Inlägg

Inlägg som Fräsbanan har skrivit i forumet
Av Fräsbanan
Skrivet av Zotamedu:

Ja då låter det onekligen som problem med drivrutiner. Har du testat att installera om drivrutinerna bara? Har man tur var det bara något som sket sig i installationen. Det är ju i alla fall värt att prova innan du installerar om windows.

Japp, testat åtskilliga gånger tyvärr.

Av Fräsbanan
Skrivet av jetten:

Testa ladda hem Audacity. Då du har det installerat kolla under menyn View --> Toolbars --> Device Toolbar, så kommer en ruta upp där du kan välja mellan en massa olika inspelningsenheter. Testa om det är någon skillnad om du har MME Line in eller DirectSound Line in valt.

EDIT: Jag känner inte till dessa externa ljudkort så bra, men kan det vara så att då du tar upp ljud från Line in genom Windows så hörs alla kanaler, medan då du spelar in i Cubase så väljer du från vilken kanal du spelar in? Därför kanske det blir olika resultat med de olika programmen.

Fick samma problem i Audacity både med MME och Direct Sound. Upptäckte dock att jag under mina inspelningar faktiskt kunde höra vad som spelats in och det endast var ett svagt knaster som låg och störde. Provade då skype och det fungerade faktiskt. Men så testade jag att starta om datorn och då kom problemet tillbaka igen. Det är underligt för ibland fungerar det relativt felfritt medan det andra gånger är ett mycket påfallande missljud och ibland kan jag inte höra något alls.

Skrivet av mrqaffe:

Så om du spelar in är det brusfritt? men win alstrar nån form av brus, då är det ekodämpningen som är det jag tänker på, eller så har du kanske gateing i musikläge men inte i teleläge win ?

Jag är rätt säker på att det inte är ett brus från själva mikrofonen eller dylikt. Det är inte så mycket ett brus som det är ett högfrekvent elektroniskt surrande där min röst hörs väldigt laggigt och stötvis kommande. När man hör det får man känslan av att det uppenbart är något som inte står rätt till.

Skrivet av Zotamedu:

Fast det kan fortfarande ge problem eftersom olika program leker olika bra med olika buffertstorlek, bitdjup och sample rate. Kör du samma inställningar som förra gången?

Ja inställningarna bör vara de samma. Har i princip testat alla möjliga inställningar utan att det gjort nån skillnad heller. När jag emellertid leker runt med olika inställningar händer det dock ibland att även ljudet i lurarna slutar fungera och ersätts av samma elektroniska surr som det inspelade ljudet. Kort därpå brukar datorn blådumpa.

Allt detta gör att det känns rent instinktivt som ett problem med drivrutinerna. Kör dock de senaste (och enda) drivrutinerna till Windows 7, vilka är samma som jag körde innan. Hittar jag innan annan utväg får jag väl försöka mig på en ominstallation av windows igen.

Av Fräsbanan
Skrivet av Zotamedu:

Det kan inte vara ASIO som bråkar då? Testat att pilla på bufferten?
Annars kan USB ge konstiga fel ibland med hack och sånt på grund av intreupt requests. Testa att byta USB kontakt?

Nej jag tror inte att det är ASIO. Som jag nämnde tidigare så fungerar det alltså helt utmärkt att spela in ljud i exempelvis Cubase och ljudinspelaren och det är endast om jag går in i kontrollpanelen för inspelningsinheter och välja "lyssna på den här enheten" som problemet framkommer. Detta skulle egentligen inte vara något problem om det inte var för att skype verkar plocka upp ljudet genom windows vilket innebär att min mikrofon är helt oanvändbar till att skypea med.

Skrivet av mrqaffe:

Muta hursomhelst oanvända ingångar, jag har själv 2 externa ljudkort och de går bra att muta.
En mikrofon tar bara en kanal (om det inte är en stereomik) om ditt ljudkort inte ger dig möjligheten att muta så får du jorda den oanvända ingången med en byglad kontakt. Det viktiga är att den inte ska ligga öppen och plocka in skräp till ad n.
Föresten hur är brusnivån i din mik? Vad är det för saker du har ?

Får igen poängtera att mikrofonen fungerar utan problem att spela in med och det är endast om jag lyssnar på enheten i windows som problemet dyker upp. Skulle det vara jordningen eller något problem på själva mikrofonen eller ljudkortet borde rimligen problemen uppstå överallt. Testade hursomhelst att muta övriga kanaler men problemet kvarstod. Mikrofonen jag använder är en Studio Projects B1 och ljudkortet är ett ESP 1010e.

Av Fräsbanan
Skrivet av mrqaffe:

Om du inte har nått anslutet i line in ska du muta den, line in är inte samma som mik in.

Tack för ditt svar men eftersom det är ett extern ljudkort visas det som en linjeingång och det finns således ingen mikrofoningång.

Av Fräsbanan

Brusande linjeingång?

Jag har ett externt ljudkort med en kondensatormikrofon och har stött på ett mycket märkligt problem där det ingående ljudet brusar i windows. Det hela började med att jag ominstallerade windows 7 efter byte till nytt MB, minnen och SSD. Märkte först problemet då jag skulle skypea för första gången efter ominstallationen. Min röst var otroligt hackig och robotlik och det var i princip omöjligt för personen jag talade med att förstå vad jag sa.

Jag undersökte problemet närmare och insåg att samma sak inträffade då jag valde ”lyssna på den här enheten” på min linjeingång i inspelningsenheter. Här kommer vi dock till det underliga: jag har inga som helst problem att göra ljudinspelningar i exempelvis ljudinspelaren eller cubase. Likaså fungerar det ypperligt då jag övervakar mikrofoningången i mitt ljudkorts kontrollprogram.

Problemet tycks alltså på något sätt ligga i kommunikationen mellan windows. Jag kör med de nyaste drivrutinerna, vilket också är samma drivrutiner som jag använde innan ominstallationen (det är samma operativsystem). Är det någon som har en tanke på vad som skulle kunna skapa problem? Eller något sätt att ändra så att skype inte använder ”lyssna på den här enheten” för att ta upp ljud utan istället tar det direkt från ljudkortet likt inspelningsprogrammen gör?

Ljudkortet är ett ESP 1010e och jag kör med windows 7 64-bit.

All hjälp uppskattas enormt!

Av Fräsbanan

Naturligtvis ska det inte stå "Vart" utan "Var".

Av Fräsbanan

Ser väldigt fake ut, speciellt adressen "wowvs-cataclysm". Hur kom du in på den länken förresten? Finns inte i mailet av vad jag kan se, blev du redirectad dit?
Om du blivit utvald för betan så kan du logga in direkt på ditt bnetkonto och se detta och behöver inte följa några länkar i mailet.

Av Fräsbanan
Skrivet av Morbid Angel:

Vi börjar med Bloodthirst som du kör med nu.
Den ger en väldigt låg base skada + ytterliga skada beroende på hur mycket attackpower du har.

Tar bara som exempel rank 1 på bloodthirst som ger 13dmg och 1% heal över 8 sec + procent av din attackpower.

Bloodthirst har faktiskt ingen baseskada alls utan räknas ut genom formulan [AP*50/100]. Den helar 1% av hp på varje efterföljande slag i upp till tre slag, inte 1% över 8 sek.

Skrivet av Morbid Angel:

Mortal strike rank 1 ger följande 85 damage + 50% less healing recived on target.

Fördelen med det här är att du får din fulla weapon dmg som baseras på vapnet du har i handen och din attackpower + den skada som mortal strike ger.

Denna attack är inte en instant attack utan den är baserad på "next swing" så du får trycka in mortal strike och vänta tills din karaktär gör sitt nästa slag. Detta resulterar i en mycket högre "burst" dmg som är enormt mycket bättre i pvp då det blir svårare att förutse.

Mortal Strike är i högsta grad en instant, vilket även framgår i tooltip. De enda on-next-swing abilities warriors har är Heroic Strike och Cleave.

Skrivet av mangemani:

tack för tipsen:)

har en till fråga ang fury och dess titan gripp eller vad det nu heter,blir inte warriorn överlägsen då han kan använda 2 2 hands vapen?jag menar då om man har lyckats fått rejält bra epic vapen.jag menar,visst,arms ger en hel del critt och DPSen är mycket bra,men det har ju även fury,alltså mycket critt och även mycket DPS(inte lika mycket som arms,men ändå).
anledningen till att jag frågar är att jag funderar på (nu när jag snart är lvl 75) att byta arms mot fury,dels pga dess titan gripp,shout,bloodthirst samt lite annat(samt att man i arms trädet får med impale,rend osv).

Nej så överlägset är det inte. Vapnet du har i off-hand gör endast 50% av normal skada (62,5% med talent) och Titan's Grip minskar din totala skada med 10%. Som Fury är det svårare att få rage och göra bra dps och det kräver därför bra gear. Generellt sett är arms bättre om du har sämre gear. I mitt tycke är den bästa speccen för 70-80 prot eftersom du kan döda flera mobs samtidigt med låg downtime, göra gruppquest solo och har väldigt korta köer till random instances, men kör på det du tycker är roligast, det är väl ändå därför man spelar.

Av Fräsbanan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Waxinator
Minimera genom att koppla loss allt utom strömkontakterna till moderkortet.
Plocka även ur minnena och disk kablarna. Om du nu varken får OK-pipet eller FEL-pipena i uppstarten så är moderkortet trasigt.

Det är sällan processorn brinner upp utan det är något på moderkortet som diagnostiken misslyckas med när processorn kör BIOS programmet. På grund av att grafiken inte startas, så är enda chansen att pipet från PC-högtalaren kan meddela vilken typ av fel där är. (Alla har tyvärr inte någon intern PC-högtalaren inkopplad på moderkortet...)

Jag provade att göra som du sa, och fick inget pip alls.
Har lämnat in kortet för att få det bytt.

Tack alla som tog sig tid att svara i tråden. Det uppskattas.

Av Fräsbanan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zcenicx
Provat köra på det integrerade grafikkortet och rycka 4670't?

Japp. Provat både det och med ett annat kort jag hade liggandes. Problemet kvarstår.

Av Fräsbanan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av simael
Vad har du för nätagg? Hade exakt samma problem och då hade mitt nätagg brunnit upp.

Nätagget är ett Corsair VX550W. Det fungerar tillsammans med min gamla dator så jag tror inte att det är det som är problemet.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zcenicx
Clear CMOS utan resultat?

Ja det provade jag. Tyvärr utan någon förbättring.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av alibababert
byta minnen? ganska vanligt det är problem med dom

Menar du att det är vanligt med problem för just den modellen, eller för minnen generellt sett? Har tyvärr inga andra minnen som är kompatibla med moderkortet, vilket gör felsökningen svårare.

Av Fräsbanan

Får ingen bild alls. Fel på moderkortet?

Hej.

Jag köpte nyligen nya komponenter till datorn. Dessa har fungerat felfritt i ungefär en vecka, men igår när jag hade lämnat datorn i ett par timmar och kom tillbaka var skärmen svart.

Jag provade att starta om datorn - utan resultat. Funderade först på om det kunde vara grafikkortet eller skärmen som det var fel på, men de fungerade bra i en annan dator.

Mina misstankar är nu riktade mot moderkortet, cpu eller minnen - kanske först och främst moderkortet. Jag kan inte ens få upp bios för att allting är svart, och moderkortet ger mig inga som helst tecken om att det skulle vara fel på någon annan komponent (förväntar mig ett pipande eller liknande).
Jag provade också att sätta in ett minne i taget för att se om det gjorde någon skillnad men det var lika svart fortfarande.

För att summera; Jag hör att datorn startar men får ingen bild alls. Skärm och grafikkort fungerar dock bra tillsammans med en annan dator.

Är tacksam för alla svar jag kan få.

Komponenterna är:

Asus M4A78 PRO AM3
AMD Phenom II X3 720 BE
Corsair Dominator PC2-8500 C5
Radeon HD4670

Tack på förhand.

Av Fräsbanan

Som sagt är det troligen batteriet som är väldigt dåligt. Jag antar att det är ett NiCd eller NiMh-batteri. Man kan "återuppväcka" dessa genom att ladda dem länge med låg laddström och sedan ladda ut dem helt; detta återupprepar man några gånger. Det bästa är antagligen att köpa ett nytt. Fram/bak höger/vänster ändrar du på kontrollen.

Av Fräsbanan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonazz
Det spelar ju ingen roll om bilen inte drivs direkt från kompressorn eller inte. För kompressorn som du fullerlufttanken med måste ju kunna komma upp i samma tryck som tanken då khamnar på ändå. Möjligtvis kanske du kan tanka bilen en del hemma men inte fulltank:)

Det blir ju ett otroligt större luftflöde från lufttanken än från kompressorn. Kompressorn fyller ju tanken med hjälp av motorkraft under en lång tid, när luften åker ur tanken sker det på grund av lufttrycket. Är ju därför en väsentlig skillnad att driva något direkt från en kompressor eller från en tank. Men det skulle i sådana fall ta längre tid att tanka än att köra.

Av Fräsbanan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Vet inte, kanske skulle funka, men vi har väl alla lekt med vanliga kompressorer? För det första tar de rätt lång tid på sig att laddas upp. För det andra är de ju väldigt klena, minns att jag försökte putta nån leksak med hjul med en kompressor, gick inge vidare. Så jag tror knappast de kan driva nån bil/lastbil på flera ton.

Naturligtvis drivs inte bilen i sådana fall direkt från kompressorn utan från en tank med väldigt högt lufttryck. En dyklufttub kan man i vissa fall fylla upp till 300 bar(300 ggr atmosfärstryck, något som även kan göras privat) och lufttrycket från en sådan skulle kunna flytta din lilla leksak.
En nackdel skulle ju dock vara den extremt långa tiden det skulle ta att tanka.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Precis min tanke, visst de kommer inte kunna ta mycket för att tanka, men deras enda utgift kmr ju va elen kompressorn drar

Om de inte vill ha personal dvs.

Av Fräsbanan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Antonsson
Vår hjärna har varit lika stor i typ 5 miljoner år. Under typ 1 miljon år har vi behärskat elden, innan dess var köttkonsumtionen mycket mindre iom att rått kött inte är så kul att käka. Gäller inte insekter och sånt som vi förståss alltid käkat. Under åren vi funnits har vi lärt oss att använda hjärnan mer och mer men jag vet inte om det beror på köttkonsumtion, vi använder fortfarande långt ifrån hela hjärnan.

Den moderna människan har funnits i ca 200-250,000 år inte "typ 5 miljoner" och jag vågar säga att vi har behärskat elden den tiden. Du säger att rått kött inte är "så kul att äta", vad jag vet ska t.ex. råbiff vara mycket gott. Även vissa inuitfolkslag har dokumenterats äta rått kött. Så länge köttet inte innehåller trikiner eller för mycket farliga bakterier ligger finns det ingen överliggande risk med att äta rått kött.
Det är allmänt accepterat att vår hjärna inte utvecklats biologiskt sätt under vår existens men att det var en ökad diet av kött, fisk och skaldjur som gjorde utveckling till människa möjlig. Vi använder hela vår hjärna, eller tror du en del av den ligger helt inaktiv i skallen och endast fungerar som utfyllnad?

Av Fräsbanan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ickamicka
Blinkar man vänster i en rondell byter detta att du ska vidare, och inte ut ur den avfart du åker förbi. Andra bilar behöver INTE veta vart du kommer i från. Det enda de förstår när du åker förbi är att du inte ska ut där.

Du säger att man inte ska blinka vänster i rondellen för så är lagen. Men varför lär då de flesta trafikskolor ut detta?
De lär väl inte ut olagligheter?! [/B]

Här har du lite information om hur man kör i rondell
http://publikationswebbutik.vv.se/upload/1602/88515_att_kora_...

Av Fräsbanan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aced
lackar på de ruttna rogue questet som gör att man får någon debuff på sig så att man inte kan använda stealth i 7 dagar...

Gör klart questet så du slipper den då.

Av Fräsbanan

Fettet bränns främst inte under själva aktiviteten utan beroende på kaloriunderskottet över dygnet så ju mer energi en aktivitet kräver desto mer fett kommer personen bli av med(förutsatt att han ligger på kaloriunderskott).
Deffa betyder inte att man äter minimalt utan snarare tvärt om. Man försöker ligga på ett rätt litet kaloriunderskott för att bränna fett utan att förlora för mycket muskler.

Av Fräsbanan

Re: Backsmithing skill

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hygglo
Hej Jag har fått för mig att jag vill ha full skill i Blacksmithing så att jag kan göra en fin yxa att kötta med.

Fråga:
Finns det något sätt som är bättre än andra för att få upp skillen??

Man måste ju göra en massa saker för att få upp skillen.
Men vilka saker är billigast att göra för att få full skill??

Jag har letat efter en guide eller liknande och det finns massor av guider i ämnet men ingen guide som går in detaljerat på vad som ger skill till ett billigt pris...

Visst gå och mina och grinda ore det är ju en sak men av alla saker man får lära sig att göra så är ju vissa billigare att göra än andra..

Skulle vilja ha en enkel "mall" på vad man ska göra vid dom olika skill nivåerna..

(Hoppas jag inte var onödigt övertydlig nu)... //Örjan

Varsågod
http://forums.wow-europe.com/thread.html?topicId=13121383&sid...