Inlägg

Inlägg som Itsnotme har skrivit i forumet
Av Itsnotme

CollegeHumor gjorde en sketch om handgester som interface för några år sedan. Länge leve mekaniska knappar

Av Itsnotme
Skrivet av palusa:

Varför skulle man välja steam över epic nu igen alla?

Använder bara Epic. Bäst priser. Bra gratis spel. Utan tvekan bästa och smidigaste launchern som finns enligt mig.

Om kineserna vill kolla på min disk får dom väl göra det då 😁

Mer pengar går till spelutvecklarna om man köper genom Epic Games

Av Itsnotme
Skrivet av Dizzö:

Håller med. Vilken har du?

LG B7 65", lite äldre nu men den fungerar fortfarande bra. Dock så har jag bytt display då den var defekt när jag fick hem den (det var gratis). Sedan fick jag ett meddelande 2021(?) att PSU var defekt på min årsmodell så de bytte den åt mig. Så servicen är bra hos LG.

Men det är så iögonfallande med OLED att man bara behöver glänsa över med blicken i 1 sekund för att se om någon har en LCD eller OLED skärm

Av Itsnotme
Skrivet av Dizzö:

Mining boomen med helt sjuka gpupriser gjorde att jag köpte ett PS5 tidigt 2021 och det var det bästa jag kunde gjort.

Att jag hade en OLED TV gjorde det heller inte sämre.

OLED är den största grafiska uppgraderingen jag någonsin gjort. Älskar min tv

Av Itsnotme
Skrivet av anon349426:

Jag personligen kommer aldrig igen köpa en konsol.. dammsamlare under TV-bänken.

I mitt tycke är 7000:- för 3700x och RX5700-prestanda är överprisat. Sen behöva pröjsa för att spela månadsvis..

Det går inte på ett enkelt sett att översätta prestandan från konsol hårdvara till PC komponenter. Dels för att en PS5 har 16GB VRAM (även om en del är allokerat till operativsystem). Sedan möjliggör 5,5Gb/s SSD, oodle komprimering och kraken hårdvara-accelererad komprimering överföra data i upp till 22GB/s; man kan alltså byta ut datan på VRAM på under 1 sekund. Det innebär att man bara behöver rotera spelkaraktären 180 grader för att sömlöst kunna byta ut hela spelvärlden. Egen API, skräddarsydda lösningar och mjukvaruoptimerade spel gör att man får än bättre upplevelse än vad samma GPU hade presterat i en PC. En PS5 hämtar prestanda genom nya metoder än om man jämför med en traditionell PC.

Det ställs högre krav på speltester för konsol också. Så det är en stabilare FPS med färre buggar. PS5 har strålspårning också. 4k och 60fps på alla nya spel. Tillgången till Oled skärmar gör det till en mästerlig upplevelse. Sen jag köpte min PS5 har jag inte tittat tillbaka till min PC

Av Itsnotme

Furious Microsoft boss says confidence in UK 'severely shaken'

Lyssna på denna intervju, Microsoft är inte glada.

Mr Smith said the CMA's decision marked "probably the darkest day in our four decades in Britain".

"It does more than shake our confidence in the future of the opportunity to grow a technology business in Britain than we've ever confronted before."

Smith said: “Microsoft has been in the United Kingdom for 40 years. And we play a vital role not just supporting businesses and nonprofits but even defending the nation from cybersecurity threats. But this decision, I have to say, is probably the darkest day in our four decades in Britain.”

Det är sinnessjukt. Microsoft hotar Storbritannien.

Av Itsnotme

Activision aktierna är ner 11% i pre-market. Det är bra

Av Itsnotme
Skrivet av SuperSverker:

10kr från 100 människor är fortfarande mer än 0kr från 100 människor.

De som anstränger sig och reggar nya användare etc för att spara 120kr i månaden lär sannolikt inte tycka att tjänsten är värt att hela månadskostnaden, och därmed förlorar man den inkomsten helt.

De kunder man vill ha (Som bara låter prenemurationen rulla oavsett om de använder den eller inte) går ju bara på erbjudandet en gång, samtidigt kanske man inte hade fångat dessa om man krävt fullpris första månaden

Påminner om Amazon och diapers.com
Taktik från megaföretag att kortsiktigt sälja med förlust för att driva bort konkurrenter; bättre att sälja produkten för 10kr än att kunderna köper produkten för 300kr från konkurrenten. Störst plånbok vinner.

Utöver att kunder glömmer att avsluta prenumerationer så kan de lyckas med att få in kunderna som är spelberoende (mikrotransaktioner).

Av Itsnotme
Skrivet av Dem8n:

Sony har sett till eller har den svalnande marknaden sett till att det finns bättre tillgång på enheter?😊

De hade försäljningsrekord i December tack vare den ökade tillverkningen. Så efterfrågan är betydligt större än tillgången

Av Itsnotme
Skrivet av Gelantious:

Tror du verkligen att en person som är fast i sin säng och endast kan röra huvudet, eller sina fötter t ex bryr sig om hur kontrollen ser i vardagsrummet?
Funktion före form.

Såklart att de bryr sig om att ha hela och fina ägodelar. Varför skulle de inte göra det? Man kan ha både funktion och form. Situationen du beskriver skulle Leonardo kontrollen lösa jättebra och jättesnyggt.

Av Itsnotme

Jag tycker Sony har en mycket bra lösning. Xbox versionen ser ut som "Här, ni får lösa problemet själv istället. Vi tänker inte lägga några onödiga resurser på det här." Medans Sony faktiskt har spenderat engagemang på att skapa en snygg och praktisk lösning direkt från kartongen. En produkt man kan ha i vardagsrummet med värdighet.

Av Itsnotme
Skrivet av Specias:

Vi får se om några år då om en Pro-version kommer eller om de gör hoppet direkt till PS6.

Kommer det en så köper jag den

Av Itsnotme
Skrivet av Specias:

Jag tror att du har fel. I takt med tiden som går så fortsätter det att komma nya komponenter som driver utvecklingen framåt. Plus att PS5 säljer som smör.

Självklart kommer en PS5 pro att komma. Jag har svårt att se att PS5 är det vi har att köra med i 8 år till, tills PS6 kommer.

Den som lever får se

Om en produkt säljer som smör så är det en anledning att INTE tillverka en ny produkt; produkten säljer redan bra.
Fördelen med konsol är att spelutvecklarna inte behöver lägga lika mycket tid på optimering, för de vet vilken hårdvara kunderna har. Introducerar de en Pro version så blir det extra jobb för spelutvecklarna. Så det är inte självklart, men det kan komma.

Av Itsnotme
Skrivet av Molotov:

Nej det går inte, VR headsetet ska in i front usbc porten vilket jag bara tror det finns en av på hela konsolen (som ör lika snabb)
Men även fast det hade funnits mer portar hade inte preatandan räckt till för att driva 2st VR headset.
Det skulle vara som att driva 2st skärmar med över 4k i upplösning på båda.

Spelidé: Två spelare, 1 konsol. Båda karaktärerna är pirater med ögonlapp för ena ögat, endast en av de två skärmarna är aktiva för var spelare.

Av Itsnotme
Skrivet av aki04:

kostar mer än ps5? helt sjukt

Inte konstigt. Jag har en konsoll för 6000 sek och en tv för 20000 sek

Av Itsnotme

Den här serien var så jäkla dåligt att jag började skriva min egna fantasy/drama. Jag är upp i 25000 ord nu.

Av Itsnotme
Av Itsnotme

Mycket intressant snack om PSVR2

Av Itsnotme
Skrivet av duked:

Jag körde HTC Vive trådlöst. Fungerade bra. Batteritiden kanske inte var jättelång, men räckte för mig.

Jo men trådlöst kommer alltid ha lägre bandbredd än en kabel. Det är en anledning varför vi har HDMI eller DP till tv-apparater eller datorskärmar. Trådlös VR må vara lite smidigare. Men det är tyngre och har lägre bildkvalité. Jag väljer hellre en tunn kabel med högre kvalité.

Av Itsnotme
Skrivet av BrottOchStraff:

Jag är så trött på IPS-skärmar. Nu när man har OLED i vardagsrummet är det nästan smärtsamt att sätta sig vid datorn och titta på nått annat än webbsidor. En bra skärm är IMO mycket bättre investering än en GPU om man måste välja. Ser mycket snyggare ut att spela på LOW på en OLED än på Ultra på en dassig LCD

Känner samma sak. Jag bläddrar igenom mitt spelbibliotek på PC och jag vill inte starta upp ett enda av dem, avsaknaden av OLED gör att jag finner för många fel i bildkvalitén. PS5 och OLED har gjort mig bortskämd. Är det någon som funderar över "Ska jag uppgradera GPU eller skärm?", köp en Oled!