Inlägg

Inlägg som Wiiga har skrivit i forumet
Av Wiiga
Skrivet av ströbröd:

planetside 2 kan nog vara något för dig då.

Är dessvärre inte mycket för framtidspel. Har provat det lite men tyvärr inget spel jag kan uppskatta riktigt.

Av Wiiga

Har riktigt svårt för att fastna i Tera. Men det är hittils (min åsikt) den bästa F2P mmo'n.

Av Wiiga

För min del kan de gärna få släppa BF4, det gör inget. Men stora kartor vill jag ha, större än vad som finns till bf3.

Vad jag däremot innerligt hoppas att de skippar för all evighet är Assignments osv där man ska låsa upp vapen. Blir så tråkigt spel vissa gånger då folk är mer intresserade av att låsa upp vapen än göra det man ska.

Av Wiiga

Tackar tackar. Då skriver vi upp den på listan.

Finns det inga andra som ligger där omkring i prestanda då?
Så man har lite valmöjligheter ifall den där ASUS'en inte skulle finnas.
Kommer ju högst troligt att köpas i butik.

Av Wiiga

Köpråd:Router

Nu är de så att kompisen håller på och helrenoverar sin lägenhet (inte ett dugg avundsjuk, lovar!) och jag har fått som uppgift att hjälpa honom köpa en ny router.

Enheter som jag vet kommer vara kopplade är:
*Xbox360
*Playstation 3
*Förstärkare (Han ska köpa ny som tydligen innehåller spotify)
*Dator (Torrent, Spel)
*TV

Sen kommer han väl ha mobil och sånt kopplat via WiFi antar jag. Han har 100/100.

Jag har själv en N600 Wireless dual band gigabit router WNDR3700 som jag är väldigt nöjd med och har aldrig haft några bekymmer med den. Så egentligen vill jag ju rekommendera den men den har ju några år på nacken så det borde ju finnas något bättre tycker man? Och min har ju bara 4 portar och som ovan skrivet kommer han ju behöva 5 åtminstone. Visst PS3 går ju köra via WiFi i värsta fall.

Om inte annat går det väl köpa en switch? Men då kommer vi till något där jag har mindre koll. Om jag kopplar tex 2 enheter till en switch som sedan går in i routern. Blir alla enheter tilldelade ip-nummer som vanligt trots att de går in i samma port på routern?

Så vad har ni för erfarenheter, tips och köpråd på vad man skulle kunna köpa inom "High performance" sektorn. Som sagt kommer det kunna bli mycket trafik så den måste orka utan att tappa uppkopplingen.

Vet inte om denna tråd kanske hör hemma i Kringrustning, men då får en Mod gärna flytta den.
Edit* Budget finns väl ingen, men säg 1500.

Tack på förhand!

Av Wiiga
Skrivet av Mikkey:

Tyvärr kan inte jag se den, tror att man bara kan se den från sin egen dator. Skulle du kunna plocka ihop delarna på Inet och skapa länk till kundvagnen alternativt skriva komponenterna?

Han har nog bara glömt att trycka på "dela" för sin inköpslista på Komplett.

Av Wiiga
Skrivet av AplAy:

Låt mig vara helt ärlig å säga att jag beundrar TPB-grundarnas mod att bemöta sliskiga typer överallt i världen...

... Men jag tål inte dubbelmoralen som försiggår ändå bland folk som säger att dem stödjer fildelning för enbart fildeningen i sig, för det är så j*vla uppenbart varför majoriteten av folk vill att fildelningen ska vara helt ok, nej droppa inte bomben nu, jo; för att få ladda ned copyright-skyddat material.

Jag tar ingen ställning själv eller uppmuntrar varken eller någon position att inta, men detta med fildelningssynen är lika falsk och uppenbar som illegal handel av sex och droger; majoriteten ljuger om varför de verkligen stödjer eller inte stödjer det.

Folk måste sluta gömma sig bakomet argumentet "jag vill att man ska få dela filer på internet med varann" när det riktiga argumentet faktiskt är "jag vill att man ska få dela piratkopierade filer med varann".

Det är så komiskt att folk gnäller på lobbyister å övrig korruption angående hela TPB-rättegången utan att se sin egen korruption (de stödjer fildelning men vågar aldrig säga att det är enbart för fildelning av piratkopierade filer).

Ingen "normal" datoranvändare sitter och delar filer som ingen bryr sig om att ladda ner. Majoriteten av människor vill ladda ner något av "värde" och det mesta som de flesta ser som "värde" är vad lagen klassar som "piratkopierat".

Ja, information bör få vara fritt, icke-censuerat osv, men en viktig skillnad bör göras mellan "vanlig information" såsom text du hittar på Wikipedia, offentliga journaldatabaser osv och "underhållningsinformation" såsom spel, musik, filmer, tv-serier, literratur, bildkonst och kommersiella mjukvaror.

Jag håller på att skapa elekontriskt underhållsinformation såsom e-böcker, e-ljudböcker och e-videokurser och även om jag tycker att information och viss kunskap ska få spridas fritt, vilket jag också gör med offentliga bloggar och artiklar, men jag vill inte att något jag spenderat mycket tid och energi i att skapa skall få delas gratis om jag inte sagt så själv.

Sedan tjänster såsom Voodler (finns det ens kvar?), Spotify, Steam, och Netflix är utmärkta lösningar för underhållare såsom musiker, filmskapare och spelutvecklare att få sprida sitt material och ge folk smakprov utan att de ska känna att de "köper grisen i säcken" utan att de kan få prova på och sedan köpa om de verkligen gillar upphovsmakarens skapelser.

Men kom inte till mig med en kopp kaffe och säg att du stödjer fildelning enbart för att information ska vara fri, för då är du fanimig lika korrupt å full av skit som USAs kongress. OVER AND OUT! Ikväll äré fest!

Det där är ju faktist sanning med modifikation.
Många vill ju endast att film, musik osv ska vara lätt tillgängligt på nätet istället för att behöva gå till en butik och köpa en fysisk skiva tex.

Gratis är gott brukar man ju säga, men jag kan med gott samvete säga vad det gäller spel att jag inte laddar ner något sådant längre. Och det mycket tack vare Steam där jag kan ha ALLA mina spel på ett och samma ställe. Visst att prislappen kanske inte är så tilltalande alla gånger men det är värt det då man kan köpa nästintill alla spel där.

Vad det gäller film så finns det tyvärr inga tjänster som tillhandahåller film i den kvalité jag eftersöker. Sen är det ju ofta så att man kan få vänta flera veckor (ibland tom månader) på filmer man vill se men som finns tillgängligt på fildelningssajter.
Jag tycker filmbolagen ska anpassa sig till konsumentens krav istället för tvärtom.

Och musiken kör man ju uteslutande i Spotify idag. 99kr i månaden för tillgång till nästan all musik är ju inte ens något att fundera över. Visst har man väldigt inriktad musik smak kan det dock vara svårt att hitta.

Alla kanske inte är villiga att betala, men ganska många är det så länge det är tilltalande och för en rimlig peng.

Av Wiiga

Tänkte ta och hoppa i säng så jag skriver ner de tänkbara fel och lösningar jag kan komma på. Återkommer imorgon om inte annat!

Kolla egenskaper för ditt nätverkskort, se till att de står på "erhåll automatiskt" under IPV4 och klicka på avancerat och kolla så DHCP är aktiverat.
Därefter tryck Windowsknappen+r och skriv cmd och sedan tryck ENTER. Skriv sedan ipconfig /all och kolla vad du har för ip-adress och vad DHCP-server har för adress.
Det borde se ut ungefär så här: IPV4-adress: 192.168.1.30 och DHCP-server: 192.168.1.1

Sedan prova att ansluta till routern igen. Ansluter du via Wifi så tror jag nätverksnamn+lösen står på routern. Kör du med kabel testa adresserna eller ip-nummer.

Om inte detta funkar..ja då vette tusan.

Lycka till!

Av Wiiga
Skrivet av darippsta:

Det står inte mycket i manualen kan jag säga, står bara att jag ska connecta till routerlogin.net, vilket inte verkar fungera.
Googla har jag gjort de senaste 2 timmarna men inte blivit klokare av det, jag vet inte vad problemet är.
Aldrig varit såhär frustrerad som jag är nu, att inte få internet att fungera är det värsta jag faktiskt vet.
Men jag vet inte vad problemet verkar vara, alla lampor lyser som det ska...

Du har fortfarande inte svarat på om du försöker ansluta via Wifi eller med kabel.
Försöker du ansluta med Wifi kan det vara så enkelt att routern inte är inställt ordentligt och att du måste ansluta med en kabel.

Vill minnas att jag hade problem med att komma åt min Netgear router när jag körde trådlöst.

Saxat från manualen:
1. Launch your browser from a computer or wireless device that is connected to the router.
2. Type http://www.routerlogin.net or http://www.routerlogin.com.
The login window displays:admin********
3. Enter admin for the router user name and password for the router password, both in lowercase letters.
Note: The router user name and password are different from the user name and password for logging in to your Internet connection. See Types of Logins and Access on page 16 for more information.

Testa använda .com istället för .net eller med ip: 192.168.1.1

Av Wiiga

Försöker du ansluta till routern med Wifi? Isåfall testa med kabel istället och se om det blir någon skillnad.

Av Wiiga

Har du ringt och pratat med dem?
Är det ADSL du har?
Kan ju vara så att telestationen, knutpunkten eller vad man nu kallar det är överbelastad. Eller kanske gammal och sliten.

Av Wiiga

Jag köpte 16gb enbart för att kostnaden mellan 8 och 16 var så liten att det inte ens var något att fundera över.
Använder jag mina 16gb till fullo? Nä inte på långa vägar!

Det är väl vid de få tillfällen jag lekt med ramdisk då. Men annars har jag väl kanske kommit upp i 6gb total användning.

Av Wiiga

Inte använt en optiskt läsare sedan jag byggde min senaste rigg (se sign).
Känner inget behov av att ha någon heller då jag gillar att ha allt på hårddisk digitalt istället för en fysisk kopia.
Har några spel på skiva men har köpt dem via Steam för smidighetens skull. Inga förmögenheter direkt anser inte jag!

Dessutom tar ju skivor och fodral upp en massa plats. Sen måste man ju hålla ordning på allt genom att skriva något på dem eller kategorisera (stavning!?) det på ett eller annat sätt. Usch!

Jag gjorde en storstädning för något år sedan och slängde nästintill varenda skiva jag hade. De står ju bara där och samlar damm och tar upp plats.
Inte för att jag räknade, men det var säkert 4-500 skivor varav 200 av dem hade fodral.

Av Wiiga

Har väl hittils spelat detta i 10 minuter eller så. Kan väl inte säga så mycket om spelet än men...
Warpandet är det som får mig att stänga av, blir inte klok på det. Hoppas dom fixar detta snart så man kan få spela ordentligt.

Av Wiiga
Skrivet av Ferrat:

Det är station baserat så typ alla spel som Sony Online Entertainment har på PC, EQ m.m.

Det är lite buggit och så men ganska skoj ^^

Jag fastnar bara på connect.
Sen ändrar spelet windows upplösningen varje gång man startar upp eländet. är ju nästan så skiten åker på en avinstallation innan man ens har hunnit prova det!

Av Wiiga

Jag gillar inte detta med WyWallet heller. Mitt Spotify som jag kör via mitt kontantkort som förnyas automatiskt blir också drabbat. Och jag tänker inte skaffa någon jävla WyWallet.

Jag är inte helt insatt i WyWallet men måste man inte ha ett kort kopplat till WyWallet? Det är ju också lite surt med tanke på att jag som har betalningsarnmärkningar (Skuldfri sedan länge, men pricken är kvar) får inget tex, VISA kort av banken. Jag kan använda E-kort som Swedbank tillhandahåller men säkerheten på det skiten är ju skrattretande.
Allt som behövs är mitt personnummer och lösenord så kan man rensa kontot.

Sen kommer man ju såklart till avgifter hit och dit. Nä..hoppas verkligen tillräckligt många svenskar bojkottar denna skit så det försvinner, alternativt avgifterna försvinner.

Av Wiiga

Av någon anledning finner jag det inte på Steam. Kan med 98% säkerhet säga att jag såg det där igår.

Edit* Och av någon anledning hade jag redan ett konto där också? Antar att kontot är mergat med andra spel. Men vilket?

Av Wiiga

Frågan är ju vad det är för trainer du pratar om. Är det bara en .exe fil för att tex. få oändlig ammunition så brukar de ju gå att köra från var som helst.

Men är det en mod brukar man ju få byta ut/ersätta filer av spelet för att det ska funka. brukar ju oftast följa med instruktioner på hur man gör.

Av Wiiga

Denna lag är något som jag fullständigt avskyr. Den gör mig nästan lite förbannad!

Jag tycker det är så förbannat fel att de som inte vill se på SVT eller lyssna på sketen jävla radio ska behöva betala bara för att man äger tex, en TV.
Kan inte de där gnidna stofilerna på SVT göra som alla andra kanaler, börja med reklam!
Jag har hellre reklam än betala en hutlös summa för något som jag aldrig använder.
Dom andra kanalerna går ju runt så varför skulle då inte SVT göra det?

Men de är väl arbetskygga på SVT uppenbarligen, för skulle det inte finnas någon avgift så skulle dom ju få jobba hårdare med att driva in reklampengar eller göra TV-program som faktist är intressanta. Fy så jobbigt!
Nej Melo(tvi)festivalen och allt annat skit är inget som intresserar mig (ifall det skulle ha undgått någon vid det här laget).

Och JA, jag har faktist vaknat på fel sida idag!

Av Wiiga
Skrivet av Oneone:

Du kan göra det men då måste du göra en med hjälp av MDT eller något annat verktyg.

Om du använder MS USB tool så kan du bara ha ett operativsystem pär USB sticka.

Kör en usb hemma med win 7,8 samt Server 2012 , riktigt gött

Okej. Är det något som är svårt att göra utan att vara något vidare insatt i MDT?