Inlägg

Inlägg som Gorian har skrivit i forumet
Av Gorian

Vad händer om du går till Inställningar > Allmänt > iPhone-lagringsutrymme > Mail och klickar på Avlasta utrymme? Eller ännu hellre; tar bort appen och lägger till den igen?
Är något av dina mailkonton inställt på POP?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

Snyggt av dig att passa bollen vidare @skog1s. Kudos!

Av Gorian

Mesh = ingen kabel mellan accesspunkterna, utan all data skickas trådlöst. I "vanliga" trådlösa nätverk drar du fram en kabel till varje accesspunkt.

Jag kan inte mycket om båtar, men jag gissar att det inte är någon oceanångare vi talar om, utan att ytan är hyfsat begränsad? Behöver du verkligen mer än en accesspunkt? Om ja, skaffa några som ställer in sig själva baserat på kringliggande brus, alternativt konfigurera dem manuellt till icke-överlappande kanaler, och dra ner styrkan på dem. Skaffa några som också hanterar handover/handoff väl, exempelvis Linksys Velop (har jag läst enligt tester, ingen personlig erfarenhet). Andra medlemmar här på Swec kommer säkerligen rekommendera Ubiquiti, vilka du säkert också skulle bli nöjd med.

Om du ändå ska dra kabel så koppla:

--> AP Switch --> NAS --> AP

EDIT: och om det är intern throughput på nätverket du oroar dig över så är det inget du behöver ligga sömnlöst över. Streaming av FullHD-material kommer funka fint med dagens pryttlar.

Av Gorian

Jag fick ge det två chanser innan jag uppskattade det. Precis som TS och några andra så gav jag upp någonstans strax efter gripen första gången. Spelet kändes knepigt och svåröverskådligt, och kontrollerna/stridssystemet lite bökigt (spelade dock på Xbox). Men sen plockade jag upp det några månader senare, och hade svårt att lägga ner det. Såhär i efterhand så saknar jag spelet, och ser det som ett av de bättre jag spelat.

Skulle rekommendera att du försöker lira lite till innan du ger upp helt. Jag har samma problem just nu med RDR2 som alla hyllar, men jag själv finner rätt trist/segt. Men ska försöka ge det några timmar till ändå.

//G

Av Gorian

Jättesvårt att ge några konkreta råd utan att ha större insyn i företagskultur och liknande. Vissa chefer uppskattar personal som visar engagemang och påtalar brister, medan andra chefer försvarar sina egon genom att svartmåla budbäraren.

Instinktivt tänker jag att OM du väljer att förbigå dina direkt överordnade och personligen ta ärendet högre upp i hierarkin; se till att ha konkreta förslag på lösningar redo till hands. Om du inte har det så riskerar du att ses som en gnällspik och strulputte. Beroende på kultur kan du också eventuellt få räkna med att axla en projektledar-roll och fixa problemen

Vid pitchning skulle jag rekommendera att börja med något positivt ("Kunderna uppskattar redan idag vår förmåga att..."), växla över till problemet och vad som behöver göras ("Ibland uppstår dock problem när XXX... jag tror att vi skulle kunna bli ännu bättre genom att..."), och avsluta med vinsterna förändringen skulle medföra ("Om vi förbättrar vår interna kommunikation kommer inte bara den interna effektiviteten hos personalen att öka, men också nöjdheten hos våra kunder och...").
Människor tenderar att minnas dess första och dess sista intryck av saker, därav att båda dessa behöver vara positiva.

Jag kanske bara har svamlat i nattmössan nu. Men med lite tur är det till någon hjälp.
Lycka till!

Av Gorian

@Estanjoni: Photoshop. Men jag maskade inte, utan använder filter för att göra bakgrunden mörkare, samt höjde kontrasten. Tog manuellt bort lite artefakter som uppkom på de vita områdena.

Av Gorian

1. Hur kommer du att agera denna Black Friday?
Högst troligen inte handla någonting, då det inte finns något jag är i direkt behov av (+ att jag är en fattig student ).

2. Skiljer det sig från tidigare år?
Nej.

3. Passar du även på att kränga av överflöd?
Nej.

4. Finns det något vi alla på swec kan göra?
Each to their own. Jag förbryllas dock av att så många misslyckas med att lära sig av tidigare års "besvikelser", och uttrycker höga förväntningar inför årets BF. Marginalerna finns inte, så det kommer inte heller bli några fantastiska erbjudanden på 50% rabatt. Ge upp.

Av Gorian
Av Gorian

Extremt märkligt problem med störningar

EDIT:
Problemet löst!
(läs längre ner).

Nu ska ni få ett riktigt mysterium att bita i! 😶

När jag rör musen, eller datorn arbetar med något, får jag störningar i min högra högtalare (aktiv studiomonitor, KRK Rokit 5 G3). Såhär långt inte så ovanligt, men vänta - det blir skummare: Problemet finns bara hos en specifik högtalare, och jag lyckas inte få bort det hur jag än försöker.

- Jag använder ett USB-ljudkort, och även om jag byter kanaler (högra högtalaren till vänstra kanalen) så stannar störningar hos den ursprungliga högtalaren.
- Att byta USB-uttag hjälper inte.
- Att byta ljudkabel hjälper inte.
- Att koppla högtalarens strömkabel till ett uttag som går på en separat säkring hjälper inte (går på samma som datorn och den andra högtalaren normalt sett).
- Störningarna dyker upp även i UEFI, så ej drivrutin-/mjukvarurelaterat.
- Störningarna dyker inte upp i hörlurarna som är kopplade till samma USB-ljudkort.

- Störningarna försvinner om jag kopplar ljudkortet till en annan dator, så det är bevisligen något med burken som strular.

Skrivet av Datorns specifikationer:

Mobo: ASRock Fatality Z370 Gaming-ITX/ac
CPU: Intel Core i5 8600K
GPU: EVGA GTX 1080 SC
RAM: 16GB Corsair Vengeance LPX DDR 3200Mhz
Lagring: Samsung EVO 512GB + WD RED 3TB
PSU: Seasonic Focus Plus Gold 750W

USB-ljudkort: M-Track 2X2

Dålig video på eländet:

Kan någon komma på hur jag ska lösa detta bekymmer?
Tacksam för all hjälp!

EDIT:
Problemet löst!
. En god vän gav mig rådet att tejpa för jordkontaktytorna på strömkabeln och se om det löste problemet, och de gjorde det! Nu är allt brus borta!

Av Gorian

Vad innebär "action" i sammanhanget? Kan du inte bara ha en övervakningskamera med stöd för de önskade funktionerna?

Av Gorian
Av Gorian
Skrivet av Campaigner:

@Alling: När jag valde massa parametrar i Prisjakt så kom bara massa iPads upp.
Den mest prisvärda verkar vara iPad 9,7 (6th gen) wi-fi cellular.iPad 9,7 (6th gen) wi-fi + Cellular

Antar att "cellular" innebär att man kan ha abonnemang till den? Så utan cellular så har man bara wi-fi?

Många anser att iPad är praktiskt taget det enda alternativet i dagsläget när det gäller surfplattor. Huruvida det stämmer eller ej kan jag inte uttala mig om, men jag har personligen inget att klaga på när det gäller iPad (inte ens priset).

Cellular = plats för simkort. Personligen skulle jag inte rekommendera det, om du nu inte tänkt åka ifrån din telefon stup i ett, eller ska använda plattan i en organisation där den ska vandra mellan olika användare. I övriga fall fungerar det fint att dela internet via din smartphone istället = WiFi-modellen. Så sparar du en tusenlapp.

//G

Av Gorian

Det rätta priset är alltid det högsta kunden är beredd att betala.

Av Gorian

3000kr + frakt

Av Gorian

@N_Micke: Om det "bara ska funka" och du vill köra MacOS så blir det till att köpa en Mac, eller att aldrig uppdatera.

Av Gorian
Skrivet av N_Micke:

Funkar det till min dator tro?

Gå in på följande sida och leta efter dina komponenter: https://www.tonymacx86.com/buyersguide/building-a-customac-ha...

Skrivet av N_Micke:

Har man tillgång till allt precis som på en ”vanlig” Mac?

Ja.

Skrivet av N_Micke:

Finns det nån enkel download att finns där allt är inkluderat o bara starta om datorn för att blåsa rent o sen installera detta?

Mnjae, inte direkt. Läs installationsguiderna på sidan jag länkade ovan. Själva installationen av operativet är enkelt. Det är efterföljande konfigurationer/drivrutiner som kan vara klurigt.

Av Gorian

Jag bor personligen på 30kvm. Använder en bäddsoffa som säng, för de ovanliga tillfällena då bekanta kommer över

Är inne på att skaffa detta slagbord som matbord själv. Tar väldigt liten yta i ihopfällt läge. Annars blir det någon utfällbar, vägghängd tjossa.

Av Gorian
Skrivet av Gurt:

Jag glömde att nämna tv-serien Freaks and Geeks i avsnittet! Där är ju faktiskt Tom Wilson med och spelar gymnastiklärare. Serien utspelar sig 1980 med några fler (inte då ännu) kända skådespelare som James Franco, Jason Segel och Seth Rogen. Den är mysig och rolig, se och njut av 80-talet!

Bästa serien som gjorts 🙌

EDIT: Lyssnade på avsnittet i fredags också. Bra jobbat!

Av Gorian

Vad försöker du göra?
Om du har två enheter (ex. datorer) men bara en nätverkskabel, så bör du köpa en switch. Vilken liten billig som helst från något känt märke duger.

Om du har en enhet, med ett uttag och behöver två, så behöver du skaffa ett till nätverkskort.

//G

Av Gorian

Mig veterligen är rörligt billigast över tid. Elpriserna går upp på vintern och sjunker på sommaren. Slår man ut det tjänar du på att ha rörligt.

Så har jag fått lära mig i alla fall, när jag undersökte det för en massa år sedan ^^
Rekommenderar inte Compricer, då dess försäljare ringer upp dig efter att du använt dess tjänst.

Jag valde det billigaste jag kunde hitta med en månads uppsägningstid, ingen bindningstid, och med ekologisk framställning. Det var Hudya i mitt fall.

//G