Inlägg

Inlägg som Wiiga har skrivit i forumet
Av Wiiga
Skrivet av gurkburk92:

Du måste inte ha igång 3D för att köra med en 120hz skärm och få ut den skillnaden det är mellan 60 och 120hz.

Du måste däremot ha en dator som pallar att kötta ut 120fps i spelet, flytande, med V-sync igång(dock en personlig preferens att köra med v-sync) annars är 120hz nästan helt onödigt.

Låt säga att du har en dator du spelar Battlefield 3 på, och du inte får ut mer än 40-50fps. Då ska du alltså inte slösa pengar på en 120hz skärm.

Jag kör nästan uteslutande med V-sync av då jag gjort det i urminnes tider och inte riktigt gillar att fpsen blir begränsad. Den får hellre hoppa lite uppochner eftersom det oftast flyter på rätt bra ändå.
Men kompisen har en ganska snarlik dator som mig (se sign) så det ska nog inte vara några problem. Han kan gott spendera lite pengar den snålisen!

Av Wiiga

Tack för alla svar.

Det kan ha varit missförstånd men å andra sidan blir jag ju inte förvånad över kompetensen i butiker ibland.

Men det är ju egentligen butikernas förlust om de ger lite defusa svar som i sin tur bidrar till att kunden inte köper varan i fråga.
Men som jag sa till min kompis innan jag skapade tråden, det är bara att slå till!
Men jag blev trots ändå lite osäker.

Av Wiiga

Fråga angående 120hz skärmar.

Halloj!

Jag frågar på en väns vägnar.

Han tänkte införskaffa sig en 120hz skärm och var idag på Mediamarkt, El-giganten och Alina. Alla dessa 3 påstår att man måste köra 3D för att kunna använda sig av 120hz annars kan man bara köra 60hz. (Något med 60hz per öga)
Jag själv har en Viewsonic 22" TFT VX2268wm 120Hz och behöver mig veterligen inte köra någon 3D för att använda mig av 120hz.
Eller har jag bara inbillat mig att den kör 120hz trots att jag kan välja detta både i windows och en hel del spel?

Så frågan är alltså kan kompisen köpa en 120hz, oavsett märke och använda sig av 120hz utan 3D?

Av Wiiga
Skrivet av toxicstone:

Ja då måste där finnas en 4,e axel annars får du gärna visa mig hur du gör på en CNC maskin.

Drivna verktyg, men klart den måste ha flera axlar. Fast jag vet inte om Spindeln räknas som en axel även att den kallas C-Axel. Det är allt man behöver för att fräsa i en svarv. Jag fräser sexkanter och även fickor på en del detaljer.
men C-Axeln programmeras ju med i princip med grader, spindeln står still och X och Z rör sig. Ja C-Axeln roterar ju också (Samma sak som att spindeln snurrar men att den stannar vid ett visst gradtal).

Trodde jag hade några filmsnuttar när jag fräser på mobilen men det hade jag visst tagit bort.
Och av någon anledning kom min citering ovanför din.

Edit* http://www.youtube.com/watch?v=BZgs122j4nQ Vid 1:28 visar hur man fräser i en svarv. Inte samma maskin som jag kör med princpien är den samma.

Av Wiiga
Skrivet av TedRohlin:

Hur många axlar kan man ha totalt på en och samma maskin?

Kan finnas många axlar på en CNC-Maskin.
Även bordet kan röra på sig i fräsar, både rotera och stå i olika vinklar.

Själv jobbar jag i en Gildemeister CTX 410 (svarv) och kör allt mellan himmel och jord.
Och efter arbetstid brukar jag vara kvar och göra grejor privat, tex reservdelar till mina radiostyrda bilar som jag nördar med.

Skrivet av toxicstone:

Ska du stå vid svarvarna? öhh tråkigt kan fan svarva i fräsen också vettu.
Jag hade kul, träffade nytt folk, mest vuxna eller där fanns ungdomar men dem var lite väck som när man gick på högstadiet men annars var det jättekul där.

Ja och man kan fräsa i en svarv. What's your point?

Av Wiiga

Låter väldigt underligt. Har alltid haft bra support på mina garantiärenden hos Komplett. Och jag har handlat där ganska många år och fått skicka tillbaka saker vid minst 4 tillfällen tror jag.
Senast var nog förra, eller förrförra året då min ps3 gick sönder. Skickade in den (utan original kartong och manualer) och fick en sprillans ny ps3 tillbaka.

Av Wiiga

Jag vill minnas att jag läste senaste patchnotes till Sixlauncher att den inte längre läser in ALLA servrar från spynet eller vad det heter. Den läser bara in 500 tror jag.
Men jag kan minnas helt tokigt så någon får gärna rätta mig om jag har fel.

Av Wiiga

Jag vet att dörrar ser stängda ut tills man kommer till ett visst avstånd från byggnaderna. Det är nog inget problem på din sida utan snarare så att spelet/motorn/servern inte ritar dörren "som öppen" förän du kommit närmare. iaf så jag brukar uppleva dem.

Av Wiiga

Jag kommer nog vara dum nog att köpa WarZ. Men DayZ är ju helt klart bättre (IMO).
Jag läste någonstans att det kommer finnas städer eller hus man är säker och inte kan bli dödad och det finner jag väldigt tråkigt. Det är lite av tjusningen med DayZ, att man aldrig är säker någonstans.
Sen ett levelsystem på det känns också väldigt tråkigt och jag hoppas isåfall att ens hälsa, styrka, you name it inte ökar när man levlar. Det känns inte rättvist mot nybörjare. Vapen, camo osv ska man kunna få tag på oavsett level.

Det är ju också en bra grej med DayZ, att även nybörjare kan knäppa en erfaren spelare med bättre vapen om han skulle upptäcka honom först.
Det ska vara "One shot one kill" oavsett level.

Det verkar finnas mycket bra fast samtidigt mycket dåligt med WarZ. Vilket får mig att tro att det kommer hamna i Dead Island stuket, dvs kul i 2-3 dagar.
Men vi får väl se vad som händer med tiden, man kan ju alltid hoppas. Frågan är ju bara hur man ska hinna med 2 zombie lir?

Av Wiiga

Stör mig inte speciellt mycket på att det inte finns någon respawn knapp när man lever. Men som ni säger så kan det ju bli problem om man fastnar någonstans och inte kan komma därifrån.
Enda alternativet då är väl att vänta tills man hungrar ihjäl.

Vad jag däremot hatar och avskyr är alla ALT+F4 töntar. Det måste fixas, 60-70% av alla man försöker knäppa gör det. Häromdagen var någon och campade mig och mina vänners tält där jag blev dödad. Men kompisen med L85'a och Ghillesuit lyckades flanka honom och hittade honom. Han drog 2 skott på honom, ett i huvudet enligt honom men det vet jag inte.
Men dessvärre hann fegjäveln köra ALT+F4 och loggade in på någon annan server där han käkade upp sitt liv, bandage och hela den biten. Sen springer han givetvis runt innan han loggar tillbaka på våran server och knäpper kompisen.

Sen är ju item duplication är stort problem just nu.
Har fått flyttat våra tält ett gäng gånger pga att vårat gömställe har blivit hittat. Men när man packat ihop tälten och ställt dom någon annanstans och har vägarna förbi gamla stället så står fortfarande tälten kvar (efter en server restart kommer de tillbaka med allt innehåll). Grejorna man tagit ur tälten man låter stå kvar kommer också tillbaka vid server restart.
Vissa har ju satt i system att duplicera grejor som flitiga små hamstrar.

Hittar du 7-8 tält så är chansen rätt stor att det exploitade dupe's. Just nu springer ju varenda en man möter runt med NVG's och vursting vapen.

Ja det är de 2 problemen jag innerligt hoppas de fixar snart. Det förstör verkligen nöjet med spelet när folk dör kan de bara springa till sina tält och ha nya vursting vapen. Å andra sidan är det ju en alpha så man ska väl kanske inte begära för mycket, men det borde ju vara en ganska "grov bugg" som man ska städa bort i alpha.
Jaja, får ser vad som händer i kommande patcher.

Ja det är de 2 problemen jag hoppas det fixar så snart som möjligt, för det förstör verkligen

Av Wiiga
Skrivet av Dayz-Nooben:

DayZ är bara i alpha stadiet, mycket buggar (och tyvärr är alla buggar jag vet även negativa buggar, inte direkt så man spawnar med full inventory av nvgs eller nått, utan jämt med tom inventory :/

Det finns en del bra buggar också.
Tex har jag dött (Så man kommer till skärmen som säger "you have died") men när jag ska köra om är jag tillbaka där jag precis dog. Med vapen och allt i behåll.
Sen har man ju råkat duplicera tält också, dom ska ju ha fixat den buggen i någon patch men jag lyckades så sent som igår med det.

Av Wiiga

Jag kör PC av den anledning att PC-Spel finns och funkar bäst till Windows.
Men jag skulle självklart kunna tänka mig att köra Linux om alla spel fungerade som till Windows.

Men sen finns det ju ett annat problem med Linux, att man måste vara ganska duktig på datorer för att kunna ställa in Linux. För allt görs väl typ via terminal (heter det så?) fortfarande? Jag har aldrig kört ett "hardcore" Linux utan har bara testat Ubuntu där mitt ljudkort genast började bråka, men där var man ju tvungen att köra en hel del via terminal. Nu är det nog några år sedan jag provade Ubuntu så jag vet inte hur pass användarvänligt det är idag men...

Jaja, någon får gärna rätta mig angående det jag skrev om Linux, har som sagt inte använt det direkt.

Av Wiiga
Skrivet av Blaze84:

Lirar Dead Island med några polare just nu, ser mkt roligare ut än modden Dayz garanterat.

Ujja, det var kul i en sådär 2 dagar.
Att jämföra Dead island med DayZ är som att jämföra Volvo och Lamborghini. Enda likheten är att båda har 4 hjul ungefär!

Av Wiiga

Jag tror att utvecklingen till ett stand alone spel inte är så långt borta som alla tror. Visst om det ska rulla med Arma3 motor så måste det ju självfallet släppas först!

Men hela grundkonceptet och en hel del av funktionerna finns ju redan tack vare att vi har spelat alpha'n. Så allt som behövs är ju förnya allt vad texturer och dilikt heter. Inte så insatt i hur det fungerar med moddande, programmering osv.
Det lär ju gå snabbare än att göra allt från scratch.

Men det är väl bara låta tiden utvisa vad som händer och fötter....
Hur som helst så är det ett givet köp för mig så länge det inte byter riktning till arcade hållet med upplåsningar, achievements, safehouses och sådan skit.
Det är ju det som gör DayZ så bra, att man inte är speciellt säker någonstans och hela tiden måste vara på sin vakt.

Edit* Sen gör det ju inget om spelet skulle vara "tokidiotgaletsnyggt" så man får en anledning till att uppgradera gamla bettan.

Av Wiiga
Skrivet av som99:

Jora, dock går updaten sakta, sniglar fram i 6-13KB/s dem har väll hög belastning på dem servrarna idag :/
Men snart kommer jag in och får se

EDIT: Uhm startar med en ficklampa, inget sätt att döda en zombie och kryper överallt men hittar inget vapen bara dör gång på gång..

Tar lite tid att lära sig hur nära Zombies man kan krypa. Men när man får kläm på det så är det bara smyga in i husen och hoppas på vapen. Men yxa och kofot finns också, inte rekommenderat att försöka döda många med de vapnen men...

Av Wiiga
Skrivet av laserturkar:

har försökt komma in på dayz hela dagen fast har inte kunnat någon annan som inte heller kommer in?

Har varit så här sedan 1.7.2 patchen. Bara att forsätta försöka till man kommer in, många som vill spela så det blir lite överbelastat.

Av Wiiga
Skrivet av som99:

Hahaha, tack för att du skrev detta, jag har i ärlighetens namn inte tittat något på ARMA II, har inte sett ett screenshot eller någon film och inte brytt mig.
Läste vad du skrev och tänkte att det är lika bra att köpa, loggade in steam köpte ARMA II: Combined Operations, fortfarande itne tittat på spelet så har ingen aning om vad som väntar mig men det skall bli spännande
SÅ fort nerladdningarna är klara och jag startar spelet så skriver jag en rad

Tack för att du skrev, det lät kul och jag behövde något att hitta på idag som avbrott på mitt PHP skrivande

Kul att köpa något helt ovetande och se om jag blir possetivt överaskad

Glöm inte att installera modden bara. Och förbered dig på att dö av buggar, zombies och spelare. Allt i en och samma alpha!

Av Wiiga
Skrivet av Murer:

Det finns veteranservrar där 3DP är aktiverat. Jag tror det bara syftar på att namnet inte syns när man kollar på folk.

3DP är ett måste för mig då jag hatar hur skärmen vobblar när man springer i förstapersonsvyn. Därför kör jag bara servrar där man inte kan se folks namn och där man kan ha 3DP på.

För er som hela tiden dödas av andra så kan jag rekommendera er att ta östkusten upp till Berezino och besöka affärerna, hyreshusen och sjukhuset där för att sedan ta er in i landet från öst. Sydkusten och vägarna uppåt NW-airfield brukar hålla rätt många survivors och bandits vilket ofta leder till dödliga möten. Stary Sobor rekommenderas bara om man är ett gäng på 4-5 personer så att några kan hålla kullen ovanför militärtälten medans någon enstaka röjer igenom tälten. Jag har både dött och dödat många där. En gång lyckades jag döda två bandits bakifrån (när banditskin fortfarande fanns) och fick mig en söt liten DMR och annat gott.

Alla flygplatser är ganska farliga, men just NW-airfield är farligt då det finns två baracker där som kan spawna väldigt ovanligt loot. Fann mig en M107 och en rangefinder där för en timme sedan. Det var även cykel på köpet så jag cyklade därifrån på min Old Bike.

Skärmen vobblar? Om det är headbobbing du syftar på så går det ju att stänga av.

Av Wiiga
Skrivet av lolflakes:

Kommer inte in på någon server alls. Stannar på "waiting for character to create"

Har samma problem sedan 2 dagar tillbaka. Patchen förstörde tom så jag inte kan spela vanliga Arma2.

Av Wiiga
Skrivet av tcntad:

Tror jag inte.
Antar den ska uppdatera plats, troligen ska den göra det automatiskt. Ska luska runt lite själv:)

Gör det hojta till om du hittar något, för det känns som om jag ställt in allt rätt. kanske får byta widget/app istället.