Inlägg

Inlägg som cin0 har skrivit i forumet
Av cin0
Skrivet av pizzamonstret:

Tjenis!
Har du fått sålt grejerna ännu eller kan du tänka dig att sälja headset vid sidan om?
Tänkte jag frågar igen, för annars beställer jag nog ett par nya.

Tyvärr pågår ett budkrig för hela paketet just nu

Av cin0

Kollar intresse ang. att köpa dator utan GPU och utan tillbehör för 20.000kr!!

Av cin0
Skrivet av pizzamonstret:

Kan lägga ett litet bud om 400:- + frakt på SteelSeries Arctis 7 headset.

Kan återkomma om det blir aktuellt att sälja det styckvis

Av cin0

UPDATE:
Nytt pris för komplett dator UTAN tillbehör:
35000:-

Alternativt kan du köpa dator utan grafikkort + samtliga tillbehör för 24000:-

Av cin0
Skrivet av Jonhed:

Jag är inte jätteduktig på detta och menar inte på något sätt att denna dator inte är värd pengarna.
Men när den kostar nästan exakt 24.000kr ny så kanske det är lättast att sälja med ett lite lägre pris
https://komponentkoll.se/bygg/jRxXZ

(möjligtvis tänker jag fel och priset är detta för att den är färdigbyggd redan och därav enklare än att bygga ihop en helt egen)

Skrivet av Lodisen:

"Jag är villig att sälja datorn (inklusive allt nämnt ovan) utan grafikkort för 24.000:-"

"...inklusive allt nämnt ovan" vore dumt att förbise.

Sen blir det ungefär 600kr till på komponentkoll då det är chromax varianten av noctua-fläktarna som sitter på radiatorn.

Jag anser att 24k är ett rimligt pris utan grafikkort för som du säger så kostar den ungefär det helt ny, men du får i detta fallet med en skärm, mus, musmatta, tangentbord och ett headset (som bara det kostar runt tusenlappen)

Av cin0

Grym speldator säljes rtx 3080 - Med eller utan GPU

Då jag kommit till insikt att datorn endast kommer stå och samla damm pga studier så säljer jag den nu efter ungefär 2 månader.

Jag har själv byggt ihop allt och valt delar för maximal prestanda, både för gaming och musikproduktion (eller videoredigering om man sysslar med sånt). Under 2 månaders användning så har den kanske varit igång 250 timmar totalt, alltså är den i princip oanvänd. Jag tror inte ens jag fått upp grafikkortet över 60 grader.

SPECS:

Chassi: Lian LI PC-O11 Dynamic

Moderkort: MSI MAG x570 Tomahawk Wifi (Antenn medföljer)

RAM: G.Skill Trident Z Neo 32GB DDR4 3600Mhz (RGB Belysning)

CPU: AMD Ryzen 5950x

Kylare: NZXT Kraken Z73 (All-In-One Kylare med en LCD-skärm på pumpen där man kan se temperaturer eller .gifs om man vill det)

GPU: Gigabyte Geforce RTX 3080 10GB GAMING OC (Behöver inte sägas mer än så)

Lagring: Samsung 980 PRO 1TB M.2 NVME + en WD Black 4TB 7200rpm 64MB HDD

PSU: be quiet! Straight Power 11 1000W

Fläktar: 6st Corsair QL120 RGB 120mm och på radiatorn sitter det 3st Noctua NF-F12 PWM

Windows 10 Pro installerat. Kan uppdatera drivrutiner och installera relevanta program för RGB/Fläktkontroll innan köp om så önskas.

Detta är en maskin som klarar allt du kastar på den. Att tilläggas är att grafikkortet aldrig använts för mining av kryptovalutor, utan endast spel.

UPDATE:
Nytt pris för komplett dator UTAN tillbehör:
35000:-

Alternativt kan du köpa dator utan grafikkort för 24000:- och då ingår en fullt fungerande BenQ 24" XL2430T 144hz skärm, en knappt använd Xtrfy M4 RGB Svart Mus, en SteelSeries QcK Heavy - Large musmatta och om intresse finns, ett Corsair Gaming K95 RGB MX Red tangentbord (VÄL använt) SAMT ett SteelSeries Arctis 7 trådlöst headset.

Hoppas inte jag glömt något. Kartonger till Moderkort och Grafikkortet finns om så önskas.
Datorn finnes och hämtas i Örebro.

Läs hela annonsen här

Av cin0
Skrivet av nihilist71:

Som av ett sammanträffande så monterade jag in en Z73 i mitt bygge för 6 veckor sedan, du behöver ingen extra splitter, allt du behöver är med i paketet och alla 3 fläktarna kopplas via 3 split kabel till headern i Z73 pumpen, mycket smidigt och du får full kontroll över radiatorfläktarna baserat på CPU eller kylvattnets temperatur. Detta är tvärtemot ex.vis X73 som inte har denna uppsättning utan där måste du ansluta fläktarna till en fan controller eller MB Header.

Att jag sedan tvingades reklamera min Z73 p g a att NZXT CAM p g a den hängde mitt Windows 3-5 ggr i veckan är en annan historia som du kan hitta i min trådhistorik om du är intresserad. Otroligt synd, NZXT hårdvaran är riktigt riktigt bra. Jag var väldigt nöjd med NZXT fläktarna som kom med Z73, jag tyckte dom gjorde ett otroligt bra jobb utan att väsnas, betydligt tystare än den Corsair uppsättning har har nu.

Sedan av en händelse så bytte jag låta till en Lian Li PC-o11 Dynamic XL förra veckan och höll väl även på hela veckan för att få till en fläktuppsättning som funkade för mig.

Min första intention var att ha radiatorn i toppen som utblås. Med 3 sidofläktar som blåser in kall luft med 2 st Noctua industrial PPC3000 i botten som också blåser in sval luft. Det blev inte bra alls. Mitt grafikkort skapar så mycket värme att det värmer upp kylvattnet så kylningen av CPU blev lidande, med ca 10 grader högre kylvattentemperaturer mot vad jag har just nu.

Så jag kontrollerade en massa tester på youtube och andra sidor som testade olika setups och den jag fastnade för var denna, det låter som han säger helt absurt men detta är den som ger mig de bästa temperaturerna
(jag har även en fläkt bak för utblås så jag har en ganska avancerat "kors-luftflöde") ;P:

https://youtu.be/sX8S_hzW1uc

Du fick med precis allt jag undrade över! Det glädjer mig att jag hade planerat ha den fläkt-configen som han anser optimal (top, bottom intake och sidan exhaust). Stort tack till dig och ni andra som svarade!

Av cin0
Skrivet av Ostbullen:

Jadå en splitter funkar bra för det här: https://www.inet.se/produkt/6912170/ek-cable-y-splitter-3-fla...

Dock, har du kollat upp så att kylaren inte kommer med en splitter? Det är inte helt ovanligt att de skickar med en splitter om kylaren har flera fläktar

Skrivet av lambdan:

Det medföljer en y-splitter med varje F12 fläkt så det behöver du inte tänka på: https://noctua.at/en/products/fan/nf-f12-pwm/specification (läs Scope of Delivery sektionen)

I övrigt tycker jag du ska välja NF-A12x25 fläktarna istället, de är mycket roligare.

Och enligt mig är det bättre att styra fläkthastighet till ens radiatorer enligt vätsketempen, speciellt om man kör Ryzen, då Ryzen gillar att hoppa upp i temp plötsligt och då spinner ens fläktar upp direkt. Går dem efter vätsketempen då börjar de inte gå upp föränn vätskan börjar bli varmare (vilket tar längre tid). Det är fint också för då kan du köra kortare arbetslaster utan att någon fläkt varvar upp.
Iaf förr på NZXT Kraken X52, X62 m.m. styrde de sig automatiskt utan att man ens behövde installera någon mjukvara.

Tack för era svar! Känns redan bättre. Det blir en Ryzen 5950x i bygget och den kommer eventuellt behöva jobba en del (sysslar med musikproduktion, tunga projekt). Hur kan jag gå tillväga för att låta fläktarna gå efter vätsketemp? Du säger automatiskt, så det behöver inte vara en specifik header på moderkortet?

Av cin0

Noobfråga: AIO-fläktar

Hej! Datorbygget närmar sig med stormsteg och jag håller på att göra research så jag har koll på vad jag gör. Jag har ett Lian Li PC-O11 Dynamic med en uppsättning på 9 fläktar. I toppen ska en NZXT Kraken Z73 sitta med 3st Noctua NF-F12 PWM. Mitt moderkort är ett MSI X570 Tomahawk, och det jag egentligen undrar är vart jag ska koppla in mina AIO-fläktar.

Vad jag förstått är att CPU_Fan headern är att föredra då fläktarna spinner upp automatiskt efter min CPU temp. Jag har aldrig sysslat med fläktkurvor utan allt har skött sig självt på alla pre-builts jag haft, och det vore trevligt om jag kunde få det så automatiserat som möjligt.

Det som får mig att klia huvudet är att mitt moderkort endast har 1st CPU_Fan-header. Behöver jag köpa en fan-splitter?
Jag behöver egentligen en rejäl genomgång av fläktar i allmänhet. Sitter ni på bra tips så är jag väldigt tacksam om ni vill dela med er.

Tack på förhand.

Av cin0

Otroliga summor pengar.

Av cin0

Har idag fått min 5950x, beställd från Proshop 2021-04-23 och har således avbokat 5900x både från Webhallen och NetOnNet.

Av cin0

La beställning på 5950x runt 11:30 idag från Proshop! Fick följande mail kl 17:01:
"Vi vill upplysa dig om, att din order ********* har packats den 23-04-2021 17:01:01 och kommer skickas från oss idag."

Otroligt!!

Av cin0
Skrivet av Oegat:

Vill man köpa 5950x från svensk butik så listar proshop den i leverantörslager, åtminstone sen igår: https://www.proshop.se/CPU/AMD-Ryzen-9-5950X-CPU-16-kaernor-3...

Vet inte hur pålitlig deras lagerstatus är dock, antar att det är lite fördröjning innan beställningarna dras ifrån faktisk lagerstatus, när det ska kommuniceras med leverantören.

Skrivet av Ludde72:

Tack! jag tog en nu 2021-04-23 Behandlas Förväntad leverans mellan 2021-04-26 - 2021-04-29
Jag hojtar till när den är fysiskt i min hand 😅😉😎

Jag beställde också en precis! Hoppas verkligen att den skickas tidigt nästa vecka och INTE i samband med alla 5900x jag beställt från olika ÅF. Skulle bli omständligt haha.

Av cin0
Skrivet av ocr123:

Köpte också där i från. Inga problem alls

Hur lyckades ni lägga en beställning? Översätter man sidan så tycker jag det fortfarande är svårt att navigera, och vid checkout var man tvungen att välja något "CIF / NIF" nummer🥴

Av cin0
Skrivet av lsu:

Vet faktiskt inte varför, men har nu en 5900X som sitter i maskinen som jag fick från Spanien en vecka efter lagd beställning (nu i april).

Pccomponentes? Och den fungerar som den ska?

Av cin0
Skrivet av Ludde72:

hmm, jaojao, va e då en bal på slottet... tack för sällskapet iaf 🙂

Fick upp en banner nu där det står "You have been returned to the AMD Store catalog due to a processing issue which may include stock availability" haha "skräll".

Av cin0
Skrivet av Ludde72:

Gick igenom hela processen och betala, men inget draget än eller mailbekräftelse.. hmm, ska det ta tid?

Jag också. Blev tillbakaskickad till startsidan typ

Av cin0
Skrivet av Ino:

5950x finns återigen i lager direkt från AMD: https://www.amd.com/en/direct-buy/5450881400/se

Förra veckan fanns den kvar i lager i flera timmar, men kanske finns färre denna gången.

Slutsåld..

Edit: Stod out of stock tills jag uppdaterade sidan. Verkar finnas.

Av cin0
Skrivet av Burain:

https://cdn.discordapp.com/attachments/572613134020247562/834397042339741726/unknown.png
Nu har den kommit
Som sagt beställd på Proshop i söndags. Det stog då precis som nu "Okänt leveransdatum". Tror jag haft riktigt tur.

Grattis! Överväger att lägga en beställning men datorbygget har redan blivit bra mycket dyrare än vad jag tänkt mig. Man får se hur länge tålamodet räcker.

Av cin0

Är väldigt nöjd med hur Discord fungerar och sköts för tillfället och anar endast nackdelar med ett uppköp.