Inlägg

Inlägg som Gorian har skrivit i forumet
Av Gorian

För sedvanligt surf och sånt funkar den fint. Men det är en gammal maskin med gamla specifikationer. Inte minst är skärmen en tråkig TN-panel. Sen bör du känna till att FL Studio inte finns till MacOS. Men alltså, det är ingen katastrofmaskin på något sätt, bara lite osexig jämfört med dyrare alternativ - men dessa alternativ kostar också mer än dubbelt så mycket.

För 6500kr är den inget att hänga läpp över.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian
Skrivet av Nivity:

Har Apple watch ingen offline/download för spotify i 2019? Vad är det för bullshit, har ju funnits på andra smartklockor länge nu.

Apple hade tidigare rätt hårda restriktioner på vad utvecklare fick göra, men dessa ska ha luckrats upp sedan en tid tillbaka. Såvitt jag förstått det ligger bollen hos Spotify numera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

Spotify har inte stöd för offline-lyssning, tyvärr. Förhoppningsvis dyker det upp. Apple Music har dock en sådan funktion.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

Blocket samarbetar/äger någon tjänst de kallar för Swift Court, vilken är gratis använda. Där kan man signera med BankID, och således borde det bli omöjligt att komma och göra ändringar i efterhand. https://swiftcourt.com/sv/kontrakt/blocket/kopekontrakt

EDIT: Det var dock en skummis som tipsade mig om det. Jag valde till slut att inte göra affärer med den personen, då han fick mina varningsklockor att ringa. Oavsett om ett köpekontrakt skulle vara juridiskt giltigt så är det förstås alltid bekvämast på alla sätt och vis att hålla sig ifrån juridiska processer. Värt att poängtera ut, känner jag. 👍

Av Gorian

Högerklicka på C och sätt dig själv som ägare då, eller åtminstone ge dig själv läs/skriv-rättigheter. Var så länge sen jag pysslade med sånt i Windows så kan inte guida dig steg för steg, men det är inte svårt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

Det ser rätt ut. Har du avstängning på kranen? Var försiktig när du gängar av plomberingen och var beredd på att skruva på avstängningen, så att du inte åker på en mindre flod ^^ kan vara smart att testa så att det faktiskt kommer vatten genom att vrida på också.

Men som sagt, det ser rätt ut

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian
Skrivet av Psy_Lover:

Jag vet inte hur de kommer att reagera på en fjärrkontroll då det är IR. (Teoretiskt sett så borde båda reagera på samma kontroll)

Känner inte till de specifika produkterna, men om det är IR så kan du nog räkna med att alla mottagare av signalen kommer att reagera, samt att signalen är identisk mellan produkter av samma modell. En tämligen simpel kommunikationsteknologi.

Av Gorian

Mitt råd skulle vara att tänka långsiktigt: vad vill du uppnå, och hur stämmer detta överens med dina vänners målsättningar? Delar du det första alternativets ambition om tillväxt?

Det andra alternativet fattar jag inte riktigt. Menar du att ni skulle dela alla intäkter på tre, och sen fördela dem enligt sättet du beskrivit? I så fall kommer ju respektive person att starkt påverkas av den andres agerande, och du kommer inte ha den frihet du beskriver. Om ni ska dela på intäkter/kostnader så kommer ni självklar att påverkas av varandra.

Av Gorian
Skrivet av kjeohls66:

@Gorian:

När jag går vidare och hittar "panasonicwireless" och skriver in lösen så står det inte ansluten till internet,sen ska man gå tillbaka i panasonics app och skriva in SSID för mitt nätverk....ska testa senare att ändra mitt nätverksnamn !!

Nej, ansluten mot internet är du ju inte i det fallet, så det är inget konstigt att det står det. Du ska kunna välja ditt nätverk i listan där.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian
Skrivet av kjeohls66:

@Gorian:

Jo det är nog så det ser ut men jag kan ju inte ansluta WPS då jag inte har nån knapp för det på airporten??
Så går på AP-läge istället som krånglar till det ytterligare för min hjärna.

//Kjelle

Men om du följer instruktionerna för AP-läge, vad exakt är det som strular då?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

@Dakkie, @Nivity: Det är nog mer komplicerat än vad vi kommer kunna täcka som off-topic i den här tråden. Men några nyckelpunkter att ha i åtanke när det kommer till religionernas ansträngda relation:
- Det finns inget uttalande från en legitim, centraliserad auktoritet inom någon av religionerna som uppmanar till strid sinsemellan. Bortsett från påven så finns det få legitima och erkända auktoriteter inom religioner, med rätt att föra religionens talan. De konflikter som uppstår är initiativ av mindre grupper (sett utifrån storleken av hela religionens anhängare).

- De flesta religioner är ömsesidigt exkluderande: om Islams läror är korrekta så innebär det att ingen annan religions läror är korrekta. Det kan bara finnas en "korrekt" religion - åtminstone om vi ser till de stora världsreligionerna. Därmed finns stort incitament att leta bevis för, eller se till så att, ens egenvalda religion är den korrekta.

- Såväl Islam som Kristendomen förespråkar och sätter missionerande centralt. Du ska försöka rekrytera nya anhängare till din tro.

- Men logiska och rationella anledningar till konflikt åsidosatta: trossystem skapar in- och utgrupper, precis som fotbollslag, Mac VS PC, Backstreet Boys VS N-Sync, eller whatever. Folk hyser irrationell kärlek mot sina trosbröder och -systrar, och misstänksamhet mot "utomstående". Det är bara så vi människor fungerar 🤷‍♂️Kan rekommendera Jonathan Haidts bok "The Righteous Mind" för den som vill utforska detta vidare.

#offtopicFTW

EDIT: @Stefflo: Terrordåd, ja. Krig, nej. Det finns många studier inom detta område, och praktiskt taget alla kommer fram till andra bakomliggande faktorer än religion till varför krig uppstår. Sen skulle vi kunna gå in på varför det kan vara vettigt att anamma ett pragmatiskt synsätt när man funderar kring varför folk fortsätter att vara religiösa i vår moderna tidsepok, snarare än att bara säga att "berättelserna är historiskt fel!", men det blir - än en gång - alldeles för off-topic.

Av Gorian

Jag kan inte hjälpa dig med huvudfrågeställningen, men angående att de stora religionerna delar samma gud så kan jag klargöra: judendomen, kristendomen och islam tillber alla den abrahamitiske guden. Så det är ”samma” gud, dock lite olika direktiv. Mormonerna är med på ett hörn där med, om nu de ska räknas ^^

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

Vad jag kan läsa mig till ska du ansluta till AC:ns nätverk, och sedan därifrån styra om den till ditt nätverk (avsnitt 3.2 i manualen: http://www.panasonic.hk/usm.ashx/e/7zt1rwYXAiWEX1X3Hkyy9Naxy7... ). Ser det inte ut i appen som det gör på bilderna?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

När är det fläktarna varvar? Om det är i idle eller sedvanligt slösurfande så är något knas. Testa i så fall i första hand att göra en SMC-reset.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

Det låter extremt omständigt. Byt nummer, NIX:a direkt och plocka bort dig ur typ Eniro och sånt där, så ska du se att ingen ringer och stör dig.

Angående förslaget från @AplAy så innebär det att man inte kan stå som kontaktperson för ex. släktingar eller vänner, som kanske skulle kunna råka illa ut och använda en själv som kontaktperson.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

Kör du någon UPnP-server mjukvara på PC:n, typ PLEX? Enligt denna sida är det nödvändigt för att du ska kunna streama:
https://macworld.idg.se/2.1038/1.675946/apple-tv-vlc-airplay/...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

På andra Clevo-modeller tycks det ha varit bändande som gäller.

EDIT: Nu kan jag inte se exakt modellnummer på dina bilder pga. komprimering, men enligt denna forumspost så tycks det vara bändning som gäller: http://forum.notebookreview.com/threads/official-clevo-pb5xex...

Av Gorian

Grymt inlägg, tack för att du delar med dig! Fina bilder också

Angående videon med brandmännens kläder: hur pass farligt är det i praktiken att göra vad han gör i videon? Löper man någon verklig risk av det?

Av Gorian

Finns åtminstone två andra trådar på forumet gällande att Surface Pro är svårsålda: https://m.sweclockers.com/forum/trad/1551701-surface-pro-hybr...

Kan vara värt att kika på hur marknaden ser ut idag

Av Gorian

Tanken är väl att de flesta jobb ska gå att automatisera bort. Men i närtiden så tänker jag mig alla monotona jobb, framförallt de som kräver stora personalmängder. Chaufförer av alla slag lär ryka så fort självkörande bilar är något sånär driftsäkra. Redan idag levererar väl typ Dominos Pizza med självkörande bilar nånstans i USA?

Skickades från m.sweclockers.com