Inlägg

Inlägg som crazy_bd har skrivit i forumet
Av crazy_bd

Ta en ren fryspåse som du stoppar in handen i och rör ut pastan med så slipper du direktkontakt med fingrar = fett på prollen = sämre värmeöverföring.

Av crazy_bd

Ehhm... det uppenbara är ju att ladda hem Omega drivrutinerna till ditt nVidia kort.

Finns här på Swec's filarkiv. Allt du behöver, plus att man slipper jobbiga program som powerstrip - fick min prolle att jobba konstant t ex.

Av crazy_bd

Jag kör med box-model hacket, dvs alternativ 1. Enda nackdelen med det som jag ser det är att inte css:en validerar. (men man kan ju sålla igenom varningarna och ha koll på allt annat ändå)

Visst kanske alt. 3 är snyggast, men då har man ingen riktig koll på innerstorleken, eller har man? Tänker jag fel?

För mig är det viktigt att både innermåtten och yttermåtten har bestämda storlekar, och det kan jag fixa med alt. 1. På så vis kan jag ha en bild som alltid syns till 100% och text som har rätt avstånd till ramen - paddingavståndet.

Kan någon vänlig typ kolla upp hur det är med innermåtten på alt. 3? Kan det bli så att en bild kanske inte syns till hundra procent, eller får stor marginal till ena kanten?

Av crazy_bd

Tycker designen var helt ok! Men snälla, kolla igenom din engelska lite med rättstavning här och var. Annars inget att klaga på.

Av crazy_bd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Malesca
Jag antar att det är lönlöst att påpeka att copyright inte är en svensk lag, och vidare att dess svenska motsvarighet upphovsrätten inte lär omfatta en så icke-särskild sida.

Är det bara jag som inte tycker det är häftigt med meningslösa © på folks sidor? Varför inte "patent no 665" och "kulturminnesmärkt" också?

Jag vill minnas att man oftast på svenska brukar skriva "Alla rättigheter förbehållna". Det syns dock ofta med ett © brevid...

EDIT: Glömde skriva ut allt fullständigt på svenska: "Allt material är upphovsrättsskyddat. Alla rättigheter förbehållna."

Av crazy_bd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Locke
Blä, jag ska aldrig jobba.

äh oroa er inte, det är när man börjar jobba som allt kul börjar, gott om stålar att köpa nya gadgets (läs: datorprylar, elektronik mm onödigt) och slipper tänka på plugget hela tiden, man är faktiskt ledig ibland (helt o hållet).

Av crazy_bd

Tycker den ser bra ut, men håller med ovanstående kommentarer, samt att texten ligger för nära högra kanten, lite mer padding kanske?

Av crazy_bd

Ser inte riktigt vad du menar? Provade några av drop down-menyerna och de verkar funka?? (i ie)

Verkar som det är någon inställning i ie som du har ställt om...

Av crazy_bd

Prova detta:

<a onclick="image1.src='http://www.dinweb.se/images/1.gif';">1</a> <a onclick="image1.src='http://www.dinweb.se/images/2.gif';">2</a> <a onclick="image1.src='http://www.dinweb.se/images/3.gif';">3</a> <a onclick="image1.src='http://www.dinweb.se/images/4.gif';">4</a> <img name="image1" src="http://www.dinweb.se/images/1.gif" border="0" alt=""/>

Av crazy_bd

Eller helt enkelt såhär:

<a onmouseout="image1.src='http://www.dinweb.se/images/1.jpg';" onmouseover="image1.src='http://www.dinweb.se/images/2.jpg';" onclick="image1.src='http://www.dinweb.se/images/3.jpg';"> <img name="image1" src="http://www.dinweb.se/images/1.jpg" alt="" /> </a>

xhtml 1.0 transitional validerad. Onmouseout är bara med om bilden skall ändras tillbaka efter att man drar bort muspekaren från den.

Av crazy_bd

Instämmer, det är ni inte ensamma om. Som tur är min Seagate master, och maxtorn används enbart till långsiktigare lagring.

Av crazy_bd

Nä, men jag skrev "alla övergångar från vätska till gas".... och så långt är det ganska så rätt.

Av crazy_bd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Truppo
Vitsen med en heatpipe är väl ändå att flytta värmen? Heatpipen i sig kyler ju ingenting, utan är ju bara ett sätt att transportera värmen till ett ställe där man kan ha en stor fläns/fläkt.

Visserligen så är ju kylning enbart flyttande av energi (i vanligaste fallet en fläkt som flyttar värmen från cpu etc till luften), men tycker det är värt att påpeka att en heatpipe inte kan användas för kylning "direkt", utan är bara ett sätt att flytta värmen så man kan utnyttja "vanliga" kylsystem enklare.

Heatpipen i sig kyler faktiskt (eller dess funktion kyler), det är inte så enkelt som att säga att den bara flyttar värmen, då skulle man väl haft en solid kopparstav bara. Vätskan i heatpipen värms upp, övergår till gasfas och kyls sedan ner när den når den del som är monterad i kylflänsen, övergår till vätskefas igen, osv osv... Alla dessa fasövergångar från vätska till gas kräver energi, denna energin tas från värmen. Sedan behöver man ju såklart en kylfläns i andra änden som klarar att sänka heatpipens temeratur såpass att gasen övergår till vätska igen. På så vis kan man ju faktiskt säga att den flyttar värmen.

Av crazy_bd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fr0hike

Vad jobbar du som? Och hur fet är din lönecheck?

Jag jobbar på ett litet medicintekniskt företag som teknikinformatör - jag håller på med manualer, broschyrer och annat marknadsmaterial, web och utbildningar av kunder.
Men jag utbildade mig till maskiningenjör (civ.ing), och tack vare konjunkturen hamnade jag i den här branschen. Och trivs mycket bra. Men när jag pluggade såg man bara CAD jobb framför sig och ärligt talat känns det nog bättre som det har blivit.

Min lönecheck... vi kan väl säga att jag tjänar inte så långt från CF:s rekommendationer men lönen är inte det viktigaste. Bra arbetskamrater och motiverande jobb kommer före alla gånger...

Av crazy_bd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CorpseGrindah
lägre tryck = lägre kokpunkt för alla vätskor.

Historielektion:
Förr i världen mättes höjd på berg genom att man gick upp, kokade vatten och kontrollerade vid vilken temp det kokade. På så sätt kunde man veta hur högt upp man var.

inget man kan tillverka själv skulle jag tro, du får nog använda annan vätska.

Enligt artikel här på sweclockers är det sprit (metanol, etanol?) som används i heatpipes. Ibland andra blandningar av olika vätskor.

Vill bara förtydliga att det här (citerade) är det vettigaste svaret hittills. Det är inte vakuum i en heatpipe såklart, det är ju någon form av vätska med relativt låg kokpunkt, t ex någon form av sprit. DÄREMOT är den helt försluten, dvs helt tät. Det är också möjligt att man skulle kunna ha vatten i en heatpipe om man lyckades fylla på det under lågt tryck, för ju lägre trycket är, desto lägre är kokpunkten.

Vitsen med en heatpipe är att vätskan i den övergår från vätskefas till gasfas i den varma delen (i närheten av det värmande objektet - gpu, cpu mm), och i den kalla delen (kylfläns) övergår till vätskefas igen. Fasövergångar kräver energi, och den energin (i form av värme) kommer från det värmande objektet, alltså uppnår man kylning. Hade elektroniken vi försöker kyla legat kring 100 grader C så hade vatten i normalt tryck kunnat användas utan konstigheter, eftersom det är vid den temperaturen vattnet byter fas.

Av crazy_bd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jymdis
Mitt råd till dig, specificera dig så bra du kan.
Dvs, lär dig väldigt mycket om ett väldigt smalt område. Bli expert. Då får du jobb å en fet löncheck

Själv har jag gjort det totalt motsatta, försökt vara så bred som möjligt. Det räddade mig i lågkonjunkturen som varit (är fortfarande). Har sett många gamla kollegor med spetskompetens stå utan jobb nu bara för att deras unika speciella inriktning inte är önskvärd för tillfället. Då har de heller inget att falla tillbaka på. Och tänk om du upptäcker att det inte är så kul, det du har utbildat dig till?

Dessutom är det inget fel på min lönecheck

Av crazy_bd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sonni
hu lyckas ni få upp en p4 i 60 grader?? jag har en p4 2.8 som är överklokad till 3.2 och jag har 1024 i minne twinmos, och min cpu ligger bara på 25-28 grader idel och 30-35 full load

ps, jag har en zalman cpu fläkt http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=ZAZM7A-CU

Grattis Sonni, men jag tror inte riktigt på dina temps. 25 grader idle, det är nog inte ens din lådtemperatur.

Misstänkter förövrigt att Gigabytes moderkort rapporterar hög temp, jag har zalmans tunga kopparkylare men ligger ändå på 60 grader under load, även om den är 43-45 idle. (Se signatur)

Av crazy_bd

Tack för tipsen, ska kolla in både enkel installation av xvid och prova wmv v7.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Plongo
Noterade också att du satt och redigerade i NTSC-format? Är ursprungskällan i NTSC? OM det ska vara NTSC så måste du köra en inverse telecine och sen de-interlace på filen innan du skalar ner och komprimerar till ditt slutformat. Om källan INTE kommer från en amerikansk videokälla så har något gått fel och du måste tanka in materialet igen, fast i PAL-formatet.

Det är mycket riktigt en amerikansk källa, men utformatet spelar väl inte ngn roll om den skall ligga på websida?

Edit: Videon skall inte bara finnas på en websida, utan distibueras på CD osv...

Av crazy_bd

Jag skulle nog gjort såhär:

Citat:

css:
h1 {font-family: Verdana;
font-size: 10px;
font-weight: bold;}
h1.sida {
color: #ccc;}
h1.paragraf {
color: #000;}
p { font-family: Verdana;
font-size: 10px;
color: #000;}
div.yttre {
width: 744px;
border: 1px solid #000;}
div.inre_full {
width: 732px;
border: 1px solid #000;
clear: both;
padding: 5px 5px 5px 5px;}
div.inre_medium {
float: left;
width: 530px;
border: 1px solid #000;
padding: 5px 5px 5px 5px;}
div.inre_liten {
float: right;
width: 190px;
border: 1px solid #000;
padding: 5px 5px 5px 5px;}

Citat:

html:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252" />
<title>SIDRUBRIK</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styles/styles_som_beskrivet_ovan.css" />
</head>
<body>
<div class="yttre">
<h1 class="sida">SIDRUBRIK</h1>
<div class="inre_full">
<h1 class="paragraf">PARAGRAFRUBRIK</h1>
<p>PARAGRAFINNEHÅLL</p>
</div>
<div class="inre_medium">
<h1 class="paragraf">PARAGRAFRUBRIK</h1>
<p>PARAGRAFINNEHÅLL</p>
</div>
<div class="inre_liten">
<h1 class="paragraf">PARAGRAFRUBRIK</h1>
<p>PARAGRAFINNEHÅLL</p>
</div>
<div class="inre_liten">
<h1 class="paragraf">PARAGRAFRUBRIK</h1>
<p>PARAGRAFINNEHÅLL</p>
</div>
<div class="inre_full">
<h1 class="paragraf">PARAGRAFRUBRIK</h1>
<p>PARAGRAFINNEHÅLL</p>
</div>
<p>FOOTER TEXT</p>
</div>
</body>
</html>

Nu ser det ganska skabbigt ut eftersom min copy-paste operation inte fick med indentering. Men ovanstående kod funkar för både ie och firefox, och med den strukturen blir det inte en sån soppa av div:s, men det är ju min personliga åsikt förstås. Dessutom är all layout definierad i css:en och det är snyggt. Bara att slänga in taggarna i html-koden sedan utan att mecka med andra attribut än namn.

Misstänker att anledningen att din kod inte fungerar är beroende på definitionerna av clear och float style och det kanske tolkas olika i ie och firefox - man jag har inte bekräftat det, gissar bara.

Men kör med ovanstående kod, och laborera lite med bakgrundsbilder, marginaler och paddings så kanske du får ihop det. Kom ihåg att bredden på en div = width+paddingleft+paddingright+border*2.

Lycka till!

Av crazy_bd

Då svarar jag så att du kan få lägga upp bilden

Allvarligt talat, jag använder ie 6.0, glömde skriva det, och där fungerar det uppenbarligen. Öppnade samma sida i firefox och ser nu vad du har för problem. Alltså har det inte i detta fall med doctype att göra, utan med att de tolkar css olika. Men det finns mycket att läsa om doctype på www.w3.org.

Allvarligt talat, din css och din struktur verkar rätt så grötig, kanske onödigt mycket?
Jag ska kika lite på det hela en stund till...