Inlägg

Inlägg som Levandebild har skrivit i forumet
Av Levandebild
Skrivet av perost:

Det var ändå rätt väntat, det skulle inte vara ett riktigt 3D Zelda-spel om det inte blev fördröjt minst en gång Förhoppningvis blir det inte som med det första spelet som skulle ha släppts 2015 men inte kom ut förrän 2017. Men nu säger de i alla fall våren 2023 och inte bara ett årtal, så man kan ju hoppas att de har lite bättre koll nu.

Hehe, sant! Men ja, vi får hoppas att deras någorlunda specifika releaselucka betyder att de har läget under kontroll!

Av Levandebild

Så himla tråkigt, var otroligt pepp på denna! Men verkar å andra sidan bli otroligt mycket mer än en dussinuppföljare utan de satsar så mycket högre och då får det ta tid att nå perfektion. De kanske siktar på Mars-släpp på årsdagen då originalet släpptes.

Av Levandebild
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Säg att grafikkortet går på 25 000kr och resten av datorn 30 000kr. till detta ska man ha en vettig skärmlösning m.m
Vi pratar om ett datorsystem för kanske 70 000kr och slutsatsen är att det inte är många ungdomar som kommer köpa denna för att spela datorspel. Snarare riktar den sig åt de som arbetar med datorer.
Det fina med RTX 3090 Ti är att om man inte gillar priset eller effektutvecklignen så finns billigare som RTX 3080 som troligen kan köra exakt samma laster utan konfiguration.
Jag personligen har sett X060 versionerna som mer folkversioner. De är fortfarande dyra, långtifrån alla som vill ha dem har inte råd. Men för en ungdom med arbete och stort datorintresse så är de ofta överkomliga.

3090 ersatte Titan-kortet, alltså är det tänkt som WS-kort och därför är det helt irrelevant för Nvidia huruvida någon finnig 14-åring har råd med kortet eller ej. Det är inte tilltänkt dem ändå. Köper man 3090 eller 3090 Ti för att spela på har en antagligen rika föräldrar eller väldigt välbetalt jobb och kör på det bästa because why not?

Av Levandebild
Av Levandebild
Skrivet av Funnyvlad:

Det jag reagerar på är om det inte vore bättre att lägga 40.000 på en tyst och jättebra projektor och sedan lägga runt 5000 kronor för en bra duk som klarar av 97 tum. Visst, bildkvaliteten blir inte jämförbar med oled och det kräver ett mörkt rum men det blir en enorm besparing om man nu är intresserad av skärmar runt 100 tum och det kan bli en mysig biokänsla.

Du bygger kalkylen på helt felaktiga grunder dock.
Är en i marknaden för en 97" OLED vill du antagligen ha det största och vräkigaste - inte billigaste. Det handlar inte om den kostar 100, 200 eller 500k - måste du fråga om prislappen är du antagligen för fattig ändå. Vad som är viktigt är att du har "det bästa". Sen kommer den säkerligen sitta i ett vardagsrum medan en salong eller dedikerat rum byggs om och anpassas för hemmabio. Då med projektor som antagligen kostar ytterligare 200k. Sen duk för 20-40k på det. Som då bör vara större än 97" (120-165") då det behövs någonting som bräcker tv:n för att motivera ytterligare teknikinvestering. Visserligen kommer det visserligen landa ytterst på ljudet (där en enklare ljudlimpa eller minimalistisk 5.1-uppsättning får ackompanjera TV:n medan "biogrottan" antagligen fläskar på med både för- och slutsteg och maffigt 7.2.4-system) där även det handlar mer om slutupplevelsen och känslan av att ha det krämigaste övervinner att spara in så mycket som möjligt. Men har man inte den plånboken är det nog bättre att gå ned till 83:an, eller kanske till och med 77:an eller 65:an, och känna sig nöjd med att ha gjort ett väldigt bra köp ändå. Det är nog ändå bättre "bang for the buck" då svärtan, kontrasten och trycket i projektor har svårt att nå OLED-skärmens. Även om dukar över 100" inte nödvändigtvis behöver vara så dyra. Men tv:n blir nog ändå billigast och enklast om det är vad en är ute efter.

Av Levandebild
Skrivet av UndaC:

Går väl alltid att slänga på ett titan ovanpå 3090 om de får suget

Kan ju hända att de erbjuder både 4090 och Titan men känns troligare att det blir Quadro-kort istället

Av Levandebild
Skrivet av UndaC:

Lite kul ändå, nu blir man ju taggad på Lovelace.
Eller kanske ett TITAN baserat på det här (har ju hänt förut, tex Volta i TITAN V)

Fast Nvidia ersatte väl Titan med 3090? Och satte ribban lägre för WS-laster. Men med lite tur så.

Skrivet av Ztigmata:

Håller Nvidia på att skapa Skynet?

Haha, tänkte nästan samma sak. Gör dem inte för smarta bara!

Av Levandebild

Mappar är ju väldigt välkommet, konstigt det tog fem år bara

Av Levandebild

Hur kommer det sig att det blir så stort prispåslag (drygt 200k) för steget från 83" till 97"?

Av Levandebild
Skrivet av Ozzed:

Fast nej. De har ju inte bara suttit och fantiserat om funktionen utan faktiskt kodat den och släppt den, om det är "ett misstag" eller "för tidigt" eller "vi låtsas att det var ett misstag och pejlar av om folk blir upprörda eller inte bryr sig och bestämmer om vi ska implementera funktionen baserat på hur folk reagerar", till exempel. Det vet vi inte, och att bara ta Microsoft på orden är väldigt godtroget. Utan det är de som potentiellt gjort fel och det är de som har något att bevisa genom att aldrig släppa det här misstaget, om de nu är ärliga med att det faktiskt var ett misstag. Misstänkt är det, men ett misstag? Mja... Det får tiden utvisa. Microsoft har gjort mig fruktansvärt besviken fler gånger än det varit patch tuesday och det skulle inte förvåna mig om det händer igen. Man ska alltid vara på sin vakt och aldrig lita på bortförklaringar från företag tills de bortom allt rimligt tvivel kan bevisa att det inte var en bortförklaring.

Menade inte att detta bara var något fantiserat, bara att det inte var något skarpt lanserat som ännu var menat att nå allmänheten. Hade de velat testa hade de väl släppt en låst beta eller någonting och med serveys sett vad folk tycker. Nu var det ju liksom en enstaka person som grävde fram det. Hade de velat testa det skulle ju betydligt fler stött på det redan. Så inte mycket att motbevisa när all logik redan talar för dem. Sedan är det ju upptäckten, och inte funktionen, som är misstaget. Färdigutvecklar de den och känner att de är nöjda med funktion och integration kan de ju bestämma sig att lansera skarpt utan att det på något sätt "bevisar" att det här var menat att komma fram nu. Så lugna ned dig med paranoian.

Skrivet av underd0g76:

Är detta riktad reklam eller allmän reklam? Är det riktad reklam så kommer de basera detta på dina sökningar i Utforskaren, kanske vilka filnamn eller filsökvägar du öppnar ofta. Du och din data är handelsvaran. När ska folk och fä fatta att vi bara finns till för att konsumera?

https://cdn.sweclockers.com/artikel/bild/101605?l=eyJyZXNvdXJjZS...

Verkar mest som MS försiktigt lyfter fram egna produkter snarare än analyserar dina minsta steg för ökad merförsäljning. Eller låter andra köpa betald marknadsföringsplats. Så ser personligen inget problem med detta. Så litet att jag först knappt la märke till det utan fick närstudera för att ens notera "reklamen". Förstår verkligen inte varför det skulle vara värt att bojkotta Windows för. Är visserligen själv Mac-användare och saknar sällan Windows, förutom när kompisar vill spela, men det här skulle knappast någonsin vara skälet för mig till det.

Av Levandebild
Skrivet av Ozzed:

OK, så gör man dumheter så är det OK sålänge det inte var meningen att någon skulle få reda på det? Tror inte det försvaret skulle hålla i en rättegång

En dumhet är en dumhet är en dumhet.

Jag vill minnas att jag efter någon uppdatering fick en fråga om jag skulle vara OK med reklam för appar i startmenyn. Jag valde nej och har inte sett det sedan dess, men det var flera år sedan. Reklam på låskärmen har jag heller aldrg sett.

Kanske blir något liknande här om det blir verklighet.. Att man får en fråga och att ett nej är ett nej. Men vem skulle i så fall svara ja utan att få någonting i utbyte?

Handlar ju inte om att "vi inte skulle få reda på det" utan att det är någonting som testas och kanske aldrig någonsin blir verklighet. Så en bättre liknelse vore ju att någon sitter hemma och fantiserar om att mörda någon - vilket inte heller skulle hålla i rätten för att fälla någon för faktiskt mord. Så enda dumheterna här är ju dina inlägg.

Går man runt och upprör sig och klagar på allting som kan hända men kanske aldrig gör det har en ju inte mycket till liv. Sen var det ju mer en informationsruta än reklam, trodde när jag läste rubriken att det handlade om stora rutor med grafik och slogans. Så lugna ned er dramaqueens.

Av Levandebild
Skrivet av TUP156:

Det finns just nu 21 ex Xbox Series X hos Inets hemsida!!!

https://www.inet.se/produkt/6335950/microsoft-xbox-series-x?u...

Såklart slut nu men ändå anmärkningsvärt, tror det är enda gången sen typ release som Inet har haft några inne.

Av Levandebild
Av Levandebild

Hade inte ens hört talas om men så är jag ju all Apple så. Finns det något liknande för oss? Och Safari?

Av Levandebild
Skrivet av Tanax:

Det är synd att Apple inte spelar snällare med spelindustrin. Hade gärna köpt en Mac Studio för en sleak och snygg spelmaskin som jag också kan arbeta på. Men som det är nu så suger spel på Mac och det är tyvärr nog inget som kommer ändras på ett bra tag. Synd med all den prestandan dock..! Imponerande krets både för processor- och grafikprestanda.

På min Intel-iMac fungerar många spel på både Steam och Epic Games (b.la) men med ARM/M1 blev det ju en backlash för spelande. Även om emulering tydligen ska fungera väldigt bra. Men så sitter ju Ultra just nu i Mac Studio vars namn antyder att den är till för professionellt skapande snarare än spelande. Även om det såklart kan vara kul att kunna koppla av med lite spel också.

Av Levandebild

Förtydligande: Apple utannonserade skärmen tidigare i veckan, den lanseras (börjar säljas) den 18:e!

Av Levandebild
Skrivet av Quenya:

De stora exklusiva släppta titlarna just till PS5 (och som ej heller finns till PC eller PS4) är väl Returnal, Ratchet & Clank: Rift Apart, Astro's Playroom, Demon's Souls, Horizon Forbidden West, Death Stranding: Director's Cut och Spider-Man Remastered. Samtliga är generellt hyllade.

Death Stranding: Director's Cut har blivit utannonserat till PC dessutom. Släpps 30e mars.

Av Levandebild
Av Levandebild

Grym utökning av N64-biblioteket på NSO! Kan vi hoppas på utökning till Gamecube och F-Zero GX nu?

Av Levandebild

Sweclockers - forumet där nästan alla tror att alla datorer är till för att spela med och de som köper in dem sitter och jämför ram-priser så de kan spara några kronor mellan olika stickor...