Inlägg

Inlägg som Pyroteknik har skrivit i forumet
Av Pyroteknik

Just nu verkar det som att jag kommer köpa AMD & TSMC. Jag kollade även på ASML, men tror inte de kommer öka så mycket med tanke på att aktien ökade med 300 dollar från i fjol? Men det kanske spelar mindre roll om jag håller på aktierna några år?

Av Pyroteknik

Min sista fråga borde omformuleras till: "Tror du att AMD är ett framtidssäkert IT-företag som har potential att växa?"

Av Pyroteknik

Bör man investera i AMD (Advanded Micro Devices)?

Hej,

Jag går i tankarna att investera +100kkr i ett framtidssäkert IT-företag. Sparandat kommer ske på lång sikt, 5-10 år. Enligt egen erfarenhet är det bäst att investera i en bransch man känner till väl, därför är företagen jag har kollar på: Amd, Nvidia & intel.
Av dessa tre tror jag att AMD är det företag som har störst potential att få bredda sina vingar och verkligen växa som företag. Är aktier i AMD en bra framtidsinvestering?

Av Pyroteknik
Skrivet av panpo98:

Ta med batteriet när du köper ny. Vanliga matbutiker som ICA har dom också. 3 för 20 kr eller nåt.

Exakt vilken Corsair 750W nätagg och är den ny eller jätte gammal?
Det finns Corsair serier som orsakar typiska budget nätaggs fel.

Det är ett nytt corsair RM750 så det borde inte orsaka problem. Men jag ska testa med annat som jag har hemma.

Av Pyroteknik

Vad händer med min dator??

Hej, behöver hjälp med min dator som har ballat ur totalt senaste veckan. Det började för ungefär en vecka sedan, då min ssd med windows 10 på inte kunde hittas i bios. Med andra ord var jag "fast" i bios, jag kunde inte boota till någonting. Då testade jag koppla in min andra ssd med linux-operativsystem. Den hittades inte heller. Tredje gången gillt fungerade det med en HDD med windows 10 installerat på. Den kunde datorn hitta och boota med. Sedan dess funkade datorn bra, om än lite seg eftersom det var en HDD. Nu däremot för två dagar sedan slutade bild-anslutningen fungera. Jag har testat olika grafikkort, olika pcie portar men jag får ingen bild via grafikkortet. Enda sättet att få bild är via VGA-anslutningen på moderkortet.
En fråga: Ni vet det runda batteriet som sitter i moderkortet? Kan det uppstå fel om man köper ett sådant batteri från netonnet och sätter i datorn? Att det passar fysiskt, men att det kanske är ett annat typ av batteri än det som kommer med från fabrik med moderkortet?

Specs:
Supermicro x9 dri-ln4f dual 2011-socket
8x4gb ddr3 ram
1x intel xeon e5-2690
corsair 750w nätaggregat

Av Pyroteknik
Skrivet av panpo98:

Har du testat andra SATA portar på moderkortet?
Har du flera diskar kopplade?

Hur hamnade du i den här situationen?
Vad gjorde du / vad hände innan du fick problem?
Har det någonsin funkat förut?

Nollställ bios. Gör antingen som det står i moderkorts manualen eller ta bort batteriet som ser ut som ett mynt en stund när strömkabeln är utdragen och trycker man på power knappen för att tömma datorn på ström snabbare. Det finns också ett sätt i bios där man sparar ändringarna men det sättet fixar inte lika många fel som dom andra sätten.

Jag har testat olika sata kablar och testat med en och flera diskar kopplade samtidigt. Problemet startade efter att jag hade kopplat in ssdn tillfälligt i mitt miningrig, kanske 30 min. Sen när jag satte tillbaka den i primära datorn hittas den inte. Ska testa nollställa bios

Av Pyroteknik

Specs är:
Supermicro x9 dri ln4f (äldre 2011-socket moderkort)
intel xeon e5-2690
32gb ram

Av Pyroteknik

Moderkortet hittar inte ssd?

Hej, jag har ett superkonstigt problem med min dator. Datorn kan inte hitta min ssd med windows på i bios. Jag har testat med en annan ssd men utan framsteg. Jag har testat byta sata kablar och ändrat inställningar i bios men inget verkar funka.

Av Pyroteknik

kommando för att starta om miningrig automatiskt

Hej, jag har ett problem vilket är att mitt miningrig i Hive OS går offline efter 12-16 timmar. Så fort man startar om rigget går det igång på 1-2 minuter. Jag skulle behöva göra ett kommando som startar om datorn eller hive OS var 12:e timme om nån kan hjälpa mig? tack

Av Pyroteknik
Skrivet av Daemon:

Inte testat Windows tolkar jag det som?

Above 4G decoding existerade förmodligen inte på den tiden. Plattformen är väl 11-12 år gammal vid det här laget.

Nej, r9 390 verkar inte må så bra av att mina i windows. Tydligen ger de mycket lägre hashrates än i Linux. Men jag hoppas det löser sig med watchdog

Av Pyroteknik

Jag har testat köra på SSD tidigare men med samma problem. Jag har vart inne i bios men inte kunnat hittade 4g decoding. Kan det ha ett annat namn på äldre moderkort?

Av Pyroteknik

Varför stängs mitt miningrig av efter 12-30 timmar? Hive OS

Hej, Jag kör ett miningrig med 3x r9 390 & 1x rx 5700XT på ett Evga 1600w nätagg samt ett äldre moderkort med intel i5-760 2,8 GHZ & två gb ddr3 ram. Operativsystemet är Hive OS vilket är ett linuxbaserat operativsystem utvecklat specifikt för mining. Detta körs på en 32-gb USB sticka. Jag har ett rätt irriterande problem vilket är att miningrigget alltid går offline efter en tidsperiod på 12-30 timmar. Av någon anledning förs mina misstankar till moderkortet, kanske eftersom det är den äldsta komponenten jämfört med de modernare grafikkorten och nätaggregat. Kan det vara någon speciell bios-inställning? Ett alternativ till att lösa roten till problemet skulle vara att på något sätt skapa ett "auto-reboot" kommando som startar om riggen varje gång en krasch sker.
Tack på förhand om någon har tips

Av Pyroteknik

Tack!

Av Pyroteknik

Skapa ett "osynligt" lösenord för windows 10 när datorn är på

Hej, min stationära dator är på dygnet runt då jag minar Ethereum. Det är även min vanliga dator som jag använder för surf, spel etc. Eftersom datorn är på dygnet runt krävs inget lösenord, allt som behövs är att sätta på skärmen så är man inne på datorn.
Jag skulle vilja skapa som ett "osynligt" lösenord, t.ex. ett kommando på tangentbordet, för att ha möjlighet att använda datorn. T.ex. att mus & tangentbord är avaktiverat tills man skriver in kommandot. Eller någonting annat, jag är öppen för förslag. Blev ett ganska rörigt inlägg men jag hoppas ni förstår. Tack på förhand.