Inlägg

Inlägg som crazy_bd har skrivit i forumet
Av crazy_bd

Kolla så du inte har något program i systray/bakgrunden som ligger och eldar på oförklarligt. Du skulle sett minen på mig när jag stängde ner Powerstrip av en slump och såg hur CPU-tempen sjönk från 53 till 39. :D:D

Lycka till!

Av crazy_bd

Förlåt, men nästa gång du har lektion i svenska så skolka inte. Tack.

Av crazy_bd

LL betyder nog Low Latency, dvs CAS specifikationen ligger tex på 2-2-2-7 medan 3-4-4-8 inte är "low latency". Läs mer i minnes faqen.

Av crazy_bd

Om du vill klocka upp din fsb mycket, ta pc4000 minnena, annars är twinmos minnena snabbare, just pga cas 2.5.

Annars sägs det väl att winbond-varianten klockar mkt bättre än original.

Dessutom är det nog smart att läsa runt här ett tag (glöm inte faqen) innan du köper något.

Av crazy_bd

Jag kör med OCZ EL DDR PC-3200 Platinum Limited Edition 2x512MB specade till 2-2-2-7 och de tuffar på fint. Puttrar just nu med fsb på 216 => DDR432 och har inga problem. Skall pressa dem ytterligare, men man måste ge dem lite extra volt bara.

Av crazy_bd

Tack för tipset, men jag tog hem senaste omega drivisarna, på autodetect valde den 434/770 istället för 400/700 original på mitt skumma creative FX5900 (LE/SE??). Tog sig igenom en massa 3dmarks i alla fall så... jag är nöjd.

Av crazy_bd

Powerstrip + CPU Temp = skit!

Är det bara jag som har detta fenomen - Min CPU Temp ligger nu på 38 grader, har klockat lite men kör med zalmans rena koppar 7000 fläns på så det är väl inte helt otroligt.

MEN - när jag startar Powerstrip stiger tempen till 56 grader vid idle. (fast det är väl inte idle, för när jag spelar far cry utan att ha powerstrip på är den där uppe också)

Vad är det för fel på det programmet? Det maxar min cpu konstant verkar det som.

Sökte lite om detta men hittar inget här på forumen i alla fall...

Av crazy_bd

Jämförelse mellan Radeon X800 och GeForce 6800

Denna recension tar upp helt nya aspekter.

http://bbspot.com/News/2004/05/radeon_x800_vs_geforce_6800.ht...

För övrigt har den säkert postats förut, så förlåt i förväg.

Av crazy_bd

Misstänker starkt att Gigabyte har lite lustiga (eller mer korrekta, vem vet) temperaturangivelser, beroende på hur de placerar sina sensorer. Allt jag sett hittills tyder på att Gigabyte presenterar högre tempvärden än genomsnittskortet.

Själv har jag en Zalman 7000A-CU på cpu:n (P4 3.0) med fläkten på max och fyra case-fans och jag har enligt mitt gigabyte mobo en idle temp på 55 grader, med en peak på ca 60 grader. Och det visar i princip samma trots att jag satte om kylflänsen en tre-fyra gånger med olika mycket AS5 mm mm....

Så det är nog inget att oroa sig för, tror att det är Gigabyte som ligger bakom.

Av crazy_bd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Snus
Genom "P=I*U" ser vi att värmeutvecklingen ökar om vi höjer spänningen, samma effekt blir det om man ökar strömmen.
Menar du att processorn drar mer ström om man ökar FSB, eller?

Antagligen kan man krasst se det som att processorn utför samma arbete till samma energikostnad fast på kortare tid om fsb ökas. Möjligen kan detta ses som att samma värmeeffekt utvecklas, men under kortare tid, vilket kylningen får svårare att hantera eller inte hinner kyla bort => varmare processor. Om strömmen ökar eller inte med fsb:n låter jag vara osagt.

Av crazy_bd

hmmm... var hade jag fått det ifrån... är säker på att jag sett ett minne med lägre timings i single än i dual channel. Kanske drömde ;). Nåja, jag kommer nog ganska långt med dem i alla fall.

Av crazy_bd

Sledgehammer, jag tror inte de pallar med de timingarna i dual channel tyvärr, annars hade jag siktat på dem. 3200 modellen jag listade ska palla med låga timings i dual också.

Mitt gigabyte 8ik1100 ska nog klara peta ut ett par tiondelar extra på volten. (Får se om mitt kassa psu klarar det däremot )

Av crazy_bd

OCZ EL DDR PC-3200 Platinum Limited Edition 2x512MB, Based on Winbond BH-6 ICs,
CL 2-2-2-7 1T

Av crazy_bd

Tack för de givande svaren. Känns lite tryggare nu, jag har ett par grymming-minnen på väg i posten så nu ska det klockas upp lite!

Av crazy_bd

Jo det är nog hög temperatur - om det är sant som bios och övrig mjukvara visar.

Men åter till frågan - kan jag ha ryckt till heatspreadern så att den har lossnat lite och på så vis ger sämre värmeöverföring från kärnan?

Eller var kan jag hitta en tempgivare att lita på?

Dessutom, om nu processorn blir så varm att den börjar throttla ner, märks det tydligt eller blir det bara lite småhackande som lätt missas?

Av crazy_bd

Hög temperatur på P4 3GHz

Hej, har en misstanke om att min höga processortemp beror på kass tempgivare i moderkortet, jag ligger på 55grader trots maxvarv på zalman 7000cu. Kylflänsen sitter dessutom precis som den ska, för säkerhets skull har jag satt om den flera gånger med olika mycket AS5 men med samma temp som resultat ändå.

En sak undrar jag - kan man på något sätt skada processorn så att kylningen inte fungerar lika bra - när jag skulle byta från originalkylaren till zalmanflänsen fick jag slita rätt hårt för att lossa den, kändes inte riktigt bra, processorn lossnade dessutom från sockeln när jag drog och slet. Kan jag ha dragit loss heatspreadern på något vis och därför få höga temperaturer?

För en sak verkar fungera med tempgivaren, minsta lilla förändring ger utslag, minskar jag varvtalet på processorfläkten ökar tempen med 4-5 grader, så på så vis verkar den fungera...

Vad tror ni, visa människor ?

Av crazy_bd

Prova med att sätta in ett nätaggregat på 400+ W.

Det kanske hjälper.

Av crazy_bd

Vad ska jag köpa för minnen??

Innan ni blir arga, så kan jag säga att jag har sökt runt i forumet och knappast blivit klokare - många olika åsikter och rekommendationer. Dessutom så är många minnestips ganska gamla.

Så, jag undrar vilka minnen jag bör köpa, skall köra dual channel, P4 3.0GHz, 800MHz fsb, mobo GA-8IK1100. Tänkte inte klocka så fasligt mkt, upp till 3.2GHz ungefär.

Har kollat upp de här:

OCZ Technology 2x512MB PC-3200EL CAS2-2-3-6 1T 400Mhz
för 2600kr.

Är det ett bra köp, är det ngn som har erfarenhet av dessa?

Tack för svar.

Av crazy_bd

Mmm... kollade där och minskade betydligt, nu har jag bara ett pyttetunt lager, men samma temp ändå. I alla fall, misstänker att tempgivaren lägger på en 10-15 grader, flänsen är knappt ljummen att hålla i 30 sek efter användning.

Av crazy_bd

Monterade om igår kväll, samma temperaturer fortfarande, låg fläkthastighet=60 grader och hög fläkthastighet=53 grader. Börjar misstänka tempgivaren, flänsen känns lagom ljummen en minut efter avstängning, inte skållhet på ngt sätt.

En fråga - kan man återanvända arctic silver pastan? - dvs måste allt gammalt bort om man lyfter på flänsen och sedan tänkte sätta tillbaka den, eller funkar den lika bra ändå?