Inlägg

Inlägg som Velonym har skrivit i forumet
Av Velonym

5090 för 39990 SEK i Sverige!

Av Velonym
Skrivet av FX9:

En illusion, procentuellt tar dom exakt lika stor del av skärmen som tidigare

Jag pratar om våra egna ögons fysiska synfält. Inte i förhållande till annat i spelet eller liknande. Helt enkelt större fiender att fokusera på. Samma sak kan så klart uppnås genom att flytta sig närmare skärmen men det finns nackdelar med det också. Se denna för mer info:

Av Velonym
Skrivet av Alling:

För det första måste man vara noggrann med att skilja black bars och stretched åt – oviljan hos många debattörer att göra detta leder ständigt till förvirring och tröttsamma metadebatter.

För black bars brukar framförallt anföras att det blir lättare att fokusera när man inte ser lika mycket åt sidorna. Även prestandaskäl förekommer i argumentationen, men min förståelse är att det egentligen är det lägre antalet pixlar (jämfört med 16:9 med samma höjd i pixlar) snarare än bildförhållandet som leder till bättre flyt.

För stretched nämns oftast istället att "fienderna blir fetare och därmed lättare att träffa". Självfallet blir de inte det "i spelet", men visst kan man uppleva det så eftersom det ser ut så på skärmen. Men allt annat blir ju samtidigt lika mycket "fetare".

I båda fallen handlar det nog framförallt om vana och tradition, två faktorer som är väldigt starka i allt som CS-spelare tar sig för.

Slutligen kan det vara värt att nämna att inte bara 4:3 förekommer, utan även det ännu smalare bildförhållandet 5:4 (framförallt i form av 1280 × 1024) och i enstaka fall andra förhållanden.

Sant att allt blir lika mycket fetare i stretched men fienderna upptar större andel av synfältet vilket kan hjälpa till med aim, identifiering och tracking. Kör själv nativeupplösning men så går resonemanget hos många. Testat stretched och på extrema avstånd blir det faktiskt lättare med microcorrections imo.

Av Velonym

Jag gissar på 39000 hos ÅF i Sverige.

Av Velonym

Tacka vet jag gammal hederlig C kod skriven av människor inget AI-jox

Av Velonym

Jag mår illa

Av Velonym

Flera på kontoret som kört liknande senaste halvåret faktiskt. Riktigt trevligt!

Av Velonym

När passerar vi 50k för ett grafikkort tror vi?

Av Velonym

Produkt: Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3,5 l
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/339137-Xiaomi-Mi-Smart-A...
Kategori: Köksmaskiner
Pris: 849 kr

Kompakt men funktionsrik airfryer med avskalad design till ett riktigt bra pris. Toppen!

Av Velonym

@Webhallen

Hur ser det ut för mig med ****0093 för en 5900X? Vågar man hoppas på tilldelning från inkommande batch på 48 st? Tack så mycket för all hjälp.