Inlägg

Inlägg som buffelapa har skrivit i forumet
Av buffelapa
Skrivet av Falcon:

Och vuxna män i blöja var tvunget att vara med...

Inget är tvunget att vara med, men det jag råkar titta på/spela för stunden följer med i bakgrunden.

Här är en Brooklyn Brewery, Defender Golden IPA, 5.5%, något godare än förväntat faktiskt.

Av buffelapa
Skrivet av CCWarlock:

Frågan är vad som är bäst; ölen eller Dinosaurs?

Ingen öl kan konkurrera med Dinosaurs, då hade den ölen automatiskt räknats som knark och varit olaglig.

Här är en Sitting Bulldog IPA från Gotlands Bryggeri, 6.4%, den är ganska trevlig.

Av buffelapa

Kosta Amber från Kosta Bryggeri, 5.4%, ganska trevlig kopparfärgad överjäst öl.

Av buffelapa
Skrivet av medbor:

Sablar och järnspikar, den där hade jag glömt bort. Hoppas det var en engångsföreteelse?! Blir svårt att tycka om saker snart

Det var nog självbevarelsedrift att förtränga det eländet.
Annars brukar väl Rockstar sköta sig, så synd att de inte gjorde det in-house.
Att de anses så bra kommer nog inte hålla för evigt, om den kritik Bethesda fått för Starfield är något att gå efter, för let's face it: 80-90% procent av alla kommer troligtvis inte kunna spela GTA6 med bra flyt när det väl släpps.
Då är vi här igen, fast alla klagar nu på Rockstar istället för att de inte optimerar sina spel...

Av buffelapa
Skrivet av Xinpei:

Spelet har varit under utveckling i över 5 år? Dessutom är Bethesda kända för att släppa bugfyllda produkter som de sedan mer eller mindre förväntar sig att modding-communityn skall fixa. Så rent historiskt så gör bara Bethesda det man alltid gjort.

Alltså visste ingen vad ARC var under första delen av utvecklingen, så den uppstådda situationen kanske inte är jättekonstig trots allt.
Spel som påbörjat/påbörjar sin utveckling nu när ARC existerar kommer rimligtvis stödja det bättre än de som blev tagna på sängen av Intels överraskande återinträde på GPU-marknaden halvvägs genom utvecklingen, eller för den delen de spel som var färdiga innan ARC kom ut.

Skrivet av medbor:

Känns som de flesta stora dinosaurier så bryr de sig mindre och mindre nu för tiden

Ingen mening att vara fanboy, utom möjligen rockstar som fortfarande genomgående håller kvalitet

Vet inte om "genomgående kvalitet" var de ord som flitigast kastades runt gällande Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition...
Visst, det var Grove Street Games som bör ha mest skit för det debaclet, men det är ändå Rockstars spel och de förtjänar inte att stå med sin tvättade hals och slippa skuld och skam.

Av buffelapa

Jag föredrar AC, men på grund av hjärtproblematiken får vi klara oss med fläkt denna säsong.

Av buffelapa
Av buffelapa

150kr för Mass Effect: Legendary Edition, Olli Olli Rad Edition, Necromunda: Hired Gun, Destroy all Humans, The Ascent och Monaco?

Av buffelapa

GPU-tillverkarna borde avvakta med att släppa en ny generation kort tills det sämsta kortet i den nya generationen är bättre än det bästa från föregående generation.
Istället för som nu att 4050 typ motsvarar 3060 som motsvarar 2070 som motsvarar 1080, vänta 2-4 år mellan generationerna, och släpp exempelvis 5000-serien först när 5050 är bättre än/i nivå med 4090: vill man ha 4090-prestanda och neråt så finns ju redan de korten att tillgå.
Utöver att det vore mycket mer logiskt och mer miljövänligt vore en positiv sidoeffekt att speloptimering hade blivit smidigare om det fanns färre kort att optimera för.

Av buffelapa
Skrivet av Mordekai:

Hyr/Låna en xbox för detta, inte värt att förstöra Halo 5 med cloud-latency.

Är det så illa även för single player att latensen sabbar allt?
Det är bara kampanjen jag ska köra, ingen multi player.
Planen är att sänka svårighetsgraden till normal och plöja det i en sittning eller tre bara för att få det ur världen, hur oglamoröst det än låter, kan jag inte i ett sådant scenario nog överleva lite latens?
Att hyra ett Xbox kostar typ från 90:-/dag eller 480:-/vecka, och för 90:- får man väl en månad Game Pass så kommer nog testa den vägen ändå och hålla tummarna.
Det ultimata vore om Microsoft twittrade idag om att Halo 5 läggs till Master Chief Collection till PC utan extra kostnad imorgon, med ett förlåtbrev där de ber om ursäkt för att det dröjde så länge, och kastar med 80% rabatt på senaste Halo:t som plåster på såren.

Av buffelapa

2+2+1 Tb SSD
1+0.5 Tb NVMe
4+3 Tb HDD

Spel runt 9-10 Tb

Av buffelapa
Skrivet av Mordekai:

Halo-spelen är tyvärr nära nog ospelbara som molnspel.

Halo 5 är inget vidare som singel-player-spel, har du spelat alla andra kan jag förstå annars skulle jag nöja mig med Halo MCC.

Det är just det: jag har spelat alla de andra, i ordning...
Mitt huvud skulle sprängas om jag spelade sexan före/utan femman.

Skrivet av snajk:

Det finns inte så många spel som är exklusiva till XB och inte finns till Windows, vilket inte är så konstigt med tanke på vem som äger dessa plattformar liksom. MS köper spelutvecklare och ger ut spel för att konkurrera med Sony, inte för att ta andelar från Windows, och således släpps i princip alla spel från deras studios till Windows också. Andra utvecklare kan förstås välja XB-exklusivitet, men det är väl inget man gör normalt sett, om man inte får rejält betalt, och det är inte riktigt MS strategi.

Just på Cloud verkar det inte vara så många, men det finns ändå en del Xbox-spel som aldrig letat sig till PC, men det verkar inte finnas så många av dem på just Cloud, vilket är lite synd. Det kanske är tredjepartsspel som inte fått plats/funnits tillräckligt intresse för att anpassa till Cloud.

Av buffelapa

Verkar inte vara så många som jag trodde: Skate 1 och 3 samt Gears of War 2, 3 och Judgement har jag hittat hittills, om någon kan fler fyll gärna på.

Av buffelapa
Skrivet av Roger W:

Shit, fanns det en tvåa?? Ettan spelade jag lite för länge länge sen på Atari ST... Kom knappt nånstans alls

Ettan var väl textbaserat i grunden, till och med enbart text helt utan grafik på C64, och de textbaserade spelen var generellt rätt kluriga att komma vidare i om man inte visste exakt vad man skulle skriva.
Jag har också flera sådana spel som jag knappt kom någonstans alls i men jag var rätt liten och engelskan var begränsad så det var kanske inte så konstigt.
Tvåan är mer point-and-click-igt, mer intuitivt och mer lättspelat över lag.

Av buffelapa
Skrivet av CrispVanDahl:

En jävla minut fick man vara glad.
Efter gårdagens match finns det ändå lite försiktigt optimism att bära med sig. Blev vi totalt utklassade? ja. Förtjänade grabbarna ett annat resultat? nej.

MEN det fanns flera av spelarna som tagit steg i rätt riktning och framförallt Omar visade att han har det som krävs, trots att han givetvis behöver bli mer klinisk.

Vad som är fel i AIK skulle krävas en bok för att få ner på pränt men kortfattat kan man väl säga att det inte är brännans fel. Det är hans ansvar men det är inte hans fel att bygget ser ut som det gör. För att komma fram till vem som är skyldig måste man gå bakåt i tiden. Kortfattat kan vi säga att styrelsen fattat en mängd beslut som är ologiska och inte visat sig särskilt kloka. Att avskeda Jurelius för att få ut de sista resterna av Wesströms filosofi, på samma vis känns det som det är anledningen att Bartosz fick gå. Det stora problemet är väl att stora delar av truppen byggdes av just Jurelius, som dessutom var den som tillsatt Brännan.

När Manuel tillträder som tf sportchef och dubblar som VD i ett av de viktigaste fönstren i klubbens moderna historia så ligger dessutom klubbens styrdokument i bakgrunden och de följs slaviskt. Det vill säga tränaren har INGET inflytande i värvningar, så när Manuel är ute och jagar Durmaz, Fischer, Keita osv så är det helt utan att Brännan kan säga till om något.

Det är en ruskigt märklig sits som vi får betala notan för nu. Det ryktas att Jurelius fick gå bland annat för att de lagt så pass stora pengar på Guidetti men det har jag inga direkta belägg för. Jag gillar JG, han är en gubbe som är bra att i en trupp som AIK. Avskydd av de flesta, divig, dryg och hatad av de flesta andra. Men han lyfter sig när det är Derby och han är en jävel på att mana på de andra när det behövs. Sen är han helt klart över kullen, han är skadebenägen, i dålig fysisk form och inte tillräckligt klinisk men han har en jävla hjärna för fotboll.

Nu blev det långt och raljant och jag vet inte om det ens svarar på din fråga. Men AIK är en klubb med stora interna problem som har legat och pyrt under lång tid och nu briserar det.
Jag är fullt övertygad att vi inte åker ur, just nu är vi där nere men det finns för många bra spelare i truppen för att det ska ske. Vi kommer kanske komma i nedre mitten. Och på sikt så tror jag Brännan är helt rätt gubbe att leda oss.

"Underbart är kort" som någon gammal grek sade, eller var det kanske Povel Ramel?

Du svarade nog på min fråga och lite därtill.
Det är en underlig kreerad situation, det är liksom inget som har drabbat er utan verkar vara ett aktivt val, att man från ledningshåll är OK med detta då man tror det leder till någon diffus bättre framtid.
Måste vara frustrerande för er supportrar.
Kan medlemmarna påverka styrelsen alls, eller gör bolagiseringen det svårare?

Brännström är ju en bra tränare, det har han visat innan, men om det fortsätter med sådan skral poängskörd, känns det inte oundvikligt att ledningen sparkar honom för att skifta fokus från sin egen soppa?
Och om det inte blir så att han får sparken, kommer han ens vilja vara kvar om han inte får något att säga till om alls?

Guidetti var duktig i Feynoord och hade han kommit upp i 50-70% av det hade han varit duglig i Allsvenskan, men han ligger på 10-30% nu (0% målmässigt). Jag säger inte att han är problemet eller så, men han har inte kommit upp i närheten av sin förväntade nivå, det skulle ju vara Mackan-nivå var det sagt, han skulle ju frälsa AIK, Allsvenskan och hela landet lät det som på förhand.
Det enda han för stunden bidrar med, vilket du tar upp, är attityd, och för oss utomstående betraktare verkar den attityden lite artificiell delvis, som om han själv känner att han just nu inte kan bidra vad gäller själva bollspelet så han måste överkompensera med att gnälla lite extra. Han är ju inte samma typ av pådrivare som Sebastian Larsson var, vars attityd kändes mer genuin.

Av buffelapa
Skrivet av MadMantiz:

Det må väl vara den något märkliga titeln Leather Goddesses of Phobos 2.

Helt rätt, det är det!
Med det smått tungvrickande fulla namnet Leather Goddesses of Phobos 2: Gas Pump Girls Meet the Pulsating Inconvenience from Planet X!
Något säger mig att nog inte blir någon remake på detta...

Edit:
Här är en länk till abandonware för den som vill uppleva detta unika spel:

https://www.myabandonware.com/game/leather-goddesses-of-phobo...

Det är verkligen inget fantastiskt spel rent spelmässigt, men det hade rätt bra grafik för sin tid och man skrattar många gånger under spelets gång, helt klart värt en genomspelning.

Av buffelapa

En till:

Av buffelapa
Skrivet av mpat:

Hm. Den där muspekaren ser ut som Sierras, men det är inte deras typ av grafik i övrigt.

Det var inte Sierra som gav ut detta.

En till bild:

Av buffelapa
Skrivet av mpat:

Nej, det var sämre grafik på det. Skulle det kunna vara Space Quest 6, möjligen?

Det är inte Space Quest 6 heller.

Ytterligare en bild:

Av buffelapa
Skrivet av Roger W:

Space quest 4?
(gissar lite vilt)

Det är inte Space Quest 4.

En bild till: