Inlägg

Inlägg som Largo-Sama har skrivit i forumet
Av Largo-Sama

Menar du att du bara har 8000 kronor över i slutet av månaden så ska du oroa dig. Minst några månadslöner i vardagsbuffert och ett regelbundet sparande på några tusen om du har en fast inkomst. Du har gått miste om miljontals kronor vid pension jämfört med om du börjat spara vid 20 års ålder...

Av Largo-Sama

Jag frågar igen. Har någon fått surroundljud att funka på PC? Hur gjorde ni i så fall?

Har lagt åtskilliga timmar på detta och gett upp. När man googlar säger vissa källor att det inte ska funka medan andra säger att de fått det att funka.

När jag kör semesterfilmer via Kodi så funkar surrounden utmärkt så windowsinställningarna borde vara korrekta.

Av Largo-Sama
Skrivet av SCORPIUS:

Vilken browser använder du?

Testat Google Chrome och Edge. Har du fått det funka?

Av Largo-Sama

Nappade tyvärr på erbjudandet och kan knappt tro det är sant... Kan man inte få surroundljud på HBO Max om man vill titta med en Windows-PC?!

Av Largo-Sama
Skrivet av pingu1337:

Visst det en ful sak att göra men jag försår inte helt varför folk blir så upprörda, det finns ingen människa som måste ha ett RTX 3080 eller ps5 förutom typ youtubers och sweclockers så klart.

Beror väl helt vad man använder sin dator till. Jag spelar mycket VR och vill ha så hög FPS som möjligt av komfortskäl.

Men visst, finns väl inget som säger att jag MÅSTE spela VR.

Varför måste en youtuber ha ett 3080 mer än en vanlig dödlig btw?

Av Largo-Sama

Vet inte hur extrem miljö vi pratar om men ett vanligt rackskåp lär skydda mot största delen damm.

Vill man göra det ännu säkrare sätt en fläkt som blåser in luft och skapar ett övertryck inne i skåpet. med ett dammfilter såklart...

https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/installationsmater...
https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/installationsmater...

Av Largo-Sama

Måste bara göra ett gnäll-inlägg. Första gången i mitt liv det är såhär kämpigt och ångestladdat att få köpa sig en ny dator.

1) Spara alla övertidspengar i ett år för att köpa ny fin dator. Drömmen är att få mer än 15fps i krävande VR-spel. AMD har lovat bättre release än nvidia, mer prestanda för pengarna osv så känns bra.
2) Planera hela sin vecka för att kunna sitta kl 15 och beställa CPU. Får ingen CPU.
3) Planera hela sin vecka för att kunna sitta kl 15 för att beställa ett 6800XT till okänt pris. Lyckades bara knipa ett non-xt istället.
4) försöker i en vecka desperat köpa/byta till sig ett 6800XT på blocket/swec/marketplace utan att lyckas.
5) planera hela sin vecka, Gå till jobbet 2 timmar tidigare osv för att kunna sitta kl 15 och beställa okänt grafikkort till okänt pris. Visar sig inte släppas alls?

Verkar bli att bygga en ny dator med både sämre grafikkort och CPU än det jag från början ville ha. Till ett högre pris än vad som informerats. När CPU:n väl dyker upp. Kan inte hjälpa att bli bitter.

Av Largo-Sama
Skrivet av Mister.P:

Hej! är kortet till salu? Isf köper jag det gärna! Skicka pm!

Mvh

I första hand vill jag få tag på ett 6800 XT.

Om jag lyckas hamna i ett läge där jag sitter på "för många grafikkort" så kan jag tänka mig att sälja "non xt"-kortet. Alternativt skickar jag tillbaka det till inet.

Om jag misslyckas helt med att få tag på ett XT så kommer jag nog använda det sämre grafikkortet. Men det vore lite surt för jag behöver egentligen ett XT eller bättre.

Av Largo-Sama

Radeon RX 6800 (not xt) bytes mot RX 6800 XT

Hej!

Lyckades bara få tag på ett RX 6800, men vill helst ha ett XT.

Om någon vill bli av med sitt XT byter jag gärna, eller köper för inköpspris. Betalar självklart mellanskillnad vid byte.

Bor i Trollhättan. Har inga problem att köra några timmar.

Läs hela annonsen här

Av Largo-Sama

Som jag skrev i PM byter jag gärna mot mitt 6800 not XT. Betalar mellanskillnad. Kan köra ikväll eller imorgon om det önskas. Ha de gött!

Av Largo-Sama
Skrivet av ringstorp:

Så jävla ruttet när man beställde på Inet, att de drar pengarna och sen får man felmeddelande. Samtidigt släpper Webhallen i omgångar. Tråkigt som fan!

Samma här. Riktigt segt.

Av Largo-Sama

Beroende på hur gamla de är kanske börjar gå i tankarna att "casha ut", sälja huset och flytta till något enklare hem. Att sälja ett hus på landet som bara har 4G som uppkopplingsalternativ kommer inte locka många köpare.

Av Largo-Sama
Skrivet av anon165062:

@Largo-Sama: Okej, funderade också på att uppgradera ramminnet, men frågan är om det är utkastade pengar eftersom resterande komponenter är så pass gamla.

Mitt problem var att spelet ville äta upp mer RAM än vad som fanns tillgängligt. Orsakade fryslagg som gjorde spelet mer eller mindre ospelbart när den var tvungen att skyffla data mellan SSD:n och minnet hela tiden.

Gick halvbra när jag stängde i princip varenda process som tog upp ram-minne. Efter en uppgradering till 16GB kunde jag ha webbläsare och andra program igång samtidigt som jag spelade utan problem, men som sagt på låga grafikinställningar. Hade från början ett 770 GTX, i5 2500K, 8GB RAM, på Windows 7.

Av Largo-Sama

Upptäckte ett problem med voice chat. När jag håller ner push to talk-knappen så verkar det som att spelet inte alltid spelar upp vad jag säger. Jag har märkt detta genom att jag inte får en "högtalar"-ikon bredvid mitt namn i spelet när jag pratar. Är det fler som har samma problem som jag?

Av Largo-Sama

Lägg gärna till mig på Steam eller discord om ni vill spela squad/duo. Att spela public känns tyvärr omöjligt när det inte finns någon som teamplayar. Är 31 år och tycker det viktigaste är att man har skoj när man spelar. Tycker det tråkigaste som finns är när folk börjar bråka/tjabba för att det går dåligt eller att man tycker att någon medspelare är för dålig. Bryr mig inte om jag spelar med gamla/unga/tjejer/killar så länge man har sköj.

Discord ID #8679 (Largonator)
Steam: http://steamcommunity.com/profiles/76561197960379913/

Spelat PUBG ganska mycket de sista veckorna. Tycker att jag har fått ganska bra spelförståelse och vunnit 2st chicken dinners i solo. Min svaghet är fortfarande att jag har dålig aim som jag förlorar många fighter på. Tycker det är speciell aim i PUBG och eftersom man inte får så många skott skjutna per speltimme så det går trögt framåt. Spelar ofta som en fegis och undviker att skjuta om jag inte är säker på att jag kommer döda.

Av Largo-Sama

Hade ungefär samma grejer som du och samma problem. Köpte Sweclockers vinterdator och kan spela PUBG på high. Ej testat Ultra.

Vill du snåla så uppgradera bara RAM på din dator till 16GB så kommer PUBG flyta på ganska bra om du köra låga grafikinställningar.

Av Largo-Sama
Skrivet av Ante Pan:

Har byggt en plattform med hjälp av lite grejer från IKEA.
SMÅÄTA Skärbräda http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80320347/ och
CAPITA ben http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10267895/

Kapade av handtaget på skärbrädan och skruvade dit benen. Mitt Define S får plats utan problem och stadigt är det, kanske lite dyrt dock.

https://i.imgur.com/epc3Kq7.jpg

edit: bild

Snyggt! Blir sugen på att göra samma sak

Denna skärbräda blir billigare. Kostar 79kr och har måtten 45x28cm. Ett Fractal Design C är 40x21cm.

EDIT: Alternativ om man vill ha hjul, blir kanske inte lika snyggt.
Rill Hjul bygghöjd 7cm
Rill Hjul bygghöjd 10cm

Av Largo-Sama

Det blev en liknande lösning som tidigare fast lite mer uppstyrt.

Använder mig av duplicati med backup på två ställen: En USB-disk samt ett onedrivekonto som jag bara använder till duplicati och inget annat.
(Har office365 familjelicens där det ingår bl.a 1TB onedrive till varje konto)

Sparat ner config-filerna till mina backuperna som jag sparat på flera ställen; På USB-disken, På Onedrive, På min google-drive, på en USB-sticka. Konfig-filerna är inget måste för att återskapa backupen men de gör jobbet enklare.

Har också skrivit ner instruktioner med bilder på exakt hur man bär sig åt för att återskapa backupen. Instruktionerna sparas tillsammans med konfig-filerna och finns också utskrivet. Så slipper man sitta där och tänka "hur fan var det man gjorde" när disken kraschar om tre år.

Av Largo-Sama

Byggde ihop min AMD vinterdator idag från Webhallens paket. Skönt att uppgradera från Sweclockers sommardator från 2011 :). Måste dock säga att jag störde mig på cpu-kylaren. Kylpastan som följde med var i en osmidig liten påse och det var snålt tilltaget så det var på håret att det räckte. Fanns ingen instruktionsbok till den något krångliga monteringen. På manualen online stämde inte bilderna på hur metallbyglarna ska sitta som håller fast fläkten.

Det känns omodernt att det inte följer med en "kloss" att montera kablarna till powerswitch, led etc. Som man sedan trycker på moderkortet utan att man ska pilla dit varje enskild kabel.

Lite osmidig att man måste plocka bort hela frontpanelen på chassit för att rengöra fläktgallret fram.

Är det bara jag som inte fick något klistermärke med grafikkortet?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Largo-Sama

Vad använder ni för molnlagring till duplicati? Jag har ett onedrivekonto med 1TB lagring som endast används för backup. Tycker att duplicati krånglar väldigt ofta och kan inte koppla upp mot min onedrive. Kan säkert vara onedrives fel men ändå störigt. Dessutom så är hastigheten på onedrive extremt dålig så man får verkligen ha tålamod när det är många gig som ska överföras.

Sen har jag crashplan för backup på en extern usb-disk men eftersom crashplan ska upphöra så får jag kolla efter något annat. Eventuellt blir det duplicati även där.

För mig är det viktigt att backupen är krypterad, sköts helt automatiskt och finns på minst två ställen, t.ex på en extern usb-disk och på molnet. Ransomware får inte kunna komma åt backupen om man skulle bli infekterad av det.