Inlägg

Inlägg som Nigle har skrivit i forumet
Av Nigle

Kan någon hjälpa mig med att modda bioset. Har ett xfx Gt520 och vare sig NiBitor eller Fermi bios editor verkar fungera. Tycks inte vara upported.. Ideer någon? :-/

Av Nigle

Q2 skall det säkert vara... Detta pga av att det kan bli svårt att redovisa siffror från Q3 utan tidsmaskin..

Av Nigle

Tvivlar starkt på oxidationsteorierna av den enkla orsak att det lager oxid som bildas kan räknas i nanometer under omständigheterna som råder inne i chassit. Eftersom lagret är så extremt tunnt kommer även temperturgradienten vara liten, dvs att det inte är en stor skillnad mellan oxiden inre sida och dess ytte.

Själv kan jag inte komma på någon bra orsak varför man bestämt sig för att göra en ny beläggning på flänsen. (-: Så min tippning blir att alla kidz skall tycka den ser häftig ut och därför köpa den.

Av Nigle

Jag fixade samma problem genom att byta drivrutiner

Av Nigle

Jo skönt att det löste sig.. men jag han dock redan sitta hemma, svära och felsöka en god stund innan jag upptäckte lösningen.

Jag har 2st RE3 Western digital på 500 Gb. Hade rund 100 MB average med softa-raiden (xpert drive) och har sett reviews på RE3an att den har runt 80 MB som icke raidad. Polarens 3-4 år gamla mainstream hdd läser på va 60 MB. Så jag är nöjd med mina resultat.

Av Nigle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xorlon
Hmm, har du satt S-ata enheterna i rätt enhet på moderkortet? finns två styrenheter, du skall använda det som har 6 anslutningar.

Om inte annat kan du testa att disabla "full screen logo" vid booten så du ser ifall nåt beter sig skumt?

Japp det var precis vad jag upptäckte. Man får alltså INTE använda den oranga eller vita sata porten för den är inte kopplad till intel chippet eller något dyligt. Nu använder jag 2 av de 6 andra och det fungerar lysande. 166 mb average read!

Tack för lånet av tråden och för all hjälp

Av Nigle

Ja det fixade jag till redan. Följde faktiskt manualen Sedan bad manualen mig trycka ctrl + i vid post.. men jag får det inte att fungera ändå..

Av Nigle

Hejsan, vill låna din tråd lite. Måste fråga fastän det känns lite dumt. Har själv tänkt köra RAID 0 men kommer inte ens åt Intel Matrix Storage Managern som din skärmdump visar. Vad skall man trycka och främst NÄR skall man ge kommando? Mycket tacksam för svar.. Sitter på ett Asus p5q Pro *edit*

Av Nigle

Nice, ganska liknande system som jag nyss beställde. Dock hade jag ett p5q-pro istället för p5q-e!

Tror ni att man hittar några betydande allmänna skillnader eller skillnader i överklockningsresultaten mellan dessa två moderkort?

Av Nigle

Tycker det låter desperat. De flesta som outsourcar förlorar alltid på det i det stora vad jag läst. [/QUOTE]

Icke, outsourcing gör man ju för att få en drös fördelar vilket ofta betyder precis tvärtom vad du föreslår. Man outsourcar ju inte i allmänhet för att det är tufft, utan för att det lönar sig.

Av Nigle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AlbinNdoja
Tja. Det ser inte gott ut och efter alla dessa spekulanter på Sweclockers om hur AMD tar sig uppåt så har det inte talat för något annat än tvärtom de senaste 2 åren. Kanske skall spekulera mindre helt enkelt.

Vi får hoppas på att det vänder sig, annars köper någon upp AMD vilket jag nästan hoppas på. AMD har blivit slöa och folk tycker synd om dom.

Hörde någor rykte om eventuellt uppköp från IBM. Tror att ett sådant scenario skulle betyda att Intel får verkligt konkurrens på marknaden igen en gång.

Annors så är det här med att avskeda anställda inte något speciellt ifall ett företag har svåra tider, som det skrevs tidigare är det faktiskt en ganska naturlig sak att göra för att dra ner på kostnader.

Av Nigle

Vill även jag ge lite beröm! Verkligen najs!

Av Nigle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
text

Ja du verka ju ha kolla på vad du pratar om, och det är ju bra. Min åsikt behåller jag dock och du får kalla mig vad du vill för detta. Synd att diskussionen blev till en vi-mot-dom diskussion. Jag kanske är gammamodig, naiv eller rent av dum, men jag håller mig till att man skall betala för det man använder.

Av Nigle

Jaha, nå för mig känns det i vilket fall som helst som om piratismen äter upp precis allting som häller underhållningsbranchen på benen. Vems fel det är kan man ju diskutera. Tycker det, i vilket fall som helst, vore otroligt tråkigt om en massa, i mitt tycke, bra filmer, musik och framför allt spel går till spillo p.g.a. det här.

Nyligen var det aktuellt med att Ironlore lägger ner studion p.g.a. piratkopieringen. Nu igen är detta speculationer över nätet men för mig blev detta det första påtagliga exempel på piratismens följder.

Av Nigle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ratatosk
Tack!
Brukar se på film med projector, då märks skillnaderna rejält.
Har ett riktigt hemmabiosystem men ännu ingen bluray, men den kommer snart.

Oj oj *dreggel* Jag har själv länge drömt om en WSXGA projector för att kunna skjuta film med HD kvalitet.. Tur så har jag ingen sådan, för så skulle jag inte synas till på länge länge.

Av Nigle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Birks

Du talar ju sanning.. men det du föreslår är nog tyvärr ingenting som kommer att hända. Folk kommer inte att göra en kovändning mitt i allt och bli superhederliga. Det som kanske skulle vara bra att folk ens börja betala lite för sig. T.ex. de som förr piratat allting skulle kunna börja köpa 1/10 spel och film.

Jag tror man har försökt åtgärda problemet med piratkopiering med lite fel medel.. lösningen tror jag ligger i någonting i stil med Steam och sedan verifiering av materialet per server (tex som WoW).

Av Nigle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tommy_h
*skrattar högt* Det är då banne mej inte mycket kvalite som går förlorat. Korkat uttalande.

Skrattar högt tebax hördu... För de som verkligen gillar film så räknas kvalitet faktiskt. *suplajs* Vi sitter inte och hemma och ser på nå jävla cam versioner utan lämnar denna härliga upplevelse till sådana som du.

Till exempel, jag är våldsamt upphetsad över Rambo 4 men eftersom jag inte han se den då den gick på bio så håller jag mig (återhållsamhet ftw) tills den släpps i HD kvalitet, och sen så ser jag den på någon sjysst TV istället... I detta fall är alltså kvaliteten en stooor del av filmupplevelsen, och jag vill inte missa ens en bråkdel av den i en härlig film som Rambo.

Av Nigle

Kanske något nytt och fräschare filsystem borde fixas till windows.. är inte NTFS gammalt som gatan?

Av Nigle

Jaha, detta var ju intressant. Hoppas bara att vi får se lika många filmer som för och att alla inte skiter sig. Blev så ledsen i ögat då folk började prata om att gå över från PC till konsol p.g.a. piratkopieringen... Känns inte hållbart att alla bara stjäl precis allting. *snyft*

Av Nigle

Nu känns det bra! Jag tycker att det är en sjujävla tillgång på ny teknik just nu inom dator branchen. Nua styrkretsar med sjyssta funktioner, gott om nya processorer med alla tänkabara egenskaper. Dessutom har Nvidia och ATi klämt ut ett gäng sjyssta kort (eller gör det inom snar framtid).

Jag tror att allt eskalerar tills Q3 och Q4 kommer och där är vi dator/prylbögar helt i Nirvana.
JESS!