Inlägg

Inlägg som Itsnotme har skrivit i forumet
Av Itsnotme
Skrivet av DevilsDad:

Jag skulle snarare se sidopanelerna som reservdelar. De är ju oanvändbara utan att först köpa en PS5a av Sony. Innom många andra områden är ju 3e-partsreservdelar det vanliga att köpa, trotts att orginal finns att köpa. Förstår faktiskt inte varför Sony ska få särbehandling här.

Inom dessa andra områden, tillverkas 3e-partsreservdelar som skyddas av ett mönsterskydd (design patent) utan ett licens från ägaren av mönsterskyddet? jag tror det är väldigt sällsynt, alltså inte särbehandling.

Vill du sälja en produkt som är skyddat av en annan ägare. Då får du kontakta ägaren av produkten och fråga "Hej, får jag lov att tillverka och sälja er produkt för en bestämt avgift?"
DBrand säljer piratkopior utan licens med texten "Go ahead, sue us". Utöver det så använder DBrand Sony Playstation logon på sina produkter, förpackningar och hemsidan. Samtidigt som de försöker göra reklam genom 'memes'.

Här är brevet där Sony förklarar vilka lagar som brutits.
darkplates-cease-and-desist

Av Itsnotme
Skrivet av Ryssfemma:

Du kan ändra färgen på din iphone utan skins och skal, Apple stämmer inte de tillverkarna.
Sony förlorar intäkter här med att de inte kan sälja en massa special editions av konsolerna som de gjorde med tidigare konsoler, som exempelvis spiderman varianten, därför är de på tårna

Jag vet inte riktigt vad det är för produkt du menar. Men jag antar att det är ett företag som köper iphones och sedan justerar färgen, en "customizer"-tjänst. De har köpt och modifierat en produkt som de sedan säljer vidare till ett högre pris. Jag tror inte de tillverkar kopior av Iphones och säljer dem med nya färger.

Vad man också kan göra är att man hör av sig till uppfinnaren och frågar om man får tillverka deras produkt under en licens.

Nu tillverkar DBrand kopior. Utan tillstånd. Nu behöver Sony ingen hjälp med tillverkningen. De har kapaciteten, de kan göra det bättre och till ett lägre pris än DBrand.

Av Itsnotme
Skrivet av nu1mlock:

Jag hör vad du säger, men det är inte mindre dumt för det (av Sony och i längden patenten i dessa fall). Sonys plastkåpor är inget innovativt i sig utan är bara just det - plastkåpor.

Du har helt rätt, men det är inte mindre dumt för det.

Nej det är en väldigt enkel uppfinning. Förstår vad du menar. Paneler finns på massor andra produkter redan, så på det sättet är det inte unikt.

Av Itsnotme
Skrivet av sweisdapro:

Kan vi få ditt anställningsnummer på på Sony?

Haha Jag jobbar tyvärr inte där, men jag jag har 100% av mina sparpengar på Sony. Jag köpte min PS5 julen 2020, innan dess har jag exklusivt spelat PC. Ett av de få företag som fortfarande investerar i kvalitet single player spel.

Av Itsnotme
Skrivet av nu1mlock:

Jag håller med dig till viss del. Problemet här är ju att plastbitarna på sidorna snarare kan liknas med skal till telefoner.

Att stämma någon för att göra ett skal till din produkt är mestadels korkat. Dbrand har för övrigt numera (ganska nyligen) en helt annan design på sina plastbitar.

Hade DBrand gjort ett skal som fästes utanpå Sonys "Sidopaneler" så hade det varit en annan historia. Det hade varit en ny innovativ produkt på marknaden och det skulle gå bra att sälja så länge de inte använde trademarkade namn så som "PS5", "Sony", "Playstation 5" o.s.v. Men nu handlar det om en kopia av en produkt och inte om ett nytillskott.

Jag har inte läst Sonys Design Patent, jag tror inte det är publicerat än. Men patent skrivs så brett som möjligt. Påhittat exempel: Sonys Sidopaneler skulle kunna beskrivas som "Doubled curved surface with multiple attachment pins fastened to said doubled curved surface. o.s.v". Så att göra ventilationshål på sidopanelen bryter fortfarande mot design patentet eftersom att det i så fall fortfarande har "Doubled curved surface with multiple attachment pins fastened to said doubled curved surface. o.s.v".
För att gå runt patentet måste någon av grundelementen tas bort. Så om DBrand hade tillverkat en produkt utan "multiple attachment pins" så hade det gått bra. Tillexempel en design likt en strumpa som träs över hela konsollen (inga "attachment pins"). Vi får se vad som händer med DBrands uppdaterade version, jag tror dessvärre att det är för likt.

Av Itsnotme
Skrivet av LeVvE:

Gillar inte hur Sony har hanterat sina "sidopaneler", får skylla sig själva om de släpper en ful vit konsol. Att stämma folk för att de tillverkar andra paneler är så jävla barnsligt.

Vill inte stödja deras idioti med tanke på hur de bettet sig men skulle va nice om nya spel som t.ex. Horizon Forbidden West kom med nya paneler man kunde sätta på ist för att behöva köpa en hel "Collectors Edition" konsol.

Fast att andra företag tillverkar Sonys "sidopaneler" är ju kopiering. Man ska berömma innovation, inte plagiat.
Det är inte så att DBrand säljer sidopaneler av välgörenhet... De tjänar pengar på det.
Jag ger hällre mina pengar till Sony. Pengarna kommer tillbaka i framtiden i form av nya innovativa spel och hårdvara.

Av Itsnotme
Skrivet av Michael1:

Trevligt att Sony går samma väg som MS! Dock tror jag det är ett misstag att vänta så länge. Nyhetens behag har sedan länge lagt sig och nu måste spelet konkurrera med moderna titlar. Jag gissar att framöver så kommer PC-versionerna komma tätare inpå.

Jag tror tvärtom. PC versioner släpps lagom när uppföljaren kommer till Playstation. Båda spelen drar nytta av varandras marknadsföring och PC spelare lockas till Playstation.
För övrig så kan jag starkt rekommendera God of War. Ett av tre mästerverk jag har spelat.

Av Itsnotme

Sony har en liknande produkt. Jag tror de har sålt sådana högtalare sedan 2019
https://electronics.sony.com/wearable-speaker/p/srsws1

Av Itsnotme

Det finns bra konkurrens då företag tävlar om att skapa bättre produkter, vilket ger oss konsumenterna fler och bättre val.
Det finns dålig konkurrens då företag försöker sabotera för varandra.
Att köpa upp existerande teknik eller speltitlar och göra dem exklusiva är dåligt.

Av Itsnotme
Skrivet av Laxpudding:

Det kommer aldrig att komma några kablar certifierade för HDMI 2.1 eftersom det aldrig har funnits kablar certifierade för HDMI-versioner. Vincent bidrar med mycket men här bidrar han tyvärr till mer av denna versionsförvirring.

Det finns idag två certifieringar att hålla reda på. Den existerande Premium High Speed med orange etikett och den nya silverfärgade etiketten för Ultra High Speed som precis börjat komma. Tar upp mer hur det fungerar i denna artikell

Alla referenser till "2.1-kabel" utan att den silverfärgade etiketten finns och kan verifieras är en kabel som är icke-certifierad och är bara så bra som tillverkarens löfte.

https://cdn.sweclockers.com/artikel/bild/88536?l=eyJyZXNvdXJjZSI6IlwvYXJ0aWtlbFwvYmlsZFwvODg1MzYiLCJmaWx0ZXJzIjpbInQ9YXJ0aWNsZUZ1bGwiXSwicGFyYW1zIjp7ImNhY2hlQnVzdGVyIjoiMjAyMDA0MDgifSwia2V5IjoiOTFlYTIxZjQxOGVhNzZlYmJjOGJlYTU3NWIwYjU3NzIifQ%3D%3D

Nej precis jag kanske var otydlig där. Namnet på certifikatet för kablarna kommer inte innehålla HDMI version.

EDIT: såg vad du menade nu, kablarna finns redan på marknaden

Av Itsnotme

Just nu finns det inga kablar som är certifierade för HDMI 2.1. Flimmer har upptäckts när 4K 120Hz används. Många av kablarna som finns på marknaden kommer att fungera, men de är inte testade och certifierade än.

"... The hdmi forum responsible for the HDMI 2.1 specification have only started testing and certifying HDMI 2.1 cables at the back end of September..." -Vincent HDTVTest

https://www.youtube.com/watch?v=w0a_GQ-Ze-8

Av Itsnotme
Skrivet av stocken:

såg inte cactus jack loggan på skorna, men på t-shirtarna.
Om det är skorna det är frågan om, borde det inte då vara ett samarbete mellan cactus jack och nikie?

Jag tolkar klippet som "It will blow your mind". Sony brukar undersälja sin teknik. Och jag tror att det kommer bli en riktig wow-effekt när folk får känna kontrollen i handen. Playstation har genom tiderna sålt 3 gånger så många konsoller som Xbox. Så att välja Travis Scott som ambassadör är nog för att nå ut till amerikanarna (där xbox säljer som bäst).

Insidan har Cactus Jack logo, utsidan har Playstation logo

https://i.imgur.com/fZH0vvI.png

Av Itsnotme
Skrivet av stocken:

Någon som kan utveckla detta lite mer för mig?
https://blog.playstation.com/2020/10/23/watch-travis-scotts-n...

Ska vi ta det som att han kommer göra musik för sony/playstation (remixes på gamla in-game låtar)?
Eller pratar vi fysiska produkter? typ "Cactus Jack" brandade Playstation 3D hörlurar?
Eller är detta bara ett litet försäljningsknep för muricans som gillar rap?

Skorna i klippet hade både playstation logan och Cactus Jack logan. Så de kommer säkert sälja klädesplagg. Och som du säger; hörlurar och tillbehör.
Han lär nog bli en ambassadör för playstation.

Av Itsnotme

DualSense kontrollen visas upp

Av Itsnotme
Skrivet av anon132576:

Knappast ljudsignaler, men väl vibrationer, ja. Snarare än ett högtalarelement lär det vara en vikt som skakas runt på något sätt. Det jag förväntade mig är något närliggande Apples "taptic engine", eller vibratorn från Nintendo Switch joycons. Det man ser här liknar dock mer de vanliga motorer som man brukar hitta i rumble-kontrollers tycker jag. Men det är inga vidare bilder, så det behöver ju inte stämma.

WIRED rapporterade efter en pressträff med Sony att haptic feedback använder "voice coils", vilket är vad som används i en högtalare. Det ger snabbare respons och högre programerbarhet än den äldre tekniken (vibrationer från obalanserade motorer). Så vad jag kallar för "ljudsignaler" innebär att man skickar data med lågfrekventa ljud; ett kort ljudspår. Kontrollen har inget membran så du kommer inte höra ljudet, men däremot kommer du känna det. Ljud är vibrationer. På så sett kan de skilja på vibrationer mellan tex olika markunderlag i bilspel eller mellan olika vapen.

Av Itsnotme

Tidigare patent över "adaptiv trigger" verkar bli den slutgiltiga versionen av PS5 handkontrollen då läckta bilder visar insidan. Kort sagt är det en motor som kontrollerar spänningen på en fjäder för att justera motståndet i avtryckaren. Det möjligör att man kan replikera avtryckarkänslan för diverse vapen, pilbågar, spakar o.s.v.

Haptic feedback syns even i botten av kontrollen. Vilket till min förståelse är en spole likt i en högtalare, så feedback ges i form av lågfrekventa ljudsignaler.

Beskrivning av patent
Läckta bilder över kontrollen (instagram)

https://i.imgur.com/HIU18hf.jpg

https://i.imgur.com/ylruAVk.jpg

https://i.imgur.com/cw5SBsM.jpg

https://i.imgur.com/pNXbrmm.png

Av Itsnotme
Skrivet av Lonian:

Önskar också att det kunde satsas mer på splitscreen.

Hade varit kul men en konsol som har 2st hdmi och supportar 2 skärmar för 2 player.

Mins att jag lirade vissa spel på ps3 på min 3D tv och så hade jag dual play glasögon så vid split-screen kunde man bara se sin halva av skärmen över hela tvn medan kompisen såg sin halva över tvn. Fungerade riktigt fint förutom då det blev mörkt så kunde det bli lite ghosting från polarens skärm halva.

Nu kommer de dock erbjuda "Screen Sharing"; du kan se dina polare genom streaming i både co-op, multiplayer och singleplayer. Så det är typ en modern version av split-screen.

Av Itsnotme
Skrivet av Liquidedust:

Dolby Atmos så vitt jag vet använder bara HRTF för height speakers som inte är monterade i taket. (dvs positionerade lägre men riktade uppåt / dolby atmos soundbars).

För takmontering så nyttjas inte HRTF alls för Dolby Atmos, då den redan ä korrekt positionerad.

Sedan finns det såklart olika hörlursimplementationer av Dolby Atmos men dessa har jag mindre koll på.

Ja Dolby håller locket på med vilken teknik de använder. Men Dolby Headphones använder HRTF. Och som du säger; om man inte har högtalare monterade i taket så kan man använda HRTF för att få Dolby Atmos ljud simulerat från ovan.
Jag vet inte om någon använder HRTF för att fylla upp mellanrummet mellan högtalare i ett 5.1 eller 7.1 system. Jag hoppas att få se en sådan nyhet i framtiden.

Av Itsnotme
Skrivet av martinot:

HRTF är ingen ny teknik, utan så 3D-ljud i hörlurar fungerat de senaste 30 åren. Sedan kanske Sony har några nya finesser och förbättringar, men nytt är det absolut inte. Det är precis så alla fungerar.

Vad Dolby och DTS gör att de har en generisk HRTF som ska passa alla. Det är som att tillverka en sko som ska passa hela jordens befolkning. Det är bra grejer de gör, men innovationen har saktat in.
Det som Sony erbjuder är flera HRTF profiler för att individulisera ljudupplevelsen, vid lansering 5 profiler. Sedan Mark Cerny Pratade om att eventuellt erbjuda personliga HRTF profiler genom att testa på ett labb eller genom att fotografier öronen med en smartphone. När jag köpte mina Sony WH-1000xm3 så fotograferade jag mina öron genom deras app; de samlar redan data på lyssnarnas öronform.
Utöver det så använder Sony fler mätpunkter än Dolby. Trigometri tillåter även att ta fram flera teoretiska punkter mellan mätpunkterna.
Allra sist så handlar det om enkelheten att använda tekniken för spelutvecklarna; det är värt för spelutvecklarna att applicera tekniken då samtliga PS5 ägare har tillgång till samma upplevelse.

Skrivet av martinot:

Tveksam. Trots at Sony äger en massa filmbolag, och även tillverkar en massa proffsutrustning för film/TV, så har jag inte hört något alls om detta. Misstänker att de inte kommer göra ett dyft med detta utanför PlayStation. Är allt för dyrt och krångligt att införa ytterligare en proprietär standard på området.

Detta är bara mina egna spekulationer. Jag har inte sett några källor för det du hörde det här först! hehe

Av Itsnotme
Skrivet av martinot:

Bägge next gen är designade för att jobba vertikalt. Det när helt nytt för både Sony och Microsoft.

Vad är det som gör att konsollerna är designade att 'jobba vertikalt'?
PS5 har luftintag på fram- och ovansidan och puttar ut luften på baksidan.
Series X har luftintag på undersidan och puttar ut luften på ovan- och baksidan; luftintaget frigörs om du placeras den horisionellt.

Både konsollerna kommer garanterat fungera lika bra både horisionellt som vertikalt.