Inlägg

Inlägg som cin0 har skrivit i forumet
Av cin0
Skrivet av Patoffs:

Såg också det, så jag ringde dom för att kolla. Hade blivit någon miss i syncen med leverantör så dom har inga i lager, utan det leverantören hade fått in skulle gå till andra/förbokningar osv, så jag makulerade min order...

Kändes som att något var off. Tack för informationen, jag behåller nog min order. Bor rätt nära.

Av cin0

Multitech Data i Örebro har tagit bort 5900x från sidan. Kan det ha varit ett tekniskt fel? Min order kvarstår iallafall hehe...

Av cin0

La en beställning från Multitech, Örebroare som man är. Varit utan dator sedan September och en CPU är allt jag saknar till nya bygget... håller tummarna

Av cin0
Skrivet av lsu:

Kan gott meddela att jag fick en autentisk Ryzen 5900X från Spanien. Nu återstår att installera och stresstesta för att säkerställa funktionen. Beställde 23:43 på måndag den 5:te april. Hämtade ut måndag den 12:te april.

Wow! Gratulerar.
Återkom gärna så fort du stresstestat så kanske man kniper en därifrån.

Av cin0

La precis en beställning från Net On Net utöver Webhallen. Håller fortfarande tummarna för leverans innan Juni..

Edit: På en 5900x givetvis.

Av cin0
Skrivet av dr.mugg1:

Taget för utsatt pris plus upphämtning

Din snabbe jäkel!

Av cin0
Skrivet av ocr123:

Pratade med deras chat häromdagen och då sa han att de fått in 40 st den dagen.

Då undrar man ju när nästa leverans kan tänkas komma. 40st var ju inte så mycket att hänga i granen då de fortfarande tydligen betar av folk från Dec/Jan. Tack för informationen

Av cin0
Skrivet av Starksprit:

Beställde från @Webhallen den 2 mars. Blir lite ledsen i ögat när man ser sånt här..

Hugger i hjärtat. Tjänar man alltså på att lägga en beställning på NoN i dagsläget? Vad tror ni? De verkar ju ha begränsat 1st per person i alla fall.

Av cin0
Skrivet av Skrivkramp:

Såg att webhallen uppdaterade sin 5900X kö idag.

Det ser inte jätteuppmuntrande ut för oss marsianer men vem vet hur många de har på ingång, kan gå snabbt om de får in några lass? En backlog på några hundra är inte extremt i det stora hela.

Tack för den infon! Det är ju sjukt svårt att veta. Jag är antagligen på plats 300+. Frågan kvarstår hur många de kommer få in. 10-tal? 100-tal? Hoppas fortfarande få tag i den innan Juni.

Av cin0

Varit uppe halva natten för att täcka väggar och tak i Aluminiumfolie!!! När ska det bli slut på denna dårskap >:( >:(

Av cin0
Skrivet av aMp:

Jag är väldigt sen på bollen, men jag anade att Intel inte skulle locka mig så mycket med sin nya i9:a vilket visade sig stämma. Enbart att det är 8 cores blir mer eller mindre en dealbreaker. Hur som haver, så jag beställde AMD 5900X + MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI nu den 26:e mars då jag anade att det är/var många som väntade in recensioner på Intels nya serie.

När folk nu har läst och kollat på tester spår jag att en del som planerat inköp utav Intels nya CPU-lineup kommer att välja AMD istället = ännu längre väntetider. Jag kommer nog få vänta ett bra tag gissar jag trots allt, men inte lika länge som om man väntat och lagt beställning nu i slutet av veckan tex. Är det någon ÅF som verkar ha större tillgång eller mer frekventa leveranser utav just 5900X?

Just nu har jag beställningar hos Webhallen, NetOnNet och Komplett så får man se vem som levererar först. Vem vet, det kanske timar perfekt med när mitt ASUS RTX 3080 TUF OC kommer som man väntat på... i ett halvår vid det här laget.

Har lagt precis samma order som dig på MOBO och CPU från webhallen. Vad jag sett så verkar NoN ha något mer frekvent leverans av 5900x. Jag la min beställning 21/3 om jag inte missminner mig så vi är båda rätt sent ute

Av cin0

Verkar av era kommentarer att döma som att NoN har snabbare leverans än t.ex Webhallen?

Av cin0
Skrivet av Ravnit:

Jag tror att det var en EVGA, men den var typ borta på 1 min, det sitter nog folk med bots som bara klickar köp.
Glömde iof att fråga vilken modell du ska köpa

Update: såg att det finns en strix 3070 ute nu för försäljning för 8990

Gigabyte Geforce RTX 3080 10GB GAMING OC! Vill verkligen ha ett 3080 tyvärr men jag uppskattar tipsen

Av cin0
Skrivet av Ravnit:

Dont do it!

Jag hade möjlighet att köpa en 3080 på inet för 2 dagar sedan för 11.000kr!
Ha tålamod!

Varit helt utan dator sen September så tålamodet är i princip slut.. Vilket 3080 var det du såg? Jag har hängt över inet som en hök utan resultat

Av cin0
Skrivet av Ravnit:

Det kanske är för sent bokat, men allt är spekulation, ingen vet hur många som kommer och hur många som har en bokning

Vilken tid vi lever i. Ska iväg och köpa ett Gigabyte 3080 OC idag av en kille för ynka 12.000:-.... Helt galet, men med tanke på bristen och övriga andrahandspriser så känns det ändå något okej.

Av cin0

La en beställning på en 5900x och ett MSI x570 Tomahawk den 2021-03-21 från Webhallen. Någon som sitter på info om dessa komponenter? Hoppas i alla fall få hem dem till slutet av Maj, men det kanske är optimistiskt?

Av cin0
Skrivet av Elfsberg:

Jag vet inte om valfri AIO är så väldigt kompromisslöst. För de där pengarna får ju en nästan en hel loop till iallafall CPU.

Var faktiskt på g att köra på det spåret men insåg att jag är för lat för att pilla med sånt😅

Av cin0
Skrivet av Donnerstal:

Jag har en väldigt lik setup själv med en Lian Li O11, 2 pack uni-fans och en Z73. Specs i signaturen. Skillnaden är Noctua-fläktarna.

Fläktarnas riktning är också lika som du skrivit. Grafikkortet får fräsch luft från botten och CPU:n från toppen, sedan utblås på sidan. Jag tycker att detta funkar bra, och jag har låga temperaturer (mycket bättre än i mitt förra bygge iaf.)

Angående RGB-hubb så ingår det en hubb i varje 3-pack uni-fans. Och varje hubb klarar att styra 4 st rader med 4 fläktar, så 16 totalt. Så endast en hubb behövs i bygget. De styrs med programmet L-Connect.
Fläktarna till radiatorn, i ditt fall med Noctua, kopplas direkt in i en 3-1 splitter in i vattenblocket. Sedan styr man dem enkelt via NZXTs CAM-mjukvara.
Så det ska vara en ganska enkel kabeldragning.

Edit: Fläktarna har jag monterat under radiatorn i en "pull konfiguration". Alltså så att de syns inifrån chassit.

De här minnena är också lika snabba till ett billigare pris:
https://komponentkoll.se/bild/HtLww.png

Hade jag haft några pengar till övers hade jag skickat dig en stor fet ros!! Bättre hjälp kunde jag inte drömt om! Känner mig superlugn nu. Tusen tack!

Av cin0

Första egna bygget! Kompromisslös PC

God kväll!

Det har länge kliat i fingrarna efter att kasta bort värdefulla timmar som borde läggas på annat och således har jag äntligen kommit till skott och har plockat ihop en PC.

Jag är rätt nöjd med delarna jag valt men det kvarstår frågor som jag riktar mot er angående kompabilitet och kanske främst fläktarna och konfigurationen av dessa.

Jag är väl medveten om att jag hade kunnat spara in pengar på en hel del komponenter, men det är jag inte intresserad av, utan endast att allt kommer fungera korrekt (ja, jag är nervös!)

https://komponentkoll.se/bygg/JzkEI

Jag har redan fått tag i AIO kylaren och GPUn (fyfan vad svårt det var.) Gällande fläktarna så har jag resonerat så här:
3 Uni-Fans i botten - Intake
3 Uni-Fans på sidan - Exhaust
Radiatorn i toppen med Noctua-fläktarna - Intake
-
Är detta en någorlunda rimlig konfiguration? Behöver man någon typ av RGB/fläkt-hub? Är vrålkass på RGB.
Sen ännu en noobfråga: Ifall tidigare nämna config fungerar, monteras fläktarna ovanpå radiatorn eller under? Alltså Chassi - fläktar - radiator?

Tusen tack på förhand för alla råd, synpunkter och tips!