Inlägg

Inlägg som Raven6z har skrivit i forumet
Av Raven6z

Går inte i närheten av en märkesdator.
Det jag är mest intresserad av är kommentarer på är moderkortet och minnena då jag inte har så stor koll på de delarna. Om grafikkortet är prisvärt är väl även det något jag vill veta, dock ska datorn hålla så länge som möjligt så att köpa det bästa (nåja) är nästan ett måste.

Av Raven6z

Synpunkter på system.

Då var det dags att köpa ett nytt system. Plockade ihop lite på datorbutiken och undrar om det är något jag bör byta ut eller lägga till.

http://www.datorbutiken.com/se/default.php?cartId=115134

Jag hade tänkt byta ut processorn till en winchester 3500+ men det går inte att lägga till dem än så jag tog en för samma pris tillsvidare.

Tack på förhand

Av Raven6z

Gammal mus/tangentbords-port

Jag har kommit över ett tiotal (mycket) gamla datorer som jag tänkte använda som diverse servrar.
Nu har jag dock ett problem och det är att jag hittar inget ställe att sätta in mus och tangentbord. Antar att det ska in i det stora runda hålet men det är ju ganska mycket för stort och det finns bara ett.
Vad ska jag göra? Är det så att jag ska köpa en adapter eller något liknande?

http://w1.480.telia.com/~u48020541/bilden.jpg

Av Raven6z

Få bort fläns från grafikkort?

Jag har precis fått hem min nya kylning (ZM80CHP). Efter lite problem med compaqs anti-uppgradera-datorn-saker så har jag fått loss allt utom själva flänsen+fläkt på grafikkortet. Alla skruvar är borta och den sitter bara i själv kärnan. Den sitter väldigt hårt så jag har inte vågat slita och dra i den. Vad ska jag göra för att få bort den? Snabba svar uppskattas då jag gärna vill få den "up and runnig" så snart som möjligt.
Tack på förhand.

Av Raven6z

Försvunnen Alpha Transparency

Nu helt plötsligt när jag ska sätta på "Alpha Transparency" i program så fungerar det inte längre. I mIRC blir det ingen skillnad alls och i Samurize blir det bara en grå ruta där det skulle vara genomskinligt. Har sökt runt lite men hittar inget som skulle kunna hjälpa. Jag har Windows XP Professional. Vad kan det vara för fel?

Av Raven6z

BILLIGT moderkort till p4

Har tänk att byta ut mitt compaq moderkort för att det ska passa i ett ATX chassi. Dock har jag en VÄLDIGT liten bugdet så billigt = bra. Max 700 kronor, väldigt gärna billigare (lite åt 500 hållet). Gärna på datorbutiken.se så jag slipper lägga ut mina nästan obefintliga pengar på frakt =).
Min nuvarande processor ligger på 2,2Ghz (22x100).
Hänvisar även till http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=27367... om någon vet något sätt att kolla om den verkligen kommer passa, t.ex. mäta?

Av Raven6z

Passar mitt compaq moderkort?

Jag ska köpa ett nytt chassi på grund av att det jag fick med datorn är väääldigt jobbigt.
Men till sak, jag sökte runt lite och såg att flera hade undrat om deras compaq (märkes) moderkort passar i ett vanligt ATX chassi. Kan ju vara bra att veta innan man köper =).
Letat runt i manualen och sökt runt hela compaqs röriga hemsida utan att hitta vad det är för moderkort som de sätter i sina datorer.
Jag har en Compaq Presario 8000 Series (8590EA). Kommer moderkortet passa? Eller måste jag köpa ett nytt moderkort först?