Inlägg

Inlägg som Clayfighter har skrivit i forumet
Av Clayfighter

Tack för svar hörni! Det lugnar en som lade en beställning utan att vara 100 procent säker. Blir nog bra till slut!

Av Clayfighter

Funkar detta? Dator ca. 12k - beställa från Webhallen

Hej på er, tänkte slå till på en dator som byggs av Webhallen. Har hängt en del här och är ganska säker på vad jag vill ha gällande prestanda. Undrar bara helt enkelt, kommer detta att fungera?

https://komponentkoll.se/bygg/ZmvHs

https://komponentkoll.se/bild/ZmvHs.png

Vet att det är RGB på ramen, men det var billigare helt enkelt.

Tack på förhand

Av Clayfighter

Tillbaks till ruta 1 för den här tråden!

Av Clayfighter
Skrivet av Renisen:

Chattade med Elgiganten, de har ingen kundtjänst per telefon längre under corona tydligen. Om du scrollar längst ner så ska den dyka upp i högra hörnet. Tråkigt dock när de bekräftat i chatten två gånger men fick svaret att alla kan inte ha koll på priserna...

De har visst kundtjänst per telefon 0771 115 115. Hehe ringde precis, stackaren som svarade sa att jag var den enda som fått priset 6596:- på min skärm när jag beställde :)... Annars sa kom de med samma svar som ni andra fått.

Av Clayfighter

Hehe, samma sms här med.

Instämmer i hyllningskören av @Mortal1ty!

Av Clayfighter
Skrivet av Donnerstal:

Låter positivt. Men efter vad som skett med RTX 3080 så vet jag inte om man kan lite på dem.

Vad syftar du på?

Av Clayfighter

Tack för svaren! En till noob-fråga. Är det mer komplicerat att uppgradera denna än ett annat hemmabygge. Om jag exempelvis vill fixa bättre hårddisk?

Av Clayfighter
Skrivet av Donnerstal:

Ja, förutom att det inte var en NVMe SSD, och att det var RGB-ram (iaf på bilden).

Kvack. Hade tänkt mig en smärtgräns runt 10000:- för ett hemmbygge. Då kanske det var värt ändå?

Av Clayfighter

Någon som har kvar specifikationerna? Letar stationär dator till rimligt pris och la en impulsorder. Känner mig dum nu, vet inte ens vad jag har beställt helt och hållet.

Av Clayfighter
Skrivet av Lagerlöf:

Beror helt på vad du menar med "klarar av", ska du spela i 4K i minst 60 FPS med allt på Ultra eller nöjer du dig med low inställningar i 1080P?

Tack för svar! Sorry för otydlighet, menade allmänt men inser att det förstås är svårt att besvara. Tänker i termer av vad en dator i den här klassen klarar av i fråga om arbete och spel:

Arbete: bearbeta data i program såsom Arc GIS Pro och samtidigt ha Illustrator/Indesign igång.

Spel: Inte 4K direkt, men gärna kunna spela Cod Warzone och nya titlar såsom Cyberpunk etc. på rekommenderade inställningar (nånstans emellan där du frågar).

När man jämför med programmens och spelens systemkrav verkar det inte var något problem. Men är inte så duktig på det här och blir osäker när jag ser spännvidden i vad andra här betalar för sin dator. Kommer allt flyta fint i datorn? Kommer den låta mycket?

Av Clayfighter

Hallå! Jag lurkar runt på forumet och går i tankarna att bygga något liknande. Vad klarar en dator i den här klassen av?