Inlägg

Inlägg som minivarg har skrivit i forumet
Av minivarg

Vet ju inte om det är jag som är korkad eller något. Har lyckats få upp minnena till 3200mhz nu men nu är ju problemet att den inte hittar boot disken längre så kommer inte längre än till bios

Av minivarg

Ram minnena går på halv fart

Tjenare precis plockat ihop första burken här nu och har problem med att få upp ramminnena till att gå i 3200mhz. Så fort jag har ställt upp dom i bios (msi) eller satt på xmp så står det bara no signal och jag får återställa minnet på moderkortet för att ens få bild på skärmen. Snart låter jag dom köra runt på 2130mhz om jag inte hittar en lösning 😅

Av minivarg
Skrivet av zetrri:

Aha ja men då är ju datorn startad nu! Då betyder det att du antingen lyckats flasha eller att den hade en så pass nytt bios att den stödjer 5000 serien . Så ja då är det bara att börja installera Windows isåfall .
Dock bör du uppdatera bios till den senaste ändå , men då kan du köra på det enkla sättet och gå in i bios och välja ”m-flash”.

Har senaste bios på stickan så det blir väl typ det första jag gör när dottern somnar för sin lur och även fixa windows och hoppas att allting funkar nu.

Av minivarg
Skrivet av zetrri:

Det verkar vara ett inte helt ovanligt problem det där om man kollar på Reddit . De flesta förslag gäller med att byta till en USB sticka som INTE är USB 3.0 samt helst en mindre storlek av någon anledning .

Sen verkar det som att man ibland behöver formatera på ett lite annorlunda sätt. Släng ett öga på den här Reddit posten: https://www.reddit.com/r/MSI_Gaming/comments/cdyr9l/for_all_the_people_with_bios_flashback_issues/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf
Och testa lösningen i det inlägget . Det kräver dock en viss vana i terminalen . Men då slipper du kanske byta USB minne . Vad för USB minne använder du ?

Anledningen till att använda mindre usb minnen läste jag att många av dom större minnena inte går att formatera till fat32 då fat32 bara stödjer upp till 4gb om jag inte minns fel

Av minivarg

Googlade lite på exakt allt med moderkort och grejer och fick upp att m2 diskar inte är säkert att dom e bootable när dom e nya utan måste in i bios först. Satte i min gamla hdd från gamla datorn och nu får jag upp moderkortets logga och så på skärmen iaf.

Av minivarg
Skrivet av zetrri:

Kan absolut vara fel på stickan , testa att byta till en annan , helst en som inte är USB 3.0. Kanske en dum fråga men du har satt den i porten där det står USB FLASHBACK på och inte någon av de övriga portarna ?

Hahaha finns inga dumma frågor just nu 😅 ja den sitter i Flash bio uttaget. Det är rödmarkerat bak på burken

Av minivarg

Kan det vara usb stickan det är fel på alltså?

När jag provar att starta den så lyser boot lampan på moderkortet och där står det. "indicates the booting device is not detected or fail"

Av minivarg

Om man litar på vad som står på stickan när man går in för att formatera så är den i fat32 och har provat formatera flera gånger för att verkligen vara säker på att den blir formaterad riktigt.

Av minivarg

Det blinkar fel dioder på moderkortet att cpu och bios inte hittas så det startar inte ens så kan inte komma in i bios den vanliga vägen

Av minivarg

Bios krångel

Precis byggt ihop datorn.

MSI x570 mpg gaming plus
AMD 5600x
Geforce rtx 3070

Nu till problemet då. När jag ska uppdatera bios via usb sticka så vill det inte fungera. Har laddat ner senaste bios från msi, packat upp den och lagt in i en usb sticka som är formaterad till fat32 och döpt om filen till MSI.ROM Men det vägrar ju att uppdateras, det blinkar 3 gånger i dioden vid flash bios knappen men sen är det bara stendött. Har försökt googla och hitta en lösning men lyckas inte.