Inlägg

Inlägg som Matzas har skrivit i forumet
Av Matzas
Skrivet av OSkar000:

Vi kör trådlöst till projektor och bildskärmar i konferensrummen på jobbet. Det duger för kortare möten och presentationer men att läsa en excelfil är hopplöst.

Vad är det som hindrar dig att dra sladd?

Sladdar blir så otympligt om man har flera rum med dörrar som ska kunna stängas. Eftersom det är videokabel så lär det kosta en slant och vara känsligt för mekanisk påverkan...

Av Matzas
Skrivet av dlq84:

Det finns inga bra lösningar förutom trådat. Som ovan skriver är det tunn klient som gäller, men det duger inte till annat än arbete, spelande kommer inte vara jättekul

Tack för svaret, uppskattar det

Av Matzas
Skrivet av mrqaffe:

Det beror på om du bryr dig om bildkvalitet och Win 10 och 11 har stöd för Miracast men om du har 2 datorer och främst ska använda det för arbete så är troligen fjärrskrivbord den enklast lösningen i stället för att försöka överföra själva bildsignalen.

Tack tack. Det var mer att jag ville slippa skaffa fler datorer. Men det går kanske inte att undvika...

Av Matzas
Skrivet av Omega5509:

Kanske en liten nuc vid arbetshörnan å köra remote, trådlöst till datorn som ska köra beräkningar? om det är ljud och värme du vill undvika. en tanke bara.

Att tänka i nya banor är ett bra tips. Det kan vara så att jag har för många användningar av den stationära, i en blandning av professionell och nöjesstation.

Renodling kan vara nyckeln.

Tack för det

Av Matzas
Skrivet av Bjirn:

Möjligt? Ja. Lämpligt? Nej
Enda HDMI lösningen jag sett var dyr och klarade bara 1080p60.

Tack för svaret uppskattar det

Av Matzas

Trådlös bildskärm

Hej
Målet är att ha min stationära i ett rum och en arbetsstation med bildskärmen i ett annat rum, utan att behöva dra kablar. Tänker att någon form av trådlös teknik skulle vara lämpligt. Typ ngn dångel. Hittar dock inget skrivet om det. Mer än reklam för någon 300kkr pryl (har betydligt mindre plånbok än så). Skulle uppskatta råd. Är det möjligt? Är det lämpligt - dvs skulle resultatet bli bra? Är det dyrt eller svårt?

Tack på förhand