Inlägg

Inlägg som crazy_bd har skrivit i forumet
Av crazy_bd

Är det inte så att när du vill ha vertikal scroll, så stjäls lite utrymme av bredden för att den vertikala scrollbaren skall få plats. Om du minskar bredden på dina layout tables som har fått oönskad horisontell scrollbar, kanske det kan hjälpa!? I din "startframe" som verkar vara huvudframen, kan du i css-delen prova med att skriva till t ex width: 95% eller t o m 90% i "body" specifikationerna för att se om det påverkar. Sedan är det ju ingen höjdare att sköta layout med tables, nästa gång rekommenderar jag <div> istället.

Av crazy_bd

Använder wmv format... och windows media 8 eller t o m 7 codec för extra bra bakåtkompatibilitet. Wmv är faktiskt bra vad gäller kvalitet kontra storlek.

Av crazy_bd

hade en java applet för news förut med de egenskaper du nämner (stannar vid onmouseover) men den laddade ganska segt, och jag försöker minimera mängden javascript. Flash har ju fördelen att det är ganska användarvänligt oavsett webläsare/webläsarinställning.

Av crazy_bd

Kan jag väl hålla med om... men färgen i sig är företagsförknippad... man kan säga att den blå färgen går som en röd (blå) tråd genom våra produkter, och därför är den med, som en sorts identifiering förutom logon... men om man ser till nya designen på bildlänken... hur skulle man annars kunna göra i så fall? Kanske skulle det hjälpa med en justering av den blå randen? - smalare, bredare, längre ifrån, närmare????

Av crazy_bd

kritik/tips/åsikter önskas på websida

Sitter här med företagets websida, och försöker anpassa layouten efter senaste designförslaget (från en extern designer). Skulle gärna vilja höra era åsikter om websidan.

Innan ni hojtar om validering så kan jag förvarna om att valideringen av html inte fungerar pga object+embed taggarna för flash-news tickern (någon som ser varför??), och css pga box-model hack för bakåtkompatibilitet. Länkarna behöver ni inte heller prova, detta gäller främst layouten - som dessutom bara är fixad på den länkade testsidan.

Vad gäller kompatibilitet har jag försökt göra den kompatibel för ie 5+, netscape 7+, mozilla/firefox, opera 7.5+. Om det inte verkar stämma så hojta till!

Designförslaget som röstades fram ser ni på denna bilden: http://www.perimed.se/images/008_A4.jpg
Websidan ser ni på länken http://www.perimed.se/index-test2.htm

Tack på förhand!

Av crazy_bd

snyggt!

Kanske lite större fontstorlek på knapparna?

Av crazy_bd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CLEoN
Det bästa av dig jag sett är din www.hoglind.org.. den här är ju inte alls dålig, men alldeles för dålig kontrast.. behövs någon klar och stark färg.. och sen skulle det vara kul med något lite roligare än en ”big company lookalike site”

Den var snygg, men kommentaren citerad ovan "big company lookalike site" känns träffsäker... den är snygg som sagt men ser inte unik ut över huvudtaget. Anonymt, sterilt och fräscht, men intrycket blir liksom en i mängden... Svårt att säga dock, med tanke på att den oundvikligen också blir anonym tack vare lorem ipsum...

Av crazy_bd

Snyggt, men som alla påpekat, putsa loggan med lite antialiasing!
Sedan lite detaljer som att det står på svenska nästan över allt utom "Categories" och "List all products", det får gärna översättas också.

Av crazy_bd

USB problem, skillnader i v1.1 mot v2

På mitt arbete har vi ett instrument som skickar ut mätsignaler till en PC via en seriell kabel - till RS232 porten. Nu för tiden finns det knappt bärbara datorer med RS232 portar längre så jag har kikat på konverteringsmöjligheter, seriell till USB.

Det finns ett antal kommersiella produkter som gör detta, och jag har provat en del av dem och kommit fram till att det fungerar hyfsat bra då det rör sig om USB v1.1. Alla dessa adaptrar jag sett har varit specade för USB v1.1 men när jag pluggar in dem på en USB 2 port går det hackigt. Men det verkar kunna skilja sig beroende på vilken dator jag provar på.

Är det någon här som har lite bättre koll än mig på vad detta kan bero på?

Tack

Av crazy_bd

har inte hunnit fundera igenom så noga, men vad händer om du lägger den inuti en div med width: 100%; ?

Av crazy_bd

http://www.cdex.n3.net/

Den kan använda vilken encoder du vill i princip. Bra och gratis.

Av crazy_bd

Jag kodar för att validera enligt w3c:s xhtml 1.0 transitional och css standarder. Sedan ser jag till att den ser likadan ut (fungerar) i ie5+, netscape 7+ och opera 6+.
Då har man i princip sett till att den fungerar för ff och moz. Enligt denna sidan så har jag då täckt in det mesta http://www.thecounter.com/stats/2004/September/browser.php

Och eftersom jag gör hemsidan till mitt företag så vill jag att så många som möjligt ska se den som den ska se ut.

Edit: Ops, just det, 1.0 ska det vara, tack.

Av crazy_bd

Köp ett kraftfullare nätaggregat.

Av crazy_bd

Använd inte tabeller för layout. Använd div element istället. Sök på det här forumet, det finns massor om div. Div element kan positioneras på enkelt sätt precis som du vill ha det. Gå även till http://www.w3schools.com/ för mer info om något du borde använda - xhtml och css.

Av crazy_bd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Allstaar
AcustiFan har jag, köpt på www.webbhallen.se är mkt nöjd med den då jag vill ha det så tyst som möjligt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ztenlund
Acoustifan är bra, har två såna

Enda nackdelen är att man i princip bara kan välja två hastigheter genom det extra motstånd som medföljer....
Det sitter ju också ett motstånd på som påverkas av värme men det är inte speciellt känsligt så måste trycka dit den där det är ganska varmt för att den sak reagera...

Fast jag tycker inte det är nåt större problem, kör den främre fläkten p ~1000 rpm och den bakre ~1500 rpm...

Det är de varvtal som blir om man har "thermistorn" i rumstemp...

edit: www.webhallen.com ska det vara, var nån innan som stavat fel...

Kan också rekommendera acoustifan, har också två sådana och ligger lugnt och sover 3 meter brevid (iofs med acousticase och motståndet inkopplat, men ändå... idle temp på 42 grader känns ok)

Av crazy_bd

Hade inte tänkt köpa privat precis, så alla priser kollar jag utan moms....
Inwarehouse och dustin brukar också skriva utan moms som standardinställning för den delen, men man kan ju ändra där i alla fall.

Av crazy_bd

All serverprogramvara jag känner till finns endast på engelska till att börja med! Det finns inget på svenska, oavsett hur mycket man vill pröjsa.

Nu är det inte så att alla priser i USA är bra heller, microsofts amerikanska websida rekommenderar $5600 som pris, vilket grovt räknat motsvarar de svenska priserna, men i USA kan man hitta en del återförsäljare som ligger under $2000, den lägsta på $1425. Allt gäller alltså samma produkt, med samma produktkod.

Så jag ringde microsofts svenska telefonsupport och frågade rakt ut vad det handlade om, och svaret jag fick var att "microsoft distribuerar från irland till hela europa bla bla har inget med prissättningen att göra bla bla" och sade till mig att det bara var att köra på!! Väldigt många mellanhänder låter det som...
Så jag ringde Dustin och inwarehouse också för att höra deras sida, inwarehouse drog någon bluffskröna om utvecklar-editions, men sådana är väl helt gratis om man har utvecklingsavtal med microsoft?! Dustin sade helt enkelt att det finns bättre priser i USA, och microsofts telefonsupport sade vid en direkt fråga att det inte rörde sig om utvecklar-editions så länge produktkoden är den samma (vilket den är).

Min slutsats är alltså denna: Köp dyrare serverprogramvara eller dyrare program ala adobes grafiska verktyg direkt från USA. Det finns alltså upp till 40 000kr att spara!!!! Otroligt...

Av crazy_bd

Jag skulle testa att avinstallera "file and printer sharing for microsoft networks" eller vad det nu heter i nätverksinställningarna och sedan installera om den. Hjälpte mig förut vid oförklarliga nätverksproblem.

Av crazy_bd

Dustin vill ha 51095kr.

Det är en jävla skillnad mellan det och 10400kr ($1425) för samma produkt - exakt samma produktkod.

Så, vad är haken?

Av crazy_bd

Priser på microsoft serverprogram

Har letat lite i Sverige efter bra pris på Sharepoint portal server till jobbet, det ligger kring 55000kr inkl 5 licenser. Dyrt!

Kollade in lite amerikanska sajter och såg priser på samma produkt som kostade allt ifrån $5600 ner till $1495!!!!! Billigt!!!

Kan det verkligen stämma!?!? Vad är haken? Finns det hakar??

Någon som vet?