Inlägg

Inlägg som Rixard har skrivit i forumet
Av Rixard

Hej, kan inte svara så mycket på dina frågor angående spelen då jag inte har spelat så många än.

De spel jag lirat med min G750JX är Metro: Last light och BF4 vilket den klarar båda på höga inställningar utan större problem.
Jag kan nämna att jag lagt till en SSD till min då den kom utan vilket jag verkligen rekommenderar oavsett vilken laptop du köper om den kommer utan.

Det som jag tycker är utmärkande för denna datorn jämfört med diverse andra laptops jag haft tidigare är att den håller sig riktigt sval även vid tungt spelande och man slipper sk. 'toasted skin syndrome'

Av Rixard

Ja skillnaden i prestanda per krona mellan laptop och stationär är hög och om du har plats med en stationär och trivs med att ha stationär så kanske det är en sådan du skall ha. Med det sagt så finns det laptops i 18k klassen som absolut klarar av BF4 med höga inställningar.

Jag har en Asus g750jx själv och lirar BF4 med allt i high med OK fps. Nästa steg är Asus G750JH som har ett Geforce 780M istället för 770. Eftersom du har en bugdet på 18k kan jag rekomendera denna. Det som är bra med Asus datorerna är kylningen som är väldigt bra.

Annars skulle jag se på t.ex. MSI eller något annat känt märke med 780M grafikkort, i7 4700 processor och en SSD.

Av Rixard
Av Rixard

CDON

50kr

Kod: cnDpxHk88

Går ut: 2013-11-06

Av Rixard

Vad för delar har du för närvarande i datorn? Så att man får en uppfattning av vad din dator bör klara av...

Av Rixard
Skrivet av mfm:

Visst skickar de med adaptrar, tyvärr är det dock olagligt.

Varför skulle det vara olagligt?

Av Rixard

Kolla på walking dead från telltale games. Grym story

Av Rixard
Skrivet av anon172162:

Tack för tipset! Hittade även något som heter Any video converter. Ska prova båda och se hur det blir.

Varför inte bara ladda ner en förkomprimerad film istället? Typ Dvdrip eller t.om. en 720p film? Går nog betydligt snabbare än att hålla på att konvertera beroende på vad för uppkoppling du har... De 720 filmer som jag dragit ner till surfplattan ligger under 1gb st.

T.ex. på cdon eller liknande sidor kan man välja filmer i SD eller HD format.

Av Rixard
Skrivet av Dals:

Nya Nexus 7, grå import. Brorsan köpte och det funkade mycket bra
http://www.bazula.se/Google/Google-Nexus-7/Google-Nexus-7-16G...

Mmm, har köpt min därifrån också, funkade klockrent och plattan är grym lätt att roota också om man behöver det till speciella program.

Av Rixard
Skrivet av Zotamedu:

Modern teknik? Jag som trodde att Z80 fortfarande användes till embeded saker då den är så liten och enkel. Finns det verkligen nya processorer som drar så mycket mindre ström att du kan driva dem med en solcell? Du har ett par hundra milliwatt att leka med i idealfallet om du har en hyfsat effektiv solcell och står ute i direkt solljus mitt på dagen. Det sjunker snabbt till tiotals milliwatt när du inte har direkt solljus. Ska du ha mer än så krävs det att miniräknaren blir mycket större.

En Z80 verkar ju dessutom kosta några tior att köpa. Till och med Elfa har dem för en hundralapp styck och vi vet alla hur bra priser Elfa har på enskilda komponenter... Minnet den kräver kostar ju bara några kronor också.

Komponenterna i miniräknarna är som du säger väldigt billiga, tänk på vilken marginal Ti har vid försäljning av dem. Typ 90% måste ju vara ren vinst?

Ok, det kanske är tekniskt svårt att fixa en grafritare med solcell men faktum är att Z80 är en CPU som senast uppdaterades på 90-talet och lanserades -76 (!) och som du säger inte kostar mer än ett par tior, skärmen lär inte vara mycket bättre. Har det verkligen inte hänt något på denna fronten sedan dess?
Tänk om vinsten på dessa miniräknare hade gått till utveckling av en Ti-84a med snabbare processor, mer högupplöst skärm (inte nödvändigtvis färg) och bättre formfaktor, då kanske priset på ca 1000kr hade varit rimligt...

Av Rixard
Skrivet av Zotamedu:

Fast folk klarar inte riktigt att hålla sina mobiler laddade...
Även om du har en batteritid på en vecka så är det irriterande. Vi har fortfarande en relevant kostnadsfråga också. En miniräknare kostar en tusenlapp. Vad skulle samma räknare kosta med ett stort Li-pol-batteri och en ARM-SOC plus en högupplöst skärm? 4000 kr? 5000 kr? Vad kostar det att utveckla mjukvaran till den? De kan ju inte sälja den med lika låga marginaler som en Galaxy S4 då du inte har en marknad för att sälja 50 miljoner enheter på ett år.

Personligen har jag inte ens hittat en app som kommer i närheten av min Ti-84+ i funktionalitet. Det närmsta är väl att det finns en fjärrklient till Matlab så man ska kunna fjärrstyra den från mobilen men det har jag inte ens orkat titta på.

Mjo batteritiden för en räknare skall ju vara ett tag tycker man. Det som jag tycker är dåligt är att det inte finns nya räknare i klass med ti-82/83/84 etc. serien som är byggda med dagens teknik.

Jag tror ju inte det skulle vara problem att fixa en likadan räknare idag med solcelldrift och t.ex. en energisnål skärm i ett betydligt smidigare format. Istället säljer Texas Instruments 17 år gamla miniräknare med 17 år gamla priser vilket är helt tokigt. Om det hade vart lite mer konkurrens mellan casio och ti hade nog läget sett annorlunda ut idag.

ps.

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.supware.tip...

Av Rixard

Allt över ti-83+ för gymnasiet är overkill om du inte skall läsa mycket avancerade högskolekurser i framtiden.
Till gymnasiet använde jag ti-82 för alla kurser och till högskolan använde jag endast Ti-36X pro (godkänd räknare för tentor) och för eventuella andra användningsområden så använder jag gammal version av Andy-86 som fungerar utan att ha en rom (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1293284 finns även för ti-83 och 85).

Av Rixard
Skrivet av Joinapolarn:

Jag och en kompis har startat Cube World Sverige. Snart kommer en hemsida med en Wiki samt en server komma upp. För att hålla er uppdaterade kan ni gå in och gilla våran Facebooksida:

https://www.facebook.com/CubeWorldSverige

Kommer du (går det?) lägga upp många servrar eftersom det bara är 4p? Tänkte att det lätt blir fullt om det bara är en server.

Av Rixard

Ok, funkar det att ändra MaxPhysPage till 128mb i system.ini filen?

Av Rixard

Testa att köra via DOSBox om det funkar på Win98

Av Rixard

Avbeställ och gå till elgiganten eller dylikt och köp den därifrån direkt istället.
Menar du Mediamarkt förresten?

Av Rixard
Skrivet av Gibbis:

Någon som har någon koll på om spelet är krävande? Kommer nämligen var tvungen att sitta på laptopen under större delen utav sommaren (i:5a och 540m). Tack för svar!

Kör det på max på min frus dator med i3a och 640M och det fungerar bra.

Av Rixard

Såhär skall du koppla;
http://i.imgur.com/PH8nWFP.png

Svart och grön kan kopplas utanför switchen och röda går in i switchen.
Du kan då använda en sådanhär istället:
http://www.kjell.com/sortiment/el/elektronik/elektromekanik/s...

Om du har en låda:
http://www.kjell.com/sortiment/el/elektronik/elektroniklador/...
kan du sätta sådanahär som utgångar/ingång:
http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/3-5-...

Alternativt finns denna för 100kr om du vill komma billigare undan, ful som stryk visserligen och inte lika roligt :):
http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datortil...

Av Rixard

låna hem och testa med xtz 99W10.16

Edit: Den vita skulle nog koordinera snyggt med dina högtalare dessutom.

Av Rixard

Receivern får du kanske som sagt MAX 300kr för, såg en som vart ute på ebay med 9 bud som gick för 14 Euro.
Subben får du inte mycket mer för heller tyvärr..