Inlägg

Inlägg som Rixard har skrivit i forumet
Av Rixard

Receivern får du kanske som sagt MAX 300kr för, såg en som vart ute på ebay med 9 bud som gick för 14 Euro.
Subben får du inte mycket mer för heller tyvärr..

Av Rixard

Har 46" versionen av denna, är väldigt prisvärd. Dock är smart tv funktionen inte något att ha i princip. Funkar max att använda för att streama filmer/serier från datorn din.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1209703

Av Rixard

Jag har mycket dvd-er men en mediaspelare utan inbyggd dvd-läsare har jag köpt ändå. Sedan köpte jag till en extern Blu-ray till den.

Av Rixard

Om det är relativt ny dator så kan du ju försöka få ut något på hemsförsäkringen och köpa en ny dator. Om inte ens skärmen fungerar måste det varit en rejäl överspänning och då är det lika bra att byta ut hela skiten, psu'n kanske har klarat sig dock?

Om han viktiga filer på hårddisken så kanske de går att rädda genom sätta in i en annan dator och flytta över.

Av Rixard
Skrivet av Kamouflage:

Fast nu skriver han ju flera gånger att det är den ANDRA delen av sladden (alltså själva nätaggregatet) och den är ju dyrare..

Jaha, då är nog det bästa att skarva den kabeln. Blir nog billigast så.

Av Rixard
Skrivet av sgtspiff:

Sista delen av sladden ja. Men den delen där nätagget sitter fast får du inte loss för 50 kr. Speciellt inte heller när sladden behöver va 3 meter.

170kr på dustin får det väl vara värt då:
http://www.dustinhome.se/product/5010057397/kabel-nat-3-polig...

Finns garanterat billigare på andra ställen

Av Rixard
Skrivet av tryinghard:

Bör ju komma spelare med stöd för 802.11ac till sommaren kan man ju tycka.
Avvaktar nog till dess och ser vad som kommer.
Kollade upp homeplug och det verkar inte var många som ens når 100 mbps.

Ja, det verkar ju inte finnas några trådlösa 802.11ac kort till pci-e som skulle passa till Intel Nuc-en än iaf. Men det verkar vara på gång. Läste någonstans Q3 2013. Annars är USB-adapter valet om du skall köpa nu.

Av Rixard
Skrivet av tryinghard:

Bara 802.11n på den så den duger väl inte för att strömma trådlöst?
Eller tänkte du att man köper till USB-adapter för 802.11ac?

Hmm, det tänkte jag inte på. Ja då kanske man får satsa på en usb-adapter. Personligen hade jag kört trådat om det var möjligt mellan datorn och routern i vilket fall som helst, men det är ju inget val för dig om man ser till dina krav.

Edit: Dock borde väl 802.11n klara av att strömma ganska tunga filer?

Av Rixard
Av Rixard

Någon som har ett tips på en billig men ändå hyffsat OK SSD till en htpc som endast kör film via NAS. Tänkte en 60Gb skulle räcka?

Av Rixard
Av Rixard

runt 1000-2000kr skulle jag tro om den är i fint skick utvändigt också.

Av Rixard

3

Av Rixard

Skickat

"Scroll Complete! Your invitation is now queued for validation.

Scroll invitations are validated in hourly batches, so your friend should receive your invitation shortly. Please note that your invitation will not be sent if your friend’s email address is not a valid Battle.net account or if the receiving character does not exist."

Av Rixard

Moderkortsproblem - Stänger av sig efter 10-60s

Hej allihopa,

Jag har fått ett problem med en gammal dator där hårddisken crashade. Problemet ter sig som att när jag startar datorn så slocknar den efter 10-60s. Jag kan komma in i Bios och kolla men även när jag är där inne så slår datorn av sig efter samma tider. Det är som om cpu-fläkten även saktar ner lite över tid, som om den inte fick tillräckligt med ström.

Det jag har testat är att köra minsta minimum med enbart moderkort, cpu och nätagg. Jag har testat att byta nätagg utan resultat. Inga som helst felmeddelanden innan datorn dör. Inga felkoder i form av ljud eller ljus. Är moderkortet kört eller har någon nån aning om vad som kan vara fel?

Av Rixard
Skrivet av Lexius:

Scrolls funkar inte längre.......den kanske aktiveras i början av mop vem vet. Boost to lvl 80 limited time offer)gällde endast innan 5mars. Tror den nya sor gäller för konton innan 25September.

Jag tog emot en sor i förrgår och fick alla upgrades (cataclysm, lvl 80 etc.).

Av Rixard

Ifall någon har en Scroll över så PM'a mig gärna

Edit: nu har jag fått scroll

Av Rixard
Skrivet av telgetok:

netgears WNR3500L är den bästa router jag haft iaf haft 2 dlink och en linksys innan ...

Håller med, efter haft billiga netgear och d-link routrar så är denna routern det stabilaste jag haft. Har inte behövt starta om den sen jag fick den för 2 år sedan... Dessutom funkar den med ddwrt om man nu skulle vilja köra det också.

Av Rixard

Hur gör du när du väljer att den skall utöka, vad för windows har du? Vad för grafikkort har du? Vilken upplösning? Vad är det för tv, 1080p? Hur är den ansluten, HDMI/vga/s-video?

Av Rixard

Jag testade betan på min 5740G men den har/hade en i3 310m istället för din i5 430m. Det fungerade sådär, fungerade hjälpligt på låga inställningar. Det var ingen höjdare direkt. Nu har jag uppgraderat till en i5 580m får hoppas att den iaf klarar någon medium inställning av grafiken.