpartpicker.com/list/29xGqm
Budgeten är på 2000-3000kr samt priset för eventuella delar som säljs. Mest gaming men även en del 3d rendering på blender. Har en skärm som är kapabel till 1440p vid 185hz finns det uppgraderingar som kan driva den?
Tack på förhand!

Av NoohnRpg

Skapa webbshop, hur går jag tillväga?

Jag har börjat laga lite iPhones då det finns en del trasiga och inte är jättesvårt men skulle vilja expandera min verksamhet. Det jag funderade på var en webbshop där folk skickar ev säljer sin iPhone. Jag lagar den och skickar tillbaka eller säljer på webbshoppen. Min fråga är om det skulle vara möjligt helst utan att spendera för mycket på en hemsida. Publicitet tänker jag att jag kan få från typ tiktok. Tacksam för svar

Av NoohnRpg
Skrivet av SectionX2:

En del bios har USB flash utan att behöva boota datorn.

Och om den inte har?

Av NoohnRpg
Skrivet av Patriksan:

Enligt https://www.asrock.com/mb/AMD/B550M-HDV/index.asp#BIOS så släpptes BIOS med stöd för Ryzen 5000 den 25 augusti för ditt moderkort. Är du säker på att ditt BIOS är så gammalt?

Vet inte. Väntar fortfarande på CPU:n som är beräknad att komma på typ onsdag. Kan därför inte kolla

Av NoohnRpg
Skrivet av Kent:

Vilket moderkort har du?

Asrock b550m-hdv. Vet inte om det är så bra men var tvungen att hålla en budget

Av NoohnRpg

B550 moderkort utan flash-bios

Hej sweclockers! Jag har en fråga till er! Har nyligen köpt en dator med ett moderkort som ska supporta nya ryzen 5000 serien men behöver en biosupdate. Tänkte att det gick att göra utan en äldre CPU men vid vidare efterforskningar verkar det som man då behöver en ”instantflash” eller något. Snälla hjälp vet inte vad jag ska göra

Av NoohnRpg
Skrivet av blade80:

Betalar du inte mer får du ett 1070 typ. Om du har 3000kr som tak så är det ju bara att följa den summan så nära du kan. Inga konstigheter.

Har du inget grafikkort alls? Är det här ditt förstabygge? Har du inget från ett gammalt bygge?

Första bygge så är lite okunnig. Har även funderat på om ett 1070 är värt 1000-1500 mer än ett 1060/970 då jag säkert inte kommer ha det så länge. Eller?

Av NoohnRpg

Vad för grafikkort borde jag köpa?

Sitter just nu utan grafikkort i väntan på att dem nya ska fyllas på. Har börjat kika lite på något temporärt (beg) och känner att jag behöver lite tips. 3000kr är absolut mitt max

Av NoohnRpg

Nej det är ett asus gtx 1070 turbo, men det kanske kan var något liknande?

Av NoohnRpg

Har frågat säljaren men har inte fått något svar än. Ville bara se om någon visste vad det kunde vara...

Av NoohnRpg

Begagnat grafikkort värmefläckar?

Har nyligen kommit över ett begagnat gtx 1070 för 1500:- borde jag köpa det då de enda säljaren säger ska vara fel är några värmefläckar som inte ska påverka prestandan? Vad kan värmefläckarna vara?

Av NoohnRpg

Tack för alla svar ska nog hålla ögonen öppna för ett 1070 då!

Av NoohnRpg

Vart skulle du rekommendera att köpa de ifrån?
Alltså begagnade och vad kan jag vänta mig i den prisklassen begagnat?

Av NoohnRpg

Tips på grafikkort för max 2000:-

Har länge funderat på att köpa en dator men vet inte vilket grafikkort jag ska ha. Det är första gången jag köper en dator så vill gärna ha ett budget kort som jag kanske kan uppgradera i framtiden. Alla tips uppskattas.