Inlägg

Inlägg som HumbleGamer har skrivit i forumet
Av HumbleGamer
Skrivet av aMp:

Sådär, nu var det min tur hos Elgiganten. Fick välja mellan några olika kort, sedan betala 7 990 SEK, och nu är mitt på väg + 1000kr presentkort.

Detta var korten jag fick välja mellan, självfallet valde jag det som är markerat på bilden. 12GB VRAM, 384-bitars minnesbuss och några fler cuda cores osv jämfört mot "vanliga" 3080.

https://i.imgur.com/iovv8yA.png
https://videocardz.net/palit-geforce-rtx-3080-lhr-12gb-gamero...

Tja,

Hur lång tid tog det att få länken från att du svara?

Har gått över en vecka för mig och dom har inte hört av sig

Av HumbleGamer
Skrivet av terun:

Ännu hemskare: när jag kontaktade EG så föreslog dem snällt att de kunde makulera ordern åt mig... De kommer inte erbjuda någon ersättningskort.

Jag sa till dem att jag väntat ett år, så kan vänta lite till... De gav inga hopp om att jag någonsin kommer få kortet.

fick samma svar.. fast inte snällt utan mer som ultimatum. Vänta eller avbryt ordern.

Av HumbleGamer
Skrivet av LebronJames23:

Så mycket vid launch? Tror folk nämnde priser runt 7-10k med över 11k låter ju svin mycket runt launch

Det är sant för just detta kort och webhallen, releasepris för just denna 3080 och inte alla generellt. i slutet på november början av december. Non LHR då. Jag har LHR som kom 2021 såklart men ja gör en rak jämförelse då det inte spelar någon roll för mitt användingsområde och sälja andrahand kommer inte på kartan. Denna ska, efter den gjort sit, ramas in och vara ett historiskt föremål för mig för att kunna berätta till barnbarnen om denna gpu torka

Av HumbleGamer

Äntligen är min väntan över!!

Blev INTE 3080 TUF OC kortet från lunch som ja beställde från elgiganten den 26e september 2020. Utan en ASUS 3080 STRIX OC Vit V2 LHR från Webhallen som jag beställde 18e september 2021!

Launchpriset va 11400kr på kortet o jag betalade 12790kr, vilket ja inte alls tyckte va farligt i jämförelse med vad andra modeller kostar idag och tillgängligheten. Samt den snabba leveransen!

Efter att ha förklarat min situation för Patrik från webhallen öppet här på forumet, så ordnade han kortet till mig, snällt som fan tycker jag och är evigt tacksam för denna goda handling av Patrik och @Webhallen. Detta kort hade ingen kö vad jag förstår det som. Och jag är otroligt glad att det just blev ett ASUS kort, dels för att dom gör riktigt bra kort, men också för att @asus.david hänger här o är så transparant han kan vara kring situationen. Guldeloge till er båda!

Fick återkoppling på Fredagen av Patrik, på lördagen kunde beställningen göras, och nu har ja fått ping från posten att den är påväg ❤️

Av HumbleGamer
Skrivet av Webhallen:

På afton av årsdagen till er som bokat ASUS RTX 3080 TUF (ej OC) (och för att snabba på processen lite) så kan alla som har en bokning hos oss istället för att vänta in vår kundtjänst PM mig med ordernummer om du har en bokning (artikel 323980) och den är lagd innan 08.00 den 19e september 2020. Givetvis erbjuds samma pris ni bokade kortet ett år sedan för. EDIT: märker att jag totalt missade att säga att ni erbjuds samma kort fast V2 modellen.

Ni som fortsatt har order hos oss på ASUS RTX 3080 ROG OC / EJ OC och kan tänka er ett vitt kort (v2 LHR)istället kan också PM mig för byte.

/Patrik

assssåååå *crying in elgiganten*, kan du fixa till mig som har boking hos elgiganten om ja annulerar den :'(

Skämt o sido, synd att ni la ner Webhallen i Västerås, enda anledningen till att jag inte handla hos er va för att elgiganten va den enda me fysisk butik här i stan. Gillar inte returhanteringar me posten. men de har fått mig att tänka om returhanteringen, den har ingen betydelse i sammanhanget när man inte ens fått sin vara.

Av HumbleGamer

ang. elgiganten verkar de komma in kort till slutet på september.
förhoppningsvis får dom in ett gäng 3080 tuf, 3080 tuf har dock inte blivit listade till försäljning vilket är bra i min mening.

edit: av att tyda på kommande kort. 3080 ti och 3090 från asus

Av HumbleGamer
Skrivet av terun:

Handlar inte bara om Asus. Väntar fortfarande på en Gigabyte eagle beställd 17/9 16:30

det är hemskt

Av HumbleGamer
Skrivet av DjBeowolf:

Hur går det med ordrar från Elgiganten har snart väntat i ett år..

Tjafsade me kundkänst o krävde svar på om dom har för avsikt att beta av sin backlog. Dom svara ja och att dom fått in kort från andra leverantörer i juni. Hjälper inte mig/oss som väntar på Asus 3080 tuf oc. Tror inte dom har för avsikt eller kanske rentav möjlighet att beta av den p.g.a. antagandet; Försämrade relationer med Asus. Dom har en backlog för hela scandinavien. Vilket tyder på att de är ännu större shitshow än va ja initialt trodde. Hursomhelst så sa ja att de inte hjälper mig i detta läge om dom får in andra kort. Och påpeka att andra ÅF erbjuder kort från andra leverantörer till folk som väntat väldigt väldigt länge..
Frågade han; tycker ni att det är ok att folk väntar 1 år och sen säljer kort förbi den kön.

Han lämnade chatten utan att ge svar..

Av HumbleGamer
Skrivet av Sjoooberg:

P2W, hur då?

Hahaha skojar du?
WoW tokens såklart

Av HumbleGamer
Skrivet av Webhallen:

Vill förtydliga once and for all, Nvidia betalar inte ut ett öre till oss.

Det är 100% tillverkarna som ger stöd på intro-produkter och regler är efter hur tillverkarna sätter reglerna.

Nu har jag inte jobbat med intropriser sedan i höstas men då var det såhär.

Asus: intropris på allt bokat inom en period.
MSI: intropris på det lager vi hade vid launch.
Gigabyte: intropris på ett bestämt antal kort.

Vi märkte efter detta vilket av dessa system som funkade bäst, därmed har endast Asus fått vara med och erbjuda intropriser efter det.
/Patrik

Cool, tack för förtydlingandet.

Det jag tar med mig från detta är att jag kommer nog framöver endast handla Asusprylar framöver. Och tack vare Webhallens och kompletts närvaro och hantering av denna situation kommer det va mina GOTO ställen att handla på framöver. Även Asus Davids närvaro talar mycke för hur alla ni värderar PR mot kund och det har jag lärt mig värdet av.

Gjorde misstaget att handla från elgiganten för att det är bara dom som har butik i Västerås. Men det misstaget gör jag inte igen. Väntar sen 26e september.

Stort tack till er tre företag och individer.

Av HumbleGamer
Skrivet av Webhallen:

Vill förtydliga mitt förra inlägg men om vi bokar säg 100 grafikkort för 3000kr i september 2020 och denna order ligger öppen fram till idag juni 2021, men nu kostar dom 5000kr, då är det 5000kr vi betalar oavsett betalningsform då faktureringen sker när produkterna lämnar leverantörens lager.

Edit:
Den enda gången gamla priser höjs med gamla inköpspriser är när dyrare lager köps/är inkommande för att möta nya priset, sen när var hur prisjustering sker är tbh vår ensak, vi är ingen välgörenhet heller?

Vill även tillägga att skenar priser som de gör i RAM brister som ett exempel så måste alla priser höjas för att vi ej ska översälja det lager vi har, är vi för billiga på marknaden så töms våra lager över en natt och vi kan ha hundratals orders till minusmarginal, gnuggar vi på lite allokering från tillverkare på det (max antal per orderomgång) så kan det dröja veckor innan dessa hundratals orders är fyllda (då är priset troligen högre för varje gång vi beställer nytt också).

Allt handlar inte om att blåsa kunder, vi måste få överleva också.

/Patrik

Cool, tack för förtydligandet!
Hur är det med intro/release rabatten?
Tar inte nvidia den på redan lagda ordrar?

Av HumbleGamer
Skrivet av Bakwetu:

Jag har inte sett nån här som har fått Asus tuf/ tuf oc efter de fåtal kort de hade omkring launch och ett tillfälle senare under 2020 när några som hade beställt typ den 10/10 fick kort (men inga som beställt före då). Eftersom jag själv beställde den 7/10 har jag försökt hålla koll här. EG själva skickade ett mejl om leveransförsening en vecka efter beställning, sen har de inte hörts av överhuvudtaget.

Jo, läget är långt ifrån optimalt, men dom får in då o då. Säkert någon skvätt per månad och dom distribueras relativt jämt i antal mellan ÅF.

Många här missar en viktig faktor i sina bias teorier:

Varken Elgiganten eller några andra ÅFs byter leverantör av grafikkort till en mellanhand på redan lagda ordrar då t.ex. rabatten som vi fick inte hade gällt vid omlagda ordrar från annan distributör. Dom väntar bara ovetande från tillverkare som i sin tur väntar ovetande från delar i sin supply chain.

Jag avråder er starkt från spekulationer då situationen är mer komplex än för en person att förstå sig på.

Av HumbleGamer
Skrivet av Chrisism8:

Jag tror att jag har en bra gissning på vad det är som har hänt med Elgiganten. Först ett par "fakta"
- Webbhallen/Inet/komplett/Proshop etc får alla in små leveranser av kort kontinuerligt.
- Elgiganten har tvärstopp och har inte levererat några av de kort man kunde beställa vid launch på 7-8 månader. (jag kan ha fel här, men jag anser att Elgiganten verkar ha TVÄRSTOPP)

Man kan ha hypotesen att t.ex. Asus Sverige har ett långt samarbete om komponenter med t.ex. Webbhallen och därför får de förtur. Det kanske skulle stämma med ett företag som bara gör Komponenter, men Asus/MSI etc vill nog gärna hålla sig på bra fot med nordens största kedja av hemelektronik. Utan att ha några fakta så säljer säkerligen Elgiganten fler Asus routrar/skärmar/gaming möss etc än någon annan leverantör i Norden. Att Asus då skulle tvär vägra att leverera några kort till Elgiganten anser jag därför vara fullt omöjligt. Det finns ju stark antydan till att detta stämmer då Asus David (not tagged) vägrat att uttala sig om Elgiganten (vad jag vet i alla fall). Troligtvis för att de inte är leverantör av Komponenter men vägrar berätta det för oss då de inte vill stöta sig med sin största kund i Norden.

Nästa teori är därför att Elgiganten valt att inte handla direkt av t.ex. Asus Sverige utan istället valt att handla av en Grossist/mellanhand. De är ändå förhållandevis små på komponenter och det gör att det blir lättare för dem att köpa ett stort antal olika produkter, från olika leverantörer, med tanke på att de säljer små volymer.

Det finns säkerligen ett flertal grossister de kan ha vänt sig till, men jag tror att den troligaste är PCSpecialist. Detta är företaget som bygger Elgigantens färdiga Gaming datorer. Med tanke på att PCSpecialist redan köper in Komponenter från t.ex. Asus/MSI/Gigabyte etc så är det troligen inget problem att "köpa in lite extra" som de skickar vidare till Elgiganten med ett litet påslag i pris. Utan att gå för djupt på det så är detta troligen en bra synergi för båda parter. Elgiganten kan köpa billigare + logistiken blir enklare. PCSpecialist har säkert "stor orders rabatt" och kan sälja vidare till Elgiganten med en liten marginal och på så vis öka både omsättning och vinst.

Ett normalt år hade ju PCSpecialist helt enkelt bara beställt lite fler än de har behov av själva och skickat dessa vidare till Elgiganten. Just nu kan ju PCSpecialist troligen inte ens få tag på tillräckligt med kort för att fylla sin egen kärnverksamhet. Därför blir det ju problem. PCSpecialist vill ju inte skicka vidare en pall med ASUS TUF till Elgiganten och bara få sälja grafikkorten, när alternativet är att de behåller den pallen till sin egen kärnverksamhet och istället får sälja en hel dator.

Detta förklarar varför Elgiganten inte får några kort medan andra aktörer får små skvättar. När Asus Sverige får in en pall med grafikkort så kan de inte "skapa en hel dator". Asus Sverige bygger inte egna gaming system. Därför är det rimligaste att sälja de lösa grafikkorten till sina kunder som Webbhallen/Inet etc.

Jag har ingen insyn i Elgiganten och hur deras logistik/avtal/inköp fungerar, men detta är den troligaste teorin jag har kommit fram till. Den förklarar
- Varför Elgiganten har tvärstopp när de andra aktörerna får in små leveranser kontinuerligt.
- Varför Elgiganten inte kan ge någon info om när de kommer kunna leverera (det beror på när PCSpecialist får in fler kort än de behöver för sin kärnverksamhet)
- Varför Asus.David inte uttalar sig om Elgiganten men har gjort om andra aktörer (tror jag????)

Jag beställde ett Asus TUF OC 3080 via Elgiganten. Då jag gärna ville se recensioner först så väntade jag några dagar inna beställning. Vid det här laget har jag sedan länge gett upp hoppet om att få det levererat. Det är betalt i fullo dock och då jag inte har någon rädsla för att Elgiganten kommer gå i konkurs så tänker jag vänta tills de antingen väljer att fullfölja eller avbeställa ordern. Jag har dock jobbat i branschen och tydligen är Elgigantens motto "Kunden ska alltid bli nöjd" eller något sådant och det kan jag säga att acceptera att jag får ett kort 2 år senare kommer inte få mig nöjd. Jag kommer kräva en rejäl kompensation för varje månad man fått vänta. Min erfarenhet från branschen säger att det finns alltid en chef att prata med om man insisterar/är arg nog. I företaget jag jobbade vet jag att ett par arga kunder kom hela vägen till VDn och då var det inga "500 kr presentkort" i kompensation som gällde. Lite förvånad att ingen här har försökt med detta än om jag ska vara helt ärlig. Eller så är det folk som har det men de vill inte berätta det här.

Har själv haft dialog med Asus David och kan bekräfta via pm att han har direktkontakt med Elgiganten, hur påverkar detta din grundteori och efterföljande slutsatser?

Av HumbleGamer

Ingen som hört nått från Elgiganten och 3080 TUF OC?
kanske inte hänger folk som handlar på elgiganten här?

Av HumbleGamer
Skrivet av Elfsberg:

Jag tänkt snarare att de förlorar sin köplats..

du kan ju ringa dom, o be dom skicka nya betallänken till dig i förväg (y)

Av HumbleGamer
Skrivet av macoo80:

Jag beställde den 25/9 och har inte fått mitt kort än. Tidigare har den i Klarna-appen stått som "reserverad"/"pågående" el. liknanade, men idag när jag tittade står den som "avbruten". I elgigantens orderdetaljer står den dock fortfarande som "reserverad". Har precis mailat och frågat dom om detta.

Skulle inte bli förvånad om alla som väntar och valde Klarna heller inte kommer att få dom (iaf inte till tidigare prissättning).

Skrivet av Elfsberg:

Jag ser framför mig:

"Oj, fel i systemet, tyvärr är det inget vi kan göra något åt."
"Jag har kvar mailet för bokning med ordernummer och tidpunkt"
"Finns det något annat jag kan stå till tjänst med?"

Gott folk, ni kan vara lugna i båten.
Jag har vart i kontakt med Elgigantens support, enligt supporten är detta ett känt problem. Och dom hanterar det precis som Webhallen gör; när ordern kommer till kassan (d.v.s. när dom ska skicka din vara), skickar dom en länk till dig för att uppdatera betalning med en "elgiganten faktura". Skillnaden här mellan elgiganten och webhallen är att webhallen skickar en länk för att uppdatera din klarnabetalning, medans elgiganten kör på deras egna betalning/faktura som också erbjuder enligt supporten, få först, betala sen.

Av HumbleGamer
Skrivet av Wizznet:

Ajdå. Sitter med alla delar till datorn och bara GPU som saknas. Vägrar betala dagens pris för dessa. Första PC bygget, känns sådär nu med all delar som står i en låda (5900x mm). Surt också när deras kundchat inte lämnar ut nån köplats eller någon info om dem ens fått in ett enda.

tips är ju att köpa de kort du får tag på, sen kan du sälja för inköpspris, till en kompis eller någon random.

Fick tag på ett 3070 gaming x trio när det fortfarande hade "vettigt" pris, 7000kr.
Har några polare som står i kö hos mig, som vill köpa när jag får mitt 3080

Av HumbleGamer

Elgiganten har fått in flera tusen ps5 standard edition inför denna utlottning.
Blev utvald, köpte, nu ska jag packa om den me omslagspapper o ge till lillebror när han fyller år om ca en månad.
Så detta kom lägligt

Själv så är man PC masterrace o väntar fortfarande på mitt 3080...

Med detta sagt är det skönt o kunna trycka på sluta följa knappen, lycka till allesammans!

Av HumbleGamer

Nån som hört nått om elgiganten o 3080 tuf oc? 😢

Av HumbleGamer
Skrivet av Red Onion:

Någon som handlat från Notebooksbilliger med hjälp av sitt momsregistreringsnummer?
Kan man köpa mer än ett grafikkort åt gången där vid släpp av Nvidias FE-kort (eller andra batcher av RTX-kort för den delen)?

Skulle de funka att beställa med enskild firma?