Inlägg

Inlägg som Gorian har skrivit i forumet
Av Gorian

Tanken är väl att de flesta jobb ska gå att automatisera bort. Men i närtiden så tänker jag mig alla monotona jobb, framförallt de som kräver stora personalmängder. Chaufförer av alla slag lär ryka så fort självkörande bilar är något sånär driftsäkra. Redan idag levererar väl typ Dominos Pizza med självkörande bilar nånstans i USA?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

Användare: @Flydiverny
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Swish + postnord
Produkt: Bose QC35 II

Positivt: God kontakt via PM. Skickade när han lovat. Välpaketerad vara enligt beskrivning och bilder.

Negativt: Har inget alls att klaga på

Slutbetyg: 5/5

Av Gorian

Mmm, jag skulle hålla mig borta. De tycks utge sig för att vara Nike, men det känns jäkligt tveksamt. Ingen annan info om bolaget ges.

Jag är ingen expert på webbhosting eller nåt, men det hör väl dessutom till ovanligheten att man kan komma åt filerna på webbhotellet ála FTP? 😅
http://www.air-max.se/includes/templates/

Av Gorian
Av Gorian

Jag stod mellan samma val. Vad jag läst mig fram till är:

Bose:
+ Bäst NC
+ Fysiska knappar
+ Hållbarhet
- Ljudkvaliteten lämnar en del att önska
- Möjligen fula (smaksak)

Sony:
+ Nästan lika bra NC som Bose
+ Bättre ljudkvalitet
- Touch
- NC ska ha blivit sämre i senare FW-uppdateringen
- Touch ballar ur i kalla temperaturer

Av Gorian

Läs vad det står för krav för examen. Kontakta också studievägledaren för din akademi och fråga vad som gäller.

Ofta så behöver man ha 180 HP totalt, minus X antal HP inom ett visst område, för att få en viss fil.kandidat examen.

Exempelvis, jag behövde ha 90 HP företagsekonomi + 90 HP valfria andra kurser på grundnivå för att få min fil.kand i företagsekonomi.

Nu på masterutbildningen behöver jag ha 90 HP företagsekonomi på avancerad nivå (tror jag) + 30 HP valfritt för att få examen.

Men som sagt, hör med studievägledaren. Men 180HP brukar man kunna knåpa ihop någon filosofie kandidatexamen med, men kanske inte exakt samma som du får via programmet.

Av Gorian

Rekommendationen är alltid att bygga ett enhetligt system från samma leverantör, designat för roaming och (om det nu är vad du väljer att göra) mesh.

Exempel är Google Mesh, Linksys Velop och Ubiquiti Unify.

Av Gorian

Enligt den här sidan så kallas V-sync för "Beam Sync" i MacOS. Tycks skilja lite åt hur det hanteras och huruvida det går att sätta på/stänga av beroende på version av dator och operativsystem. Googla runt lite

Av Gorian

Högt inköpspris och en ovilja att gå back vid försäljning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

Okej, testa ändra DNSen till 8.8.8.8 istället för automatisk och se om det hjälper. Gör grejen med kommandotolken jag skrev om tidigare både innan och efter du ändrat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

@Jonsson7: Öppna kommandotolken (Kör -> CMD.exe), skriv ”ping 8.8.8.8”, tryck enter, och se om du får svar.

Om du får det, skriv ”ping www.google.se” och se om du får svar.

Posta här efteråt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

Kan du pinga exempelvis 8.8.8.8 och få svar?
Kolla så att du inte ställt in några speciella DNS-inställningar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

1) Gå in på iforgot.apple.com och klicka dig igenom den guiden.
2) Om ovanstående inte går, rota fram kvittot till telefonen, och ring sedan AppleCare (020-100529). När du kommer fram, be om att få bli kopplad till en "senior". När du kommer fram på nytt, förklara att du vill stänga av hitta min iphone på telefonen men har glömt lösenordet. Efter lite frågande kommer de att maila en länk till dig till en sida där du ska ladda upp en kopia på kvittot till telefonen. Efter det tar det ett par dagar eller så, och sen stänger de manuellt av "hitta min iphone" på telefonen, och du kan kränga den vidare efter att ha gjort en DFU-återställning.

Men det är onekligen mycket smidigare om ni kan lösa det genom den första punkten.

//Gorian

Av Gorian

Man blir ju lite konfunderad över huruvida de verkligen tagit bort ens konto när de fortsätter skicka ut sina nyhetsbrev, med förklaringen att man får dem eftersom man "är medlem på Tradera" 🤔

https://i.imgur.com/VrOf3aB.png

Av Gorian

Användare: @da123
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Swish + möte
Produkt: iPhone X

Positivt:

  • Trevlig kille som höll god kontakt via PM

Negativt:

  • Inget alls

Slutbetyg: 5/5

Av Gorian

1700kr + frakt för lurarna.

Av Gorian

Utan att vara ens i närheten av någon expert så tycks du tappa ~25-30 procent prestanda med ett högpresterande kort ála GTX 1080 om du kör med den inbyggda skärmen: https://egpu.io/forums/mac-setup/pcie-slot-dgpu-vs-thunderbol...

Huruvida du tycker det är acceptabelt eller ej är upp till dig
Jag skulle dock råda dig att skaffa ett AMD-kort om du väljer att fullfölja planerna, då MacOS saknar stöd för nVidia kort sedan introduktionen av Mojave. Skulle rekommendera ett Vega 56 eller 64, alternativt Vega VII. Har dock för mig att fullt stöd för det sistnämnda inte finns ännu.

//Gorian

Av Gorian

Jag tror också att du kommer att få det svårt, men om du ändå tror på idén så är det bara att sätta sig in i hur marknadsföring och framförallt marknadskommunikation fungerar.

Börja med din målgrupp: vem försöker du nå ut till? Var specifik i din beskrivning och gör snäva avgränsningar. Du vill inte nå ut till "alla" eller någon annan luddig och bred beskrivning.
När du definierat din målgrupp: var finns dessa? Vilka sidor/kanaler engagerar de sig i? Hur kommunicerar man på dessa platser?

I företags unga år är marknadsandelar och expansion allt, så det är bara att sätta igång. Du kommer nog snart att inse att sådana här saker kostar pengar dock. Desto bättre du avgränsar din målgrupp, desto större chans till att du kan träffa rätt med dina kommunikationsaktiviteter och att du kan göra det mesta själv utan att betala.

Exempelvis att du lägger upp ditt projekt här på forumet och engagerar dig i tvåvägskommunikation med användarna är en god taktik *wink wink*.

Av Gorian

Användare: @ChuckStar
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Swish + Postnord
Produkt: Powerbank

Positivt:

  • Snabb affär

  • Snabb och trevlig kommunikation

  • Betalade frivilligt för fraktkostnaden som blev större än väntat, trots att jag insisterade på att det inte var nödvändigt.

Negativt:

  • Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Gorian

Sätter du samma SSID så kommer du bara att se ett nätverk. Enheterna kommer dock inte att släppa sin uppkoppling till accesspunkten den är ansluten till förrän den når under ett visst gränsvärde i signalstyrka: ett värde som tenderar att vara satt rätt högt (eller lågt? 🤔 skitsamma, enheterna släpper inte uppkopplingen förrän de verkligen, verkligen måste helt enkelt). Så om du inte har långt emellan accesspunkterna, eller kan leva med att det finns vissa fläckar av området som saknar täckning, så kommer du få problem med att dina enheter presterar dåligt vartefter du rör dig i området.

Du löser detta genom att köpa ett komplett nätverk som stödjer roaming, exempelvis Ubiquiti, Linksys Velop, många ASUS-enheter, Google Mesh... etc.
Någon gemensam standard finns egentligen inte, så undvik att blanda (så som du gjort nu).

Lycka till