Inlägg

Inlägg som CarinaI har skrivit i forumet
Av CarinaI
Skrivet av Hakinger:

Deezer har också musikfokus, har använt den i fyra år. Men nu efter att ha provat Tidal i ett par månader så går jag över till den istället. Mest för att dess algoritm för att presentera musik som jag föredrar är superb. Den tycks veta vilken känsla jag är ute efter.
När jag lämnade Spotify (eftersom den lämnat musikfokuset och blaffat på med saker som är helt ointressanta istället) märkte jag att inga av de strömningstjänster jag provat (Amazon, Apple Music, youtube) hade lika bra algoritm som Spotify. Deezer var den som kom närmast och inte lika dålig som de tidigare nämnda. Tidal har jag aldrig testat förut då den varit så dyr, men nu när de sänkte priset så passade jag på att prova deras gratismånad och föll direkt. Minst lika bra algoritm som spotifys, om inte bättre. Deezer är ju billigare (vid helårsbetalning) men finner algoritmen värd att betala mer för.

Tycker Spotify är den som har överlägsnast algoritm, är enda jag använder det till. Fungerar bra att hitta gamla låtar och artister efter ett tag. Blir att man gör listor i Spotify och sen plocka enstaka låtar i flac för själva lyssningen... Tidal tycker jag har haft överlägset bäst ljudkvalitet men appen i sig är ju ingen höjdare. Tyckte det var lite kul med MQA på DACen med Tidal och satt och luslyssnade efter skillnader i flera månader.. trots allt hat det formatet fått bland audiofiler och den rena vetenskapen bakom det hela så känner jag mig fortfarande övertygad om att MQA filerna på Tidal innan de gjorde om var det bästa jag hört när det kommer till kvalitet, snäppet över flac till och med fast det inte borde vara möjligt.

Nåja..

Av CarinaI

Förra året fick jag en fin liten slant men i år fick jag fyra riksdaler...

Av CarinaI

Det är ju samma kina-skruvmejsel jag har köpt... iiglo, någon form av kopia av ifixit. Finns nedsatt för 249:- på komplett just nu för de som är intresserade.

Av CarinaI

För 15 papp köper jag nog en Herman Miller.

Av CarinaI

Cirka 3gb är vad mitt windows 10 drar när jag precis loggat in, mer får det inte. Ska den börja suga på mer i Windows 12 så är det för mer onödigt bös i bakgrunden och telemetry jag inte är intresserad av, satsa på att låta det kräva mindre resurser istället.

Är man intresserad av att göra en bättre produkt kan de väl ta fram en vettig ljud och videoredigerings app som följer med för att göra saker och ting lite mer attraktivt istället för rundade fönster och annat de snott från Apple. En vettig sökapp i stil med Everything, Notepad som gör Notepad++ obsolete och lite sådana grejer.

Av CarinaI

70-talet är tillbaka! Vajjert.

Av CarinaI
Skrivet av chrisrolex:

Crucial P2 M.2 PCIe Gen3 NVMe Internal SSD
500GB 411kr
250GB 283kr

https://www.amazon.se/-/en/dp/B086BGWNY8?ref_=Oct_DLandingS_D...

För de som har en extra m.2 slot över och vill t.ex. lägga spelen på en extern men snabb hårddisk.

Snabb vetifasiken, det var inga vackra saker TomsHardware hade att säga om den modellen.

TomsHardware Review