Inlägg

Inlägg som crazy_bd har skrivit i forumet
Av crazy_bd

Tempen innan var i princip på samma nivå, eller t o m lägre.

Om man skall mäta med en extern termometer, vilken (typ) bör man använda och var/hur bör man fästa den?

Tack för svaren!

Av crazy_bd

Ehh.. N1ck3, läs hela min post tack, så ser du precis hur jag monterade det hela.

Av crazy_bd

Hög temp trots zalman 7000a-cu

Hej,

Har installerat en del tystare kylning på min p4 3.0GHz dator men tycker tempen verkar ligga rätt högt!? Idle på 50-53 grader och under belastning förmodligen några grader över det, har bara kollat precis efter hårt spelande och då är den 54 grader eller liknande. Ingen överklockning (än).

Jag har ett gigabyte 8ik1100 mobo, zalmans 47:a på northbridge, och zalmans vga-kylare med op1-fläkten på 5V (geforce fx5900le) och fyra papst 80mm 19dB fläktar, två in och två utblås (inblås från sidan på graffe och hårddisk (1x5V, 1x12V), utblås under psu - framför cpu och ovanför grafiken (2x12V)). Arctic silver 5 överallt, men har jag haft på för lite? För mycket kanske? Har på alla ytor haft på ett heltäckande lager som max var uppskattningsvis 0.5 mm tjockt innan flänsen trycktes fast. Rengjorde innan med oljefri aceton och tops. 7000-fläkten går på max dessutom (2300-2400rpm) och är fastskruvad ordentligt, det går att vrida den ett par grader fram och tillbaka men så skall det visst vara.

Så jag har ungefär samma temp nu som innan, vad kan vara fel? När man har läst om er som kör 3.0@3.5 med idle temp på 35 grader... vill också ligga där.

Tacksam för svar!

Av crazy_bd

Samma här... vet inte om det är bra eller dåligt, rätt eller fel, men kortet funkar ju bra i alla fall