Inlägg

Inlägg som Libra-75 har skrivit i forumet
Av Libra-75

Ännu mindre chans med andra ord att man skulle vitlista dem i ad blockern eller betala för premium. För att 149:- per månad ska kännas värt så måste den genomsnittliga kvalitén på det som läggs upp vara betydligt högre och mer av pengarna måste gå till dom som faktiskt producerar och lägger upp videos. Alternativt, som jag sagt tidigare, så får dom erbjuda ett prisvärt alternativ som bara tar bort reklamen.

Av Libra-75
Skrivet av Necrophor:

Hansi har fan en sjuk förmåga att lyfta allt han lånar ut sin röst till Sen är ju låten i sig redan från början ganska bra faktiskt, mycket trevligt "förslag" får jag lov att säga \m/

Ja, den var inte så dum. Men som du säger så blir det ju inte sämre av att Hansi är med.

Av Libra-75
Skrivet av VinterSolen:

Käcka*. Skyller på ajjfånigens auto-incorrect.

Kan man inte stänga av det på iFön? Har själv android telefon och det är bland det första jag stänger av.

Av Libra-75

Konsert med Meshuggah från årets Summer Breeze.

INNERWISH - Sea of Lies (feat. Hansi Kürsch) Aldrig fel med lite Hansi.

Av Libra-75

Okej, antar jag.

Av Libra-75

48 år. Spelar en hel del fortfarande och ser inte att det kommer att ändra sig inom den närmsta framtiden iallafall.

Av Libra-75

Jag skulle verkligen inte gråta om det blev förbjudet (speciellt mot privatpersoner). Jag hatar telefonförsäljning helhjärtat, har haft väldiga problem med det genom åren, där dom ringt i tid och otid.

Av Libra-75

Ryzen 5000-serien, 5800X3D närmare bestämt.

Av Libra-75

Deus Ex: Mankind Divided (PC).

Ett ganska rejält hopp upp både visuellt och animationer m.m. Det känns som att det mesta har tagit nåt steg upp från första spelet. Har inte kommit så långt än, men så här långt känns det mestadels bra.

Hade väldiga problem med performance till att börja med, fick typ bara runt 30-40fps när jag maxade allt i 1440p. Tänkte att jag borde kunna få betydligt bättre än så med min burk. Googlade runt och fick reda på att det var problem med MSAA i det här spelet, som var superkrävande av nån anledning. Så jag stängde av det och fick runt 190fps, vilket är mer i linje med vad jag förväntade mig.

Av Libra-75

Deus Ex: Human Revolution + The Missing Link (PC).

Då har det äntligen blivit av att spela igenom detta spel, efter några försök utan att riktigt fastna för det ordentligt. Första försöken att spela igenom spelet (2012 och 2016 tror jag) så var jag inne i en period där jag hoppade väldigt mycket mellan olika spel, vilket gjorde att jag inte tog mig igenom och blev klar med så många spel. Men numera håller jag mig till ett spel i taget och fokuserar på det.

Och jag är glad att jag gav mig på det här spelet igen, för jag gillade det ganska mycket faktiskt. Det visar helt klart sin ålder i vissa avseenden, såsom lite "clunky" gameplay, grafiken och animationerna o.s.v. I början av spelet var det lite störande, men jag kom ganska snabbt i det och sen tänkte jag inte så mycket på dom här grejerna. Själva gameplay loopen var kul när man väl hade uppgraderat lite färdigheter och fått lite olika vapen o.s.v, men i början kändes det lite tufft.

Ska jag "klaga" på nåt så tycker jag att det var ett märkligt beslut att inte ha med en låda (stash) att lägga grejer i. Jag är en sån som utforskar och plockar på mig allt jag ser, så det blev ganska tidigt fullt. Men jag fick helt enkelt lära mig att välja vad jag ville bära runt på.

Men som helhet så gillade jag verkligen spelet och dess expansion. Så nu blir det att fortsätta med Mankind Divided, som jag fått gratis på Epic Games Store. Ser fram emot att spela det.

Av Libra-75

Tror tyvärr att den kommer att vara digital only, men hoppas givetvis att den kommer med skivläsare. Är inte så sugen på en digital only konsol så länge Sony har monopol på digital spelförsäljning. Tror också tyvärr att priset kommer att se ett ganska rejält hopp, så jag tror att det blir minst samma pris som PS5 Pro. Tekniska prestandan är svår att sia om, men den bör ju vara ett tydligt hopp upp över PS5 Pro om den ska kännas värd att uppgradera till. Sen får man ju hoppas att man styr om lite när det gäller sina spelstudios, så att man går tillbaka till att leverera kvalitativa singel player spel (mestadels). För (exklusiva) spelen är ju i slutändan det som måste finnas där också för att vara intressant, enligt mitt tycke iallafall.

Av Libra-75

Brazil (blu-ray).

Bättre sent än aldrig. Eller hur är det man brukar säga? Nästan 40 år efter filmen släpptes så var det dags för mig att se den för första gången.

Jag tycker det är en skön rulle helt klart. Fylld av udda/roliga karaktärer, även om huvudfokus kretsar kring några få karaktärer. En skön blandning av sci-fi och humor (ganska mörk sådan tidvis). Hela filmen och dess stil är väldigt egen, vilket kanske inte tilltalar riktigt alla, men det föll mig i smaken iallafall.

Den kanske inte når enda fram i alla avseenden, men över lag så höll det mesta en ganska hög nivå. Tycker den kan vara värd en 8:a av 10 kanske.

Av Libra-75

65 (blu-ray).

Sci-fi med bl.a. Adam Driver och Ariana Greenblatt. Skulle jag beskriva stilen på filmen så skulle jag nog säga att det främst känns som en blandning av Jurassic Park och After Earth, med inslag av lite annat också. Det är regissörerna (Scott Beck och Bryan Woods) av A Quiet Place som står bakom filmen.

Jag tycker generellt att det är en helt okej rulle. Skådisarna gör ett ganska bra jobb, jag brydde mig om vad som skulle hända och hur det skulle gå för karaktärerna och effekterna är ganska bra.

Mindre bra är väl själva storyn, som kändes enkel och väldigt standard för den här typen av film. Och det är ingen film som man kommer att se som en klassiker om 20 år. Jag tycker att den är solid som underhållning för stunden. Har man bara rätt förväntningar (inte för höga) och gillar den här typen av filmer så bör man inte bli besviken. Själv hade jag inga direkta förväntningar annat än att jag hoppades att den skulle vara okej iallafall och jag blev inte besviken. Är nog värd runt en 7:a av 10 för mig.

Av Libra-75

Nja, håller inte med krönikören alls, men då är jag kanske inte en lika stor fan av Sony som honom. Jag tycker att dom flesta argumenten för att den är för dyr i förhållande till vad man får är helt rätt. Och det effektivaste sättet att uttrycka sitt missnöje mot vad företag i Sony's storlek gör är att rösta med plånboken, som är ett av argumenten. Säljer den inte bra så kanske dom måste tänka om och justera priserna och/eller vad som ingår i förpackningen när man köper den. Tycker att fler borde stanna upp och tänka till på vad konsekvenserna blir av att man bara blint godtar vilka priser som helst. Detta gäller inte bara PS5 Pro, vi har ju sett samma sak med folk som köpte scalpade PS5:or till extremt överpris, grafikkort, mobiltelefoner o.s.v. Jag kan givetvis inte bestämma vad andra ska göra med sina pengar, men ibland önskar jag att fler sa ifrån och inte bara accepterade extrema prisökningar under kort tid t.ex.

Av Libra-75

Jag antar att det spelar in att jag inte är nån stor ljudnörd, så jag håller mig till ganska låg budget på mina headset/hörlurar. Tycker inte riktigt att det är värt att lägga flera tusen på ett headset. Spelar ju givetvis in också att man inte har obegränsad budget, så att man måste prioritera. Så jag försöker att få mest "bang for the buck" med den prisgräns som jag satt (typ max 1000kr). Använder i princip inte micken, så egentligen kanske man skulle satsa på vanliga lurar nästa gång. Men frågan är hur mycket bättre det blir med motsvarande budget? Har ett par HyperX Cloud II (trådade) i dagsläget. Dom duger, men är väl kanske lite svaga i basen om man ska klaga på nåt. Såg nån som tipsade om programvaran Equalizer APO, som skulle göra att man kunde få bättre balans, men det har inte blivit av att prova.

Så, med tanke på de här omständigheterna så spelar inte micken nån stor rolls alls. Ljudet räcker om det känns bra, kan inte räkna med fantastiskt ljud när man köper till lägre pris. Funktioner (som jag vill ha) är ganska viktiga.

Av Libra-75
Skrivet av Barsk66:

Jag tycker det är bedrövligt av spelföretagen. Jag har aldrig själv lagt en krona på ett spel efter köp, möjligen en DLC eller en "season" för att få nya banor och innehåll. Men mikrotransaktioner och köp internt i spelen med motsvarande RIKTIGA pengar. ALDRIG! Kommer inte på fråga. Då kan de behålla sina spel.

Mina barn har aldrig fått en krona för dylikt heller, trots visst tjat. Jag och min sambo har alltid sagt att de får INGA pengar för det, och det har de accepterat. Det går visst att köpa saker internt i spelen med spelvaluta, men då får man tjäna ihop dessa i spelen. Det funkar fint, men tar längre tid. Sen att många uppgraderingar man kan köpa är av typen "skins" som ju inte tillför något alls utom en ny look. Nya vapen får man förtjäna, inte köpa sig.

Den här affärsidén borde förbjudas, för den förleder i första hand barn.

Samma här. Har aldrig lagt en krona på mikrotransaktioner och kommer aldrig att göra det heller. Expansioner/DLC är jag helt okej med, oftast så får man nåt som är värt pengarna man betalar. Mikrotransaktioner däremot är i regel på tok för dyra för vad man får, och oftast inte speciellt mikro, som namnet antyder. Fast jag skulle aldrig betala för ett skin t.ex, jag tycker att man ska kunna få det genom att spela spelet. Speciellt om det är ett fullpris spel (inget free to play alltså).

Av Libra-75

No shit Sherlock! Är vatten vått?

Av Libra-75
Skrivet av ipac:

Ja alltså, det är många som tycker Pro är dyr.
Men det hindrar inte enskilda att tycka annorlunda och det var mot dem (och som samtidigt gnällde på att driven inte ingick) som diskussionen var ämnad för.

"Experten"?

Ja, jag syftar ju givetvis på han i artikeln när jag nämnde "Experten". Det var inte dig jag syftade på.

Av Libra-75

Okej, antar jag, med tanke på att jag misstolkade ett par frågor.

Av Libra-75
Skrivet av ipac:

Har du missat att diskussionen var inom kontexten "det är inte prislappen som stör mest/10K+ är ok"?

Uppenbarligen.

Det är just det jag inte håller med om och vad den så kallade "experten" tycker kunde jag inte bry mig mindre om. För dom flesta är det höga priset i förhållande till vad man får ett av dom största problemen. Och att man dessutom blir tvungen att betala ännu mer om man vill/behöver ha diskläsaren gör ju inte saken bättre.