Inlägg

Inlägg som Gorian har skrivit i forumet
Av Gorian

The Highwaymen

Var förvånansvärt bra, om än lite långsam. Hade fått för mig att den fått medioker kritik, men såg såhär efteråt att den låg på stadiga 7/10, vilket också är mitt betyg.

Av Gorian

@Tino: Det lär väl vara dokumentationen om handlingen i sig som ska arkiveras, så jag gissar från senaste aktivitet? Men det är möjligt att uppsägningen i sig medför någon form av aktivitet som behöver dokumenteras och arkiveras. 🤷‍♂️

Av Gorian

@lhugo: Avslutade också mitt konto imorse och hänvisade till tråden. Tror inte det kommer ha någon verklig effekt att en handfull användare här på forumet avslutar sina konton, men whatever. Har ändå inte använt det under de fem år jag varit registrerad.

Kundtjänsten kunde inte ge ett tydligt svar på när mina uppgifter skulle raderas ála GDPR, utan sa bara att de är skyldiga att ha kvar vissa uppgifter i 10 år och att de sparade uppgifter från avslutade konton av analys- och marknadsföringsskäl. Är väl standard, men personen kunde definitivt ha varit mer tillmötesgående i sin kommunikation.

//G

Av Gorian
Skrivet av hellmix:

Det är svenska bolagen som är giriga. Har själv ett finsk-abonnemang för 249:- då ingår det oändligt med surf, samtal och sms i hela norden/Baltikum och Polen det ända är att hastigheten är begränsad till 200Mbit/s. Men för ca 400:- så låser man upp hastigheten till 450Mbit/s.

Så man kanske skaffar dyrare abonnemang när 5G är heltäckande som 4G

Gammalt inlägg, men frågar ändå: Vad är det som stoppar oss i Sverige att skaffa detta abonnemang?

Av Gorian
Skrivet av Mordekai:

@Gorian:
Cyberpunk 2077
Ori
Star Wars Jedi: Fallen order
Age of Empires

Bara för att nämna några, känns ju som att vi kommit över den värsta "allt måste vara multiplayer" tröskeln, det var länge sedan det var så mycket fokus på story och singleplayer. Även i spel med multiplayerkomponenter var det mycket fokus på single player story, typ Halo och Gears 5.

Cyberpunk (som vi sett tidigare, så inget nytt), Star Wars och Ori - ja. Inga som lockar vidare mycket personligen, dock.
Halo och Gears vet vi inget om när det gäller gameplay.

Age of Empires - wait what?

Av Gorian

@Mordekai: Inget jag lade märke till iaf, annat än sidescrollers? Jag tänker mig något i stil med AAA-spel.

Av Gorian

Verkar som att punk verkar vara det dedikerade modet i uppkommande spelvärldar. 😶
Inte ett enda lir med fokus på singleplayer story. Inga spel som lockade mig personligen öht, ärligt talat, men en snygg och väl genomförd presentation.

Av Gorian

Jag säger inte att övriga kommentatorer i tråden har fel när de hävdar att kablar inte är tillverkade eller specificerade för utomhusbruk, men jag har dragit mängder med (Gigamedia) installationskabel utomhus och strömfört accesspunkter via PoE. Inte ett enda fall av problem har dykt upp under ~8 år.

Det kanske inte är "rätt", men det fungerar bevisligen.

Av Gorian
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

exFAT är väl kompatibelt både i macOS och Windows?
1. Lägg över innehållet från den externa till en dator med macOS
2. Formatera extern disk i exFAT format
3. Lägg tillbaks filerna på extern disk
4. Plugga in extern disk i windows dator
5. Släng Mac datorn och blicka aldrig tillbaks

This 👆 (minus femte punkten 😉).

Alternativt kan TS formatera disken till NTFS och installera drivrutiner för att skriva till NTFS i Mac OS (exempelvis NTFS 3G: https://github.com/osxfuse/osxfuse/wiki/NTFS-3G). Mac OS har native lässtöd för NTFS, men inte skrivstöd.

//G

Av Gorian

@Ibymafayhas: Tack, det var ett betryggande svar

Av Gorian

Säga upp mäklaruppdrag - avgifter?

Jag har försökt sälja en lägenhet nu under en tid, men mer och mer talar för att jag väljer att hyra ut den istället. Jag undrar nu om uppsägningen av mäklaruppdraget är förenat med några avgifter?

Jag ämnar säga upp avtalet efter det att dess ensamrätt gått ut. Vad jag kan se i kontraktet nämns bara avgifter i de fall då man säger upp avtalet innan ensamrätten gått ut. Jag bifogar utdrag på de delar jag ansåg mest relevanta nedan. Hela kontraktet kan laddas upp också, om så önskas.

Något som har koll på hur detta funkar? Jag vill helst inte fråga mäklaren direkt, då jag tänker att detta kan ses som att jag ämnar säga upp avtalet i förtid. För transparensens skull vill jag också understryka att jag inte på något sätt försöker att sabotera försäljningen under tiden.

https://i.imgur.com/DwjaEPS.png

https://i.imgur.com/3gtLUta.png

Av Gorian
Skrivet av AhAs:

En dum fråga.... routern kommer väl fortfarande fungera som vanligt, dvs sända ut wifi?

Inte nog med att det är onödigt att använda WiFi via routern så lär det till och med ställa till med mer problem än nytta. Ubiquiti-accesspunkterna har möjlighet till roaming (att din uppkopplade enhet automatiskt flyttas mellan accesspunkterna vartefter du förflyttar dig), vilket din nuvarande router inte har möjlighet till. Så i praktiken är risken att du skapar två WiFi-nät, även om det ser ut som ett och samma, som fungerar olika beroende på vilket du är uppkopplad mot. Därtill riskerar routerns WiFi att störa det Ubiquiti-nätet.

Kort och gott; fimpa WiFi i Telia-routern när du installerat det nya nätet.

Av Gorian

Kanske inte längre är aktuellt men du kan testa att logga ut och in igen, samt ändra regionen i enlighet med denna video:
https://www.youtube.com/watch?v=-bsRcYicD3Y

Eller testa förslagen i denna tråd:
https://apple.stackexchange.com/questions/42241/there-was-an-...

Av Gorian

Gör klart för dem via mail att de är skyldiga att ta tillbaka den enligt lag och länka till lämpliga hemsidor/paragrafer. Uttryck sedan tydligt att de har fram till datum X på sig att höra av sig och tillmötesgå dina önskemål, efter det vidtar du juridiska åtgärder. Sätt inget orimligt datum dock, de måste ju hinna läsa mailet och sådär. Du kan också dra till med en "Jag är i kontakt med min konsumentombudsman" eller nåt åt det hållet.

Av Gorian
Skrivet av Trunk:

Vi verkar ha olika åsikter om sånt här. Jag tycker mest det är pinsamt när de ska slänga in one-liners som om det vore en kass 90-talsaction.

Dessutom hade han ju faktiskt en liten monolog
Glegane: "Yeah, that's you. That's what you've always been."
Det sägs efter han slår av hjälmen och får se vilket monster brorsan är.

Haha alltså du får ju missförstå mig rätt här, jag utger mig ju inte för att vara en manusförfattare och att min lilla monolog härovan skulle göra avsnittet bättre. Jag ville bara påvisa att jag hade önskat mer djup, det är allt ^^

Av Gorian
Skrivet av Trunk:

Frågan är hur det hade kunna gjorts bättre. Brorsan var ju inte direkt kapabel till att prata(?) och som jag förstått det ska han, till stor del, vara en själslös zombie. Kan inte bli så jättemycket känslor då.
Men ja, lite antiklimax blev det. Frågan är som sagt bara hur det hade kunna gjorts bättre med tanke på att det här är ett typexempel på när fans byggt upp förväntningarna under många år, svårt att slå förväntningarna då. Lite som att Valve aldrig skulle kunna göra ett Half Life 3 som lever upp till förväntningarna.

[...]

Personligen tycker jag inte alla måste dö en uppmärksammad död. Det jag störde mig mest på den scenen var dock hur dragen stod "snyggt" med huvudet direkt ovanför Daenerys, kändes alldeles för orkestrerat och Hollywood.

Ang. Clegane-fighten:
Nej, brorsan lär inte vara kapabel till att snacka, dock är ju The Hound det. Bara en liten monolog i stil med ”Look at you... as dead inside as you always were...” eller nåt hade gjort mycket. Bara något som anspelar på reflektion och ett bredare känsloregister än en sedvanlig fight.

Ang. draken:
Gud ja, det var en grej jag glömde ta upp! Hur fan lyckades den smyga sig dit obemärkt? Vill minnas det som att det inte heller fanns jättemycket utrymme att stå på där bakom Danny. Hollywood-deluxe. En annnan grej i samma scen är hur ingen verkar reagera på hettan från elden, och att eldstrålen tycks vara väldigt pricksäker (än en gång, det var inte ett stort område). Det sistnämnda kanske herr drake kan reglera själv dock, vad vet jag 🤷🏻‍♂️

Skrivet av Fomi:

Tycker CGI:n är riktigt imponerande, däremot är jag lite oförstådd med hur pass kraftfull drakens eld är.
Den kapar båtar på mitten, den spränger massiva murar och andra massiva byggnader som ingenting... har den verkligen varit så här innan? Kan inte minnas den kraften, förutom när man först såg den döda draken spränga isväggen förstås.

Håller med angående elden. Det tycks variera lite fram och tillbaka. Den blåögde (pun intended) lär hävda att det har att göra med drakens ålder och storlek eller nåt. Personligen ser jag det som ännu en logisk miss.
Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

@Trunk: För all del, jag håller med om att man bör ge argument för sina ståndpunkter. Skrev dels i affekt och dels från mobilen. Men här kommer några:
1) (Än en gång) Pacing issues - de drar ut på scener som inte nödvändigtvis behöver dras ut på, och de stressar igenom scener som hade behövt broderas mer. Exempelvis när Danny bränner flottan med båtar: hon blev fullständigt överkörd av en flotta motsvarande en tjugondel så stor i förra avsnittet (förvisso blev hon då - märkligt nog - överrumplad av denna, but still... vad hände med förmågan att sikta?). Eller det faktum att de klipper från att hon bränt kanske tio av totalt 60 båtar till att hon attackerar staden, och vi senare får höra att hon tagit död på hela flottan. Därtill att det enda vi får se av henne är att hon är flippig och börjar bränna staden, och sen får vi inte se något mer från hennes sida. Bara några closeups på hennes ansikte där vi ser att hon är likgiltig inför vad hon gör hade räckt gott, men istället får vi inget annat än att se henne flyga runt i fjärran och bränna skit.
Ett annat exempel är Clegane-brodown-fighten: detta är något många sett fram emot länge. I de tidigare säsongerna hade man fokuserat på känslor, eller dialog, eller något som påvisar att det har substans annat än Hollywood-action. Nu var det bara hjärndöd fight som varade i några minuter. Håller dock med om att det fick ett passande avslut, men fullständigt känslolöst.

2) Samtliga karaktärers död var känslolösa och plötsliga. Karaktärer vi byggt en relation till under flera års tid går plötsligt bort utan finess. Varys bränns utan så mycket som ett skrik eller ett par stråkar i bakgrunden som kan guida vårt känsloregister. Vad hände med Jamies karaktärsutveckling? Han gick ifrån att vara en känslokall idiot till en empatisk karaktär med syfte, till att falla tillbaka till samma ryggradslösa karaktär igen.

3) Avsaknad av logisk finess: hur tog Jamie sig ut ur lägret obemärkt? Samma sak med Bronn i föregående avsnitt: hur tog han sig in i Winterfell? Varför agerade han som han gjorde - det finns väl verkligen inget som talar för att det var klokt? Hur fasen kunde Jamie vara så kry efter att ha fått två halvmeterlånga dolkhugg i torson? Han stod helt upprätt i sista scenen han var med i, och inget talade för att han var påtagligt skadad. Danny och draken som jag nämnde tidigare, eller det faktum att Euron (som tillsynes ensam överlevande) passande flyter iland lagom på samma ställe som Jamie råkar befinna sig på (samma grej hände med viktiga karaktärer i föregående avsnitt).

4) Undermålig CGI. Denna är högst subjektiv, men jag kände flera gånger att fysiken i exempelvis stenblocken som sprängs av drakelden var som hämtade ur en techdemo av någon grafikmotor från 2010. De flyger åt alla möjliga håll, tillsynes oavsett vilken kraft som slungat iväg dem till att börja med.

5) Avsaknad av generellt djup: detta kan närmast likna Hollywood-action och inget mer. Det är ögongodis utan lockelse för tankeverksamheten. Ingen politik, inga djupare emotionella anspelningar (det närmaste vi kom var Dannys slitna ansiktsuttryck i början av avsnittet), inga häpnadsväckande strategiska lösningar. Action och inget mer.

... jag skulle kunna fortsätta, men känner att ni fattar galoppen.

Nej, S08 V2 är vad som behövs. Publiken är värd mer.

Av Gorian

Men alltså... fyfan vad dåligt det här är.
Så. Jävla. Dåligt.

Jag vet inte vart jag ska börja.. bara.. nej..

Jag hoppas att det kommer en S08 v2 vid något tillfälle, där allt detta ordnas upp.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

@joharnes

Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Postnord + Swish
Produkt: Acer Predator XB271hua

Positivt: Trevlig kille som betalade som han skulle och svarade snabbt på PM.

Negativt: Inte ett skvatt.

Slutbetyg 5/5

Av Gorian

@Json_81: Mmm, de sa att hälften av Dothraki hade dött (var resten höll hus under slaget är oklart), och om jag minns rätt så också hälften av Unsullied (som tydligen bara var ca 9000 personer från första början, men på något vänster har utökats vartefter serien gått). Så den lilla gruppen som var vid muren lär väl mest ha varit eskort.

//G