Inlägg

Inlägg som Levandebild har skrivit i forumet
Av Levandebild
Skrivet av Entash:

Nja den börjar kl 15 idag men de kanske drog igång Mario Kart 8 rabatten tidigare.

Aha, trevligt vilket som! Riktigt lågt för en sådan titel och lär inte bli billigare direkt. Om en inte har tur och hittar någon super rea nånstans.

Av Levandebild
Skrivet av Entash:

Såg nu att Mario Kart 8 Deluxe faktiskt är på rea på eShop för 399 kr så att köpa nu går väl bra. Fram till 20/2. Som jag skrev tidigare har Elgiganten för 449 kr å Amazon för 417 kr om man föredrar fysisk.

Ah, såg att de skulle ha någon rea-festival nu i dagarna, är det den som dragit igång?

Av Levandebild
Skrivet av anna_jo86:

Vad sägs om att utöva lite konsumentmakt?

Ni som sitter med ett 3090 från msi, köp inte detta. Ni får ingenting extra som motiverar de 24000kr detta kostar. Om människor börjar köpa moderkort för de här priserna kommer priserna att trissas upp och konsoler kommer att bli det enda gångbara alternativet för 99%. Jag äger ett msi rtx 3090. Jag är e.n medveten konsument som är duktig på att förstå vilka komponenter som behövs och inte behövs i en dator. Jag kommer aldrig att köpa detta moderkort.

Detta är en limiterad produkt för en väldigt liten skara, detta kommer inte påverka övriga moderkort i lägre segment. Lite som att låta bli att köpa en Ferrari som bara producerats i ett eller två exemplar för att inte riskera höja priserna på nya massproducerade Volvon. Ska du skryta med hur duktig du är kanske du ska pröva idka lite verklighetsförankring och logik också.

Av Levandebild

Ny (fri) uppdatering till Metroid Dread med både svårare och enklare svårighetsgrad för alla spelare!

Av Levandebild
Skrivet av Squallie:

Hoppas dom säljer MK8 på rea nån gång snart så man kan plocka det för DLC paketet. Har det redan på Wii U så vill egentligen inte behöva köpa det och speciellt inte till fullpris.

De kommer nog sälja det för fullpris även när "Switch 2" släppts om flera år så ligg inte sömnlös över den vänta du. Tidigare titlar har legat kvar på samma pris åratal efter de släppts så det ska du nog inte förvänta dig hända inom kort. Eller alls. Snarare att det blir dyrare med tiden när det blir retro.

Av Levandebild
Skrivet av Entash:

Japp, men eftersom de släpper fram till slutet av 2023 förmodar jag att MK9 blir av på nästa Nintendo konsol (Switch 2? Känns som säkert kort efter Wii U blundern...).

Här är förresten prisen till några releases de visade upp idag! (Tagna direkt från eShop)
[ul]
[li]Mario Kart 8 Deluxe - Booster Course Pack - 260 kr[/li]

Efter Wii U-floppen och Switch-succén tror jag inte de kommer stressa vidare med ny konsol redan nästa år. Tror det blir en Switch-titel... alternativt att det dröjer ett bra tag och blir releasespel till "Switch 2" men då pratar vi nog 2-3 år bort.

Kan vara bra att redigera in att MK8 Booster Course Pack ingår med årsprenumeration på Nintendo Switch Online Expansion!

Av Levandebild
Skrivet av Entash:

48 nya banor för 250 spänn känns ju ändå fair! Säkert kört igenom de nuvarande banorna tusentals gånger. Det har ju inte kommit några nya banor sen DLCn 2015, nästan 7 år sedan. Hade såklart hellre haft Mario Kart 9 men det hade väl varit dyrare, och jag tycker gameplayet i Mario Kart 8 håller upp extremt väl.

MK9 är ju beryktat vara på väg. Detta lär vara för att 8an ska hålla fram till dess. Tycker det är riktigt bra tänkt och införlivar nytt liv i en titel som kanske gjort sitt i nuläget. Men med banor från alla generationer blir det att hålla sig sysselsatt ett tag.

Av Levandebild
Skrivet av doomas:

Xenoblade 3 :D:D:D:D

Japp, med släpp i September 2022 också!

Av Levandebild
Av Levandebild

Äntligen uppföljare på g! Som jag väntat! (och tappat hoppet om då det gick som det gick med Telltale)

Av Levandebild
Skrivet av anon333222:

Shit.. du har rätt.. Här har jag gått i 20 år och trott att Nvidia är Taiwaneiskt bolag.

I was todays years old...

Av Levandebild
Skrivet av UndaC:

Påminnelse, detta är inte ett partipolitiskt beslut utan en dom i högsta förvaltningsrätten.
Håll er i kragen och respektera att det finns både de som gillar krypto och de som inte gör det.
Håll er till ämnet: det vill säga om det är rimligt att subventionera el till datorhallar och än mer specifikt kryptobrytning etc.

Annars blir det smisk, hänglås på tråden och indraget lördagsgodis, ok?

Som jag ser det har det absolut ingenting med ens inställning till krypto (jag är varken för eller emot, så neutral) utan mer att göra med en så viktig ödesfråga som hur det ska gå med vår planet. Så då vi alla vill ha lördagsgodis glider jag elegant in på ämnet: att subventionera el till datorhallar i helhet är fel, oavsett vad de används till. De borde tvärtom straffbeskattas. Kalla det Greta Thunberg-skatten eller nått. Vad som borde subventioneras är att om de som driver hallen gör det med typ vindkraftverk eller vatten. Sol kanske kan bli knepigt här i Sverige men det borde ändå premieras. Vi måste tänka mer långsiktigt än typ "locka hit Facebook". Nu har ju *edit: högsta förvaltningsdomstolen (inte HD som jag först skrev, sorry är lite n00b på vilka juridiska instanser vi har) bara följt rådande lagstiftning, så det är ju upp till politiker att ta ansvar i frågan här. Hoppas jag. Sen verkar ju mycket tillit ha legat på Svenska akademien och dess definitioner av data och lagring så kanske behövs någon yngre sväras in där för mer moderniserat teknikkunnande i de gamla salarna. Men då lär politikerna vakna först.

Av Levandebild
Skrivet av Yoshman:

Varför skulle aktieägarna tillåta att Arm fortsätter gå mer riktigt dåliga marginaler nu när Arm börsintroduceras igen? Softbank ville ju bara pumpa värderingen så mycket som möjligt och sälja till någon likt Nvidia, d.v.s. någon som ser värdet i dessa satsningar och som kan fortsätta dessa för att huvudmålet är inte Arms lönsamhet utan att maximera lönsamheten för något större. Kolla Apple igen, de kan "komma undan" med väldigt dyra systemkretsar för de kan sprida de kostnader i något större och detta större är klassledande inom sina områden -> går att ta betalt därefter.

Själv skiter jag egentligen totalt i vem som tjänar mer pengar och vem som kanske går under. Vill bara se en utveckling som ger snabbaste och coolaste CPU-lösningarna man kan tänka sig, är övertygad att Nvidia hade gjort något extraordinär. Nu får man hoppas på Qualcomm och fortsätta se vad Apple kan hitta på.

Microsoft lär nog tyvärr förlita sig primärt på Qualcomm för desktop, däremot tror jag det bara är en tidsfråga innan Microsoft och Google följer i Amazons fotspår. D.v.s. de kommer designa sin "egen" server lösning baserad på ARM64, i alla fall om någon kan ta över stafettpinnen från Arms Neoverse (Amazon Graviton 2 bygger på Neoverse N1, Graviton 3 bygga på endera Neoverse V1 eller Neoverse N2).

Problemet är Arms framdriv har minskat rejält sedan Softbank började leta efter en säljare, så frågan är hur mycket som nu kommer hända innan våren 2023 (när Arm kommer in på börsen igen)... Ampere Computing jublar nog, får se hur bra/dåligt deras lösning är (nuvarande bygger på Neoverse N1, men nästa ska vara en "egen" design)!

Skönt med någon på detta teknikforum som faktiskt är för utveckling och inte bara vill avstanna den för någon barnslig ideologi!

De som inte vill att Nvidia får köpa ARM för att de KANSKE höjer licensavgiften verkar inte ha tänkt igenom logiken att samma drag kan komma att göras från aktieägare. Så vinsten istället går till någon redan rik investerare snarare än utveckling inom teknik hos Nvidia. Mycket bättre va? Ni som applåderar detta tror er ha vunnit någonting men firar egentligen att ett brinnande sjunkande skepp nu vägras bogsering, restaurering och vidareutveckling. För vadå? Någonting som antagligen ändå kommer hända? Framtida aktieägare kommer vilja se avkastning, tro det eller ej, och kommer inte likt Nvidia bry sig speciellt om forskning och utveckling. Bara resultat. Apple, Microsoft och Qualcomm jublar nog med er.

Av Levandebild
Skrivet av doomas:

Väntar spänt på om något spel från Monolith soft kommer visas

Ett nytt Xenoblade, eller remake av X, vore trevligt!

Av Levandebild
Skrivet av johanandersson:

Marknadskonsolidering är negativt, oavsett vilket företag det är som gör det. Hade t.ex. Apple, Microsoft eller Samsung köpt ARM hade det varit lika illa.

Du vet att Softbank är ett telefon/IT-företag va? Jag hade dem som operatör när jag bodde i Japan och hade en iPhone 4 med dem. Så med din logik är redan världsordningen i grov fara! Men vad är du orolig över? Att Nvidia skulle köpa dem och helt sluta licensiera ut IP:t? För de skulle ju inte vilja tjäna tillbaka stora delar utav investeringen genom licenspengar? Alla med ett affärssinne över en fyraårings förstår att det inte är speciellt logiskt. De vill slå sig in på processormarknaden, men ingenting de kommer göra kan någonsin ersätta inkomsterna från typ Apple. Varför skulle de välja monopol framför fortsatta affärer med dem? Och om nu Nvidia skulle höja deras licensavgifter med ,låt oss överdriva, 100% - tror du verkligen det skulle skada dem speciellt som inledde året med att nå värde av 3 biljarder? Invändningarna mot affären är bara ideologiskt bs och snedvridna teorier presenterade som fakta.

Av Levandebild

Hoppas de "vinner" och blir inkluderade i PSVR2! Ögonspårning och VR är framtiden. Ser ingen risk att spelande avbryts för reklam och att jag plötsligt måste resa mig upp och skrika Mcdonalds för att få fortsätta spela. Kanske är större hot på PC-marknaden och typ Meta/FB där en stor skara mainstreampublik finns.

Av Levandebild

Haha, först hotar de med att dra sig ur och när de märker att det är verkningslöst pudlar de. Pinsamt. Det enda bra Facebook varit är att jag lättare kommit ihåg folks födelsedagar, annars är det en ganska värdelös "tjänst" egentligen.

Av Levandebild
Skrivet av martinot:

Det krävs visserligen en adapter, men annars så fungerar det faktiskt utmärkt att ansluta GameCube-kontroller till Switch. Köpte original adapter, och två original GC-kontrollers från Japan (inklusive en NOS lila till första GameCube).

Fungerar suveränt bra!

Funkar de till annat än Smash Bros?

Av Levandebild

Låter ju dock som en affär gått snett snarare att det är ett tecken på att Sverige nu består av 90% fattigdom och kriminella som det låter på vissa. Tragiskt är det väl oavsett men det gäller ju att dra i handbromsen och vara lagom i sin "analys". Att det finns väskryckare gör inte att vi lever i Mad Max-världen liksom.

Av Levandebild
Skrivet av Kaleid:

Fast det är ju redan egen format

Med "som på GC" menade jag små skivor men det var kanske otydligt. Alltså någonting helt annat än kassetter. Men å andra sidan skulle det ju ändå inte hindra dem att bara sätta in en liten station för dem också i sådana fall. Även om det vore overkill.

Skrivet av Neon:

Nintendo är kung av att få sin användare att betala om och om för samma titlar. Blir förvånad om deras nästa konsol blir bakåtkomplatibel men man kan hoppas!

Ja, till viss del men skulle de vägra bakåtkompatibilitet men sen släppa typ 90% av spelutbudet skulle de nog pröva sin lycka något så grovt. Att det funkade med Wii U-titlar till Switch är ju t.ex. en sak då den sålde så dåligt och de ville ge spelen en ny chans på det nya formatet. Och det var ju publiken införstådd med också. Och gamla retro-titlar kan de ju leva gott på än idag. Men att spola bort en hel lyckad generation som Switch ändå varit är att sänka ett stort skepp. Det förstod de ju t.ex. när de gjorde Wii-spel och tillbehör tillgängliga på Wii U. Den var för populär för att bara skära bort. Precis som jag hoppas de tycker Switch är för uppföljaren.