Inlägg

Inlägg som bjorkkis har skrivit i forumet
Av bjorkkis

Tjena!

Jag skulle bli väldigt glad om någon hade kunnat tänka sig att dela med sig med ett pass till mig, vill prova och se hur det fungerar på min Macbook Air!

/Niklas

Av bjorkkis

Protokoll på iPad/Android, tips och idér?

Tjena!

Jag arbetar på ett företag där vi utför en hel del tillsyner/rond på olika sationer. Varje gång vi gör en tillsyn eller rond så behöver man skiva ut ett eller flera papper för att ha något att kryssa i osv, för att sedan föra över detta till en dator.
För att spara miljön och extra arbetsmoment så hade jag tänkt att man skulle kunna använda en surfplatta istället för att skriva ut papper varje gång. Plus att man får alla protokoll samlade på en plats istället för i flera olika pärmar.

Har sett att det finns appar för att föra in Excel och Word dokument i surfplattor, men någon som vet hur dessa appar fungerar?

Behöver även tips på olika fodral till dessa plattor som är regn och stöt tåliga.
Någon kanske kan komma med fler bra argument till varför man skall använda surfplattor istället för papper?

Tack!

Av bjorkkis
Skrivet av emahex:

Är väl överflöd att ha ett märka på det, är produkten dålig framgår det i recensionen men en leverantör kommer aldrig att skylta med en "Dålig produkt" skyllt på sin produkt så det skulle bli ett märka som aldrig används

Jojo, men jag tänker mig något precis som Toppklass fast åt andra hållet, produkter som är så fruktans värt dåliga. Med ditt resonemang så skulle ju man kunna skippa alla "märken" för det framgår ju alltid i alla recensioner om produkten är bra eller dålig.

Av bjorkkis

Borde det inte finnas något "märke" för produkter som är dåliga? Typ "Underkänd" "Varning" eller liknande?

Av bjorkkis

Jag har haft en 40D och en polare som hade en 550D, jag hade inte velat ha 550Dn framför 40D iaf...känslan, känslan...

Av bjorkkis

Jag äger faktiskt båda mobilerna, HTCn fick jag genom mitt arbete. Om jag fick välja mellan dessa två mobiler så hade jag valt Iphonen varje dag. "It just works" Viss den kan bugga ibland också men mycket mer sällan än min HTC sensation. Sen en annan sak som jag stör mig på så in i helvete, är att HTC Sensationens batteri tar slut bra mycket fortare än vad Iphones gör plus att det tar fruktansvärt mycket längre tid att ladda den än vad det tar att ladda Iphonen.

Hoppas det går att läsa, nu däckar jag...

Av bjorkkis

Finns inte någon sådan app.

Av bjorkkis

Om man bortser från skillnaden på storleken på minnet så är det att den jag länkade har en över klockad GPU. Jag kan dock inte svara på hur tyst det är men min tanke var att du nästan enbart ska se på film och med en soppas stor kylare så kommer det förmodligen inte att låta något spec.

Av bjorkkis
Av bjorkkis

Extern Usb DVD + Boxee Box

Tjena!

Går i tankarna till att köpa mig en Boxee Box men det är en sak jag undrar.
Kort och gott, fungerar det att koppla in en Extern Usb Dvd-enhet i Boxee?

Av bjorkkis

Såg att jag kunde få den för ca 500:- inkl frakt från ebay.
Men denna lilla lådan duger gott för att driva lite tyngre lurar om jag förstår det rätt?

Av bjorkkis

Men jag kom på att en lurförstärkare inte behöver vara spec stor så om jag ändå ska köpa mig så fina lurar så borde jag skaffa mig en lite förstärkare till. Någon som även har tips på bra förskärare i den mindre storleken?

Och tack för alla hittills komna svar!

Av bjorkkis

På det viset, men tex denna: http://www.webhallen.com/hemelektronik/127871-nuforce_udac_2_... är den bra nog för att driva lite tyngre lurar?

Av bjorkkis

Hörlurar för musik, budget ca: 3000:-

Tjena!

Tänkte kolla om jag kunde få något tips på vad jag skulle kunna spana på för lurar runt 3000:-

Kommer fram för allt spela musik från min MacBook Air och inte använda någon förstärkare.

Tycker dessa lurarna verkar vassa: http://www.hifiklubben.se/produkter/tillbehor/horlurar/denon_...

/Niklas

Av bjorkkis

Morsan råkade trampa på sin skärm, lämnade in den till http://www.robertservice.se/ här i Göteborg. Han bytte den för lite dyrgt 1000:-

Av bjorkkis
Skrivet av pompa_kumla:

Spara pengar istället och köp Corsair SP2500 när du har pengar. Vet själv hur det är lika bra att lägga lite så blir man nöjd väldigt många som gillar dem här speciellt i bf3

Nu var det ju så att han skulle köpa till sin kusin i Julklapp.

http://www.inet.se/produkt/6606109/logitech-z523-2-1 Jag hade köpt dessa utan tvekan.

Av bjorkkis

Ingen som tror sig veta?

Av bjorkkis

StarCraft 2 Lagg!

Tjena!

Jag har spanat runt lite men inte hittat något konkret svar på vad det är som kan vara fel, för det måste vara något fel.
Jag spelar nästan enbart Marine Arena när jag spelar SC2. Har inte tänkt på det så mycket innan, eller jo det är ju störande men tänkte att det är lika för alla.

Till problemet. När det blir många units på banan så laggar det, uta bara helvete. Ner på 1fps!!! Jag menar min dator är ju inte så jävla dålig?
Lirar ju bf3 utan något större problem, enligt mitt tycke.
Kan något ge mig ett konkret svar på vad som kan vara problemet?

Hälsningar
Niklas

Av bjorkkis
Skrivet av taliz:

Bytte från en 13" MBP till en ny 13" MBA med i5. Mycket nöjd, ser ingen anledning till att vänta. Nya MBAs kommer nog först frammåt sommaren då Intel lanserar passade CPUs först i april/maj. Nuvarande MBA lanserades ju tex i somras, medan CPUerna var färdiga redan i feb/mars. Dessutom är ju Ivy Bridge bara en "tick", dvs en kretskrympning från 32nm till 22nm. Lite bättre grafikprestanda och lite bättre batteritid förmodligen, men gissningsvis inget direkt noterbart. MBAn kommer ändå inte vara någon speldator, och batteritiden lär inte bättra sig mer än några få, max ett tiotal, procent då den nya CPUn också är 17W TDP.

Det var precis vad jag behövde höra. Blir nog till att beställa ikväll

Av bjorkkis
Skrivet av qif:

Varför inte köpa en prisvärd laptop från Asus och installera OSx på den istället för att köpa en dyrare PC från Apple?

Alltså änsålänge så har jag inte användt någon bärbar PC som kommer i närheten av den kvalite känslan som MBP eller MBA har. Och sedan är pekplattan i en helt annan liga. Man får helt enkelt det lilla extra. OBS! jag är absolut ingen fanboy...