Inlägg

Inlägg som Raven6z har skrivit i forumet
Av Raven6z

Jag fick min idag och jag måste säga att den låter ganska mycket även i lägsta läget. Ska undersöka om man kan klocka ner den en del och köra helt utan fläktar!

Av Raven6z
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -8-DEAMON-8-

I vilken stad ligger den åhlens?

Finns en Åhlens vid Ringen i Stockholm. Kanske det han menar? Ligger precis vid Skanstull. Här är ett foto, men syns inte precis någonting.

Av Raven6z

Undrar också om licens. Får man använda dem i kommersiella syften? Får man ändra på dem? Är det någon sorts GPL eller liknande?

Av Raven6z
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kazen
Tekniska högskolan är tunnelbana stationen
Östra station är pendeltågs stationen

Ligger på "exakt" samma ställe...

Med undantaget att Tekniska är en bra bit under jord och inte byggs något på och att Östra Station/Roslagsbanan är det han ser utanför fönstret och som just nu är en byggarbetsplats.

Av Raven6z
Citat:

Ursprungligen inskrivet av J!mb0
Det var inte speciellt kul att höra.. :/

Mmm, leverantören har tydligen problem att få fram delar. Jag hoppas bara att min beställning hos oc.nu går bra eftersom han lovade att han hade grejerna framför sig. Så jag booorde ju i alla fall få min snart.

Av Raven6z
Citat:

Ursprungligen inskrivet av You
Dreamweaver tar tid att starta upp, det kan man inte förneka. Sedan kan jag personligen tycka att Dreamweaver är lite feature creep och tar upp för mycket plats rent visuellt också.

Kan väl vara lite av en smaksak antar jag. Jag sitter iofs. med en mac, så jag har tillgång till en enorm mängd trevliga editorer, typ Textmate, Coda, Espresso, m.fl., som slår Dreamweaver med hästlängder.

Kan inte annat än hålla med. Textmate och CSS-edit är oändligt mysigt.

Kan inte förstå varför man skulle vilja använda DW till kodande; speciellt inte när det faktiskt är ganska dyrt också.

Av Raven6z
Citat:

Ursprungligen inskrivet av toker!!!
med tanke på att jag kan se de gräva från fönstret och har max 100meter ner så visst fan är de utanför här de gräver Körsbärsvägen 4b! östra station har jag ingen jävla aning om vart den ligger men tro fan de låter!

Det är Östra Station som ligger där.

Satsa på att alltid ha fönstret stängt och köp hörselskydd. Seriöst.

Eller gör något bra av det och skaffa dig en "normal" dygnsrytm och gå upp när de börjar väsnas istället!

Av Raven6z
Citat:

Ursprungligen inskrivet av J!mb0
Inet hoppas på att få in maskinerna på måndag så man kan ju bara hoppas att man har den senare nästa vecka.. blir bra då jag ungefär samtidigt får hem min beställda LG 50PS8000

Pratade med dem idag och de sa att det var nästan ingen chans alls att de fick in dem ens nästa vecka. :S

Av Raven6z
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gegg
Efter att ha uppdaterat till senaste biosen så blev maskinen tystare än innan och det finns fler ljudlägen att välja på i bios. Så det kan vara värt att göra för er som beställt en.

Skönt. Känns som det kommer att ha den 24/7 i lägsta fläktläget då om man inte är så jättekräsen (sover med öppet fönster i centrala Stockholm). Nu måste jag bara vänta på att få hem den också!

Av Raven6z

Som sagt är det nog bara att vänja sig eller ta sig en titt på dessa.

Om det är så jobbigt som du säger så bör väl några andra tycka som du och klaga de också? Ring till Stadskontoret eller vilka det nu är som har beviljat det här bygget och framför dina (och de andra i husets) klagomål så kanske de ändrar sig. Men helt ärligt tror jag de är fullt medvetna om det och tycker det är ok.

Citat:

Tekniska station

Dessutom är det ju visst Östra Station och inte Tekniska de bygger på; du skulle inte märka av det så mycket om de byggde nere i tunnelbanan. Läs mer om det här.

Av Raven6z

Gillade verkligen demot men är lite tveksam till att köpa såna här spel. Är det inte lite för kort och lätt för pengarna? Känns inte som det finns något riktigt replay-value när man inte kan köra multiplayer eller någonting.

Av Raven6z

Tyvärr är den svarta (och vita, tror jag) slut hos leverantören och enligt alla företag jag ringde så kommer man kaaanske få sin dator sent nästa vecka men förmodligen om 14 dagar eller mer.

Jag hittade dock ett företag som hade två datorer kvar så om någon är jättesugen på att slippa vänta så är det bara att beställa. Jag ringde och kollade och han hade dem framför sig så det fanns ingen chans att man inte skulle få den.

http://www.oc.nu/ItemInfo?itemId=156008476&itemName=Nettop+As...

Lagret uppdateras live tydligen och det finns nu en kvar efter att jag avbeställt min från webhallen.

Av Raven6z

Jag hade en Macbook 13" innan men bytte upp mig för några månader sedan till en Macbook Pro 15". Efter bytet har jag använt den bärbara MYCKET mer än tidigare, främst för att det är så otroligt omständigt att sitta och jobba med en 13" skärm. Man får inte plats med det man ha framme på skärmen och det är allmänt krångligt.

Så kort sagt är mitt tips att köpa en 15". Den är inte alls jobbig att bära med sig! Alt. om du tvunget vill ha en 13" så se till att ha en stor skärm att koppla in den i när du är hemma i alla fall.

Av Raven6z
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gegg
Eftersom jag inte testat lägsta fläktläget så kan jag inte redogöra för hur den låter och även om jag hade testat det lägsta läget så skulle det vara svårt att förklara hur mycket eller lite den låter eftersom vi har olika öron

Men om jag utgår från mig själv så låter nog normal fläktläge lite för mycket för att sova i närheten av den men jag skulle kunna spekulera om att det lägsta fläktläget säkert är tyst nog för att ha på om man vill sova i samma rum.

Ingen annan än jag som har fått hem denna skönhet och börjat leka lite i bios?

Hehe, det har du väl iofs rätt i. Hur är värmen i burken i idle och load? Skulle man potentiellt ta bort fläktarna helt utan att den brinner upp?

Av Raven6z

Vid Östra Station eller? Det är förmodligen bara att vänja sig. Bor man centralt så låter det förfärligt mycket, speciellt på morgonen. Fråga när de kommer bli klara annars?

Av Raven6z
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gegg
I normalläget så hör man den, jag kör den dock i läget över normalläget och då låter den endel, finns dock ett snäpp lägre än normalläget som jag inte har provat än. Men om det läget är tystare än normal så bör den vara ganska tyst.

Hur mycket menar du att den låter? Är det så att det är småjobbigt att ha igång när man sover?

Den kommer i princip att ligga på idle 24/7 (förutom när jag ser på film eller något, men då spelar ju inte fläktljudet någon roll) så fläktarna borde ju knappt behöva röra på sig...

Av Raven6z

Jag får min svarta imorgon!

Något jag undrar är hur mycket den egentligen låter i idle. Jag har främst tänkt använda den som linux-server och kommer därmed vara på 24/7. Är det så att den knappt låter någonting eller bör/kan man klocka ner den eller ta bort fläktar?

Av Raven6z

Mixer?

Hej!

Just nu har jag en setup med två datorer med vanlig 3.5mm ut -> RCA (heter det så?), alltså en sån här och ett Xbox360 med RCA där med.

Dessa är kopplade till en sån här i RCA-hålen på framsidan.

Problemet är att jag måste byta sladdar där framme varje gång jag t.ex. ska se på film på datorn istället för att ha ljudet från Xboxet.

Finns det något sätt att lösa det med någon enkel mixer eller liknande?

Kan även tänka mig att byta ut CD-spelaren helt då jag bara använder den för att koppla in fyra högtalare samt externt ljud.

Jag har letat lite men det flesta mixrar kostar 2000kr+ och då känns det inte riktigt värt det. Det måste väl finnas något billigare alternativ?

Jag behöver ju inte förstärka ljudet eller så eftersom allt kommer i rätt volym från källan redan.

Av Raven6z

Inga större konstigheter:

1. Starta ett företag på t.ex. https://www.foretagsregistrering.se/
2. Arbeta.
3. Skriva faktura.
4. Få betalt.
5. Håll stenkoll på alla utgifter och inkomster så slipper du problem sen. (Tips är att använda ett program)

Det finns även möjlighet att få gratis möten med skatteverket och diverse andra hjälpställen. Tänk dock på att det finns lite regler kring skatter/CSN när du är student. Kolla upp sånt i förväg.

Jag har gjort precis som du tänker göra och det fungerar jättebra.

Av Raven6z
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Tja, det vet du ju bäst själv om du läser vilka "egenskaper" sjukdomen har
Jag personligen tyckte att bilden du postade mest liknade hudrodnad och inte fjällande som utslagen hos Pityriasis rosea.

Började det med ett utslag (fjällande) som nu är flera och sitter de symmetriskt? Läs och jämför med det du har:
http://www.praktiskmedicin.com/sjukdom.asp?sjukdid=231
Men du gör smart i att gå till en läkare!

Nja, helt osymmetriskt och jag vet faktiskt inte om det bara var ett utslag till att börja med. De småfjällar dock lite (eller kanske bara är torra?).

Men det kanske är bäst att helt enkelt fråga en på vårdcentralen som kan se på utslagen lite närmre.