Inlägg

Inlägg som Wiiga har skrivit i forumet
Av Wiiga

Vet inte vad du har för operativsystem men detta kanske kan funka: http://knoxious.com/318/windows-7-unidentified-network-fix/

Av Wiiga

Vad har du för leverantör?
Kolla så du erhåller ip-nummer och dns server automatiskt.
Inte för att jag tror att det skulle vara något sådant simpelt.

Av Wiiga

Snabbare laddningstider i spel får man ju. Jag personligen tycker att det vart en sjuk skillnad i laddningstider på spel.
Men hur du än vrider och vänder på det är nog en SSD snabbare än mekaniska RAIDADE.

Jag kör raid0 på mina 2 SSD, men skillnaden i laddningstider har jag inte märkt något. Men jag gjorde det mest för att jag ville ha alla mina spel på SSD och en 120 disk skulle tyvärr inte räcka.

Edit* OS'et är såklart installerat på SSD'erna också.

Av Wiiga

Tjohej!

Hoppas det går bra att ställe dumma frågor angående denna lur i tråden.
Funderar på att köpa mig denna telefon men har blivit en aning förvirrad.

Har läst att det finns 2 olika modeller på den och undrar vad skillnaden är isåfall? (Bortsett från att den finns i svart och vit då)
Sen när man kollar priser på Prisjakt så står det att luren har Android 4.0, men om man sedan klickar vidare in på sidan där telefonen säljs står det väldigt ofta Android 2.3. Så vilket stämmer?

Danke schön på förhand!

Av Wiiga

Vill minnas att jag läste igår i någon tråd om just detta chassi att han använde sig av en vanlig kniv för att ta bort popnitarna.

Edit* #11855883

En bit upp där finns några bilder!

Av Wiiga

Nu vet jag inte vad TS har för burk/nätagg men nyare nätagg har väl inget knapp för att ställa om volten? Eller det kanske skiljer sig från olika tillverkare.
Men de senare modellerna av olika märken jag har kört med saknar dock denna knapp.

Lyckades komma åt den knappen en gång för många herrans år sedan, och det blev en trevlig smäll. men som tur var klarade sig alla komponenter bortsett från nätagget då dvs.

Av Wiiga

Tycker detta chassi var helt okej. Köpte 5st Noctua 120mm fläktar och bytte de 2 som medföljer. Hade läst att de flyttade dåligt med luft, hur mycket sanning det låg i det vet jag inte.

Något jag dock inte förstår mig på är hur man kan tillverka dammfilter som man måste skruva fast i chassit. Och som man även är tvungen att fästa fläktarna i. Är ju rent idiotiskt, jag vill kunna plocka bort mina dammfilter och skölja dem under vatten.
Det går ju såklart att ta ett varv med dammsugaren, men det är ju inte säkert de blir helt fria ifrån damm. Nu är det väl visserligen inte så att de sätter igen sig på 4 veckor, men det är tråkigt att behöva skruva loss fläktar och filter och dra ur strömmen till fläktarna bara för att göra rent ordentligt.

Var ju nästan så jag gick tillbaka till mitt Antec P180, men jag misstänkte att mitt gfx inte skulle få plats.
Men utöver det har jag nog inget att klaga på!

Av Wiiga
Skrivet av blue eyed devil:

1. Visa tillverkare säger att man inte ska göra det "If you are stable and do not have issues, we suggest that you do not flash your firmware."
2. Går det ens att sätta SATA kabeln fel?
3. Ursäkta min dumhet men varför ska man ha (AHCI) ?

AHCI ska vara stabilare för SSD, rätta mig gärna om jag har fel.

Av Wiiga

Har 2st Corsair Force 3 series 120gb i raid0. Trodde jag skulle få massor med problem då jag läst att dessa bråkar rätt mycket. Inte uppdaterat mitt firmware heller, Men har inte haft en enda blåskärm. Jag hör dock detta klickande det talas om. Men det kan väl omöjligt vara SSD'erna som låter då de är omekaniska?

Skulle vara intressant att veta vad det är.

Av Wiiga

Jag kör med 2st Corsair SSD Force Series 3, 120GB i Raid0. Är dessa resultat bra? För jag får olika av alla program känns det som. :/
Skriver med resultaten från Crystaldiskmark och bild ifrån atto.
Någon får gärna upplysa mig om detta är bra eller dåligt. Diskarna är kopplade till 6gb/s portarna men enligt texten nedan så står det sata300blabla.
Eller förväxlar jag det bara?

-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 398.193 MB/s
Sequential Write : 299.166 MB/s
Random Read 512KB : 360.857 MB/s
Random Write 512KB : 295.227 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 27.170 MB/s [ 6633.4 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 70.139 MB/s [ 17123.8 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 212.967 MB/s [ 51993.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 281.563 MB/s [ 68740.9 IOPS]

Test : 1000 MB [C: 34.0% (75.9/223.5 GB)] (x5)
Date : 2012/01/03 22:20:00
OS : Windows 7 Ultimate Edition [6.1 Build 7600] (x64)

http://i10.photobucket.com/albums/a142/Wiiga/Skrmklipp-1.png

Edit* Petar in datorspec i sign.

Av Wiiga
Skrivet av erikom:

Skulle vilja påpeka att 750 w är väldigt mycket för den burken med ett 580

Processor-kylare vore bra till den CPU:n.

Vet inte mycket om den SSD:n men vill du vara säker så kör på Crucial m4:a.

Har du användning för hyper threading? Annars är det bästa du kan göra att gå ner till 2500k eftersom den är typ exakt lika bra i spelsyfte, men din budget sätter kanske inget stopp? och då kan du ju lika gärna köra på med 2600k eller 2700k.

Hmm, är det inte kylare till CPU'n jag valt? Eller menar du bara att jag skulle behöva någon eftermarknads kylare för att eventuellt klocka? Det får bli i framtiden isåfall!
Nej jag har nog ingen användning för Hyper threading, inte så insatt längre i databyggandet så vet faktist inte ens vad det gör. Men efter lite läsande verkar det vara om man håller på med flera saker samtidigt?
Vad det gäller SSD'erna så är inget skrivet i sten, i värsta fall får jag köpa 1 tills nästa månad eller så.
Nätagget tog jag bara, orkade inte räkna på vad allt skulle dra (stock dvs).

Vad det gäller budget så har jag nog nått smärtgränsen redan så gå ner lite på CPU är kanske vettigt.
Men nu har jag lite fått lite mer att fundera på, Tack!
Ännu mer hjälp uppskattas!

Av Wiiga

Feedback spelburk

Som rubriken lyder så behöver jag lite feedback på burken jag plockade ihop och hade tänkt inhandla i veckan.
http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=102593...

Det som just nu är lite frågetecken är moderkortet+minnen+ssd. Har läst att minnena gärna krånglar tillsammans med brädan om man inte ställer rätt volt i bios. Och kan inte hitta någonstans vad den "rätta" skulle vara. Så frågan är om man ska ta några andra minnen?

SSD'erna ska raidas, och jag vet att det är lite onödigt men det är redan bestämt. Men jag har läst att just dessa på min lista gärna vill blåskärma titt som tätt men att uppdatera firmwaren ska avhjälpa detta problem. Någon som kan bekräfta detta?

Om någon är ägare av chassit får de gärna upplysa mig om det är bra eller ej. Äger just nu ett antec P180 men det har fått sina skavanker här och där så jag tyckte det var dags för ett nytt.

Vad det gäller CPU så garderar jag mig lite för framtiden, men ska nog hoppa ner ett snäpp då fulingarna på komplett.se höjde priset på den idag.
Men feedback uppskattas, vill veta om den kommer funka okej till tex bf3. Satsade väl på ultra inställningar men efter en del läsande känns det som att det kommer kosta mer än det smakar.
Så är det grisen i säcken eller rock on!?

Tack på förhand.

Av Wiiga
Skrivet av fastforward:

Jo, jag har stegad scroll men det är inte där problemet ligger. Jag vet aldrig om det är uppåt eller neråt jag ska snurra för att byta från ett vapen till ett annat.

Jag ska nog köra med fasta lägen istället, kanske köra på 1,2,3 trots allt. Jag kör mest soldier och då vill man kunna byta till bössan snabbt då man har slut på ammo till bazookan.

Aha då missuppfattade jag dig.
Men kör du inte med fast switch för att byta till shotgun? Jag kör fast switch för att byta till tex shotgun och använder scrollen när jag måste ha fram melee.

Av Wiiga
Skrivet av fastforward:

.
Edit:
En annan grej; jag måste seriöst ha någon sorts fel i hjärnan för jag kan aldrig lära mig hur jag växlar mellan olika vapen. Det enda som funkar är att använda siffertangenterna 1,2,3 osv. men det är inte riktigt optimalt när man vill växla snabbt. Jag har testat "mushjulet", Q+E, framåt- och bakåtknapparna på musen mm. men det funkar inte - jag kan inte lära mig hur man går från melee till main t.ex. Om man ska snurra uppåt eller neråt på hjulet.

Är det någon som känner igen sig eller är det bara att åka in till sjukan med en gång?

Har du inte "stegad" scroll på musen då? Alltså att den har fasta lägen typ? Jag kör scrollen uppåt för att byta. Funkar alldeles utmärkt för min del iaf.

Av Wiiga

Nu har jag inhandlat ovan nämda DVI-Switch.
Har precis kopplat in den (inte fått min ps3 ännu, slut på lager) med datorn. Nu är bilden randig, känns som och sitta på någon gammal sunkig skärm från 80-talet. Måste förstora texten på alla webbsidor för att kunna läsa överhuvudtaget.

Någon som vet vad det beror på? Köpte nedan länkade kabel som går från dator till switchen. Sen har jag vanliga DVI kabeln till skärmen går från switchen till skärmen. Är det kablarna som är fel eller helt enkelt så att switchen inte pallar? Verkar som jag fortfarande kör i 120hz, iaf enligt windows.

Kjell & Company - 98174 - DVI-D dual-link kabel - 1,5m

Edit* Verkar vara 120hz som spökar, sänker jag ner den till 60hz så blir bilden bra. Men allt över detta så blir bilden randig. Så är det switchen eller kablarna?

Edit2* Efter att ha testat alla kablar i olika ordning, utan switch osv osv så verkar det vara switchen som inte klarar 120hz. Så det blir till att skicka tillbaka !

Frågan blir då, finns det någon DVI-Switch som klarar 120hz? Länka gärna, priset spelar ingen roll så länge vi inte snackar om något i 10000 kronors klassen.

Av Wiiga
Skrivet av Waxinator:

Kjell & Company - 98104 - 2-vägs DVI-switch
Frågetecken däremot angående 120Hz.

Haha exakt den jag har kollat på faktist !
Jo som sagt, är lite kluven till huruvida den klarar 120hz. Därför jag behövde lite mer kött på benen, lägger gärna några hundringar mer om den klarar av 120hz.

Någon som vet?

Edit* En fråga till som dykt upp, spelar det någon roll vad det gäller DVI och DVI-D osv osv vad man köper? Eller är portarna annorlunda så de inte passar med varandra?

Av Wiiga

Monitor switch

Hej !
Vet inte om mitt ämne bör ligga här men.

Går i tankarna att inhandla mig en playstation 3 som jag tänkte koppla till min datorskärm (VX2268wm @ 120hz). Men jag bor ganska litet och vill absolut inte köpa en ny tv då man knappt får plats som det är nu.

Så jag har funderat på en DVI Switch så jag kan byta mellan dator och ps3 med en knapp.
Men jag är inte så hemma på sådant kablage och kopplingar. Jag tänkte köpa en HDMI>DVI konverter som jag sedan ansluter till switchen. Tänkte göra som killen i denna länk: How To: Play Your PS3 Through Your PC's Monitor/Speakers - Overclock.net - Overclocking.net

Men två frågetecken kvarstår dock:

Finns det någon billig, prisvärd switch? (Gärna runt 500kr)
Är det möjligt att fortsätta köra 120hz?

Tack på förhand !

Av Wiiga
Skrivet av hasenfrasen:

Hur det är med defaultmjukvaran vet jag inte, däremot med dd-wrt och tomato kan du ansluta via SSH och starta om den med "reboot".

Defaultmjukvaran verkar onekligen inte ha någon omstart mer än då man gör en update på firmware.
Men jag får ta och kika lite mer på dd-wrt eller tomato då. Är det användarvänliga interface?

Av Wiiga

WNDR3700 reboot via remote?

Tjena

Tänkte höra med er om något vet ett sätt att starta om routern via remote?
Googlade mig fram till att man skulle kunna trycka på anpassa i menyerna för att tvinga den till omstart. Men det gör den inte för mig i någon av menyerna, inte ens om jag ändrar några inställningar.

Nedrans irriterande då man sitter på annan ort och gjort inställningar som kräver en omstart av den för att det ska fungera.
Tycker det är helt otroligt att det inte kan finnas en simpel liten "starta om routern" knapp någonstans.

Har senaste firmware i den också. Kollade lite försiktigt på dd-wrt och såg att det fanns stöd för WNDR3700, frågan är ju då om det finns någon reboot funktion i det. Och är det avancerat och krångligt att hålla på med?

Av Wiiga

Jag lånar denna tråd och ser om jag kan få hjälp med mitt bekymmer.
Vet inte om det hör hemma här riktigt men..

Jag installerade igår W7 men lämnade kvar mina installationer av spel på en annan hårddisk för att slippa installera om allt detta.

Mitt problem ligger då i att jag inte kan få Team fortress 2 (steam) att fungera i alchemy pga det finns inget i registret.

Där slutar även min expertis vad det gäller registerfiler. Går det att lägga till det på något sätt eller är det bara installera om hela steam och alla spel som gäller?